Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-01@13:29:33 GMT

تخفیف ۵۰ درصدی سنگ‌آهن برای فولادگران

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۸۲۷۵۴

تخفیف ۵۰ درصدی سنگ‌آهن برای فولادگران

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، هادی بشیری راد اظهار کرد: قیمت سنگ آهن از سال ها پیش مورد مناقشه معدنی ها و فولادی ها بوده اما با پیگیری های مکرر و با اعلام معاون معدنی وزیر صنعت مبنی بر این که دولت از قیمت گذاری کنار می رود، اینک راه برای واقعی شدن قیمت این ماده معدنی استراتژیک هموار شده است و در حال حاضر سنگ آهن با ۵٠ درصد تخفیف در اختیار فولادسازان داخلی قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به وضعیت فعلی و هدف گذاری ها برای پیشروی طرح های توسعه ای این مجموعه معدنی گفت: در حال حاضر شرکت چادرملو پنج طرح مهم و اصلی شامل طرح فولاد، طرح توسعه و افزایش ظرفیت خط گندله، طرح تصفیه خانه اردکان، طرح نیروگاه و طرح نورد سرمد ابرکوه دارد که این شرکت معدنی برای این طرح ها مبلغ ۴۴۵۵ میلیارد تومان سرمایه در نظر گرفته که تا پایان سال گذشته، مبلغ ۳۷۱۲ میلیارد تومان از این مبلغ هزینه شده است.

این فعال معدنی کارخانه فولاد را یکی از طرح های مهم این مجموعه دانست و گفت: طرح کارخانه فولاد با ظرفیت یک میلیون تن در اواخر سال گذشته راه اندازی شد و اوایل سال جاری نیز تولید آزمایشی آن آغاز می شود و سپس در ماه های آتی ۳۰۰ هزار تن تولید تجاری خواهد داشت.

رییس دفتر بودجه و گزارشات چادرملو در ادامه ضمن تشریح آخرین وضعیت و افزایش ظرفیت خط گندله سازی اظهار کرد: طرح افزایش ظرفیت خط گندله سازی که ظرفیت تولید گندله را از ۳.۴ میلیون تن به چهار میلیون تن خواهد رساند، در سال جاری به اتمام می رسد و تاکنون پیشرفت فیزیکی این طرح ۷۴ درصد بوده که از ۶۰۰ هزار تن افزایش ظرفیت تولید پیش بینی شده است که ۲۰۰ هزار تن در سال قبل عملی و مابقی در سال جاری محقق خواهد شد.

بشیری راد در ادامه به طرح تصفیه خانه فاضلاب اردکان اشاره کرد که این طرح که انتقال آب به مجتمع چادرملو را بر عهده خواهد داشت و تا کنون ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و پایان تیر ماه سال جاری را زمان بهره برداری از آن دانست.

وی همچنین درباره طرح نیروگاه سیکل ترکیبی چادرملو عنوان کرد: این طرح شامل سه فاز بود؛ فاز اول در تیر ماه سال ۱۳۹۳ راه اندازی شد. فاز دوم در شهریور ماه سال ۱۳۹۳ و فاز سوم در اردیبهشت سال گذشته به بهره برداری رسید و از بهمن همان سال این نیروگاه با ظرفیت کامل وارد مدار شبکه سراسری برق کشور شد.

او درباره پروژه نورد سرمد ابرکوه که در سال گذشته به اتمام رسید، گفت: پیش بینی تولید محصول در این مجموعه با توجه به بازار مصرف برای سال جاری ۲۵۰ هزار تن است که در حقیقت نیمی از ظرفیت ۵۰۰ هزار تنی این طرح خواهد بود.

بشیری راد به پروژه های در دست اقدام اشاره کرد و افزود: مهمترین طرح های توسعه ای سال جاری چادرملو شامل پروژه احیای مستقیم با ظرفیت یک میلیون و ۵۵۰ هزار تن آهن اسفنجی و پروژه فولادسازی واحد ابرکوه با ظرفیت ۶۰۰ هزار تن فولاد است. طرح احیای مستقیم هم تاکنون ۷۶.۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در اسفند ماه امسال کار فیزیکی آن به اتمام خواهد رسید. پیشرفت فیزیکی طرح فولادسازی ابرکوه نیز تاکنون ۳۰ درصد بوده که امیدواریم تا پایان سال آینده به بهره برداری برسد.

رییس دفتر بودجه و گزارشات چادرملو همچنین با اشاره به ظرفیت های تولیدی چادرملو اظهار کرد: شرکت چادرملو برای سال مالی ۱۳۹۶ ظرفیت تولید کنسانتره را ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در نظر گرفته در حالی که قدرت تولید ۱۰.۵ میلیون تن کنسانتره را وجود دارد. همچنین ظرفیت پیش بینی شده برای تولید سنگ آهن دانه بندی شده که محصول فرعی چادرملو محسوب می شود نیز ۵۰۰ هزار تن در نظر گرفته شده است.

وی علت کاهش برآورد ظرفیت تولیدی این محصولات را کشش بازار و مصرف کم آن در ایران عنوان کرد و گفت با توجه به این که در حال حاضر در انبارهای شرکت یک میلیون و ۲۷۸ هزار تن سنگ آهن دانه بندی وجود دارد ظرفیت تولید این محصول را برای امسال ۵۰۰ هزار تن در نظر گرفتیم. این در حالی است که توان تولیدی سنگ آهن دانه بندی شده شرکت چادرملو یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن است.

بشیری راد افزود: ظرفیت تولیدی پیش بینی شده گندله برای سال جاری سه میلیون و ۶۰۰ هزار تن، ‌ فولاد ۳۰۰ هزار تن و میلگرد کارخانه نورد ابرکوه ۲۵۰ هزار تن است.

او درباره تاثیر قیمت های جهانی سنگ آهن بر شرکت چادرملو عنوان کرد: نوسانات قیمت جهانی سنگ آهن هیچ تاثیری بر قیمت محصولات صنعتی و معدنی چادرملو ندارد، به همین دلایل بر سودآوری شرکت نیز موثر واقع نخواهد شد. قیمت کنسانتره و گندله چادرملو همچنان تابعی از شمش فولاد خوزستان است و بودجه سال مالی امسال نیز با همین فرمول بسته شده است.

بشیری راد افزود: شرکت چادرملو به اکتشاف و بهره برداری از معادن سنگ آهن و تولید کنسانتره از آن و تولید گندله، سنگ آهن و محصولات فولادی مشغول است. این شرکت با سرمایه فعلی ۲۸ هزار و ۲۱۵ میلیارد ریال، سود هر سهم سال مالی جاری را ۲۳۶ ریال پیش بینی کرده که نسبت به بودجه سال ۱۳۹۵ حدود دو درصد افزایش را نشان می دهد. این در حالی است که بودجه سال قبل با ۹ درصد افزایش سود نسبت به عملکرد واقعی سال ۱۳۹۴ و برابر با ۲۳۱ ریال در نظر گر فته شده است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۸۲۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز

به گزارش جام جم آنلاین،مدیر عامل شرکت پتروشیمی شیراز پتروشیمی شیراز گفت: سهم تولید و فروش محصول اوره در بین شرکت‌های اوره ساز در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به خوبی نشان دهنده رشد سهم پتروشیمی شیراز در این زمینه است و این روند نشان می‌دهد که سهم تولید اوره پتروشیمی شیراز در سال ۱۴۰۲ در بین اوره ساز‌های کشور ۲۵ درصد و سهم فروش این شرکت نیز به ۲۵ درصد رسیده است.
به گفته احمدرضا حیدرنیا افزون بر یک میلیون و ۷۸۶ هزار تن انواع محصولات طی ۶ ماه نخست ۱۴۰۲ در این پیتروشیمی تولید شده بود که از این میزان،۸۴۳ هزار تن مربوط به تولید اوره بوده است.
شرکت پتروشیمی شیراز دومین اوره ساز بزرگ کشور محسوب می‌شود و در این شرکت انواع محصولات شامل اوره، اسید نیتریک، نیترات آمونیوم، متانول، آرگون و کود مایع تولید می‌شود.
حیدرنیا افزود: این افزایش نشان دهنده افزایش توان تولیدی و ارتقای کیفیت محصولات پتروشیمی شیراز است که منجر به افزایش سهم این شرکت در بازار داخلی و خارجی شده است.
وی همچنین به پیشرفت قابل توجه پروژه‌های توسعه‌ای علاوه بر افزایش تولید، اشاره و در این خصوص نیز خاطرنشان کرد: پروژه ساخت کارخانه تولیدی کیسه که از اسفند ۱۴۰۱ آغاز شده است، تا پایان سال ۱۴۰۲ به پیشرفت ۲۲ درصدی رسید.
حیدرنیا گفت: این پروژه با هدف بومی‌سازی و استفاده از حداکثر توان تولید داخل در حال اجرا است و انتظار می‌رود با بهره‌برداری از آن، گامی دیگر در راستای تحقق اهداف خودکفایی کشور برداشته شود.
حیدرنیا به صرفه جویی ارزی حاصل از بومی‌سازی توری‌های کاتالیست پلاتین-رودیوم در پتروشیمی شیراز هم اشاره کرد و این موضوع را گامی مهم در راستای خودکفایی صنعت پتروشیمی کشور و تحقق ایران قوی برشمرد.
او اضافه کرد: اسید نیتریک به عنوان ماده اولیه در تولید نیترات آمونیوم، یک محصول کاملاً راهبردی در صنایع مختلف است و بومی‌سازی کاتالیست توری‌های پلاتین-رودیوم، استمرار تولید این محصول را تضمین و کشور را از وابستگی به منابع خارجی بی‌نیاز می‌کند.

دیگر خبرها

  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • تاکید بر حمایت از کارگران سمنان تا سهم ۴۰ درصدی دانش‌آموختگان از اشتغالزایی
  • بازبینی مصوبه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی شورایعالی انقلاب فرهنگی
  • رشد ۶۰ درصدی تولید نفت در کشور
  • افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت مراکز جوارکارگاهی
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • چادرملو- آلومینیوم: فقط در 27 اردیبهشت!
  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • حضور یک تیم لیگ برتری در یزد بعد از 8 سال