Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه>قضایی - ایسنا نوشت: رئیس قوه قضاییه با اشاره به بخشنامه اخیر انتخاباتی دادستان کل کشور به دادگستری‌های کل گفت که در برخورد با تخلفات و جرایم انتخاباتی با سیاست واحد عمل کنید.

آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در نشست با روسای کل دادگستری‌های کل کشور و دادستان های مرکز استان ها، ضمن تشکر از حضور مقامات عالی قضایی کشور و تبریک اعیاد پیش رو گفت:‌ جلسات ما با روسای کل دادگستری ها تاخیر داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما به این موضوع نیاز داشتیم که در محضر دوستان باشیم و نوعی هماهنگی بین دادگستری‌های استان و ستاد برقرار شود. در هر حال موانع در این باره زیاد است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به انتخابات پیش رو و اهمیت وظیفه قوه قضاییه در این باره تاکید کرد:‌ فضای انتخاباتی اخیر کاملا طبیعی است. انتخابات مخصوصا انتخابات ریاست جمهوری امری مهم در کشور است. سرنوشت ساز هم هست. کشور چهار سال در دستان شخصی به لحاظ اجرایی خواهد بود که پیروز کارزار انتخابات باشد. انتخابات از ارکان مهم مردم سالاری دینی و ارکان مهم نظام جمهوری اسلامی ایران است.

لاریجانی با تاکید بر اینکه اهمیت انتخابات برای نظام جمهوری اسلامی روشن است، مطرح کرد: این انتخابات نوعی نمایش اقتدار و همبستگی ملی هم است. مردم باید با بصیرت، احساس دینی، وابستگی به نظام و با وجود این هجمه هایی که از سوی دشمنان به سمت نظام روانه است به صحنه بیایند.

وی ادامه داد: این حضور مردم امری پراهمیت برای اقتدار و امنیت ملی است. انتخابات در کشور ما یک تکلیف و هم یک حق است. علاوه بر آن در نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران شخصی باید انتخاب شود که سکان‌دار امر مهم اجرایی در چهار سال باشد. انتخابات برای مردم و جمهوری اسلامی ایران امری بسیار مهم است. تمام دستگاه ها و مردم باید با حضور خود تلاش کنند این تجلی اقتدار ملی را نشان دهند.

رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه اصل بر این است انتخابات سالم با رعایت تمامی قوانین و مقررات و با حضور حداکثری مردم برگزار شود، اظهار کرد: این وظیفه همه مسئولین و بخشی هم بر عهده مردم است. آنچه مربوط به قوه قضاییه است همکاری و انجام مسئولیت هایی است که برای حفظ امنیت در انتخابات لازم است. خصوصا موضوع پیشگیری از تخلفات و جرایم انتخاباتی که در این زمینه کمیته ای با ریاست دادستان کل داریم که عملکرد این کمیته ها هم بسیار موثر بوده است.

لاریجانی ادامه داد: خصوصا راهنمایی‌های این کمیته به خود نامزدها و همچنین در بحث برخورد با جرایم انتخاباتی بسیار مهم بوده. اگر جرم انتخاباتی واقع شد در چارچوب قانون عمل می‌شود که البته در بحث پیشگیری از جرم باید بسیار توجه شود. ممکن است در سراسر کشور در این باره حوادثی رخ دهد که این موضوع باید پیشگیری شود و هم اگر واقع شد برخورد با آن نیاز به سیاستی واحد دارد.

رئیس قوه قضاییه گفت:‌ دادستان کل کشور بخشنامه ای به کل کشور صادر کرده که همه در این باره در کل کشور واحد عمل کنند. این بخشنامه را بنده تائید کرده ام. آنچه دادستان کل کشور در این بخشنامه مطرح کرده، مصلحت است. اگر در طول انتخابات مسئله ای پیش آمد و نیاز به برخورد بود با دادستان کل کشور مشورت شود و در کل کشور هماهنگی باشد. دلیل آن هم این است که اصل توجه به انتخابات است. برخوردها باید به گونه‌ای باشد که هم مصلحت رعایت شود و هم با هماهنگی دادستان کل صورت پذیرد.

وی با اشاره به حوادث انتخاباتی سال 88 با بیان اینکه برخی رفتارهای نامزدها در درون کشور و شیطنت دشمنان در خارج موجب شده بود که فتنه بزرگی در کشور در سال 88 رقم زده شود، گفت: همه می دانیم صبر نظام جمهوری اسلامی ایران در آن زمان صبر قابل توجهی بود. با حضور مردم این فتنه از بین رفت و فتنه گران سیلی محکمی خوردند. بعید می دانم فتنه گران بخواهند این مسیری را که در آن شکست خورده اند دوباره ورود کنند ولی ما باید توجه داشته باشیم اگر کسانی در توهم این باشند که با فتنه گری می‌توانند علیه نظام به اهداف خود برسند دادگستری ها با همکاری نیروهای انتظامی و نیروهای امنیتی وارد شوند و نگذارند فتنه گری و اغتشاش در انتخابات ایجاد شود چرا که دشمن در دشمنی خود ثابت قدم است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه رسانه های بیگانه افزایش پیدا کرده، شبکه ها را در اختیار می گیرند و میلیاردها برای تخریب نظام جمهوری اسلامی ایران هزینه می‌کنند، تاکید کرد: همه بیدار باشیم که هیچ فضایی برای این چنین شیطنت ها باقی نگذاریم.

آملی لاریجانی با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی اظهارات خود را ادامه داد و گفت:‌ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به هر سه قوه ابلاغ شد. دستگاه قضایی مانند دستگاه‌های دیگر در اینباره وظایفی دارد. ما در چند جلسه گذشته با حضور مسئولان قضایی طرحی را در این باره بررسی کردیم که به صورت دستورالعمل ابلاغ می‌شود. در این مسیر همه باید برای موضوع اقتصاد مقاومتی اشتغال و تولید کمک کنیم. البته عمده وظایف در اینباره بر عهده دولت است چراکه بودجه و ید اجرایی در دست اوست ولی دستگاه‌ها هر یک وظایفی دارند. برای مثال دستگاه قضایی دو وظیفه عمده دارد که یکی از وظایف آن برخورد قاطع با مفاسد اقتصادی است.

وی درباره برخورد با مفاسد اقتصادی و فساد اقتصادی اظهار کرد: فساد را نباید دست کم گرفت. در بحث فساد قوه قضاییه تا حد زیادی در چند سال گذشته برخورد قاطع داشته و بحث برخورد با فساد اقتصادی یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی است. اگر می‌خواهیم اقتصاد سالم داشته باشیم باید دست فساد اقتصادی را قطع کنیم. برخورد با فساد باید یک اصل برای قوه قضاییه باشد ولی در امر برخورد باید توجه کنیم که سیاه نمایی نشود. گاهی غلو می‌شود. دشمنان از این موضوع سوء‌استفاده می‌کنند و گاهی یک شخصی در این موضوع می‌خواهد سبقت بگیرد. مثلا شخصی می آید می گوید من فلان فساد را یافتم. ما به عنوان قوه قضاییه با روزنامه متفاوت هستیم. نکند یک بازپرسی در ابتدای راه مصاحبه کند که ما یک فساد چند میلیاردی را کشف کردیم و فردا روز این موضوع در دادگاه منتفی شود.

رئیس قوه قضاییه در این باره افزود: دوستان در کنار قاطعیت از سیاه نمایی و انتشار شایعات جلوگیری کنند و از آرای غیرقطعی اجتناب کنند. رسانه‌ها به دنبال خوراک خود هستند. ما خوراک آن‌ها نباشیم. قوه قضاییه باید با صبوری و قاطعیت کار خود را پیش ببرد.

آملی لاریجانی با اشاره به بحث حمایت از سرمایه گذاری سالم ادامه داد: روسای کل توجه زیادی به بحث حمایت از سرمایه گذاری های سالم داشته باشند. امنیت اقتصادی و سرمایه گذاری سالم بحث با اهمیتی است. سرمایه گذاران داخلی و خارجی اگر ببینند امنیت نیست سرمایه گذاری نمی کنند باید کمک کنیم وقتی می بینیم افرادی سرمایه دارند و می خواهند تولید سالم ایجاد کنند از آن‌ها حمایت کنیم. دادگستری‌ها در برخی استان ها در این باره خوب عمل کردند. افرادی که در بخش سرمایه داری مشکل دارند تا آن میزان که قانون مجاز دانسته به آن‌ها کمک می‌کند. دستگاه قضایی با تمام امکانات می‌تواند به سرمایه گذاری سالم و حفظ امنیت اقتصاد و حمایت از آن‌ها کمک کند.

وی با بیان اینکه همه مسئولین وظیفه دارند در چارچوب سیاست های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تصریح ایشان و وظایف قضایی خود به بحث اشتغال، تولید که نقطه اساسی اقتدار و عدم آن ضعف است توجه کنند، اظهار کرد: هر کس به اندازه توان خود در این مسئله کمک کند ما از مسئولین در اینباره گزارش می خواهیم. با اصناف، اتاق های بازرگانی و بانک ها جلسه بگذارید. هر کس به قولی کارخانه دار است و کسانی که با بازار و اشتغال سروکار دارند مشکلی داشتند مشکلشان حل شود. مشکلات را برای مردم برطرف کنید.

رئیس قوه قضائیه در ادامه اظهارات خود با اشاره به بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر اهمیت این موضوع تاکید کرد و گفت‌ که نهادهای متعددی در کنار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز که از دستگاه های مختلف در آن عضو هستند در این امر کمک می‌کنند، نیروی انتظامی، گمرک، نیروهای اطلاعاتی و در نهایت دادگستری ها و دادستانی‌ها در صف مقدم مبارزه هستند. این موضوع بحث حیاتی است. بحث تولید از واردات بی رویه و قاچاق ضربه خورده است. این 20 میلیارد دلار کالایی که وارد می‌شود در حالیکه بسیاری از آن با کیفیت بهتری در داخل کشور تولید می‌شود ضربه محکمی خواهد بود.

آملی لاریجانی ادامه داد: چرا در این زمینه کوتاهی می‌شود؟ تمام دستگاه های مسئول، گمرک و نیروی انتظامی، هماهنگی جدی و لازم داشته باشد. تاثیر بعدی این آسیب بیکاری و آسیب های اجتماعی است. از دیگر مشکلات آن کم شدن اقتدار ملی خواهد بود. باید این موضوع را جدی بگیریم. دادگستری‌ها از عوامل تعیین کننده این مبارزه هستند. برای مثال حتی در جایی که گمرک کوتاهی می‌کند سازمان بازرسی کل کشور پیگیری کند.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: ما گاهی قصور و غفلت داریم. از جمله آسیب‌هایی که در این باره ایجاد می‌شود بیکاری است. وقتی جوانان ما بیکار هستند مشکلاتی به وجود می آید. بیکاری منشاء آسیب ها و مشکلات در کشور است. ما همه کمک کنیم و مبارزه با قاچاق کالا و ارز را جدی بگیریم. اخیرا جلسه مهمی با روسای نهادهای مربوطه داشته باشیم تا در این موضوع هماهنگی کنیم. استدعای ما این است که این کار را رها نکنیم. در آن جلسه از وزرا هم همین را خواسته ایم. درباره واردات هم باید مسائل بر اساس قانون و مصوبات دولت حل شود تا قوه قضاییه وارد شود البته سازمان بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری در این باره وظایفی دارند.

آملی لاریجانی با اشاره به جلب رضایت مردم و اهمیت این موضوع خاطرنشان کرد: دادگستری ها همیشه با نارضایتی مواجه هستند. وقتی به نفع کسی حکم نمی شود در ظاهر ناراضی است و برای ارضای خود می گوید دادگستری ناسالم است و قضات رشوه می گیرند. دستگاه قضایی نباید انتظار داشته باشد همه به حقانیت او اذعان کنند. آرای قوه قضاییه باید اتقان داشته باشد. در خدمت‌رسانی و رفع تظلم باید تلاش کرد که خدمت به مردم عبادت است. در بیشتر اوقات سخن گفتن با مردم نیاز است. با مصاحبه دائم با رسانه ها مخالف هستم چرا که گاهی مشکل زا می‌شود ولی برای اعلام برخی موارد ما باید افکار عمومی را اقناع کنیم. دستگاه قضایی باید با خوشرویی مشکلات را رفع کند.

وی ادامه داد: با مراجعین با تکریم برخورد شود. همه باید باب دستگاه قضایی را به روی مظلومین و تظلم‌خواهی باز بگذاریم که مردم بتوانند مراجعه کنند. همه باید با اصحاب دعوا به نحو صحیح برخورد کنیم. نظارت را جدی بگیریم. نظارت های بی سر و صدا، پنهانی و ناگهانی داشته باشیم. در شهرستان ها حاضر شوید و ببینید مسئولین به صورت صحیح کار خود را انجام می‌دهند یا خیر. این نظارت‌ها بر کیفیت مدیریت کمک می‌کند. گاهی باید حضور شما در دادگستری یک شهرستان راس ساعت بازگشایی درب دادگستری باشد. این موارد را باید مکررا انجام دهید.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه عبادت همیشه نماز و روزه نیست، اظهار کرد: رفع مشکل مومن بزرگترین عبادت است، کمک به خلق خود عبادت بزرگی است.

آملی لاریجانی با اشاره به اهمیت مباحث فرهنگی در قوه قضاییه تاکید کرد: ما در تمام استان‌ها معاونت فرهنگی داریم البته اهتمام همه دوستان به این موضوع یک شکل نیست. برخی استان ها کار را جدی می گیرند ولی برخی جدی نمی گیرند. بحث فرهنگی را در قوه قضاییه جدی بگیرید. مخصوصا در قوه قضاییه هر کجا اقتداری داده می‌شود خطر فراوان‌تر است. این اقتدار فسادآور است. باید برای قضات یک حاجز درونی بگذاریم. ما نظارت ها را شدید کردیم ولی به چه میزان ناظر بگذاریم و نظارت بیرونی کافی نیست. تقوا را باید تقویت کرد و همه باید بدانیم غفلت از آن ضررها و زیان های سنگینی دارد. نباید فراموش کنیم که قوه قضاییه مرجع مردم است.

وی با تاکید بر اینکه معاونت فرهنگی را فعال و بارور کنید، ‌از روسای دادگستری های کشور خواست که برنامه هایی ترتیب دهند تا روحانیون در آن حضور پیدا کنند یا جلساتی برای برنامه های قرآنی بگذارید.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به معاونت فناوری و اطلاعات قوه قضاییه درباره اهمیت این معاونت اظهار کرد: دنیا به سوی فناوری پیش می رود. این موضوع، موضوع با اهمیتی است و نباید از آن غافل باشیم چرا که در قوه قضاییه پیشرفت‌های زیاد و منافع گسترده ای ایجاد می‌کند. البته مشکلاتی را دارد ولی منافع آن بیشتر است. اخیرا معاونت فناوری قوه قضاییه ابلاغ الکترونیکی را ایجاد کرده. مشکلاتی را داشت که برطرف می‌شود، گزارشی که اخیرا آقای شهریاری در این باره داده امیدوارکننده بود که این موضوع به میزان زیادی از فساد و مشکلات ابلاغ می‌کاهد.

آملی لاریجانی با گله از وضعیت اعتبارات و بودجه اختصاص داده شده به قوه قضاییه گفت: روسای کل دادگستری ها از وضعیت بودجه قوه قضاییه شاکی هستند. ما وظایف زیادی را داشتیم که باید انجام می دادیم ولی بودجه کافی نداریم. مشکل بودجه قوه قضاییه از اول انقلاب هم بوده. دستگاه قضایی را مستضعف نگه داشته‌اند. وضع ساختمان‌های فیزیکی قوه قضاییه را ببینید، دستگاه قضا به لحاظ سرجمع هزینه‌ها مستضعف قرار گرفته است. دولت محترم هم ادعا می‌کند به اندازه کافی ندارد. بخشی از این ادعا صحیح است. بخشی از آن اعتباراتی را که انتظار داشته محقق شود نشده ولی آن مقدار که محقق شده عادلانه تقسیم شده یا خیر؟ این را نمی دانیم.

وی افزود: درآمد خود ما را هم به ما نمی دهند. در جلسه ای با آقای نوبخت به این موضوع اشاره کردم و گفتم که این موضوع تخلف است. نص قانون بودجه است که درآمد قوه قضاییه باید به حساب مخصوص ریخته شود و پس از اینکه سهم دولت برداشته شد مابقی به قوه قضاییه داده شود. ما تلاش کردیم که آن‌ها را قانع کنیم این مبلغ پرداخت شود. تحت فشار بودجه هستیم. متاسفانه زمان مسئولین عالی قضایی به تامین بودجه می گذرد البته در برنامه ششم مصوبه خوبی در این باره داشتیم که بر اساس آن که اعتبارات قوه قضاییه به صورت درصدی از کل بودجه عمومی در نظر گرفته می شد. البته در سال ۹۶ که سال اول اجرای برنامه ششم بود به وعده خود عمل نکردم و بودجه را طبق رویه سابق در نظر گرفتند. ۲۸ فروردین افزایش تعرفه ها ابلاغ شد. ما نمی خواهیم به مردم اجحاف شود ولی باید به قانون عمل شود.

47234

کلید واژه‌ها : صادق لاریجانی - رقابت انتخاباتی - قوه قضاییه -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۹۵۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس قوه قضاییه: برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی است؛ نمی‌توان صرفاً با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد

به گزارش جماران، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای امروز شنبه (۸ اردیبهشت) طی سخنانی در در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد شهید مطهری، ضمن گرامیداشت ایام سالگرد شهادت علامه شهید مطهری و همچنین روز معلم اظهار کرد: شهید مطهری شخصیتی دارای ایده‌های نو و مکتب فکری بود و افکارش جهانشمول و مختص و قابلِ استفاده برای همه طبقات و اقشار بود. پدر من نیز که یک کشاورز روستایی بود در محیط زندگی خود با وجود فقدان وسایل ارتباط جمعی، آثار شهید مطهری را تهیه و مطالعه کرده بود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با تبیین و تشریح ابعاد شخصیتی و علمی شهید مطهری، گفت: شهید مطهری به معنای واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود و در برابر مخالفین و کسانی که دارای نقطه‌نظرات متفاوت بودند با سعه‌صدر و حُسن‌خلق رفتار می‌کرد و سعی داشت همه اَقوال را استماع کند، اما در میدان مباحثه، جدی و قوی و زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: شهید مطهری دردِ دین و مردم را داشت و این امر از ناحیه او منحصر به جغرافیای ایران نبود؛ شهید مطهری در مقطعی موضوعِ حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم متجاوز و غاصب صهیونیستی را مطرح کرد که شاید هنوز چنین تفکری در جهان اسلام و در میان آزادی‌خواهان دنیا نُضج و استحکام نیافته بود. 

رئیس عدلیه اظهار داشت: شهید مطهری با تحجر و خرافات و التقاط و انحراف، ستیز داشت و پهلوان میدان مبارزه با متحجرین، التقاطی‌ها و معاندین و مارکسیست‌ها بود و زمانی که دشمنان پی بردند توانایی رویارویی فکری و کلامی با شهید مطهری را ندارند، دست به ترور او زدند. در واقع دشمنان فهمیدند که مطهری علیه مطامع دنیوی آنهاست و خریدنی و قابل نفوذ نیست، لذا تنها راه را در ترور این شخصیت والامقام دیدند.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای بیان داشت: امروز باید پاسدار ارزش‌هایی باشیم که شهید مطهری جان خود را در راه آن‌ها فدا کرد؛ ایشان در برابر انحراف و التقاط و تحجر و خرافات و ترویج ضدارزش‌ها، سینه سپر کرد و مجاهدانه به تبیین‌گری علیه این مقولات پرداخت؛ ما نیز امروز باید همین مسیر مستقیم را ادامه دهیم و اجازه ندهیم این امور مذموم در جامعه رواج یابند. بیش و پیش از همه، ما کارگزاران نظام در این راستا مسئولیت و وظیفه داریم و باید تدابیری اتخاذ شود که اندیشه‌های شهید مطهری در کلیه دستگاه‌های حکومتی، ساری و جاری شود.

رئیس دستگاه قضا افزود: امروز یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است؛ شهید مطهری شخصیتی است که در این زمینه حرف برای گفتن دارد و نقطه‌نظراتش در این حوزه بسیار اثرگذار و راهگشاست؛ لذا باید از اندیشه شهید مطهری در این بخش استفاده تمام و کمال شود.

رئیس عدلیه در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: باید توجه داشت که برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی و تبیینی است و صرفاً نمی‌توان با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد؛ در عین حال باید توجه داشت که رویکرد سلبی هم در محل خودش باید به کار گرفته شود و در مواردی اتخاذ چنین رویکردی نیز لازم است، اما چنانچه از مقولات فرهنگی و تبیینی در قبال برخی مسائل غفلت شود، کار ناقص می‌ماند و این نکته‌ای است که ما کارگزاران نظام همواره باید مدنظر قرار دهیم

رئیس قوه قضاییه با اشاره به نقطه‌نظرات فقهی و حقوقی و قضایی شهید مطهری گفت: شهید مطهری در حوزه مقولات فقهی و حقوقی و قضایی نیز دارای تأملات و نقطه‌نظراتی بودند که متأسفانه کمتر به این مقوله پرداخته شده است و شاید در این زمینه کوتاهی و غفلت از ما و شما اعضای ستاد بزرگداشت شهید مطهری بوده است؛ علی‌ایحال ما آمادگی داریم که نماینده‌ای را برای عضویت در این ستاد معرفی کنیم و هر چه بیشتر از آراء و اندیشه‌های شهید مطهری برای پیشبرد امور خود وام بگیریم.

قاضی‌القضات در ادامه این نشست با اشاره به پیشنهاد مطرح شده از جانب «علی مطهری» مبنی بر بکارگیری مجازات «تشهیر» در قبال مرتکبان جرائم خشن، گفت: در ابتدا باید تاکید کنم که قوه قضاییه و شخصِ من با شفافیت و برگزاری دادگاه‌های علنی (به استثنای مواردی که قانون اساسی منع کرده است) کاملاً موافق هستیم. مجدانه معتقدیم که باید برخورد بازدارنده‌ای را در قبال متعرضین به جان و مال و عِرض مردم و بیت‌المال صورت داد؛ اگر چه بر انجام اقدامات و برنامه‌های آموزشی و بازاجتماعی کردن مجرمین و محکومین تاکید داریم، اما بر این مقوله نیز اصرار داریم که نمی‌توان امنیت و آرامش مردم را رها کرد و اجازه داد هر کس دست به هر کاری بزند. 

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از اقدامات بازدارنده در قبال مجرمین، معرفی و شناساندن آن‌ها به جامعه به عنوان یک مجرم است؛ در اثر این اقدام، نوعی بازدارندگی در خودِ فردِ مجرم ایجاد می‌شود تا به سمت جرم و جنایت نرود و حتی خانواده او نیز به کمک جامعه و دستگاه‌های مسئول می‌آید. در عین حال باید توجه داشت که همه قوا و دستگاه‌های حکومتی از جمله قوه قضاییه باید ملتزم به قانون باشند و در حال حاضر قانون به ما اجازه این امر را نداده است. البته برخی اشخاص می‌گویند اگر به مجلس برویم، این موارد را به قانون تبدیل می‌کنیم؛ ما در قوه قضاییه از این امر استقبال می‌کنیم و حتی پیشنهاداتی را در برخی از این موضوعات داشتیم و داریم. علی‌ایحال تاکید می‌کنم که هر موردی که به قانون تبدیل شد قوه قضاییه ملتزم به انجام آن است.

رئیس دستگاه قضا افزود: نمی‌خواهم بگویم همه موارد، اما برخی موارد که برای جامعه مضر هستند را تاکید داریم که مرتکبین آن‌ها در زندان بمانند و به تناسب جرم‌شان و وفق قانون، مجازات سنگین‌تر شوند. البته افرادی نیز ممکن است فریب خورده باشند و اظهار ندامت کنند و حتی اگر به زندان بروند و یا در زندان بمانند نیز تبعات بدتری متوجه آن‌ها باشد، تاکید ما در اینگونه موارد اِعمال ارفاقات قانونی است؛ اما تاکید مؤکد داریم عناصر اصلی که برای جامعه مضر هستند نباید مشمول ارفاق شوند. 

رئیس عدلیه با اشاره به مقوله سرعت در مجازات مجرمین بویژه مرتکبین جرائم خشن نیز گفت: ما صددرصد معتقد به لحاظ سرعت در مجازات مجرمین بویژه مرتکبین جرائم خشن هستیم؛ البته در مواردی برای اجرای این مهم، با محدودیت‌هایی به جهت نیرو و حتی زمانبندی‌های قانونی مواجه‌ایم. باید تاکید کنم که در سندِ روزآمد‌شده‌ی تحول قضایی نیز برای برخی از این امور پیش‌بینی‌هایی شده است و سندِ مزبور این انعطاف و قابلیّت را برای اصلاح و تکمیل شدن نیز دارد، لذا بار دیگر از همه نقادان و صاحبنظران دعوت می‌کنیم که با مطالعه این سند، نقطه‌نظرات خود را در قبال آن ارائه کنند.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا ۱۲ نفر از مسئولان و دست‌اندرکاران ستاد بزرگداشت شهید مطهری، به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

«علی مطهری» مسئول ستاد بزرگداشت شهید مطهری، ضمن ارائه گزارشی از سابقه فعالیت این ستاد طی دهه‌های گذشته، برخی از برنامه‌های پیش‌بینی شده برای سالروز شهادت شهید مطهری در سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.

وی با اشاره به تعبیرات به کار رفته از سوی امام راحل و مقام معظم رهبری درباره شهید مطهری، اظهار کرد: استفاده از توصیفات و تعبیرات عمیق و شیوا توسط بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب در خصوص شهید مطهری، صرفاً ناشی از علایق قلبی این دو شخصیت بزرگوار نسبت به شهید مطهری نیست بلکه مقصود اصلی از به کارگیری این عبارات و تاکید بر آنها، این است که مبادا افکار و اندیشه‌های این شهید والامقام به ورطه فراموشی سپرده شود.

مطهری همچنین بر ضرورت اهتمام ویژه رسانه‌ها در امر تبلیغ و ترویج نظرات و اندیشه‌های شهید مطهری به‌ویژه در موضوعاتی نظیر «نظام خانواده و نقش زن در اسلام» تاکید کرد.

وی در ادامه بیان کرد: ستاد بزرگداشت شهید مطهری شامل ۲۵ سازمان و نهاد است و پیشنهاد ما این است که قوه قضاییه نیز در این ستاد، دارای نماینده باشد.

مطهری در بخش دیگری از صحبت‌های خود، به بیان نکاتی در رابطه با اصل بکارگیری مجازات تشهیر در قبال مرتکبین جرایم خشن و همچنین تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت پرداخت.

«جعفرپور» دبیر ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه به ذکر برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی وزارت علوم در سالروز شهادت شهید مطهری پرداخت و گفت: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی با حضور دانشجویان و اساتید، برپایی مسابقات کتابخوانی از آثار شهید مطهری به صورت مجازی و حضوری و همچنین دیدار با خانواده‌های معظم شهدای دانشگاهی، از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی وزارت علوم در سالروز شهادت شهید مطهری است.

«اشرف» نماینده دانشگاه آزاد اسلامی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز، ضمن بیان برنامه‌های مختلف این دانشگاه در سراسر کشور به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت شهید مطهری، از تجلیل از مقام شامخ اساتید در بیش از ۴۰۰ واحد دانشگاهی به مناسبت روز معلم خبر داد.

«زینالی» نماینده جهاد دانشگاهی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز با اشاره به برنامه‌های پیش بینی شده از سوی جهاد دانشگاهی به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت شهید مطهری، از برگزاری همایشی با حضور چهره‌های بین‌المللی پیرامون اندیشه‌های شهید مطهری درخصوص فلسطین خبر داد و گفت: این همایش قرار است طی روز‌های آتی به صورت وبیناری و به میزبانی خبرگزاری ایکنا برگزار شود.

«شایانفر» معاون عقیدتی سیاسی سازمان بسیج مستضعفین نیز با بیان اینکه برنامه‌های سازمان بسیج مستضعفین در هفته عقیدتی سیاسی و مقام معلم سال جاری، از روز شنبه ۸ اردیبهشت تا روز جمعه ۱۴ اردیبهشت در سه سطح اجرایی، عملیاتی و راهبردی پیش‌بینی شده است، گفت: رویکرد بسیج در پیاده‌سازی برنامه‌های گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی، «جهاد تبیین»، «جهاد خدمت» و «جهاد امیدآفرینی و نشاط در جامعه» است؛ همچنین با عنایت به شخصیت جامع الاطراف شهید مطهری، شعار «بسیج، تعالی معرفتی، نشاط معنوی» را برای هفته عقیدتی سیاسی در نظر گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه قریب به ۴۰ هزار پایگاه مقاومت، ۶ هزار حوزه مقاومت، ۶۰۰ ناحیه و سپاه‌های شهرستانی و همچنین کلیه سپاه‌های استانی، برنامه‌های گسترده‌ای را به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری پیشبینی کرده‌اند که این برنامه‌ها از امروز در سراسر کشور آغاز خواهند شد، گفت: حضور مردمی و اجرای چندین ویژه برنامه در محل زادگاه، محل شهادت و جوار مزار شهید مطهری، از جمله رویداد‌هایی است که طی هفته جاری شاهد آن‌ها خواهیم بود.

«صادقی» نماینده وزارت کشور در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه با اشاره به نظرات و دیدگاه‌های شهید مطهری در باب آسیب‌های اجتماعی، به ذکر برخی نکات در رابطه با تعامل وزارت کشور و معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در موضوع کاهش آسیب‌های اجتماعی پرداخت.

«شبرنگ» نماینده سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز از فعالیت‌های صورت گرفته در خانه موزه شهید مطهری گزارشی را ارائه کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین «رنجبر شیرازی» نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه، ضمن بیان خاطراتی از جلسات سخنرانی شهید مطهری در حسینیه ارشاد، گفت: نمایندگی‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ۶۰ کشور جهان، برنامه‌های ویژه‌ای را به مناسبت سالروز شهادت استاد مطهری پیشبینی کرده‌اند؛ همچنین ما در انتشارات بین‌المللی الهدی، چندین کتاب شهید مطهری را به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه و به کشور‌های مختلف عرضه کرده‌ایم.

«متین‌پور» نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز بیان داشت: امروز در بنیاد شهید نگاه ما این است که مراسم گرامیداشت شهید مطهری به یک آیین ثابت اندیشه‌ورزی تبدیل شود.

حجت‌الاسلام «احدی» نماینده وزارت ورزش و جوانان در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز با اشاره به برخی برنامه‌های پیشبینی شده از سوی این وزارتخانه به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری، از آغاز دوره «تربیت مربی فرهنگی» طی هفته جاری و همچنین دوره «اخلاق حرفه‌ای» ویژه ملی‌پوشان رشته‌های مختلف ورزشی خبر داد و گفت: بخشی از مطالبی که قرار است در این دوره‌ها به حاضرین ارائه شود، برگرفته از اندیشه‌های استاد مطهری خواهد بود.

«کاظمی» نماینده سازمان صداوسیما در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه، از راه‌اندازی پویش «معلم خوب» در رسانه ملی و پخش دو مستند با موضوع شهید مطهری از شبکه‌های مختلف سیما طی روز‌های آتی خبر داد.

«مطهر پارسا» نماینده بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری نیز در این جلسه، به ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته توسط این بنیاد در طول سال گذشته پرداخت و گفت: برگزاری جلسات مستمر نقد و نظر پیرامون آثار و اندیشه‌های شهید مطهری، یکی از رویه‌های ثابت بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری در طول سال است.

وی همچنین خواستار استفاده حداکثری متولیان امر از اندیشه‌های شهید مطهری در باب اقناع افکار عمومی پیرامون مقوله عفاف و حجاب شد.

دیگر خبرها

  • راهکار سخنگوی قوه قضاییه برای خروج دیدارهای مردمی از حالت تشریفاتی
  • اولین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/ حکم بابک زنجانی چرا نقض شد؟
  • اولین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/ حکم جدید بابک زنجانی چیست؟
  • موتورسیکلت های دوربین دار راهور وارد معابر می شود!
  • برخورد پلیس با تخلفات ساکن در معابر تهران/ موتورسیکلت‌های دوربین‌دار راهور وارد معابر می‌شود
  • واحد‌های بخار نیروگاه طرشت وارد مدار تولید شد
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • وزیر علوم: پلیس آمریکا آزادی را در برخورد با دانشجویان معترض لگدمال کرد
  • برخورد با متجاوزین به بیت‌المال باید بازدارنده باشد | امروز یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است
  • رییس قوه قضاییه: برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی است؛ نمی‌توان صرفاً با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد