Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، شرق نوشت:

صداوسیما در اقدامی عجیب، نامه ابراهیم رئیسی در انتقاد از این سازمان را پخش کرد. این نامزد اصولگرا دو روز قبل نامه نوشته بود که چرا صداوسیما اخبار حسن روحانی را پوشش می‌دهد. به خود حسن روحانی هم نامه نوشته بود که اقداماتش شائبه برانگیز است. نحوه برخورد صداوسیما با نامه ابراهیم رئیسی اما نقض غرضی بود که اتفاقا مشخص کرد کدام نامزد انتخاباتی از حمایت بیشتری در رسانه‌ملی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شاهد نخست اینکه سه شنبه شب بخش خبر ساعت ٢٠ شبکه خبر ابتدا در دقیقه ٩ متن دو نامه اعتراضی ابراهیم رئیسی، کاندیدای اصولگرا را پخش کرد و در دقیقه ١٤ سخنان رئیس‌جمهوری را. دروازه‌بانی‌خبر در صداوسیما احتمالا ارزش خبری نامه رئیسی، نامزد انتخاباتی اصولگرایان را فراتر از سخنان رئیس‌جمهوری مستقر دانسته و آن را در اولویت نخست خود قرار داده است.
از اواخر اسفند سال گذشته کهش احتمال ورود رئیسی به رقابت‌های انتخاباتی شدت گرفت، کم‌کم فضاسازی برای آشنایی با ابراهیم رئیسی که چهره‌ای ناآشنا برای عموم بود، از سوی رسانه‌ملی آغاز شده است. او یکی دوبار به صداوسیما رفت و بارها پخش تصاویرش در قامت امام جماعت، به یکی از عناصر ثابت برنامه‌های شبکه‌های مختلف در هنگامه نماز‌ ظهر تبدیل شده است. ستاد رسمی انتخاباتی تلگرامی رئیسی هم مدت‌هاست که فعال شده و برای او تبلیغ می‌کند؛ این درحالی است که طبق قانون انتخابات هرگونه تبلیغ پیش از موعد تخلف است.
انتقاد از خود به نفع رئیسی
اقدام عجیب‌تر صداوسیما در ماجرای نامه رئیسی اما نفس انتشار آن بود. رسانه ملی برای نخستین بار متن یک بیانیه یا نامه‌ را در انتقاد از خود منتشر کرد، آن هم درحالی که تا این‌لحظه حتی حاضر به انتشار جوابیه‌های افراد هم نبوده است. بارها فعالان سیاسی در انتقاد از عملکرد صداوسیما نامه و بیانیه داده‌اند. بارها افراد یا جریان‌هایی که به انحای مختلف نام و عملکردشان در صداوسیما به انتقاد یا حتی اتهام برده شده، خواستار فراهم شدن فرصتی برای پاسخ‌گویی بوده‌اند؛ اما درهای صداوسیما همیشه به روی آنها بسته بوده است. طبق قانون مطبوعات، رسانه‌ها موظف به انتشار جوابیه و توضیح افرادی هستند که درباره آنها مطلبی منتشر شده است. طبق قانون مطبوعات، رسانه‌ها حتی اجازه دخل‌وتصرف در جوابیه‌ها را هم ندارند. قانونی که البته تاکنون شامل حال همه شده است، به جز صداوسیمای ملی. در چنین شرایطی رسانه ملی متن نامه انتقادی یک نامزد انتخاباتی را از خود منتشر می‌کند! آیا اگر این نامه از سوی یک نامزد غیرهمسو با نگاه حاکم بر صداوسیما هم منتشر می‌شد، قابل انتشار و پخش بود؟ پاسخ آن چندان سخت نیست. از مردم عادی تا بازیگران و مجریان و حتی کارکنان صداوسیما، فعالان و چهره‌های سیاسی و حتی وزرای دولت‌ها بارها به صداوسیما و رئیس آن نامه نوشته‌اند؛ اما دریغ از انعکاس آن. با گشتی کوتاه در اینترنت به ده‌ها مورد از این نامه‌ها برخواهید خورد.
نامه‌هایی که به در بسته می‌خورند
نمونه جالب و مشابهی که برای رفتار یک‌بام و دو‌هوای صداوسیما می‌توان یادآور شد. نامه اخیر محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس به رئیس سازمان صداوسیماست. نکته جالب اینکه محتوای نامه صادقی هم مشابه نامه رئیسی بود.
جا برای جوابیه نداریم
فارغ از آن بارها افرادی که به اشکال مختلف نام و گذشته‌شان در صداوسیما مورد انتقاد قرار‌گرفته، خواستار فراهم‌شدن زمانی برای حضور و پاسخ‌گویی در دفاع از خود بوده‌اند. نمونه آن ناطق نوری و هاشمی‌رفسنجانی در ماجرای مناظرات انتخاباتی سال ٨٨ بود. رئیس سابق صداوسیما، ضرغامی در مصاحبه‌ای گفته بود: «وقتی در مناظره‌ای درباره بسیاری از شخصیت‌های حقیقی و حقوقی بحث می‌شود، ممکن است نام بسیاری از افراد مطرح شود و حتی بسیاری از دستگاه‌ها و نهادهای کشور، زیر‌سؤال بروند و در این فاصله امکان این نیست که همه این افراد، بیایند و پاسخ دهند. بعد از این اتفاق، بنده یک الی دو مرتبه این مسئله را مطرح کردم که پس از انتخابات بسیار علاقه‌مندم به بهانه‌های مختلف برخی افراد بیایند که اگر مطالبی به آنها گفته شده، در برنامه دیگر آن را توضیح دهند.
این موضوع برای رسانه هم خوب بود و شخصا بنده هم علاقه‌مند بودم که این کار انجام بگیرد، ولی از سویی دیگر دیدم فهرست افرادی که قرار است برای توضیح بیایند، فهرستی بلندبالاست. بخشی از این افراد، وزرای دولت احمدی‌نژاد بودند، اما ما در این شرایط دیدیم که باید شش ماه برنامه‌های صداوسیما را تعطیل کنیم و دوباره آنها از اول بیایند و حرف بزنند!».
و با این بهانه هیچ‌وقت فرصت پاسخ‌گویی برای هیچ فردی در رسانه ملی فراهم نشد. چه آن فرد هاشمی‌رفسنجانی یا ناطق‌نوری باشد چه یک فرد عادی. در ماجرای سال ٨٨، ناطق و هاشمی از صداوسیما خواسته بودند که برای پاسخ‌دادن به اتهاماتی که احمدی‌نژاد در جریان مناظره‌ها روانه آنها کرده بود، فرصتی به آنها در صداوسیما داده شود.
چه خبر از آن دیگری
اما بشنویم از فعالیت‌های انتخاباتی دیگر نامزد اصولگرایان، محمدباقر قالیباف. روز گذشته یک فایل صوتی تبلیغاتی از قالیباف در کانال‌ها و شبکه‌های تلگرامی و مجازی دست به دست شد. یک موزیک با شعر و صدای کودکانه در حمایت از شهردار پایتخت و ترغیب به رأی دادن به او. ٣٠ فروردین‌ هم روزنامه همشهری متعلق به شهرداری، با دو چاپ منتشر شد؛ تهران و شهرستان. چاپ شهرستان منقوش به تصویر قالیباف است، درحالی‌که دستش را برای گرفتن چند نوجوان داخل استخر دراز کرده است. تصویری که اگرچه در ظاهر غیرتبلیغاتی است؛ اما کاملا هوشمندانه با هدف اثرگذاری نمادین روی مخاطب انتخاب شده است.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۹۲۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جباری:شرایط سپاهان کار پرسپولیس را سخت می‌کند/ اصلا انتقادی به اوسمار ندارم

رضا جباری در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در مورد اینکه شکست برابر آلومینیوم و خروج از جام حذفی باعث شد تا پرسپولیس فرصت کسب سه گانه را از دست بدهد، اظهار کرد: شکست هم جزء اتفاقات فوتبالی و اجتناب ناپذیر است. پرسپولیس برابر آلومینیوم شکل همیشگی را داشت و نمی‌توان شایستگی تیم را زیر سوال برد. تیم روند خوبی دارد و بازیکنان و کادرفنی هماهنگی لازم را دارند. چنین چیزی اتفاق نمی‌افتد که پرسپولیس در همه بازی‌ها برنده باشد. از روند تیمی پرسپولیس در این مدت خیلی راضی هستم.

شاید فصل بعد اوسمار نباشد

وی ادامه داد: زمانی استراتژی سرمربی تیم را عقب می‌برد که می شود گفت اشتباه است. زمانی هم شرایط بازی تیم را عقب می‌برد و استراتژی سرمربی بازی تدافعی نیست. اگر استراتژی اوسمار بازی تدافعی بوده قطعاً اشتباه کرده ولی معمولاً چنین نگاهی از سرمربی پرسپولیس دیده نشده، اما زمانی خواسته سرمربی بازی رو به جلوست، اما توان آن در تیم نیست. بازی رو به جلوی آلومینیوم برای جبران گل‌های خورده و عقب کشیدن تیم با توجه به برتری طبیعی است و نمی‌توان اوسمار و تفکرات او را زیر سؤال برد. شاید اصلا فصل بعد اوسمار در پرسپولیس نباشد.من نسبت به نحوه انتخاب او مشکل داشتم، اما با توجه به عملکردی که داشته اصلاً به او انتقادی ندارم. چون به نفع پرسپولیس کار کرده و نمی‌خواهم در راستای تخریب او حرفی بزنم. قطعاً استراتژی اوسمار این نبوده که پرسپولیس بازی برده را واگذار کند، این مسئله به زعم ما اشتباه است ولی کارنامه او گویای آن است که هدف وی کمک به پرسپولیس بوده و خواهد بود.

دشمنی قابل قبول نیست

بازیکن سابق پرسپولیس در مورد بازی تیمش برابر سپاهان در هفته بیست و پنجم لیگ برتر گفت: بازی سختی است و در این سال‌های اخیر تقابل دو تیم همراه با حواشی بوده، امیدوارم شکل بازی کاملاً فوتبالی باشد. اتفاقاتی که بین هواداران دو تیم به وجود آمد خوب نبود و باید از دشمنی بیرون آمد. کری خواندن به شرط رعایت ادب بدون اشکال است و رقابت فوتبالی دو تیم درون زمین باشد و به این ننجر نشود که با شکسته شدن شیشه اتوبوس و آسیب جسمانی به هیچ‌یک از هواداران دو تیم باشد. دشمنی قابل قبول نیست چون رقابت فوتبالی جذاب است. هر دو تیم برای یک کشور هستند و رقابت فوتبالی آن را جذاب می‌کند.

ممکن است سپاهان برای پرسپولیس مشکل ساز شود

جباری خاطرنشان کرد: به لحاظ فنی پرسپولیس شرایط خوبی داشته و سپاهان شرایط سختی را تجربه می‌کند. به همین خاطر پرسپولیس از لحاظ روحی روانی در وضعیت بهتری قرار دارد. گرچه فوتبال بی‌رحم است و به این مسائل نگاه نمی‌کند. ممکن است شرایط روحی سپاهان بهتر باشد و برای پرسپولیس مشکل ساز شود. بازی حساسی است و برد پرسپولیس این تیم را برای قهرمانی کمک می‌کند و باخت سپاهان به طور کامل این تیم را دور می‌کند، پس سپاهان با تمام قوا می‌آید و این موضوع کار را یک مقدار سخت‌تر می‌کند. پرسپولیس هم با تمام قوا می‌رود تا فرصت قهرمانی را از دست ندهد، چون ممکن است استقلال در خانه تراکتور متوقف شود. باز هم تا روز بازی‌های مهم این هفته نمی‌توان اظهارنظر دقیقی کرد.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است | توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است/ توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • چرا قالیباف تصمیم گرفت از دولت انتقاد کند؟
  • جباری:شرایط سپاهان کار پرسپولیس را سخت می‌کند/ اصلا انتقادی به اوسمار ندارم
  • قدردانی سرلشکر سلامی از صداوسیما برای انعکاس عملیات وعده صادق
  • قدردانی سرلشکر سلامی از صداوسیما جهت انعکاس عملیات وعده صادق
  • قدردانی سرلشکر سلامی از صداوسیما
  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس