Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصرار کارگروه مقابله با عرضه غیرقانونی کتاب‌ بر عدم حضور ناشران متخلف در نمایشگاه کتاب و اولین حضور ایران در نمایشگاه بوداپست از جمله خبرهای مهم حوزه کتاب در این هفته هستند.

به گزارش مهر، گزارش «یک هفته با کتاب» در این هفته حاوی ۱۲ خبر است و تنها یک خبر از این تعداد را می‌توان در حوزه خبرهای بین المللی طبقه بندی کرد که مربوط به اولین حضور ایران در نمایشگاه بین المللی کتاب بوداپست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باقی خبرها در حوزه اخبار داخلی جا می‌گیرند.

همان طور که انتظار می‌رود، به دلیل نزدیک شدن به زمان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، تعدادی از خبرهای مهم این گزارش مربوط به آماده سازی نمایشگاه هستند. بنابراین ۴ خبر اول گزارش مربوط به نمایشگاه هستند که از این تعداد ۲ خبر داخلی و ۲ خبر دیگر مربوط به حضور ناشران خارجی در نمایشگاه اند.

در ادامه مشروح گزارش هفتگی اخبار کتاب در این هفته را مرور می‌کنیم؛

ایستادگی کارگروه مقابله با تکثیر و عرضه غیرقانونی کتاب‌ مقابل ناشران متخلف

نشست خبری محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و سخنگوی کارگروه مقابله با تکثیر و عرضه غیرقانونی کتاب‌ها یکشنبه ۲۷ فروردین ماه در محل این اتحادیه برگزار شد و آموزگار در این نشست خطاب به خبرنگاران گفت: مطابق آرائی که در دوره قبلی نمایشگاه کتاب صادر شد، حدود ۴۴، ۴۵ ناشر، از حضور در نمایشگاه امسال محروم شده‌اند اما آنها به هر دری می‌زنند و با هر جایی که فکر کنند می‌توانند گرهی از کار خودشان باز کنند، مکاتبه می‌کنند که بتوانند اجازه حضور در نمایشگاه امسال را کسب کنند اما به شما اطمینان می‌دهم که ما با قاطعیت جلوی این متخلفین ایستاده‌ایم و اجازه نخواهیم داد قانون را زیر پا بگذارند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران سپس با بیان اینکه شهرهایی مانند اصفهان و سبزوار، بیشتر از بقیه جاها و حتی تهران شاهد این قبیل فعالیت‌های غیرقانونی هستند، گفت: متاسفانه من بارها به چشم خودم دیده‌ام که همین کتاب‌های زیراکسی و غیرقانونی در نمایشگاه کتاب تهران هم عرضه می‌شود هر چند در همین دوره‌های اخیر نمایشگاه تلاش زیادی برای مقابله با این تخلف صورت گرفته است. در همین راستا، آئین‌نامه‌های نمایشگاه کتاب تا جایی که اجازه ورود بخش صنفی داده می‌شود، اصلاح شد.

اختصاص یارانه ۱۶۴ میلیاردی خرید کتاب در نمایشگاه

سخنگوی سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در خبری که روز دوشنبه ۲۸ فروردین منتشر شد، از اختصاص ۱۶۴ میلیارد ریال یارانه خرید کتاب در این دوره خبر داد و گفت: معاونت امور فرهنگی هیچ‌گونه تفاهم‌نامه خصوصی دیگری ندارد.

همایون امیرزاده با اشاره به یارانه اختصاص یافته از سوی معاونت امور فرهنگی عنوان کرد: ۱۶۴ میلیارد یارانه خرید کتاب به سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اختصاص یافته است که ۸۰ میلیارد ریال به دانشجویان و طلاب، ۲۴ میلیارد ریال برای دانش‌آموزان، یک میلیارد ریال برای اساتید حوزه و دانشگاه و ۵۰ میلیارد ریال بن مشارکتی مربوط به کتابخانه‌ها، مراکز علمی- فرهنگی، دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و مراکز علمی‌و فرهنگی، کانون‌های فرهنگی مساجد، پایگاه‌های مقاومت بسیج و ... است.

صدور روادید ۶۰ ناشر خارجی برای حضور در نمایشگاه

دبیر کارگروه نظارت بین‌الملل از صدور روادید تعدادی از ناشران و شرکت کنندگان خارجی برای حضور در سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خبر داد.

علی فریدونی در این خبر که روز شنبه این هفته منتشر شد، گفت: بر اساس وظایف محوله و طی فرآیندهای لازم اداری تاکنون رویداد ٦٠ نفر از متقاضیان از وزارت امور خارجه اخذ شده است.

وی افزود: با پیگیری‌های به عمل آمده روادید مابقی متقاضیان نیز در آینده نزدیک از وزارت امور خارجه اخذ و اطلاع رسانی خواهد شد. خوشبختانه با تعامل خوبی که با بخش کنسولی وزارت امور خارجه برقرار شده است، روند پیگیری روادیدهای درخواستی تا زمان برپایی نمایشگاه ادامه خواهد داشت و شرکت کنندگان خارجی می‌توانند درخواست‌های خود را به همراه مدارک مورد نیاز تا تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه به این دفتر مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ارسال کنند.

ورود محموله‌های کتاب ایتالیا و هند به شهر آفتاب

پس از خبر صدور روادید برای ناشران خارجی، روز یکشنبه خبر دیگری درباره ناشران خارجی حاضر در نمایشگاه منتشر شد که به موجب آن، معاون اجرایی سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ورود محموله‌های کشورهای ایتالیا و هند به محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در شهر آفتاب خبر داد.

مهدی اسماعیلی راد در این باره گفت: محموله‌های کشور ایتالیا و هند وارد شهر آفتاب شده است و در آینده نزدیک محموله‌های ناشران دیگر نیز وارد نمایشگاه خواهد شد.

نخستین تغییرات در کتابخانه ملی

با خروج از خبرهای مربوط به نمایشگاه، پس از انتصاب اشرف بروجردی به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، اولین تغییرات با احکام وی در این نهاد فرهنگی، این هفته انجام شد. به این ترتیب روز شنبه ۲۶ فروردین بود که سرپرست‌های جدید اداره کل حوزه ریاست و روابط عمومی‌و مشاور در امور بین الملل کتابخانه ملی منصوب شدند.

طبق اطلاعات این خبر، مظفر پاسدار شیرازی به‌عنوان سرپرست اداره کل حوزه ریاست و روابط عمومی‌و صالح زمانی به عنوان مشاور در امور بین‌الملل منصوب شدند.

آغاز روند بررسی و تدوین آیین‌نامه‌های جدید حوزه چاپ

نخستین جلسه کارگروه مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌با وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور اصلاح برخی آیین‌نامه‌ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌روز یکشنبه ۲۷ فروردین برگزار شد. در این نشست مشترک درباره اصلاح بند ۱۶ ماده ۲ قانون اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌و همچنین مواد ۱۷ و ۱۸ آیین‌نامه تاسیس و نظارت بر چاپخانه‌ها و واحدهای وابسته بحث و تبادل نظر شد. همچنین مقرر شد پیشنهادات اصلاحیه بندهای آیین نامه در جلسه آینده شورا و با حضور دو وزیر تقدیم شود.

بیست و ششمین سفر استانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌ها

بیست و ششمین سفر استانی علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی‌کشور هم دیروز چهارشنبه ۳۰ فروردین انجام شد و این مقام مسئول به استان فارس رفت. سفرهای استانی مختارپور برای گفتگوی نزدیک با کتابداران و مسئولان کتابخانه‌های استان‌های کشور انجام می‌شود.

برگزاری همایش سعدی و ویکتور هوگو

همایش سعدی و ویکتور هوگو هم طی روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه این هفته با سخنرانی چهره‌هایی چون غلامعلی حدادعادل، میرجلال‌الدین کزازی، طهمورث ساجدی، کوروش کمالی سروستانی، رئیس بنیاد ویکتور هوگو و... در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد و درباره نقاط اشتراک این اندیشمند ایرانی و فرانسوی گفتگو شد.

تجلیل از هوشنگ مرادی کرمانی

شامگاه شنبه ۲۶ فروردین، آیین تقدیر از یک عمر فعالیت ادبی هوشنگ مرادی‌کرمانی در مراسم اختتامیه جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت و در پردیس تئاتر تهران برگزار شد.

در این مراسم، دکتر قاضی‌زاده‌هاشمی، دکتر محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی و دکتر سیدمحمدهادی ایازی معاون وزیر در امور مشارکت‌های اجتماعی حوزه سلامت از مرادی کرمانی که زمانی کارمند وزارت بهداشت بوده، تقدیر کردند.

درگذشت کیومرث منشی‌زاده

خبر بعدی این گزارش هم درباره یک چهره کرمانی است اما متاسفانه باید خبر درگذشت این چهره را مرور کنیم. روز دوشنبه ۲۸ فروردین بود که کیومرث منشی‌زاده شاعر و طنز پرداز کرمانی در سن ۷۹ سالگی در بیمارستان فیروزگر تهران درگذشت.

منشی‌زاده به‌خاطر به‌کار بردن اعداد و نشانه‌های ریاضی در شعرهایش به شاعر ریاضی می‌شناسند. کیومرث منشی زاده، در قسمت انرژی اتمی‌سازمان برنامه بعنوان کارشناس و همزمان با آن در دانشگاه هنر به تدریس جامعه‌شناسی هنر پرداخت.

از این چهره فرهنگی، تاکنونکتاب سفرنامه مرد مالیخولیایی رنگ پریده، کتاب قرمز تر از سفید و گزیده اشعار و کتاب حافظ حافظ به چاپ رسیده است.

افتتاح نخستین کافه کتاب خرمشهر

یکی از خبرهای این هفته، مربوط به حوزه استانی اخبار کتاب می‌شود و به موجب آن، نخستین کافه کتاب خرمشهر با هزار جلد کتاب، سه شنبه شب با حضور مسئولان محلی و استانی افتتاح شد.

اولین حضور ایران در نمایشگاه کتاب بوداپست

تنها خبری که می‌توان آن را جزو اخبار بین المللی این هفته ارزیابی کرد، خبر مربوط به آغاز به کار نمایشگاه کتاب بوداپست و اولین حضور در این نمایشگاه است.

بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب بوداپست از ۳۱ فروردین تا ۳ اردیبهشت‌ماه در پایتخت مجارستان برپاست و میزبان ۱۰۰ نویسنده از ۲۵ کشور و ۴۰۰ نویسنده هنرمند مجارستانی در چارچوب برنامه‌های فرهنگی است. مهمان این دوره نمایشگاه کشورهای لهستان، جمهوری چک و اسلواکی هستند.

اما درباره حضور ایران که برای اولین بار در این نمایشگاه صورت می‌گیرد، باید گفت که موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با همکاری سفارت ایران در بوداپست در یک غرفه ۱۲ متری به معرفی نشر ایران می‌پردازد. ۲۵۰ عنوان کتاب در زمینه‌های ایران‌شناسی، هنر، شعر، آموزش زبان و کودک و نوجوان در غرفه ایران عرضه می‌شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۰۱۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟

در روزهای گذشته ناشرانی به حضور کتاب‌فروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب نقد وارد کردند این درحالی است که در سال گذشته کتاب‌فروشان تنها ۸ درصد از فروش ۴۰۰ میلیارد تومانی را به خود اختصاص داده بودند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «کتابفروشی‌ها حکم ریه‌های صنعت نشر را دارند؛ تعجب می‌کنم از نقد حضورشان در بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران» متن توئیتی است که محمدعلی مرادیان مدیر دفتر کتاب و توسعه کتابخوانی وزارت ارشاد نسبت به حضور کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب زده است.

بخش مجازی نمایشگاه کتاب در سال گذشته با توجه به آمار خانه کتاب و ادبیات ایران نزدیک به یک میلیون و ۳۶۹ هزار و ۷۲۴ نسخه از ۲ هزار و ۲۳۱ فروشگاه (از میان فروشندگان آثار ۲ هزار و ۵۹ ناشر و ۱۷۲ کتاب‌فروش شرکت کرده بودند) فروش داشته است؛ از مجموع آثار به فروش رسیده هم ۸۲ درصدش را ناشران به فروش رساندند یعنی نزدیک به یک میلیون و ۱۱۳ هزار و ۴۶۸ نسخه کتاب و ۱۸ درصد را هم کتابفروشان که کم‌تر از ۲۶۰ هزار نسخه بوده است، این آمار و ارقام فقط برای بخش مجازی است و از میزان فروش حضوری ناشران عدد رسمی وجود ندارد تا بدانیم که حضور کتابفروشان چه مقداری بر فروش کل ناشران تأثیر گذاشته است با این حال تأثیر کتابفروشان بر تعداد فروش مستقیم ناشران در بخش مجازی ۱۸ درصد است.

رکود ۲ ماهه کتابفروشان بعد از نمایشگاه

محمدحسین اسلامی‌فر مدیر کتابفروشی پاتوق کتاب تهران در خصوص حضور کتابفروشان در نمایشگاه کتاب گفت: «کار بزرگی که طی یکی دو سال اخیر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رخ داد، حضور کتابفروشان در این رویداد است. حضوری که در فضای مجازی محقق شد و همزمانی آن با نمایشگاه کتاب تهران یک کار بزرگ است، زیرا رکودی که از قبل این نمایشگاه تا بعد از نمایشگاه کتاب در کتابفروشی‌ها حدود یک تا دو ماه بعد رکود وجود دارد، رفع می‌شود.»

ناشران به سمت انحصار می‌روند

از طرفی هم میانگین محصولات عرضه شده ۱۲۳ هزار تومان بوده است و از تمام ۱۶۸ میلیارد و ۴۷۶ میلیون تومان فروش در بخش مجازی ۱۸ درصد به اقتصاد کتابفروشان کمک کرده است یعنی ۳۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان. هر کتاب فروش (۱۷۲ کتاب‌فروش در طرح شرکت کردند) به طور میانگین نیز ۱۸۳ میلیون تومان! که البته باز از این عدد هم به ناشر درصدی می‌رسد و حتی برخی از ناشران هم خودشان کتابفروشی دارند و این‌طور نیست که دریافتی ناشر از فروش کتابفروشان صفر باشد. ن

اشر کتاب خود را با میانگین تخفیف ۲۵ تا ۳۰ درصد به کتاب‌فروش می‌دهد و در این دوره نیز کتاب‌فروش باید ۱۰ درصد هم تخفیف، ۳ درصد سهم خانه کتاب و ادبیات، هزینه پست و نیرو را هم بدهد؛ مجموع سود کتابفروشی نیز شاید به کمتر از ۱۵ درصد برسد اگر بخواهیم سود خالص کتاب‌فروش را همان ۱۵ درصد از ۳۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان برآورد کنیم در کل هر کتاب‌فروش ۲۷ میلیون تومان از فروش مجازی نمایشگاه سود خالص برده است، البته باز هم برای ناشران حضور کتابفروشان سودی هم به همراه داشته است.

نبود کتابفروشان برای ناشران از این جهت اهمیت دارد که در این ۱۰ روز بتوانند نقدینگی خود را در سریع‌ترین زمان ممکن جمع‌آوری کنند، اما هر ناشر نزدیک به ۶۶ میلیون تومان فروش خالص داشته است؛ این رویه که ناشران آثارشان به طور انحصاری به فروش برسانند به مرور به حیات کتابفروشان ضربه می‌زند و ویترین ناشران روز به روز کوچک و کوچک‌تر می‌شود و ناشران فروشنده انحصاری آثارشان می‌شوند با حاشیه سود نزدیک به ۷۰ درصد که در چاپ‌های بعدی نیز این عدد بیش‌تر خواهد شد.

حسین جاوید مدیر نشر کتاب سده در واکنش به توئیت مدیر اداره کتاب نوشت: «تولید وابسته به نقدینگی است. ناشری که نقدینگی نداشته باشد، کتاب‌فروش هم کتابی برای عرضه نخواهد داشت. نمایشگاه به طور سنتی از سال ۶۶ متعلق به ناشرها بوده است و با گرفتن این بازار از آن‌ها، یا با کوچک کردن سهم بازارشان همین نظم چرخه هم به هم می‌ریزد. نظر صدها ناشر همین است.»محمدعلی مرادیان در ادامه توئیت خود در خصوص کتابفروشان این‌طور آورده است: «یکی از مهم‌ترین عوامل تداوم، رونق و مانایی ناشران تلاش زنجیره‌ای فروش خصوصاً کتابفروشی‌هاست. سراسر سال چه کسی بیشتر کتاب‌های ناشران را می‌فروشد؟»البته سهم کتابفروشان از حجم اقتصادی نمایشگاه کتاب در ۲ بخش مجازی و فیزیکی سال گذشته ۷.۸ درصد بوده است.

منبع: فارس

کد خبر 750612

دیگر خبرها

  • افزایش یارانه خرید از نمایشگاه کتاب تهران | تحویل غرفه‌های ناشران آغاز شد
  • حضور ۲ هزار ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است/اتکای برپایی نمایشگاه به بودجه‌ دولتی کم است
  • احمدوند: در نمایشگاه کتاب برنامه‌های ویژه‌ای برای فلسطین تدارک دیدیم/ کلیه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند
  • حضور ناشران پخته‌خوار در نمایشگاه کتاب محدود می‌شود
  • نمایشگاه کتاب تهران پس از ۳۵ دوره به قوام رسیده است
  • جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ توزیع نقشه جانمایی غرفه‌ها از فردا
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است