Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@13:51:26 GMT

۲۰ میلیون ایرانی ‌دچار اضافه‌وزن یا چاقی هستند‌

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۸۹۶۲۲

محمد حضوری در همایش بزرگ تغذیه و کنترل وزن که عصر امروز در سالن همایش‌های شهرداری قم برگزار شد، با اشاره به اینکه انسان سالم درگذشته انسانی بوده که هیچ بیماری نداشته باشد، اظهار داشت: در حال حاضر مشکل اصلی انسان‌ها اضافه‌وزن است و این درحالی است که همه دنیا دچار این مسئله شده‌اند.
وی بابیان اینکه ۲۰ میلیون ایرانی دچار اضافه‌وزن یا چاقی هستند، افزود: از هر سه ایرانی یک نفر به این بیماری دچار شده و یک‌سوم مرگ‌ومیرهای ناشی از بیماری‌های قلبی و ۳۵ درصد از سرطان‌ها نیز ارتباط مستقیمی با امر تغذیه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حضوری با تأکید براینکه عامل نصف سرطان‌های گوارشی تغذیه نامناسب است، عنوان کرد: به حدی از تغذیه خود غافل شده‌ایم، که نمی‌دانیم چه مواد غذایی مصرف می‌کنیم و نهایتاً چه بلایی بر سر بدنمان می‌آوریم، به‌گونه‌ای که علت نیمی از بیماری دیابت تغذیه است که در صورت اصلاح و توجه به سبک زندگی می‌توان آن را کنترل کرد.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۸ هزار میلیارد تومان برای درمان سرطان در کشور صرف می‌شود، گفت: سالانه ۱۱ هزار نفر براثر استعمال دخانیات فوت می‌کنند، همچنین فشارخون به‌عنوان مرگ خاموش به شمار رفته و وزن اضافه یکی از عوامل مستعد کننده آن است.
رئیس کمیته تغذیه فدراسیون پزشکی و ورزشی علل چاقی را موردتوجه قرار داد و عنوان کرد: سبک زندگی بزرگ‌ترین عامل چاقی بوده و کم‌تحرکی و غذاهای با چربی زیاد و پرکالری نیز از دیگر عوامل چاقی به شمار می‌روند.
وی با اشاره به اینکه روند افزایش وزن به‌صورت آرام و روان است، ادامه داد: در سال‌های اخیر رفتارهای غلط مانند دیدن تلویزیون، کم‌تحرکی و افزایش دسترسی به غذا، سبب اضافه‌وزن و چاقی شده است.
حضوری با تأکید براینکه میزان کم‌تحرکی انسان به‌مرور در حال افزایش است، گفت: نیمی از آمار مرگ ایرانی‌ها مرتبط با بیماری‌های قلبی است، که لازم است با تغذیه اصولی آن را کنترل کرده و سلامتی را بر داشتن اندامی مناسب ترجیح دهیم.
وی بابیان اینکه داروهای کاهش وزن درواقع سبب کاهش آب بدن می‌شوند، ادامه داد: کاهش سریع وزن بدن به‌صورت چشمگیر ناشی از کاهش آب بدن است، که آسیب زیادی به بدن افراد وارد می‌کند.
رئیس کمیته تغذیه فدراسیون پزشکی و ورزشی با اشاره به اینکه کاهش زیادی وزن نیز بیماری محسوب می‌شود، اظهار داشت: میزان وزن و قد افراد باید براساس BMI سنجیده شود و براساس آن تغذیه مصرف شود، همچنین لازم است از ورزش‌های مناسب و مورد تأیید استفاده شود.
وی الگوی چاقی را عامل بروز بیماری‌های قلبی در مردان دانست و بیان کرد: الگوی چاقی در آقایان به شکل سیبی‌شکل بوده و تجمع چربی بیشتر در اطراف شکم است که این عامل سبب بیشتر دچار شدن آقایان نسبت به خانم‌ها به بیماری قلبی می‌شود.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۸۹۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند

به گزارش همشهری آنلاین، حجم آب موجود مخازن سدهای کشور با یک درصد رشد از ۳۱.۹۷ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به ۳۲.۳۹ میلیارد مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است.

بر اساس تازه‌ترین گزارش شاخص‌های مهم آب و برق (بارش و سدها) شرکت مدیریت منابع آب ایران، ورودی مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی تا امروز (۱۶ اردیبهشت) ۲۸.۶۹ میلیارد مترمکعب به ثبت رسیده است، این در حالی است که این عدد در سال گذشته برابر با ۳۰.۳۲ میلیارد مترمکعب بوده است که نشان از کاهش ۵ درصدی ورودی سدهای کشور دارد.

اما از ابتدای سال آبی جاری تا کنون میزان خروجی سدهای کشور به ترتیب در سال جاری و سال گذشته ۱۷.۹۸ میلیارد مترمکعب و ۱۷.۴۴ میلیارد مترمکعب به ثبت رسیده است که بیانگر رشد ۳ درصدی است.

حجم آب موجود مخازن سدهای کشور با یک درصد رشد از ۳۱.۹۷ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به ۳۲.۳۹ میلیارد مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است و در مجموع میزان پرشدگی سدهای کشور ۶۵ درصد تخمین زده شده است.

بارش‌های اخیر پرشدگی سدهای کشور را چند درصد افزایش داد؟

ارتفاع ریزش‌های جوی کشور نیز معادل ۲۱۹.۲ میلی‌متر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه دراز مدت (۲۲۱.۳ میلی‌متر) یک درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۸.۱ میلی‌متر) ۱۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

این گزارش حاکی است بر اساس شاخص اختلاف سال آبی جاری با متوسط دراز مدت (۵۵ سال) میزان بارندگی‌ها در این بازه زمانی در سیستان و بلوچستان ۶۹ درصد، یزد ۵۶ درصد، خراسان جنوبی ۲۷ درصد و ایلام ۲۴ درصد افزایش یافته است.

این در حالی است که کم بارشی گریبانگیر ۱۱ استان بوده و از جمله قزوین ۲۸ درصد، تهران ۲۴ درصد، خراسان رضوی ۲۴ درصد، سمنان ۲۲ درصد و زنجان ۲۰ درصد کاهش داشته است.

کد خبر 849461 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم آب و هوا - ایران باران سد

دیگر خبرها

  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • یونیسف: ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند
  • ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند
  • وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند
  • (عکس) هادی چوپان دچار شیدایی شده است؟
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند