Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجتماع>سفر - همشهری آنلاین:
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با تشریح جلسه غیر علنی ۳۰ فروردین مجلس گفت: در مورد حج عمره فعلا اصراری وجود ندارد.در این جلسه مطرح شد که ابتدا ببینیم انجام مراسم حج تمتع چگونه صورت می‌گیرد و به چه شکل تضمین‌ها را انجام می‌دهند البته آنها آمادگی برای حج عمره را هم دارند.

به گزارش ایسنا، اکبر رنجبرزاده عضو هیات رئیسه مجلس در حاشیه جلسه علنی در جمع خبرنگاران با اشاره به جلسه غیر علنی مجلس که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد و قاضي عسكر نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت برگزار شد گفت: در این جلسه گزارش مبسوطی از اعزام هیات ایرانی و مذاکراتی که برای اعزام زائران انجام شده، ارائه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: خوشبختانه طبق روال معمول وزارت حج عربستان نامه‌ای را به صورت مکتوب به ایران فرستادند که آیا شما در مورد اعزام زائران به حج برنامه‌ای دارید؟ زیرا ما آمادگی داریم که پذیرای شما باشیم.

این عضو هیات رئیسه مجلس در ادامه بیان کرد: در پاسخ به نامه وزارت حج عربستان، نامه‌ای مرقوم شد که ما همانند زمان قبل اعزام زائران برایمان مقدور نیست بلکه هیاتی باید حضور یافته و مذاکره کنند تا بتوانیم ضمانتی را به لحاظ حفظ سلامت و امنیت و عزت زائران ایرانی داشته باشیم.

رنجبرزاده با اشاره به اینکه ابتدا مطرح کردند که ما نیز همانند کشورهای دیگر به حج برویم اما ایران نپذیرفت و نهایتا آنها شروط ایرانی را پذیرفتند،‌ گفت: بحث امنیت زائران،‌ سلامت و عزت آنها و هر نوع برخورد نامناسب و ناشایست از جمله شروطی بود که مطرح و توافق شد که از زمان ورود تا خروج صد در صد امنیت زائران ضمانت شود. هم شفاهی و هم کتبی این موضوع تاکید شد که ما این ضمانت را می‌دهیم که حرمت زائران ایرانی حفظ شود و تمام مناسک حج را به جای بیاورند.

وی افزود: در مورد قرائت دعای کمیل در محیط باز نیز با توجه به اینکه به لحاظ تهدیدات امنیتی و داعش نگرانی‌هایی داشتیم، مقرر شد که انجام این فریضه در اماکن سربسته و در مکان همایش‌های هتل‌ها انجام شود اما در مورد انجام بقیه مناسک مشکلی نیست.

رنجبرزاده با بیان اینکه در مورد حج عمره فعلا اصراری وجود ندارد گفت: در این جلسه مطرح شد که ابتدا ببینیم انجام مراسم حج تمتع چگونه صورت می‌گیرد و به چه شکل تضمین‌ها را انجام می‌دهند البته آنها آمادگی برای حج عمره را هم دارند.

رنجبرزاده در پایان در خصوص پرداخت دیه مربوط به زائران نیز گفت: آنها بیان کردند که دیه مربوط به حادثه مسجد بیت الله الحرام را انجام داده‌اند اما ما گفتیم که باید در مورد حادثه منا هم این اتفاق بیفتد اما نپذیرفتند؛ زیرا قطعا پذیرش دیه برای زائران ما موجب پذیرش قصور آنهاست و نهایتا مقرر شد در این زمینه هم بررسی کنند و بعد نتیجه اعلام شود.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۸۵۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»

مسلمانان همه ساله برای به جا آوردن یکی از مهمترین آداب اسلامی راهی عربستان می‌شوند تا وظیفه واجب دینی خود را به جا بیاوردند؛ حال هر کدام از این زائران با آداب و رسوم متفاوتی بسته به جغرافیای محل زندگی خود به این سفر بدرقه می‌شوند که در ایران «چاوشی‌خوانی» یکی از راه‌های قدیمی بدرقه زائران خانه خدا است.

به گزارش ایسنا، اعزام زائران ایرانی به عمره پس از ۹ سال وقفه، از بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه از سرگرفته شده است و از ۲۴ اردیبهشت هم حاجیان حج تمتع به مکه اعزام خواهند.

درحقیقت ایران از سال ۱۳۹۴ به دنبال وقایعی که برای برخی زائران در فرودگاه جده رخ داد، عمره را تعلیق کرد. با ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان، دو کشور برای بازگشت زائران ایرانی به عمره توافق کردند. قرار بود نیمه دوم سال ۱۴۰۲ با اعزام حدود ۷۰ هزار نفر، عمره بار دیگر برای زائران ایرانی برقرار شود، که طبق اعلام سازمان هواپیمایی به دلیل صادر نشدن مجوزهای پرواز و وجود برخی مشکلات فنی، این سفر به تعویق افتاد. تا آن زمان حدود ۴۱ هزار و ۲۰۰ نفر برای سفر عمره ثبت‌نام و هزینه را واریز کرده بودند، که با تعلیق عمره، سازمان حج و زیارت با حفظ اولویت اعزام، پول این زائران را برگرداند.

کاروان‌های عمره حدودا ۸۵ نفره خواهد بود و پیش‌بینی سازمان حج و زیارت، اعزام حدود پنج‌هزار نفر در قالب ۶۰ کاروان بود، ‌که اکنون گفته می‌شود جمع کمتری اعزام می‌شوند.

برای اعزام کاروان‌های عمره یک بازه زمانی ۱۰ روزه درنظر گرفته شده است، که پروازهای آن از بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه با اعزام روزانه دو کاروان آغاز می‌شود و آخرین پرواز رفت عمره ۱۳ اردیبهشت‌ماه خواهد بود. نخستین پروازها از بامداد دوشنبه و از دو فرودگاه تهران و مشهد انجام می‌شود و از آنجا که اعزام کاروان‌های حج تمتع از ۲۴ اردیبهشت‌ماه آغاز خواهد شد، بازگشت عمره‌گزاران ایرانی به کشور، پیش از آن تاریخ برنامه‌ریزی ‌شده است.

حال اکنون که زائران ایرانی به سمت سرزمین وحی عازم می‌شوند، نگاهی خواهیم داشت به یکی از نسخه‌های چاوشی خوانی برای زائران سفر حج.

چاووشی یا چاوشی (در زبان محلی چوش)، آواز مذهبی شیعی به‌ویژه بدرقه یا پیشواز زائران اماکن زیارتی است. رسم چاوش‌خوانی برای زائرین کربلا یا مشهد از دوره صفویان و قاجاریان مرسوم شده و در سده اخیر مورد توجه فراوان قرار گرفته است.

چاووش‌خوانی به‌طور معمول در دستگاه «چهارگاه» از موسیقی ردیف ایرانی است و بدون همراهی ‌ساز، اجرا و به‌طور معمول توسط چند نفر خوانده می‌شود. دو یا چند خواننده اشعار چاووشی را با آوازی مشخص بین یکدیگر مبادله می‌کنند و به هم جواب می‌دهند. حتی ممکن است زنان نیز در این هم‌خوانی با مردان همراه شوند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • عمره گزاران ایرانی احرام پوشیدند
  • عمره‌گزاران ایرانی احرام پوشیدند
  • ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»
  • حاجیان ایرانی با میانگین سنی ۵۷ سال عازم حج تمتع می‌شوند
  • زائران قزوینی راهی مدینه النبی شدند
  • زائران قزوینی راهی مدینه النبی شدند + فیلم
  • زائران قزوینی در مدینه النبی + فیلم
  • اعزام زائران اصفهانی حج تمتع از سوم خرداد به سرزمین وحی
  • آغاز اعزام کاروان‌های حج عمره آذربایجان شرقی
  • آغاز اعزام کاروان‌های عمره مفرده آذربایجان شرقی