Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، افزایش 3 برابری یارانه اقشار خاص به‌ عنوان آخرین طرح هدفمندی یارانه‌ها از سوی دولت یازدهم در واپسین روزهای سکان‌داری آن به مرحله اجرا درآمد و همین امر به حواشی پیرامون کارنامه اقتصادی دولت بار دیگر دامن زد.

بر اساس این طرح دو گروه از اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر جامعه علاوه بر اخذ یارانه نقدی 45 هزار تومان در هر ماه، رقم دیگری را با استناد به قانون برنامه ششم توسعه و از محل منابع هدفمندی یارانه‌ها دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح زمانی کلید خورد که دولت یازدهم برای انجام فعالیت‌های اقتصادی خود همواره به بودجه کم و منابع در اختیار محدود اشاره‌ کرده و یکی از دلایل عملکرد ضعیف اقتصادی خود را خزانه خالی یاد کرده است.

در حالی‌ که تنها چند ماه به پایان فعالیت دولت یازدهم باقی‌ مانده است؛ اجرای طرح 3 برابر شدن یارانه اقشار خاص از نگاه کارشناسان بیشتر جنبه انتخاباتی به خود گرفته تا جنبه افزایش سطح رفاه جامعه.

*توزیع یارانه نقدی به‌ صورت متنوع

یارانه فروردین‌ماه با محاسبات جدید به‌ حساب سرپرست خانوار واریز شد و تعداد 5 میلیون نفر از جمعیت کل کشور یارانه بیشتری را اخذ کردند.

طرح افزایش یارانه اقشار خاص بر اساس ماده 79 تبصره 14 قانون برنامه ششم توسعه و در قالب یک برنامه کارشناسی دو ساله صورت گرفته است و 6 درصد از جمعیت کل کشور تحت پوشش افزایش یارانه قرار گرفتند.

گفتنی است؛ در گام اول اعطای یارانه به خانوارها از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها و در قالب یارانه صورت می‌گیرد و در مرحله بعد ممکن است مبلغی که تحت عنوان یارانه پرداخت می‌شده؛ در قالب مستمری از سوی سازمان‌های حمایتی پرداخت شود.

*سازوکار افزایش مقدار یارانه افراد کم‌درآمد

افزایش مقدار یارانه افراد کم‌درآمد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی در پنج ردیف برای خانوارهای یک‌نفره، دونفره، سه‌نفره، چهارنفره و پنج‌نفره و بیشتر در نظر گرفته‌ شده است.

این افزایش مقدار یارانه به‌ گونه‌ای صورت گرفته است که مجموع مستمری و افزایش یارانه پرداختی برای خانوارهای یک‌نفره برابر 16 درصد و برای خانوارهای 5 نفره و بیشتر برابر 50 درصد حداقل دستمزد وزارت کار قرار گیرد.

بر همین اساس یارانه افراد کم‌درآمد تحت پوشش با در نظر گرفتن تعداد افراد خانوار نسبت به قبل 2.6 تا 3.1 رشد کرده است.

با توجه به فرمولی که برای افزایش یارانه اقشار خاص در نظر گرفته‌ شده است؛ تغییر و افزایش یارانه بدین شرح است: خانوار یک‌نفره قبل از اجرای این ماده‌ قانونی 53 هزار تومان از محل دستگاه اجرایی و 45 تومان از محل هدفمندی یارانه‌ها اخذ می‌کرده ولی بعد از اجرای این ماده‌ قانونی 95 هزار تومان به یارانه خانوارهای یک‌نفره تحت پوشش افزوده شده است.

مجموع مبلغ دریافتی خانوارهای دو نفره با افزایش یارانه از 189 هزار تومان به 340 هزار تومان رسیده است، در خانوارهای 3 نفره مجموع دریافتی با افزایش 253 هزارت تومانی یارانه نقدی به 460 هزار تومان رسیده است.

در خانوارهای یارانه افزایش یارانه نقدی به میزان 337 هزار تومان بوده است که در مجموع دریافتی این خانوارها برابر با 598 هزار تومان شده است و در نهایت خانوارهای پنج‌نفره مشمول افزایش یارانه 465 هزار تومانی شده‌اند که جمع دریافتی آن‌ها به 690 هزار تومان رسیده است.

*چه تعداد از افراد مشمول افزایش یارانه شدند؟

طبق آماری که از افراد کم‌درآمد و آسیب‌پذیر تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی به‌ دست‌ آمده است؛ به نظر می‌رسد جمعیتی معادل 5 میلیون نفر از افزایش یارانه نقدی در اجرای ماده 79 تبصره 14 قانون برنامه ششم توسعه منتفع شده‌اند.

در این میان تعداد خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی 2 میلیون و 100 هزار خانوار بوده است که 53 درصد را خانوارهای تک‌نفره، 27 درصد را خانوارهای دو نفره، 11 درصد را خانوارهای سه‌ نفره، 5 درصد را خانوارهای چهار نفره و 3 درصد را خانوارهای پنج‌ نفره و بیشتر تشکیل می‌دهند.

*حرکت انتخاباتی دولت برای اخذ رأی

بر همین اساس سید ناصر موسوی لارگانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با انتقاد از رویکرد انتخاباتی دولت در ماه‌های اخیر گفت: دولت در موارد زیادی دولت برای جلب نظر اقشار جامعه به‌خصوص کسانی که حتماً پای صندوق‌های رأی حاضر می‌شوند؛ دست به تبلیغات انتخاباتی زده است.

وی افزود: مستمری‌بگیران کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی از جمله اقشار جامعه هستند که مورد هدف دولت برای فعالیت انتخاباتی قرار گرفته‌اند.

*قرار بر افزایش مستمری بود؛ نه یارانه!

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی به نمونه اخیر تبلیغات انتخاباتی دولت اشاره کرد و بیان داشت: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی مقرر شد که مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی 20 درصد حداقل دستمزد مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزایش یابد و قرار بر این شد که این اقدام در قالب مستمری صورت پذیرد نه یارانه.

*دولت در اجرای قانون کوتاهی کرده است

موسوی لارگانی در ادامه به منابع پیش‌بینی‌ شده برای این اقدام اشاره کرد و اظهار داشت: در زمان ابلاغ این مصوبه به دولت، قرار بود که منابع مورد نیاز برای اجرایی کردن این طرح از محل حذف یارانه ثروتمندان تامین شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان در ادامه خاطرنشان کرد: اگر هدف دولت در اقدام اخیر خود اجرای این بند از ماده 79 برنامه ششم توسعه بوده است؛ باید مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی افزایش می‌یافت و مبلغی که در زمان اعطای این مجوز برآورد شده عددی بین 180 هزار تومان تا 200 هزار تومان است.

وی افزود: بنابراین اقدام اخیر دولت اجرای این قانون نبوده است؛ زیرا در صورت اجرای قانون مذکور، مستمری باید بیش از میزان فعلی افزایش می‌یافت.

*بار مالی بیش از 2 هزار میلیارد تومانی

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در رابطه با شائبه غیر شفاف بودن این سیاست تصریح کرد: منبع پولی که دولت از محل آن اقدام به افزایش یارانه اقشار کم‌درآمد کرده است؛ مشخص نیست و طبق برآورد مجلس بار مالی 2 هزار الی 2 هزار و 500 میلیارد تومانی به همراه خواهد داشت.

موسوی لارگانی با اشاره به ریشه‌های قانونی مصوبه اخیر مجلس در برنامه ششم توسعه گفت: در سال 94 وزیر اقتصاد دولت یازدهم با اعلام اینکه 10 میلیون نفر از اقشار پردرآمد و ثروتمندی که استحقاق دریافت یارانه ندارد و توسط دولت شناسایی‌شده‌اند؛ خواستار اخذ مجوز حذف این اقشار از مجلس نهم شد تا مبلغ پولی که از این محل به درآمدهای دولت افزوده می‌شود؛ در تفریق بودجه 95 آورده شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این اقدام در شرایطی صورت گرفت که انتخابات مجلس نزدیک بود و تبعات اجتماعی فراوانی به همراه داشت؛ اما با این‌ وجود مجوز قطع یارانه اشخاصی که بیش از 3 میلیون و 500 هزار تومان درآمد داشتند؛ به دولت داده شد.

*یارانه ثروتمندان هنوز حذف نشده است

عضو فراکسیون ولایت اظهار کرد: زمانی که دولت یارانه تعدادی از افراد جامعه را قطع کرد؛ بنده در ده‌ها مورد به ستاد هدفمندی یارانه‌ها و دولت نامه نوشتم و قطع یارانه افراد مستضعف به‌ جای یارانه ثروتمندان را پیگیری کردم.

لارگانی در خاتمه با اشاره به اجرایی نشدن مصوبه مجلس شورای اسلامی در رابطه با حذف یارانه ثروتمندان گفت: دولت به دلیل اینکه انتخابات ریاست جمهوری در پیش است و رأی مردم را می‌خواهد؛ در سال 96 یارانه ثروتمندان را قطع نکرد و در مقابل اقدام به افزایش یارانه مستمری‌بگیران کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی کرد.

انتهای پیام/چ

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۰۴۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود

شهرام دبیری در نشست مشترک با علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، گفت: در برخی شهر‌ها تعداد خودرو‌ها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است و باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفت نیز ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، شهرام دبیری، رئیس شورای عالی استان‌ها امروز در نشست مشترک با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، گفت: برگزاری این جلسه گام بلندی در جهت ارتقای تعاملات شورا‌ها و سازمان محیط زیست است.

وی افزود: دنیا در حال توسعه است که اگر جوانب محیط زیستی در توسعه لحاظ نشود، ممکن است خطراتی برای انسان و نسل آینده داشته باشد. از این رو، توسعه پایدار باید مد نظر باشد. ضمن تلاش برای رفع نیاز‌های جامعه، مراقب باشیم محیط زیست به خطر نیفتد و ضرری به نسل‌های آینده نرسد.

رئیس شورای عالی استان‌ها بیان کرد: امروزه تعریف باسواد نسبت به چند سال گذشته تغییر کرده است، زمانی فردی خواندن و نوشتن بلد بود باسواد بود، اما امروزه اینطور نیست. چند سال پیش در تعریف سواد ١٢ مهارت تعریف شده بود که یکی از مهمترین آن‌ها محیط‌زیست است چند سال بعد پا را فراتر گذاشتند و بحث عملیاتی شدن به تعریف باسواد اضافه شد یعنی هر کسی باید از آموخته‌های خود استفاده کرده تا تغییری ایجاد کند حالا آیا سیستم آموزشی ما با این تعریف همخوانی دارد؟

دبیری تأکید کرد: مجموعه شورا‌های کشور و شورای عالی استان‌ها با بیش از ۱۲۶ هزار عضو، ظرفیت بالایی برای تعامل با سازمان محیط زیست دارد. شوراها، نارسایی‌های جامعه را شناسایی می‌کنند و در ارتباط مستقیم با مردم هستند.

وی اضافه کرد: باید تغییرات اساسی اتفاق بیفتد به ویژه در زمینه محیط زیست، باید مسایل محیط زیستی از کودکی آموزش داده شود، چون در سن بزرگسالی تاثیری ندارد. فرهنگ سازی باید در رفتار نمود پیدا کند تا تاثیرگذار باشد. آموزش و پرورش، شورا‌ها و سازمان محیط زیست می‌توانند قدم‌های خوبی برای آموزش، فرهنگ سازی و ترویج حفظ حراست از محیط زیست بردارند.

رئیس شورای عالی استان‌ها اظهار داشت: کار‌ها و اقدامات باید به گونه‌ای باشد که مردم آن را لمس کنند، مثلاً در زمینه مصرف کیسه‌های پلاستیکی باید فرهنگ سازی و کار‌های اجرایی صورت گیرد، در بسیاری از کشور‌ها مردم باید برای کیسه‌های پلاستیکی پول بدهند، چون هدفشان کاهش مصرف پلاستیک است در کشور ما هم باید همین گونه باشد.

دبیری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه انرژی‌های پاک ظرفیت خوبی دارد و می‌توان با برنامه‌ریزی از خورشید و باد و دریا برای تولید انرژی پاک استفاده کرد.

وی در مورد صنایع آلاینده، بیان کرد: گاهی یک صنعت آلاینده دیر شناسایی می‌شود که در این مدت خسارات زیادی به محیط زیست آن منطقه وارد می‌شود، شهرداری‌ها باید از عوارض آلایندگی برای بهبود وضعیت استفاده کنند.

دبیری درباره تعداد خودرو‌ها و آلایندگی آن‌ها نیز، گفت: در برخی شهر‌ها تعداد خودرو‌ها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است. در این شهر‌ها باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز باید ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: شورا طبق قانون می‌تواند لایحه و طرح به مجلس ارائه دهد، بنابراین در این زمینه هم می‌توانیم به سازمان حفاظت محیط‌زیست کمک کنیم و از این ظرفیت در راستای مسائل محیط زیستی استفاده کنیم، همچنین می‌توانیم از شرکت‌های دانش‌بنیان کمک بگیریم.

وی درباره اهمیت ملموس بودن اقدامات گفت: دریاچه ارومیه یکی از مطالبات مردم است که می‌خواهند بدانند چه اقداماتی در آنجا انجام شده است بنابراین مسئولان سازمان محیط‌زیست باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند تا مردم در جریان امور قرار گیرند.

دبیری در پایان اظهارداشت: امیدواریم نتایج این نشست در آینده نزدیک بررسی و اثربخشی آن مشخص شود.

دیگر خبرها

  • اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران
  • پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان
  • پیگیر اجرای هدفمندسازی یارانه‌های دانشجویی در سال جدید هستیم
  • گاف عجیب دولت رئیسی /عدد نمی فهمید یا عدد نمی فهمید؟! /گردش مالی یک بنگاه املاک تک نفره در اشکولک تپه سفلی هم از ۵۰ میلیون تومان بیشتر است
  • کمک ۲۹۱۰ میلیارد تومانی دولت به شهرداری‌های استان
  • دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی
  • لایحه پیشنهادی دولت برای وصول مطالبات دانشگاه‌ها از بنیاد شهید