Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وزير تعاون،کار ورفاه اجتماعي با بيان اينکه با اجراي طرح تکاپو بلوغ اشتغال در دولت تدبير و اميد تحقق يافته است، گفت: طي سال گذشته 100 هزار شغل در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات محقق شده است.

به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از وزارت تعاون ،کارو رفاه اجتماعي علي ربيعي شامگاه سه شنبه در نشست مشترک در خصوص توسعه اشتغال با وزير ارتباطات و فناوري و همچنين معاونان اين وزارتخانه که در محل وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات برگزار شد،افزود: وزارت کار، برنامه ويژه اي را در حوزه اشتغال پيگيري مي کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با بيان اينکه سياست هاي گذشته ديگر پاسخگوي نيازهاي ايجاد اشتغال نبود،اضافه کرد: دولت تدبير از همان روز نخست مي دانست که با توسعه صنايع نسل دوم(فولاد،پتروشيمي و يا سيمان) نمي تواند اشتغال را توسعه دهد و به همين سبب مطالعات عميقي در خصوص تحليل بازار کار از سه سال پيش در اين وزارتخانه آغاز شد.
وي ادامه داد: در صورتي که سياق گذشته را طي مي کرديم نرخ بيکاري روند صعودي داشت.
دکتر ربيعي ادامه داد: اين پرسش در ميان کارشناسان اقتصادي پيش آمد چرا با اينکه رشد اقتصادي بالا رفت اما باز هم همين ميزان شغل در کشور ايجاد شده است؟
وي گفت: براي مطالعه وضعيت بازار کار از تجارب جهاني ياري گرفتيم و از کارشناسان بين المللي دعوت کرديم که براي بررسي بازار کار و رسيدن به نتيجه اي مطلوب با کارشناسان وزارتخانه همکاري کنند.
دکتر ربيعي با بيان اينکه در سال گذشته 22.5 ميليون شاغل در کشور داشتيم اما فقط 15.5 ميليون دفتر چه بيمه تامين اجتماعي در کشور وجود داشت گفت: از تفاوت اين دو رقم پي برديم حدود هفت ميليون شغل غير رسمي در کشور وجود دارد.
وزير کار افزود: اشتغال بايد بهره وري در کار را افزايش دهد،ارزش افزوده ايجاد کند و به رشد اقتصادي منجر شود.
دکتر ربيعي با بيان اينکه حوزه آي سي تي مهتمرين رشته در طرح تکاپو محسوب مي شود ،گفت: براي توسعه اشتغال نياز به سازو کارهاي مالوف داريم.
وي با اشاره به اشتغال در حوزه سلامت گفت: به نظر مي رسد اشتغال در اين حوزه فقط از طريق افزايش تخت بيمارستاني و ساخت بيمارستان حاصل نمي شود در حاليکه مي توان اشتغال وسيعي در گردشگري سلامت،گياهان دارويي،تربيت نيروي انساني براي مراقبت سالمندان در خانه و يا حتي فيزيو تراپي معلولان و سالمندان در خانه تربيت کرد.جامعه ايران رو به سالخوردگي است و بايد از هم اکنون به دنبال تربيت نيروي انساني ماهر براي نگهداري سالمندان در خانه و يا مراکز نگهداري سالمندان باشد.
وي همچنين با اشاره به نشست مشترکي که هفته جاري در وزارت آموزش عالي با وزير و معاونان اين وزارتخانه داشت،گفت: در حوزه آموزش عالي نه تنها مي توانيم اشتغال در دانشگاهها ايجاد کنيم بلکه مي توان از بستر آموزشي دانشگاهها براي ايجاد فرصت هاي شغلي نوين کمک گرفت. وي تاکيد کرد،پهناي باند و ايجاد زير ساخت هاي فناوري اطلاعات مي تواند در کشور اشتغال ايجاد کند.
اقتصاد ايران ظرفيت خوبي براي توسعه بخش خدمات توليدي دارد/ارتقا بخش خدمات با الکترونيکي کردن
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: بخش خدمات توليدي در ايران کشش زيادي براي توسعه اشتغال دارد.اين بخش با سرمايه گذاري محدود قابل گسترش است.
دکتر محمود واعظي نيز در نشست مشترک توسعه اشتغال با وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي که در محل وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات برگزار شد،افزود: تفاهمنامه هايي که در برخي استان ها با وزير تعاون،کار و رفاه اجتماعي در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات امضا شد به دليل اعتقاد به ايجاد اشتغال بود.
وي تاکيد کرد: اين يک باور عمومي در همه ارکان دولت است که براي توسعه اشتغال در کشور بايد به ياري يکديگر بيايند تا بتوانند مشکل اشتغال را حل کنند.
وي گفت: ممکن است در بخش کشاورزي محدوديت مالي نباشد اما به احتمالي مشکل کمبود خاک و آب وجود دارد در حاليکه در بخش خدمات محدوديت چنداني نداريم.
دکتر واعظي بيان داشت: وقتي مطالعه بخش خدمات را در ديگر کشورها انجام مي دهيم متوجه مي شويم که بخش خدمات در اين قبيل کشورها از موقعيت مناسبي برخوردار هستند.
وي معتقد است: الکترونيکي کردن فعاليت هاي بخش خدمات، اعتبار بالاتري به اين بخش مي دهد.بنابراين بايد فرهنگ کسب و کار الکترونيکي توسعه يابد.
دکتر واعظي معتقد است: وقتي صنعت آي تي کمي در کشور بزرگ مي شود با مشکلاتي نظير مشکلات بيمه و يا ماليات مواجه مي شويم .
وي تاکيد کرد: بايد موانع کسب و کار را از جلوي پاي نيروي انساني فعال در بخش کسب و کار الکترونيک برداريم و آن را ساماندهي کنيم.
وي با بيان اينکه به توسعه کسب و کار در بخش آي تي خوشبين هستم گفت: بسياري از مشاغل را مي توان در اين بخش راه اندازي کرد.
وزير ارتباطات معتقد است: بايد مشوق فعالان بخش آي تي باشيم.فردي که با يک کامپيوتر مي تواند کسب و کاري را راه اندازي کند به واقع با کمترين هزينه مبادرت به توليد ثروت مي کند.
در اين نشست مديران حوزه آي تي ديدگاههاي خود را بيان داشتند که مهمترين آنها ايجاد ساز و کارهاي مناسب براي توسعه اشتغال در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات بود.
در اين نشست يکي از مديران وزارت ارتباطات بيان داشت: بسياري از جوانان 16يا 17ساله که هنوز به سن قانوني نرسيده اند فعاليت مي مي کنند که درآمدهاي قابل قبولي را هم کسب مي کنند.در صورتي که سازمان تامين اجتماعي اين افراد را عليرغم سن پايين بيمه کند نه تنها به نفع آنان بلکه سازمان تامين اجتماعي هم از اين موضوع منتفع خواهد شد.
معاون اشتغال وزارت کار: 80ميليون دلار قرار داد در حوزه پوشاک امضا شده است
معاون توسعه کارآفريني و اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعي با بيان اينکه پوشاک از رسته هاي مهم ايجاد اشتغال در کشور است،گفت: طي يکسال گذشته 80ميليون دلار قراردادهاي بين المللي در حوزه توليد پوشاک امضا کرده ايم که امسال عملياتي مي شوند.
دکتر عيسي منصوري در نشست مشترک وزراي تعاون،کار و رفاه اجتماعي و ارتباطات و فناوري اطلاعات که با هدف تبادل نظر در خصوص راهکارهاي توسعه اشتغال در محل وزارت ارتباطات و فناوري برگزار شد،افزود: حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات بيشترين ظرفيت را براي تعامل بخش خصوصي با بخش خصوصي دارد.به همين دليل نيازمند نوعي سياستگذاري جديد در حوزه اشتغال هستيم.
منصوري بيان داشت:هم اکنون 70درصد ارزش افزوده اقتصادي در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات در توليد محتوي است.امروز ديگر تنها سخت افزار توليد ثروت نمي کند و بايد براي رقابت وارد عرصه توليد محتوي شد.
وي با اشاره به بخش گردشگري گفت: در اين بخش هم هتلداري ارزش افزوده ايجاد نمي کند بلکه ايجاد جاذبه در اين بخش موجب ارزش افزوده مي شود. بنابراين بايد به دنبال سياست هاي نوآور باشيم و نسبت به اين سياست ها بي تفاوت نباشيم.
وي گفت: هر فعاليتي که بتواند کيک اقتصاد ايران را بزرگ کند بايد به حوزه اشتغال بين المللي اتصال يابد.در حوزه فناوري اطلاعات هم بايد به بازار جهاني يا برندهاي بين المللي متصل شويم.
وي تصريح کرد: در طرح تکاپو که توسعه اشتغال در مناطق مختلف کشور را پيگيري مي کند کيک اقتصاد ايران بريده مي شود و بخشي از آن به استان هاي ايران که داراي پتانسيل بالايي در خصوص اشتغال هستند، تعلق مي گيرد.
منصوري با اشاره به انيستيتو بازي در سنندج گفت: انتظار داريم که اين انيستيتو که تاکنون در توليد بازي و صادر کردن آن به کشورهاي اروپايي فعاليت مي کند، بتواند به بازار آي تي در ديگر کشورها اتصال يابد.
وي ادامه داد: شرکت هاي کوچک آي تي مي توانند به شرکت هاي بزرگ کشور هند اتصال يابند.فرصت شغلي زياد داريم اما بايدآنها را شناسايي کنيم .
وي يکي از رسته هاي مهم اشتغال در کشور را حوزه پوشاک دانست و گفت: ظرفيت داخلي پوشاک در ايران 14ميليارد دلار است که بخش عمده اي از پوشاک کشور به شکل غير قانوني به کشور وارد مي شود.سرمايه گذاري در اين رسته مي تواند نه تنها توليد ثروت و ايجاد اشتغال کند بلکه صنعت پوشاک ما را به برندهاي معروف اتصال دهد.

**فناوري اطلاعات ظرفيت بالايي براي اشتغال دارد
سپس در اين نشست رئيس سازمان آموزش فني و حرفه اي کشور گفت: حوزه آي تي قابليت بالايي براي اشتغال در عرصه هاي گوناگون دارد.
دکتر محمد امين سازگار نژاد افزود: با آموزش فناوري اطلاعات مي توان دانش شاغلان را در رشته هاي مختلف افزايش داد.
معاون وزير کار تاکيد کرد: در حوزه آي تي مي توان گامهاي بزرگي برداشت و به همين سبب بايد بخش غير دولتي را توسعه داد.
وي يادآور شد: نيروي انساني ماهر ايراني در حوزه آي تي مي تواند با برندهاي معروف جهاني متعامل شوند و با ايجاد محيط حقوقي مناسب همکاري در سطح بين المللي را افزايش داد.



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۸۲۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه ۵۰ بسته سیاستی بسیج اساتید برای حل مشکلات کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدرضا مردانی در نشست شورای معاونان این وزارت با وزیر علوم گفت: در این سازمان ضمن تشکیل اندیشکده‌های مطالعات راهبردی؛ برگزاری ۱۷۳ کرسی نقد و نظریه پردازی؛ چاپ ۱۵ جلد کتاب؛ ۵۰ بسته سیاستی در حوزه‌های کشاورزی، آب، محیط زیست و اقتصاد تهیه شد و در اختیار مسئولان اجرایی کشور قرار گرفت.

وي افزود: تشکیل اندیشکده‌های مطالعات راهبردی؛ برگزاری ۱۷۳ کرسی نقد و نظریه پردازی؛ چاپ ۱۵ جلد کتاب؛ ۵۰ بسته سیاستی در حوزه‌های کشاورزی، آب، محیط زیست و اقتصاد که تهیه شده و در اختیار مسئولان اجرایی کشور قرار گرفته است و برگزاری همایش بین‌المللی تبیین اندیشه‌های دفاعی مقام معظم رهبری از جمله دیگر فعالیت‌های سازمان بسیج اساتید بوده است.

مرداني با اشاره به برخی از برنامه‌های بسیج اساتید در حوزه فناوری و نوآوری، عنوان کرد: بسیج اساتید در حوزه فناوری و نوآوری نوپاست و لازم است با حمایت و پشتیبانی وزیر علوم و مجموعه همکاران، این حوزه نیز تقویت شود.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور به فعالیت‌های مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها اشاره کرده و از تشکیل ۶۱ گروه علمی از اساتید مسلمان دانشگاه‌ها و برگزاری نشست‌های بین‌المللی، ترجمه کتاب‌های مختلف برای استفاده اساتید مسلمان جهان، برگزاری نشست‌های متعدد از جمله در حمایت از فلسطین؛ مانند همایش جهان عاری از استکبار، اعلام فراخوانی برای تحریم علمی رژیم صهیونیستی و رونمایی از وبگاهی که در دانشگاه صنعتی اصفهان در این موضوع راه‌اندازی شده است، نام برد.

مردانی ضمن ارائه توصیفی از اقدامات قرارگاه کمک به ارتقای نظام حکمرانی با ۲۰ کارگروه تخصصی و با حضور اساتید برجسته دانشگاهی، بیان کرد: برای تحقق مردمی‌سازی حکمرانی بهترین کار حضور نهاد علم برای کمک به دولت است. 

وی ادامه داد: بسیج اساتید با بکارگیری ظرفیت‌های اساتید متخصص در مسأله شناسی و با تکیه بر دانش تخصصی اساتید می‌تواند در این مسیر کمک مهمی برای ارتقای نظام حکمرانی باشد و لازم است این ظرفیت از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به رئیس جمهور منتقل شود. 

مردانی با بیان اینکه در مسیر کمک به ارتقای نظام حکمرانی در کنار اساتید بسیجی، اساتید غیربسیجی هم، پای کار خواهند آمد و طعم شیرین خدمت به مردم و محرومیت‌زدایی با کمک به ارتقای کارآمدی نظام را خواهند چشید، گفت: اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده‌اند.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور در موضوع تربیت و آموزش به تشکیل مرکز تربیت مربی بسیج اساتید کشور اشاره کرد و از حضور اساتید در دوره‌هایی در مشهد مقدس و همچنین دوره تربیت مدرس بیانیه گام دوم انقلاب و برگزاری ۲۹۰۰ کارگاه با موضوعات علمی و فرهنگی سخن گفته و این اردو‌ها را حرکت جهادی بزرگی در موضوع گفتمان سازی دانست.

این استاد دانشگاه با اشاره به برگزاری ۱۱ دوره توانمندسازی با حضور۱۶۵۰ استاد شرکت‌کننده از وزیر علوم درخواست کرد دوره‌های دانش‌افزایی و توانمندسازی در ممیزی‌ها برای ارتقای اساتید تایید شود.

دیگر خبرها

  • کمیته امداد، نهاد پیشران در حوزه اشتغال کشور است
  • رییسی مطرح کرد؛کاهش نرخ بیکاری در کشور/ بر عهد خود با شما مردم باقی هستم
  • ۲۳۲ واحد راکد ایلام به چرخه تولید بازگشت
  • طرح مرکز رشد و نوآوری توسعه اکوسیستم کارآفرینی کردستان (تاک) افتتاح شد
  • تعاونی خیرین با هدف توسعه اشتغال و تولید ایجاد شود
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در ایجاد پایگاه‌های بزرگ‌داده
  • توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود
  • توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان
  • ارائه ۵۰ بسته سیاستی بسیج اساتید برای حل مشکلات کشور