Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@23:47:00 GMT

استان فارس نماد و الگوی هم‌زیستی اقوام مختلف کشور است

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۹۱۲۳۷

استان فارس نماد و الگوی هم‌زیستی اقوام مختلف کشور است

شیراز- رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: استان فارس نماد و الگوی هم‌زیستی اقوام مختلف کشور است و ما می‌توانیم این الگو را به جهانیان معرفی کنیم.

به گزارش خبگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری فارس عصر امروز دکتر احمدی پور معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور در جلسه با نمایندگان سازمان های مردم نهاد استان فارس با حضور مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری فارس شرکت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست نمایندگان سمن‌های استان فارس نظرات و پیشنهادهای خود را با معاون رئیس‌جمهوری در میان گذاشتند.

مهران محمدی، از اعضای انجمن دوستداران حافظ، گفت: فارس با دارا بودن حدود یک‌سوم از آثار میراث فرهنگی، طبیعی و تاریخی در کشور جایگاه خاصی دارد و تقاضا داریم بودجه اداره‌کل میراث‌فرهنگی این استان برای حفاظت و نگه‌داری از این آثار افزایش یابد.
محمدی ادامه داد: استان فارس درحال‌حاضر موزه ندارد و درخواست ما این است که برای بهره‌برداری و تأمین بودجه به‌منظور ساخت موزه مشاهیر اقدامات لازم انجام شود.

محمد اسدپور از انجمن دوستداران میراث‌فرهنگی هم گفت: موضوع تشکل‌ها و تعاملات ما با سازمان میراث‌فرهنگی در دو حوزه باید موردتوجه قرار گیرد. ما در استان فارس نشست ملی نداریم و توقع داریم که این رخداد انجام شود.

محمدهادی ستایش، رئیس انجمن هنرهای سنتی استان فارس، هم اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که ما از چند سال قبل آن را پیگیری می‌کنیم بحث احداث موزه برای نگه‌داری آثاری است که نشان یونسکو دارند. این آثار باید در شیراز جایگاهی مخصوص‌به‌خود داشته باشند تا به‌نمایش عموم مردم درآیند.

آریا عارف، از کانون معماران پارس نیز گفت: یک نکته اینکه اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان فارس تعامل و ارتباط بسیار خوبی با تشکل‌ها دارد، و نکته دیگر اینکه لازم است به نقش رستم و حفاظت بیشتر از این مجموعه توجه خاصی شود.

عارف تصریح کرد: عکاسان گردشگری، برخلاف عکاسان رشته‌های دیگر، از حمایت هیچ صنفی برخوردار نیستند. اگر سازمان میراث‌فرهنگی از تشکیل صنفی برای عکاسان گردشگری حمایت کند قدردان خواهیم بود.

سلمان گورنگی، رئیس اتحادیه صنایع‌دستی استان فارس، هم بیان کرد: از اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان فارس به‌خاطر همکاری‌هایی که با ما داشته قدردانی می‌کنم. چند معضل در بخش هنرمندان صنایع‌دستی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها بیمه هنرمندان است.

گورنگی تصریح کرد: بحث مالیات بر ارزش افزوده از دیگر معضلات ماست. درخواست ما این است که این موضوع با جدیت پیگیری شود.»

وی افزود: «موضوع دیگری که مهم است و باید پیگیری شود ثبت شیراز به‌عنوان شهر جهانی خاتم است.

الهه اکبری، از انجمن گردشگری استان فارس نیز گفت: تحصیل‌کردگان رشته‌های مرتبط با میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مشاغلی مرتبط با رشته خود ندارند و باید در این باره چاره‌اندیشی شود.

اکبری تصریح کرد: به بافت تاریخی شهرها باید بیش‌ازپیش توجه شود و حفاظت از آن‌ها در کانون توجه باشد. لازم است که از بافت تاریخی شهر شیراز به‌خوبی بهره‌برداری شود.

مهدی پارسایی از کانون مطالعات قوام‌الدین شیرازی، هم اظهار کرد: ما اعتقاد داریم که فارس ایران کوچک است. فارس سرزمینی است که به دریا، کوه و کویر راه دارد و از تنوع اقلیمی بسیاری برخوردار است. ما در این استان با تنوع قومی کم‌نظیری مواجهیم.

پارسایی افزود: این ویژگی‌ها باید منجر به این شود که به استان فارس به‌عنوان قلب تپنده فرهنگی کشور نگاه شود. این مطالبه ما را به دولت منتقل کنید. خاستگاه مسئولان استانی باید استان فارس باشد. این استان قابلیت دارد که با یک برنامه‌ریزی براساس رویکردی ویژه، آمار بیکاری کشور را کاهش دهد.

این عضو کانون مطالعات قوام‌الدین شیرازی تصریح کرد: تقویت بودجه عمرانی فارس باید موردتوجه قرار گیرد و موزه ایران باستان باید در استان ایجاد شود. سازمان در سال‌های گذشته بخش معرفی و آموزش داشت که از اعتبارات خوبی هم برخوردار بود. با حذف این بخش، مجموعه میراث دچار فقدان شده و باید به ایجاد مجدد این بخش اقدام شود.

در ادامه زهرا احمدی‌پور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان گفت: خوشحالم که با شما دوستداران، فعالان و صاحب‌نامان این عرصه دیدار می‌کنم که با تلاش خود کمک می‌کنید اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان در فعالیت‌هایش موفق باشد.

وی تصریح کرد: اهمیت این استان بر هیچ‌کس پوشیده نیست و هر مسئولی که در کشور مسئولیتی دارد بر این امر واقف است که فارس، به‌عنوان استانی صاحب فرهنگ و تاریخ و تمدن، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. استان فارس نماد و الگوی هم‌زیستی اقوام مختلف کشور است و ما می‌توانیم این الگو را به جهانیان معرفی کنیم.

معاون رئیس‌جمهوری اضافه کرد: متأسفانه در دنیای امروز فرصت گفت‌وگو و تعامل در بسیاری از کشورها فراهم نیست، اما این الگوی زیبای هم‌زیستی اقوام مختلف ایرانی در استان فارس وجود دارد و می‌توان این الگو را در جهان مطرح کرد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اولین مباحثی که در دولت یازدهم مطرح شد رجوع به استفاده از ظرفیت‌های نهادهای مدنی و سمن‌ها بود؛ چراکه ما برای حل مشکلاتی که وارثشان بودیم به بهره‌گیری از این ظرفیت نیاز داشتیم.

احمدی‌پور ادامه داد: در زمان آغازبه‌کار دولت، به‌هم‌ریختگی در نظامِ برنامه‌ریزی محدودیت‌هایی ایجاد کرده بود درحالی‌که ما در هر جایگاهی مکلفیم براساس اسناد بالادستی وظایف خود را به‌انجام برسانیم؛ بااین‌حال، با وجود به‌هم‌ریختگی در نظامِ برنامه‌ریزی مشکلاتی ایجاد شده بود که باعث شده بود ندانیم دقیقاً کجا ایستاده‌ایم و برای دستیابی به اهداف درنظرگرفته‌شده در اسناد بالادستی چه مسیری را طی کنیم.

وی افزود: این‌ها از مسائل و مشکلات جدی ما در آغازبه‌کار دولت یازدهم بود، و این دولت تلاش کرد تا با استفاده از بخش خصوصی و سمن‌ها، به آواربرداری بپردازد. دولت به سمن‌ها اعتماد کرد و از آن‌ها کمک‌های جدی گرفت، طوری‌که ما امروز در حوزه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، سرمایه‌های بسیار خوبی در سمن‌ها داریم که بارها از آن‌ها استفاده کرده‌ایم.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اضافه کرد: با استفاده از ظرفیت‌های خوبی که سمن‌ها دارند امروز ما افتخار داریم که بگوییم، نه‌تنها آواربرداری صورت گرفته، بلکه ریل‌گذاری‌ای هم که برای برنامه‌ریزی به آن نیاز داشتیم انجام شده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد:در سال 95، صادرات صنایع‌دستی به 237میلیون دلار رسید و فقط در بازارچه‌های نوروزی که سازمان میراث‌فرهنگی ایجاد کرده بود، شاهد فروش 45میلیاردتومانی صنایع‌دستی بودیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۹۱۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان، گفت: کرمان میزبان سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است و اختتامیه این جشنواره نیمه دوم آبان‌ماه برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سعید شاهرخی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: شورای توسعه گردشگری استان کرمان راه‌اندازی شده است و دبیرخانه کرمان 1404 در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان مستقر شده است.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی مکمل جهش تولید را مشارکت مردم می‌دانند، گفت: در این راستا اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با مجموعه‌های خصوصی همکاری خوبی را در پیش گرفته که یکی از این نهادها اتاق بازرگانی استان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به اینکه جشنواره ملی چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سطح کشور برگزار می‌شود، افزود: کرمان میزبان سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است.

وی با بیان اینکه استاندار کرمان نیز در این زمینه به صورت کتبی اعلام آمادگی کردند و اتاق بازرگانی نیز در انتخاب استان کرمان موثر بوده است، ادامه داد: اختتامیه این جشنواره قرار است در نیمه دوم آبان‌ماه در کرمان برگزار شود.

شاهرخی با اشاره به اینکه جلسات برنامه‌ریزی این جشنواره در تهران و کرمان برگزار خواهد شد، گفت: این امکان وجود دارد که از تمام مفاخر علمی، فرهنگی، هنری و غیره در زمان این جشنواره استفاده شود.

وی با بیان اینکه استان کرمان امسال میزبان چند رویداد بزرگ فرهنگی هنری است، افزود: همایش بین‌المللی راه ابریشم نیز مهرماه با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به اینکه کنگره ملی تاریخ معماری و شهرسازی ایران در شهرستان بم برگزار می‌شود، بیان کرد: سمینار باستان شناسان ایران اسفندماه در جیرفت برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه امسال در هفته میراث فرهنگی اشیا و آثار تاریخی استان کرمان که در موزه ملی کشور نگهداری می‌شود برای بازدید عمومی مردم به کرمان منتقل می‌شوند، گفت: بالغ بر 4 هزار شی تاریخی از استان کرمان در موزه ملی نگهداری می‌شود.

سیدمهدی طبیب‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در این جلسه با بیان اینکه کرمان آنگونه که باید معرفی نشده و انعکاس مطلوبی از ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و گردشگری استان کرمان در رسانه‌ها نبوده است، اظهار داشت: متاسفانه هنوز کرمان به‌عنوان مقصد گردشگری در کشور نیست و باید برای آن چاره‌اندیشی کرد تا کرمان در حلقه گردشگری گردشگران قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه رونق اقتصاد گردشگری استان کرمان مستلزم ورود گردشگران داخلی و خارجی است که لازمه آن معرفی خوب کرمان است، ادامه داد: کرمان 10 اثر تاریخی و طبیعی ثبت جهانی دارد که حتماً باید این آثار به جهانیان معرفی شوند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه جشنواره چندرسانه‌ای وزارت میراث یک ظرفیت خوب برای معرفی کرمان است و اتاق بازرگانی از آن حمایت می‌کند، افزود: جدای از این جشنواره وزارت میراث فرهنگی حتماً باید به وظیفه قانونی خود برای معرفی استان کرمان که یک خاستگاه تمدنی دارد اقدام کند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید