Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیدجلال ساداتیان» کارشناس مسائل بریتانیا در تحلیل دلایل برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمان عوام بریتانیا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: انتخابات زودهنگام پارلمان عوام بریتانیا که توسط نخست‌وزیر این کشور مطرح شد و قرار است در تاریخ هشتم ژوئن برگزار شود، از سه دیدگاه قابلیت بررسی دارد؛ اما قبل از آن باید به این نکته توجه داشته باشیم که در ساختار سیاسی بریتانیا، حزب حاکم که در حالت فعلی محافظه‌کاران هستند، می‌توانند بنا بر تشخیص خود درخواست برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چراکه قدرت در دست حزب حاکم است و شاید بر حسب صلاحدید قصد واگذاری یا تثبیت قدرت را دارند.

وی ادامه داد: دلیل اول برای برگزاری انتخابات زودهنگام را باید در این دانست که نخست‌وزیر بریتانیا در کابینه خود احساس ضعف می‌کند و در صدد است تا بتواند آن را تقویت کند. درست است که اکثریت پارلمان طرفدار و هم‌حزبی وی است اما به نظر می‌رسد که «ترزا مِی» در کابینه خود احساس ضعف می‌کند و در صدد است که بتواند با کسب آراء جدید خون تازه‌ای در کابینه خود تزریق کند. دلیل دوم، ترس از حزب کارگر و اوضاع وخیم احزاب و احتمال عدم همگرایی با حزب محافظه‌کاران است. در اینجا باید توجه داشت که اکثر احزاب بریتانیا به خروج لندن از اتحادیه اروپایی رای مثبت دادند اما در حالت فعلی شاهد به وجود آمدن یک حالت پشیمانی در بین آنها هستیم.

«بوریس جانسون» شهردار سابق لندن و وزیر خارجه فعلی بریتانیا یکی از کسانی بود که طرفدار سر سخت خروج بریتانیا از لندن بود. حتی بسیاری از عقلای سیاسی و شخصیت‌های مهم و برجسته بریتانیا از همان ابتدا انتقادهایی به بوریس جانسون و همفکران وی داشتند اما در جریان همه‌پرسی برگزیت به خروج از اتحادیه رای دادند و در حالت کنونی مجدداً فهمیده‌اند که چه هزینه‌هایی برای بریتانیا به بار آورده‌اند. طیف دیگری معتقدند که احزاب ملی‌گرای بریتانیا از موضوع برگزیت خوشحال هستند و احتمال خیزش آنها در ساختار سیاسی این کشور زیاد است.

این دیپلمات اسبق کشورمان با اشاره به منصوب شدن بوریس جانسون به عنوان وزیر خارجه بریتانیا گفت: ترزا مِی زمانی که به قدرت رسید، وعده مذاکره قدرتمند با اتحادیه اروپایی در خصوص برگزیت را داده بود. از این منظر به نظر وی بهترین کسی که می‌تواند در حالت فعلی به روند خروج از اتحادیه کمک کند، بوریس جانسون بوده است. چراکه وی موافق و حامی خروج از جمع کشورهای اتحادیه بوده است و می‌تواند بهترین نقش در راستای مذاکرات و فرآیند خروج را بازی کند که البته تا حدود زیادی نتوانست به صورت مناسب در این کسوت ایفاء نقش کند.

موضوع سوم که به نوعی یکی از دلایل مهم برای برگزاری زودهنگام انتخابات پارلمانی بریتانیا قلمداد می‌شود، بحث استقلال اسکاتلند است. باید توجه داشت که حزب استقلال اسکاتلند چیزی حدود ۵۶ کرسی در پارلمان عوام بریتانیا را کسب کرد و به نوعی نفوذ خوبی از حیث یک جریان سیاسی در پارلمان عوام دارد.‌ لذا بعد از آن که همه‌پرسی برگزیت به خروج بریتانیا از اتحادیه منجر شد، شاهد بودیم که مقام‌های اسکاتلند خواستار ماندن این کشور در جمع اتحادیه اروپا بودند و تا به این ساعت هم این مواضع ادامه دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مساله‌ای دیگر که باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که در صورت جدا شدن اسکاتلند از بریتانیا بدون تردید جدایی ایرلند جنوبی هم کلید خواهد خورد و ممکن است به یک‌باره بریتانیا به یک کشور چند پاره تبدیل شود. در اینجا باید بگوییم که درخواست برگزاری زودهنگام انتخابات پارلمان عوام بریتانیا از سوی نخست‌وزیر این کشور را باید کسب مشروعیت مجدد از افکار عمومی برای حضور قدرتمندتر در مذاکرات برگزیت دانست. چراکه نخست‌وزیر درخواست مذاکره و جدا شدن را ارائه کرده بود و ملکه هم آن را تایید کرده بود. از سوی دیگر کسب آراء و کرسی‌های بالاتر توسط حزب محافظه‌کاران یکی دیگر از دلایل برگزاری زودهنگام انتخابات است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۰۳۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز همه دنبال هاشمی‌نسب می‌گشتند!

به گزارش "ورزش سه"، مهدی هاشمی‌نسب مربی استقلالی‌ها یکی از محبوب‌ترین اعضای این تیم به‌شمار می‌رود که همواره مورد توجه هواداران قرار داشته است.

در چنین شرایطی هواداران استقلال که امروز مجوز حضور در محل تمرین تیم خود را پیدا کرده بودند، بعد از ورود به کمپ مرحوم حجازی با غیبت مهدی هاشمی‌نسب روبه‌رو شدند.

بسیاری از طرفداران استقلال دنبال مهدی هاشمی‌نسب می‌گشتند تا با او عکس یادگاری بگیرند و خاطرات گذشته را زنده کنند. در نهایت اما مشخص شد هاشمی‌نسب به دلیل انجام برخی امور شخصی از جواد نکونام مرخصی گرفته و در تمرین امروز حضور پیدا نکرده است.

در نهایت طرفداران استقلال که به کمپ مرحوم حجازی رفته بودند بدون دیدار با مهدی هاشمی‌نسب محل را ترک کردند و نتوانستند مربی خود را ببینند.

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • برگزاری انتخابات اتحادیه‌های صنفی دامپروری و باغبانی در مهریز
  • گسترش دامنه اعتراضات به ایرلند
  • تحقیقات اتحادیه اروپا در مورد سیاست‌های انتخاباتی متا
  • اتحادیه اروپا تحقیقات جدیدی را در مورد سیاست‌های انتخاباتی متا آغاز خواهد کرد
  • بوریس جانسون از رای‌دادن در انتخابات محلی باز ماند
  • امروز همه دنبال هاشمی‌نسب می‌گشتند!
  • حضور ۱۷ تیم باشگاهی اردبیل در جشنواره مینی والیبال
  • فیلم/حمایت از فلسطین در ورزشگاه سلتیک اسکاتلند