Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «هدانا»
2024-05-07@09:25:26 GMT

سودان: دولت آشتی ملی در آینده ای نزدیک تشکیل می شود

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۸۸۰۹۳

سودان: دولت آشتی ملی در آینده ای نزدیک تشکیل می شود

به گزارش خبرگزاری فرانسه از خارطوم، احمد بلال عثمان، وزیر اطلاع رسانی و سخنگوی دولت سودان امروز اعلام کرد که در کوتاه ترین مدت دولت آشتی ملی به عنوان برآیند گفت وگوی ملی در این کشور شکل می گیرد.
وی امروز در یک بیانیه مطبوعاتی با اعلام این مطلب افزود: حضور احزاب سودان در این دولت آشتی منوط به آن است که آنها بدون هیچ پیش شرطی حضور خود را در این دولت آشتی ملی اعلام کنند تا در کوتاه ترین زمان ممکن ساختار این دولت نهایی و به طور رسمی اعلام عمومی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عثمان ضمن تاکید بر اینکه نتیجه گفت وگوی سیاسی ملی امری قانونی و مبتنی بر تعهدات اخلاق سیاسی و لازم الاجراست، پیش بینی کرد که این دولت آشتی ملی به زودی فعالیت خود را ابتدا با مشورت دهی به دولت های محلی ایفا کند.
وزیر اطلاع رسانی سودان گفت که فرآیند انتخاب دولت جدید در این کشور نیز به دلیل پیچیدگی های آن با هماهنگی و مشورت همه احزاب حاضر در گفت وگوهای ملی عملی خواهد شد تا دولت از این طریق بتواند از پس چالش سیاسی موجود در نیروها و احزاب متعدد داخلی و مشارکت دادن همه آنها در قدرت برآید.
ادامه اختلافات سیاسی داخلی سودان که پیشتر حتی به تقسیم این کشور به دو کشور (سودان و سودان جنوبی) انجامیده بود دولت عمر البشیر، رییس جمهوری این کشور را در اکتبر (مهر ماه) گذشته وادار کرد به طرح پیشنهادی اتحادیه عرب و حتی اتحادیه آفریقا برای راه اندازی گفت و گوهای ملی تن دهد.
از همین رو، وی از تمدید آتش‌بس با شاخه‌های مسلح و مدنی احزاب سیاسی مخالف استقبال کرد و گفت وگوهای ملی را شکل داد.
سند گفت وگوی ملی این کشور پیشتر با حضور روسای جمهوری مصر، اوگاندا، موریتانی، چاد و همچنین دبیرکل اتحادیه عرب تحویل دولت خارطوم شده بود.
سند گفت وگوی ملی شامل بندهایی می‌شد که تعددگرایی سیاسی و تحقق دمکراسی و ضمانت آزادی بیان و اجتناب از خشونت و به رسمیت شناختن تنوع فرهنگی و اجتماعی و تصویب قانون اساسی همیشگی برای کشور را تصویب می‌کند.
البشیر دو سال قبل نیز از گروه‌های سیاسی مخالف خواسته بود تا برای آشتی ملی و توقف جنگ در دارفور و کردفان جنوبی و نیل آبی به گفت وگوی سیاسی بپیوندند چرا که دولت در آنجا با شورشیان جنبش مردمی بخش شمال از سال ۲۰۱۱ می‌جنگد.
اما گروه‌های سیاسی و جنبش‌های مسلح پیوستن به گفت وگو با شروطی را که دولت گذاشته بود، نپذیرفتند.
در هر صورت، این گفت وگوها شکل گرفت و بر اساس آن قرار شد هم دولت آشتی ملی در این کشور شکل گیرد و هم پست نخست وزیری در این دولت پیش بینی شود.
خاورم 1378**1144
مترجم علی نصیری**انتشار دهنده: علیرضا جباری

منبع: هدانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hodana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «هدانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۸۸۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهتمام ویژه «الازهر» مصر برای گفت‌وگوی بین مذاهب تهران و قاهره

به گزارش خبرگزاری مهر، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول پایتخت گامبیا به سر می‌برد، با سامح شکری، وزیر خارجه مصر دیدار و در خصوص آخرین روند تلاش‌های فی مابین برای ارتقای روابط دوجانبه و همچنین آخرین تحولات منطقه به خصوص اوضاع فلسطین و غزه و تلاش‌های جاری برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین گفت‌وگو و تبادل نظر نمود.

وزرای امور خارجه ایران و مصر در ابتدای این ملاقات ضمن ابلاغ سلام‌ها و درودهای گرم رؤسای جمهور دو کشور به یکدیگر، اهتمام ویژه سران دو کشور برای پیگیری تقویت روابط فیمابین را مورد تاکید قرار دادند.

دو وزیر همچنین آخرین ارزیابی‌های خود را از تحولات منطقه به خصوص در عرصه فلسطین و جنگ علیه غزه را تبادل کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار از تلاش‌ها و مواضع مصر برای تلاش در توقف نسل‌کشی در غزه تشکر و آمادگی ایران را برای ارسال کمک‌های انسانی به غزه مورد تاکید مجدد قرار داد و خواستار مساعدت قاهره در این خصوص شد.

امیرعبداللهیان بر مبنای توافق رؤسای دو کشور تبادل هیأت‌ها میان مؤسسات دینی دو کشور در چارچوب تقریب مذاهب و گفتگوهای دینی را مفید و مؤثر دانست که این موضوع مورد استقبال طرف مصری قرار گرفت و وزیر خارجه مصر بر اهتمام ویژه الازهر مصر برای گفت‌وگوی بین مذاهب و همچنین تقویت روابط مردمی و گردشگری بین دو کشور تاکید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تشریح ابعاد حمله تروریستی رژیم اسرائیل به سفارت ایران در دمشق و همچنین واکنش نیروهای مسلح ایران در چارچوب دفاع مشروع، از موضع مصر در محکومیت اقدام تروریستی رژیم اسرائیل تشکر کرد.

«سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر نیز ضمن ابراز خرسندی از این ملاقات تاکید کرد: همواره برای گفت‌وگو و تماس بین مصر و ایران به عنوان دو کشور با تمدنی ریشه دار اهتمام داریم و مصر توجه ویژه به پیگیری توسعه روابط بین دو کشور دارد.

سامح شکری همچنین با اشاره به تبعات تداوم جنگ در غزه و حملات اسرائیل علیه مردم فلسطین و خسارات بالای انسانی و مادی به خصوص کشتار غیرنظامیان توسط رژیم اسرائیل، ابراز امیدواری کرد: تلاش‌های جاری سیاسی و مذاکراتی، منجر به توقف جنگ علیه غزه و احقاق حقوق مردم فلسطین گردد.

سامح شکری مجدداً حمله اسرائیل به ساختمان سفارت ایران در سوریه را محکوم و شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران را تسلیت گفت و دیدگاه کشورش برای تلاش جهت جلوگیری از افزایش تنش در منطقه را مورد تاکید قرار داد.

وزرای امور خارجه ایران و مصر در پایان ابراز امیدواری کردند برگزاری اجلاس سران همکاری اسلامی در گامبیا، موجب تقویت همبستگی و وحدت جهان اسلام در حمایت از مردم فلسطین و حل و فصل مسائل و مشکلات منطقه بشود.

کد خبر 6096478 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • به پایان عمر سیاسی رژیم غاصب صهیونیستی نزدیک می‌شویم‌
  • پیش بینی ایرانی ها از ۵ سال آینده کشور چیست؟ (+اینفوگرافی)
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند
  • افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند
  • ببینید | واکنش جالب چهره سیاسی نزدیک به قالیباف به اختلافات شدید اصولگرایان در مجلس دوازدهم
  • وزیر کشور: ری، دماوند و فیروزکوه به استان‌های تهران شرقی و غربی ملحق نخواهند شد
  • افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها
  • گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مصر در گامبیا
  • اهتمام ویژه «الازهر» مصر برای گفت‌وگوی بین مذاهب تهران و قاهره