Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیده بان شفافیت و عدالت از کمیسیون تبلیغات انتخابات خواست تا سریعا به مطالبه عمومی مبنی بر پخش زنده مناظره ها پاسخ مثبت دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دیده بان شفافیت و عدالت در نامه ای از کمیسیون تبلیغات انتخابات خواست تا سریعا به مطالبه عمومی مبنی بر پخش زنده مناظره ها پاسخ مثبت دهد.

متن نامه دیده بان شفافیت و عدالت بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

ملت شریف ایران!

سلام خدا بر شما مردم متعهد به سرنوشت کشور و انقلاب اسلامی

شفافیت یکی از اصلی ترین ضرورت ها و نیز راهکارهای مبارزه با فساد در همه دنیا و نیز کشور عزیزمان می باشد، که یکی از مظاهر بروز آن در مناظرات ریاست جمهوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوریکه مردم که ولی نعمتان مسئولان نظام و مَحرم واقعی نظام هستند، بتوانند به طور کاملا شفاف و دقیق در جریان دیدگاه های گزینه های ریاست جمهوری قرار گیرند؛ و به عبارتی کلی تر می توان گفت که بر اساس چهار حجت عقل (قرار دادن قدرتمندان در اتاق شیشه‌ای)، شرع (مطالبات مقام معظم رهبری درباره ضرورت شفافیت)، قانون (قانون دسترسی و انتشار آزاد به اطلاعات و...) و علم (یکی از اصلی‌ترین اصول علمی مبارزه با فساد شفاف‌سازی است) جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با فساد راهی به‌جز شفاف‌سازی حداکثری ندارد.

ار این رو باعث شکرگزاری بسیار به درگاه الهی است که موضوع انتخابات و میزان شفافیت انجام آن، چنان برای مردم اهمیت دارد که وقتی اعلام شد، مناظرات نامزدها زنده نخواهد بود، موجی از اعتراض در میان مردم و رسانه ها برانگیخته شد، به طوری که صدا و سیما و تمامی نامزدها به سرعت مخالفت خود را با این تصمیم کمیسیون تبلیغات انتخابات اعلام کردند تا نزد مردم متهم به مخالفت با شفاف سازی در انتخابات نگردند. این حادثه از چندین جهت در خور اهمیت است:

آیا کمیسیون تبلیغات حق داشت چنین تصمیمی بگیرد؟ بر اساس ماده ۶۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری مصوب ۱۳۶۴ که در اصلاحیه های بعدی ثابت باقی مانده است، «‌ترتیب و تنظیم برنامه تبلیغات نامزدهای انتخاباتی از طریق صدا و سیما» بر عهده این کمیسیون گذارده شده است. بنابراین تخلفی صورت نگرفته است. چون برنامه زنده یک ساعته ای برای هر نامزد احراز صلاحیت شده در ترتیبات تنظیمی کمیسیون دیده شده است، معلوم میشود که قصد بی اعتنایی به شفافیت نبود؛ بلکه به نظر میرسد عبرت گیری از حوادث مناظرات انتخابات سال ۱۳۸۸ باعث این امر شده باشد. آن تجربیات تلخ که خود بخشی از علت یا بهانه فتنه های پس از انتخابات شد، شاید یک دلیل تصمیم کمیسیون بوده باشد. به ویژه آن که تصمیم به منع مناظرات زنده در زمانی انجام گرفت که هنوز معلوم نبود چه کسانی میخواهند از این حق استفاده کنند. تحقیقات دیده بان شفافیت و عدالت نشان میدهد که پیشنهاد ضبطی کردن مناظرات نامزدها را وزارت کشور به کمیسیون ارائه داد و از قوای مقننه و قضائیه نیز دو نفر موافق این پیشنهاد بودند، یعنی اعضای مخالف مناظرات زنده از هر سه قوه بودند. پس نباید این صلاح اندیشی را به سیاست زدگی آلود و از روش منطقی و انصاف دور شد. اما اعضای محترم کمیسیون باید بدانند به چند دلیل تصمیم شان ناصواب و پرهزینه است و مصلحت کاملا در زنده بودن مناظرات است. نخست آن که چون در ماده ۶۴ قانون اصلاح قانون انتخابات مصوب ۱۳۹۱ داشتن برنامه زنده نیز دیده شده است، کما اینکه در این دوره نیز برنامه نطق یک ساعته زنده در نظر گرفته شده است، آن خطری که کمیسیون را بیمناک کرده است با ضبطی کردن مناظره ها منتفی نمی شود. دوم آن که چون احتمال خطر نباید مردم را از شفاف تر شدن راه انتخاب محروم کند، ماده اخیرالذکر خطر را پذیرفته و برای جبران تخلف مقرر کرده است که اگر هر یک از نامزد ها، ضمن پخش برنامه زنده ای «مطالب توهین آمیز یا هتک حرمت سایر نامزدها با دیگر افراد و یا مغایر با قوانین» بیان کند، سازمان صدا و سیما «موظف است با تشخیص کمیسیون بررسی تبلیغات به میزان مناسب و به صورت ضبط شده فرصت احقاق حق بدهد.» خواه برنامه زنده مناظره باشد یا نباشد. دلیل سوم این که غیره زنده بودن مناظرات، باعث تشدید اتهام مهندسی شده بودن انتخابات میگردد که ضدانقلاب در آن میدمد. و چهارم کاهش مشارکت را در پی دارد که ناقض راهبرد همیشگی رهبر معظم انقلاب است. چرا زنده بودن و شفافیت مناظره ها برای انتخاب مردم ضروری است؟ ظرفیت گفتگوی چهره به چهره یکی از شاخص های مهم یک رئیس جمهور است که در فضای واقعی قابل آزمون است که در مناظرات زنده رخ میدهد. ویژگی های ضروری دیگری که انتظار میرود یک رئیس جمهور داشته باشد مانند سرعت انتقال، حاضرجوابی، نحوه استدلال در مقابل هجمه دیگران، حفظ زبان در جهت منافع ملی، خویشتنداری و تحمل انتقاد، خویشتنداری برای حفظ اسرار نظام، کظم غیض و رعایت انصاف در باره رقیب و رفیق و مشابه آن ها که نقش مهمی در توفیق رئیس جمهور دارد در مناظره زنده به طور واقعی قابل ارزیابی است.

بنا بر آن چه تقدیم شد، دیده بان شفافیت و عدالت از کمیسیون تبلیغات انتخابات میخواهد سریعا به مطالبه عمومی پخش زنده مناظره ها پاسخ مثبت دهد.

دیده بان شفافیت و عدالت

جمعه ۰۱/۰۲/۱۳۹۶

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۰۸۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پخش مناظره نامزد‌های انتخابات دور دوم مجلس از فردا

دکتر هادی ابراهیمی مدیر کل صدا و سیمای مازندران با بیان اینکه بر اساس مصوبه ستاد انتخابات سازمان صدا و سیما مقرر شد مناظره‌ها و فیلم‌های تبلیغاتی نامزد‌های راه یافته به دور دوم انتخابات، همانند دور نخست در رسانه استانی پخش شود، گفت: ضبط مناظره‌ها و فیلم‌های تبلیغاتی ۴ نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سوادکوه شمالی و سیمرغ پایان یافت و پخش این برنامه‌ها از فردا پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود.

او افزود: ۳ مناظره انتخاباتی ۶۰ دقیقه‌ای با موضوعات اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و بومی محلی با شرکت این نامزد‌ها در صداوسیمای مازندران ضبط شده است که پخش آن از فردا آغاز می‌شود.

ابراهیمی با بیان اینکه هر مناظره تلویزیونی یک بار پخش و یک بار نیز بازپخش می‌شود، ادامه داد: نخستین مناظره انتخاباتی ساعت ۲۱:۳۰ پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه از سیمای مازندران پخش می‌شود.

مدیر کل صدا و سیمای مازندران گفت: مناظره‌های دوم و سوم انتخاباتی نیز به ترتیب در ساعت ۲۱:۳۰ روز‌های یک شنبه ۱۶ اردیبهشت و سه شنبه ۱۸ اردیبهشت پخش خواهد شد.

هادی ابراهیمی افزود: صدا و سیمای مازندران از هر کدام از ۴ نامزد راه یافته به دور دوم در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سوادکوه شمالی و سیمرغ یک ویدیوی ۲۰ دقیقه‌ای نیز ضبط کرده است که پخش این فیلم‌های تبلیغاتی از سیمای مازندران نیز از فردا پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود.

او با بیان اینکه فیلم‌های تبلیغاتی هر نامزد انتخاباتی نیز روزانه یک بار پخش می‌شود، ادامه داد: با توجه به زمان یک هفته‌ای تبلیغات که در قانون انتخابات به آن اشاره شده است فیلم تبلیغاتی هر نامزد در مجموع ۷ بار در طول یک هفته پخش می‌شود.

مدیر کل صدا و سیمای مازندران پخش فیلم‌های تبلیغاتی و مناظره‌های انتخاباتی میان نامزد‌ها از جذاب‌ترین برنامه‌های رسانه استانی در طول انتخابات‌های گذشته دانست و گفت: رسانه ملی تلاش کرده است با تولید و پخش مناظره‌های انتخاباتی و فیلم‌های تبلیغاتی نامزد‌های مجلس فضای جامعه را به سمت مشارکت پرشور سوق دهد.

هادی ابراهیمی گفت: تولید و پخش مناظره‌ها و فیلم‌های تبلیغاتی نامزد‌ها در دور دوم انتخابات به صورت رایگان انجام شده و هیچ هزینه‌ای دریافت نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • دومین ماراتن نامزد‌ها در قاب تلویزیون
  • آغاز تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان تهران
  • آغاز پخش مناظرات تلویزیونی دور دوم انتخابات مشهد و کلات
  • آغاز تبلیغ نامزد‌های دور دوم انتخابات مجلس
  • مناظره های انتخاباتی مجلس در مازندران از فردا پخش می شود
  • آغاز پخش مناظرات تلویزیونی دور دوم انتخابات مازندران از فردا
  • آغاز پخش مناظره نامزد‌های انتخابات دور دوم مجلس از فردا
  • انتشار لیست کاندیداهای دور دوم انتخابات تهران +کد انتخابی نامزدها
  • خود را مکلف به دفاع از حقوق عامه کسانی می‌دانیم که زبان شکایت ندارند
  • تصاویر دیده نشده از زنده یاد علی انصاریان در پشت صحنه یک فیلم