Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - 135 سال پيش در چنين روزي (21 آوريل سال 1882) پرسي ويليام بريجمن، فيزيکدان سرشناس آمريکايي متولد شد. شهرت وي به خاطر کار در زمينهفيزيک فشار بالا است.

پرسي ويليام بريجمن در شهر کمبريج ايالت ماساچوست آمريکا متولد شد. او بعد از پايان دوره‌ي ابتدايي و دبيرستان، در سال 1900 تحصيلات مقطع کارشناسي خود را در دانشگاه هاروارد آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرسي ويليام رشته‌ي فيزيک را تا مقطع دکترا در دانشگاه هاروارد ادامه داد و بعد از پايان دوره‌ي دکترا، از سال 1910 تا زمان بازنشستگي در اين دانشگاه باقي ماند و به تدريس و تحقيق مشغول بود.در سال 1905، وي تحقيقات خود را در مورد خصوصيات جرم در شرايط فشار بسيار بالا آغاز کرد. در آن دوران تکنولوژي مناسبي براي فراهم کردن فشار مناسب وجود نداشت؛ لذا دکتر بريجمن مجبور بود براي ساخت تجهيزاتي که بتوانند فشار مورد نظر وي را ايجاد کنند نيز به تحقيق بپردازد. وي دستگاهي ساخت که قادر بود در محيط آزمايشگاهي فشاري بيش از 100 هزار کيلوگرم نيرو بر سانتي‌متر مربع يا 10 گيگاپاسکال ايجاد کند که در نوع خود بي‌نظير بود. دکتر بريجمن با ساخت اين دستگاه شروع به تحقيق در مورد خصوصيات مختلفي نظير رسانايي گرما، جريان الکتريسيته، قدرت انبساطي و بسياري موارد ديگر کرد که تا آن زمان در فشار بالا مورد بررسي قرار نگرفته بود. دکتر پرسي ويليام بريجمن در سال 1946 به خاطر دستاوردهاي علمي در حوزه‌ي فيزيک فشار بالا مفتخر به دريافت جايزه‌ي نوبل فيزيک شد. وي همچنين دستاوردهاي بسيار مهمي در جنبه‌هاي نظري روش‌هاي تحقيق علمي از خود برجاي گذاشته است و شالوده رشته‌ي فلسفه علم را شکل داده است. بسياري از متدهاي علمي در روش تحقيق، از يادگارهاي اين دانشمند بزرگ است. دکتر پرسي ويليام بريجمن در اواخر عمر به بيماري سرطان مبتلا شد و بعد از چند دوره‌ي درمان، نهايتا در تاريخ 20 آگوست سال 1961 و در سن 79 سالگي، در خانه خود دست به خودکشي زد و با شليک سلاح گرم به زندگي خود پايان داد.اين مطلب در تاريخ 1 ارديبهشت 1396 به‌روزرساني شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۰۲۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای گرم چگونه سیستم ایمنی را مختل می کند؟

ایسنا/خراسان رضوی تحقیقی که به نحوه واکنش سیستم ایمنی بدن به هوای گرم پرداخته است، بینش جدیدی را در مورد آنچه که هنگام افزایش جیوه رخ می‌دهد، ارائه می‌کند.

محققان ارتباطی بین هوای گرم و اندازه‌گیری پاسخ ایمنی بدن، ازجمله سطوح سلول‌های خونی خاص و شاخص‌های التهاب پیدا کردند و گامی به سوی یافتن درمان‌هایی است که می‌تواند به محافظت از افراد در برابر دمای بسیار بالای مرتبط با افزایش میزان حمله قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات قلبی عروقی، کمک کند.

این تحقیق در کنفرانس همه‌گیرشناسی، پیشگیری، سبک زندگی و سلامت قلبی متابولیک انجمن قلب آمریکا در شیکاگو ارائه شد.

دکتر دانیل دبلیو ریگز، اپیدمیولوژیست و استادیار بخش پزشکی محیطی در دانشکده پزشکی دانشگاه لوئیزویل در کنتاکی آمریکا، گفت که مطالعات قبلی دما و التهاب را به هم مرتبط کرده بودند.

التهاب که با خطر بیماری قلبی مرتبط است، بخشی از پاسخ بدن به عفونت یا آسیب است. انواع مختلف گلبول‌های سفید نیز بخشی از این پاسخ ایمنی هستند. برخی از این سلول‌ها پروتئین ‌هایی به‌نام سیتوکین‌ها را آزاد می‌کنند که التهاب را تنظیم می‌کند. سایر سلول‌های ایمنی به‌طور مستقیم به مهاجمانی مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها حمله می‌کنند.

سیتوکین‌ها و سلول‌های ایمنی را می‌توان به‌عنوان نشانگرهایی اندازه‌گیری کرد که نشان می‌دهد بدن چقدر در پاسخ به تهدید درک شده، دفاع خود را افزایش داده است.

ریگز ابراز کرد: نتایج تحقیقات قبلی در مورد گرما و التهاب تنها به چند سیگنال از نحوه واکنش بدن پرداخته بودند.

وی و همکارانش می‌خواستند تصویر کامل‌تری از رابطه با دماهای بالاتر و این نشانگرها به‌دست آورند

این گروه نمونه‌های خون گرفته شده از ۶۲۴ نفر را که بخشی از پروژه قلب سبز بودند، بررسی کردند، پروژه‌ای که در حال مطالعه چگونگی تاثیر کاشت سبزه در محله لوئیزویل بر بهبود کیفیت هوا و کاهش بیماری قلبی است.

شرکت‌کنندگان تحقیق در محدوده سنی ۲۰ تا ۷۰ سال، با میانگین سنی ۵۰ سال قرار داشتند. حدود ۷۷ درصد سفیدپوست، ۱۸ درصد سیاه پوست و ۵۹ درصد زن بودند. هر فرد در تابستان ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ یک نمونه خون داد.

محققان ۱۱ نوع سیتوکین و ۹ نوع سلول ایمنی را در هر نمونه اندازه‌گیری کردند. آب‌وهوا در روز هر خون‌گیری با استفاده از شاخص جهانی آب‌وهوای گرمایی، نشان‌دهنده چگونگی تأثیر دما، رطوبت و سرعت باد بر سطح راحتی بدن انسان ارزیابی شد. میانگین شاخص جهانی آب‌وهوای گرمایی ۲۴ ساعته طی اندازه‌گیری‌ها ۷۸ درجه فارنهایت بود سپس اندازه‌گیری خون با ارقام آب‌وهوا مطابقت داده شد و نتایج برای تفاوت در عوامل جمعیت‌شناختی مانند جنس، سن، نژاد و تحصیلات تنظیم شد. نتایج همچنین برای شاخص توده بدن (معیار چاقی)، آلودگی هوا و اینکه آیا فرد سیگار می‌کشید یا داروهای ضد التهابی مصرف می‌کرد، تنظیم شد.

نتایج ارتباطی بین هوای گرم و افزایش سطوح چندین سیتوکین نشان داد. ریگز خاطرنشان کرد که یکی از سیتوکین‌ها به نام TNF-alpha، یکی از نشانگرهای التهابی اصلی است و نقش مهمی در بیماری‌های قلبی عروقی ایفا می‌کند.

ریگز توضیح داد: در عین حال، هوای گرم با سطوح بالاتر برخی از دسته‌های گلبول‌های سفید خون به‌نام مونوسیت‌ها همراه بود که می‌تواند نشانه‌ای از این باشد که گرما موجب التهاب یا واکنش ایمنی می‌شود.

وی افزود: گرما همچنین با کاهش سطح دسته دیگری از مونوسیت‌ها، معروف به غیرکلاسیک که التهاب را کاهش می‌دهد، همراه بود و گرما هم چنین با سطوح پایین‌تری از گلبول‌های سفید خونی که به‌عنوان سلول‌های B شناخته می‌شوند، در مبارزه با عفونت و پاک‌سازی خون مرتبط است. سطوح پایین این سلول‌ها می‌تواند به این معنی باشد که فرد مستعد ابتلا به عفونت است.                                                                              

ریگز از دیدن این همه نوع سلول با قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض هوای گرم متعجب شد. این تحقیق به علت این امر توجهی نکرد، اما وی ادامه داد که سازگاری با گرما می‌تواند منجر به افزایش پروتئین‌های شوک حرارتی شود که در پاسخ‌های ایمنی و التهابی نقش دارند.

دکتر جودیت لیچتمن، رئیس بخش اپیدمیولوژی بیماری‌های مزمن در دانشکده بهداشت عمومی ییل در نیوهون، کانکتیکات که تحقیقاتی در مورد چگونگی تأثیر دما بر میزان سکته مغزی انجام داده اما در کار جدید شرکت نداشته است، اظهار کرد: من فکر می‌کنم این مورد تحقیق مهم است.

وی بیان کرد: بسیاری از تحقیقات قبلی به این موضوع پرداخته‌اند که آیا امواج گرما منجر به بستری شدن در بیمارستان یا مرگ بیشتر می‌شود. آنچه در مورد این تحقیق بسیار ارزشمند است این است که محققان به‌راستی در حال تلاش برای درک مکانیسم‌هایی در سطح بدن هستند که ممکن است در این افزایش خطر نقش داشته باشند.

لیچتمن گفت که این تحقیق فقط به یک محله توجه می‌کند، بنابراین یافته‌ها باید به‌طور گسترده‌تری تکرار شوند و در چنین مطالعاتی، مشخص نیست که در واقع چقدر مردم در معرض گرمای بیرون هستند. مردم می‌توانند در خانه با تهویه مطبوع بمانند.

لیختمن افزود: اما به‌طور کلی، این تحقیق حوزه جدیدی از تحقیقات را باز می‌کند. درک اثرات گرما بر بدن با تغییرات اقلیمی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و اگر محققان بتوانند چگونگی تأثیر جنبه‌های محیطی بر سلامتی را درک کنند، شاید بتوانیم راه‌های جدیدی برای کاهش خطرات قلبی عروقی خود نیز ارائه دهیم.

ریگز بیان کرد: انتظار می‌رود تغییرات آب‌وهوایی تعداد رویدادهای گرمای شدید را افزایش دهد. تحقیقات آتی ما بر اثرات طولانی مدت قرار گرفتن در معرض رویدادهای گرمای شدید بر پاسخ‌های ایمنی و التهاب و چگونگی ارتباط  این امر با پیشرفت بیماری قلبی عروقی، تمرکز خواهد کرد.

وی گفت: ما در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا کاشت درخت به‌راستی می‌تواند اثرات روی سیستم ایمنی و التهاب شما را کاهش دهد یا خیر. سایر تحقیقات در حال انجام شامل جمع‌آوری نمونه‌های خون اضافی است. محدودیت اصلی این تحقیق این است که فقط مربوط به یک نقطه زمانی است و نمونه‌های اضافی نشان می‌دهد که آیا یافته‌ها ثابت می‌مانند یا خیر. هرچه بیشتر مکانیسم را درک کنید، بیشتر می‌توانید روی پیشگیری و درمان کار کنید.

منابع:

https://medicalxpress.com

https://tulsaworld.com

https://japantoday.com

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیماری اجسام لویی چیست؟
  • تشخیص بیماری زوال عقل با اجسام لویی قبل از بروز علائم ممکن شد
  • توصیفات ویلیام گولدینگ از طبیعت در «خداوندگار مگس‌ها»
  • هوای گرم چگونه سیستم ایمنی را مختل می‌کند؟
  • پیشنهاد پرادو برای رشوه به داور سرشناس ایران | فقط می خواست در تلویزیون دیده شود
  • تحلیلگر سرشناس صهیونیست: عملیات در رفح نفعی ندارد
  • جوادخیابانی به پویش «چشم به راهیم» پیوست
  • امباپه، صلاح، مودریک و شاید هم گارناچو؛ ۵ فوتبالیست سرشناس المپیک ۲۰۲۴ کدام ستاره‌ها خواهند بود؟
  • جایزه جی‌ئی‌سی‌اف قدردانی از تلاش‌های وزارت نفت برای توسعه صنعت گاز است
  • هوای گرم چگونه سیستم ایمنی را مختل می کند؟