Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، نفت و ... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه موضوعاتی همچون رشد ۱.۸ درصدی شاخص بورس در فروردین امسال، اطلاعیه مهم بانک‌مرکزی به کسانی که حساب‌بانکی دارند، تعرفه واردات خودروهای هیبریدی اعلام شد، افت بهای سنگ آهن متوقف شد، عبور طلا از مرز 1350 دلار تا پایان امسال و آخرین تغییرات بازار نفت را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




رشد ۱.۸ درصدی شاخص بورس در فروردین امسال
از ابتدای امسال تاکنون در مدت 17 روز معاملاتی تعداد 16 میلیارد و 450 میلیون سهم و حق‌تقدم به ارزش 37 هزار و 538 میلیارد ریال در یک میلیون و 272 هزار و 497 دفعه مورد معامله قرار گرفته است. همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان می دهد در این مدت 9 میلیارد و 3 میلیون سهم به ارزش 17 هزار و 398 میلیارد ریال در 588 هزار و 317 نوبت در بازار اول؛ 7 میلیارد و 70 میلیون سهم به ارزش 15 هزار و 397 میلیارد ریال در 680 هزار و 852 نوبت در بازار دوم؛ 4 میلیون سهم به ارزش 4240 میلیارد ریال در 1159 نوبت در بازار بدهی؛ 327 میلیون سهم به ارزش یک میلیارد ریال در 105 نوبت در بازار مشتقه و 45 میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش 502 میلیارد ریال در 2064 نوبت مورد معامله قرار گرفته است. به گزارش تسنیم، شاخص کل نیز که معاملات امسال بورس را از ارتفاع 77 هزار و 230 واحد آغاز کرده است تاکنون با 1421 واحد رشد، افزایش 1.8 درصدی را ثبت کرده و به ارتفاع 78 هزار و 651 واحد رسیده است.
نرخ تورم فروردین ماه
مرکز آمار ایران نرخ تورم مناطق شهری کشور در فروردین ماه سال جاری را ۶.۹ درصد و تورم نقطه به نقطه را نیز ۹.۴ اعلام کرد. بر پایه گزارش شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در فروردین ماه سال ۱۳۹۶، شاخص کل (بر مبنای ۱۳۹۰=۱۰۰) در فروردین ماه سال ۱۳۹۶ عدد ۲۴۴,۹ را نشان می دهد که نسبت به ماه قبل ۱,۸ درصد افزایش داشته است. افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۹.۴ درصد است که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۸,۰ درصد)، ۱.۴ واحد درصد افزایش یافته است. درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری) در دوازده ماه منتهی به فروردین ماه سال ۹۶ نسبت به دوره مشابه سال قبل ۶.۹ درصد است که نسبت به همین اطلاع در اسفند ماه ۱۳۹۵ (۶.۸درصد)، ۰.۱ واحد درصد افزایش یافته است.
۲۵۰۰ میلیارد تومان برنج خارجی وارد شد
در دوازده ماهه سال 95، بیش از 690 میلیون و 18 هزار و 247 دلار برنج به وزن 839 هزار و 337 تن به کشور وارد شد، این رقم نسبت به سال 94، حدود 2 درصد رشد دارد. معادل ریالی برنج‌های وارداتی در سال 95 حدود 2 هزار و 553 میلیارد و 67 میلیون تومان با در نظر گرفتن نرخ بازار آزاد است. همچنین سال 94، رقم واردات برنج 745 هزار و 515 تن به ارزش 681 میلیون و 299 هزار و 614 دلار بود. به گزارش تسنیم، از مرداد ماه تا اواخر دی ماه به فصل ممنوعیت واردات برنج مشهور شده و وزارت جهاد کشاورزی اجازه ثبت سفارش برنج را نمیدهد، این درحالی است که واردات برنج تحت رویه ته لنجی در این فصل اوج میگیرد. مشخص نیست امار واردات برنج ته لنجی نیز در این آمار در نظر گرفته شده است یا خیر.
اطلاعیه مهم بانک‌مرکزی به کسانی که حساب‌بانکی دارند
در راستای راه‌اندازی سامانه نهاب (نظام هویت سنجی الکترونیکی)، کلیه مشتریان بانک‌ها لازم است با مراجعه به شعبه‌های بانک خود، از صحت ثبت اطلاعات شناسنامه‌ای‌شان اطمینان حاصل کنند. در غیر این صورت، امکان ارایه خدمات بانکی به حساب‌های دارای نقص اطلاعات پس از نیمه اردیبهشت امکان‌پذیر نخواهد بود.
برگزاری جلسات مشترک صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در واشنگتن
نشستهای مشترک فصل بهار صندوق بین المللی پول و بانک جهانی هفدهم آوریل در واشنگتن آغاز شد و تا ۲۳ این ماه ادامه دارد. بررسی روند رشد اقتصاد جهانی، سیستمهای مالی و بانکی و وضعیت فقر در دنیا در دستور این جلسات است. جیم یونگ کیم، رییس بانک جهانی گفت: «پس از سالها یاس در زمینه میزان رشد اقتصاد جهانی، اکنون برای ایجاد تحول مثبت در پیش بینی های اقتصادی ترغیب شده ایم. اما همواره خطر سقوط مجدد وجود دارد. کشورهایی که ظرفیت مالی بالایی دارند باید اصلاحات اساسی اقتصادی را در دستور کار خود قرار دهند.» کریستین لاگارد، رییس صندوق بین المللی پول نیز ضمن هشدار نسبت به تبعات به خطر انداختن روند فعالیتهای تجارت بین الملل گفت: «صندوق بین المللی پول سازمانی است که وابستگی به فعالیتهای تجاری ندارد اما این فعالیتها موتور اصلی رشد محسوب می شوند. بنابراین پشتیبانی از توسعه و گسترش فعالیتهای تجاری بصورت موثر، عادلانه و جهانی در دستور کار ما قرار می گیرد.» به گزارش یورونیوز، افزایش اختلافات و دعاوی در بخش تجارت بین الملل براثر بالا رفتن میزان اعمال تدابیر حمایت گرایی اقتصادی برخی کشورها و کشانده شدن آنها به سازمان تجارت جهانی نگرانی صندوق بین المللی پول را در پی داشته است.
بسته شدن بازار نفت با کمترین قیمت در یک ماه گذشته
در روز جمعه به دلیل نگرانی بازار از توان اوپک برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضای نفت به وسیله ی توافق برای کاهش تولید، قیمت نفت کاهش یافت. این کاهش قیمت موجب شد که قیمت نفت در آخر هفته با کمترین رقم خود در یک ماه گذشته بسته شود. روز جمعه قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته ۱۲ سنت کاهش یافت و این نفت در بازار بشکه‌ای ۵۲.۸۷ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۰ سنت کاهش نسبت به روز قبل، بشکه‌ای ۵۰.۶۱ دلار صورت گرفت.
ابراز رضایت وزیر انرژی روسیه از شرایط بازار نفت
وزیر انرژی روسیه گفت بازار نفت بدنبال کاهش تولید اوپک و تولید کنندگان بیرون از اوپک از جمله روسیه شاهد رشد بوده و توانسته است تا عرضه مازادی که قیمت های این محصول را تحت فشار قرار داده بود کاهش دهد. او درباره این که آیا کاهش تولید نفت ادامه پیدا خواهد کرد یا خیر سخنی نگفت. الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه در دیدار خود از توکیو در روز جمعه در حالی که با خبرنگاران صحبت می کرد گقت چشم انداز تمدید قرارداد موجود برای نیمه دوم امسال در ماه آینده به بحث گذاشته خواهد شد. قرارداد فعلی در آخر ماه ژوئن به اتمام می رسد. سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و کشورهای بیرون از این سازمان در 25 ماه «می» نشستی برگزار خواهند کرد تا درباره تمدید کاهش هایی که سال پیش درباره آن توافق کرده بودند مذاکره نمایند.
تعرفه واردات خودروهای هیبریدی اعلام شد
خودروهای سواری هیبریدی با حجم موتور۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سی. سی در ردیف تعرفه «۸۷۰۳۲۲۱۰»، ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی. سی در ردیف تعرفه «۸۷۰۳۲۳۱۱»، ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سی. سی در ردیف تعرفه «۸۷۰۳۲۳۲۱» و بیشتر از ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سی. سی در ردیف تعرفه «۸۷۰۳۲۳۳۱» جداول تعرفه‌ای مقررات صادرات و واردات طبقه‌بندی می‌شوند. به گزارش میزان به نقل از گمرک ایران، واردات خودروهای سواری هیبریدی مشمول چهار درصد حقوق ورودی به ازای هر دستگاه برمبنای ارزش سیف (بهای خرید کالا در مبدا به اضافه هزینه بیمه و حمل و نقل) است. همچنین واردات خودرو مشمول ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده و همچنین ۴ درصد مالیات علی‌الحساب است.
قیمت آپارتمان لوکس در مناطق مختلف تهران
بازار مسکن در بخش آپارتمان لوکس، بزرگ‌متراژ و گران‌قیمت در حالی از حدود ۳ سال گذشته در رکود به سر می‌برد که عمده واحدهای معرفی شده به این بازار با قیمتی به مراتب بالاتر از عرف منطقه‌ای که در آن قرار دارند، عرضه شده‌اند. این واحدها که عموما در مناطق شمال، شمال شرق و شمال غرب پایتخت قرار دارند به‌طور معمول بیش از ۱۵۰ مترمربع مساحت دارند و جزو واحدهای لوکس به حساب می‌آیند. به گزارش اقتصادنیوز ، اغلب این واحدها «نوساز» هستند به این معنا که یا طی ماه‌های اخیر تکمیل و هم اکنون به بازار فروش عرضه شده‌اند یا بین دو تا سه سال از زمان تکمیل آنها سپری شده اما به دلیل عمیق بودن رکود در بازار معاملات این آپارتمان‌ها، همچنان مشتری قطعی برای خریدشان وجود ندارد. تحقیقات میدانی از بازار واحدهای مسکونی لوکس و همچنین اطلاعات درج شده در یکی از معتبرترین سامانه‌های معرفی فایل‌های فروش مسکن نشان می‌دهد حباب قیمتی واحدهای لوکس همچنان پابرجاست و به رغم نبود مشتری دست به نقد برای خرید این آپارتمان‌ها، مالکان همچنان به تعیین قیمت‌های نامتعارف اصرار دارند.
برای مشاهده جدول با بزرگنمایی بیشتر روی عکس کلیک کنید.
افت بهای سنگ آهن متوقف شد
در روزهای اخیر شاهد رفت و برگشت قیمت سنگ آهن بودیم که نگرانی از کاهش قیمت ها را افزایش داده بود ولی در هر حال حجم خرید واحدهای تولیدی در کنار حضور سفته بازها در این بازار و وجود سرمایه در گردش در بازار سنگ آهن به کاهش قیمت این محصول را متوقف کرد. روز چهارشنبه بنادر چین شاهد رشد ۲.۲ درصدی قیمت سنگ آهن و رسیدن آن به سطح ۶۴.۶دلاری برای عیار مبنا (۶۲%) در هر تن بود. همچنین قیمت عیار ۵۸ درصد نیز ۳.۱درصد بالا رفته و به ۴۰.۰۳ دلار رسیده است. کاهش قیمت روزهای اخیر به بازگشت تقاضا کمک زیادی کرده، لکن هنوز بخشی از تقاضا با امید به ذخیره بالای ۱۳۰ میلیون تن در بنادر، ترجیح می دهند فعلا در حاشیه باشد.
عبور طلا از مرز 1350 دلار تا پایان امسال
موسسه اینتسا سن پائولو اعلام کرد: قیمت طلا طی ماه های آینده تحت تاثیر افزایش نرخ تورم، تنش های سیاسی در روسیه، سوریه و کره شمالی با افزایش چشمگیری روبرو خواهد شد واز مرز 1350 دلار در هر اونس فراتر خواهد رفت. دانیلا کورسینی تحلیلگر ارشد این موسسه سرمایه گذاری تاکید کرد: قیمت جهانی طلا در سال 2017 میلادی نیز روند صعودی خود را دنبال خواهد کرد و به نظر می رسد تا پایان امسال می تواند به سطح 1350 دلاری دست یابد. قیمت جهانی طلا از ابتدای امسال تاکنون 12 درصد رشد داشته است. افزایش تورم و نگرانی های مربوط به تنش های سیاسی شامل برنامه موشکی و هسته ای کره شمالی و حملات موشکی آمریکا به سوریه و افغانستان تاثیر زیادی بر افزایش قیمت طلا داشته است.

منبع: هدانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hodana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «هدانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۱۰۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد

«دولت نباید ژست کنترل تورم را به خود بگیرد. به نظر من باید از مردم عذرخواهی کنند و بگویند نتوانستیم تورم را کنترل کنیم.»   عبدالناصر همتی، رئیس کل اسبق بانک مرکزی در گفت‌وگو با هم‌میهن به صراحت بر شکست دولت در مبارزه با تورم تاکید کرد.   در شرایطی که دولت می‌گوید در سیاست‌های پولی موفقیت داشته و توانسته به کنترل رشد نقدینگی دست پیدا کند اما متخصصان این حوزه روند کاهش رشد نقدینگی را نشانه موفقیت دولت در این حوزه نمی‌دانند. همتی با اشاره به اینکه کنترل نقدینگی اقدام مثبتی است، می‌گوید: «مدیریت فقط کنترل نقدینگی نیست.»   *‌اخیراً نرخ تورم سال 1402 از سوی بانک مرکزی اعلام شده که نشان می‌دهد تورم به‌رغم تلاش‌های دولت رشد پیدا کرده و حتی رکورد دولت هاشمی را شکسته است. چرا هیچ‌یک از برنامه‌های دولت برای مهار تورم نتیجه نداد؟ جدولی که در روزهای گذشته منتشر شده آماری است که معمولاً بانک مرکزی به صورت ماهانه برای تادیه دیون و تعهدات به قوه قضائیه ارائه می‌کند تا به منظور رای دادن در اختیار قضات باشد.   یک نکته‌ای را باید مورد توجه قرار داد و آن اینکه در صدر جدول نوشته شده بر پایه سال 1395 درحالی‌که در اواخر سال 1401 پایه شاخص تورم را اصلاح کردند و سال پایه به 1400 تغییر پیدا کرد. بنابراین اگر شما بخواهید براساس سال 1400 این اطلاعات را تعدیل کنید به نظر من به زیر 50 درصد می‌رسد. یعنی نرخ تورم 1402 بین 48 تا 50 درصد خواهد بود. به این ترتیب اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم و براساس سال پایه‌ای که معیار مرکز آمار است که البته بانک مرکزی نیز هماهنگ با مرکز آمار سال پایه را اصلاح کرده، نرخ را اعلام کنیم، عدد 52 برای تورم 1402 باید بین 48 تا 50 درصد اصلاح شود.   *‌اینکه تورم 50 درصد باشد یا 52 درصد چندان در اصل موضوع تغییری ایجاد نمی‌کند. به هر حال آنچه مشخص است اینکه دولت در برنامه کنترل تورم موفق نبوده است. دو نکته را در این زمینه باید اشاره کرد. سال 1402 را با سال آخر دولت دوازدهم که فشار حداکثری وجود داشت نمی‌توان مقایسه کرد. در سال 1398 وصولی درآمد نفتی 12 میلیارد دلار بود و در سال 1399 درآمدها به 7/5میلیارد دلار رسید. درحالی‌که در سال 1402 بنا بر اعلام وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و وزارت نفت درآمد نفتی به 35 میلیارد دلار رسیده است. یعنی پنج برابر درآمد نفتی در سال 1399 سال گذشته درآمد نفتی به دست آمده است.   با این درآمد نفتی و اینکه تاکید می‌شود صادرات غیرنفتی جهش پیدا کرده و مجموع صادرات به 78 میلیارد دلار رسیده، تورم بین 48 تا 50 درصد اصلاً قابل قبول نیست. من سوالم این است که مسئولان دولت سیزدهم که آمار بانک مرکزی در خصوص تورم نقطه‌به‌نقطه شهریور 1400 مورد تاکید قرار می‌دادند امروز چرا آمار بانک مرکزی را مورد نظر قرار نداده و آن را مبنای تحلیل قرار نمی‌دهند؟ پاسخ واضح است. برای اینکه بین آمار مرکز آمار و بانک مرکزی حداقل 10 درصد اختلاف وجود دارد.   نکته دومی که باید به آن توجه کرد این است که حتی اگر بنا بر گفته دولت مبنا را بر نرخ مرکز آمار هم بگذاریم عملکردشان با وعده‌هایی که در این حوزه داده بودند هم‌جهت نیست. وعده داده بودند تورم را اول نصف می‌کنند. یعنی در مرحله اول تورم از 46 به 23 درصد کاهش پیدا کند و بعد هم آن را تک‌رقمی کرده یعنی به زیر 10 برسانند.   امروز با 48 درصد نرخ تورم مواجه هستیم که عملکرد بسیار بدی است و به مفهوم شکست در مبارزه با تورم محسوب می‌شود. بنابراین این دولت نباید ژست کنترل تورم را به خود بگیرد. به نظر من باید از مردم عذرخواهی کنند و بگویند نتوانستیم تورم را کنترل کنیم.   تورم 48 درصد به معنای کنترل نرخ نیست. 48 درصد، تورم بسیار سنگینی است. در شرایط بسیار خاص این تورم ممکن است قابل پذیرش باشد. مانند آنچه در سال 1399 اتفاق افتاد و درآمدها به دلیل شیوع کرونا و حضور ترامپ افت شدید پیدا کرده بود و عملاً درآمد نفتی نداشتیم. مهمترین لنگر نرخ تورم، نرخ ارز است.   دولت نه نرخ ارز را توانست کنترل کند و نه تورم را. امروز می‌بینید که با تزریق بی‌حد درهم و دلار سعی در تقویت ارزش ریال دارند. البته من این اقدام بانک مرکزی را نفی نمی‌کنم. به هر حال کنترل نرخ دلار کار خوبی است و باید هم انجام شود. ولی اینکه با ارزپاشی این کاهش نرخ انجام شود مورد پذیرش نیست و این روش هیچ‌گاه جزو سیاست‌های من نبوده.   تزریق ارز جواب اصلی، اساسی، پایه‌ای، علمی و فنی نیست. راه آن مدیریت درست بازار ارز و شناسایی عوامل مؤثر بر افزایش نرخ ارز است. به هر حال این تورم چه 52 درصد با پایه 95 یا کمتر از 50 درصد با پایه 1400 نشان‌دهنده عدم موفقیت دولت در کنترل تورم و عدم تحقق وعده‌های دولت در این حوزه است.   *‌دلیل عدم اثرگذاری کاهش رشد نقدینگی بر تورم چیست؟ کنترل رشد نقدینگی اقدام مثبتی است و به نظر من باید ادامه پیدا کند. البته من اطلاع دارم که ریشه کاهش رشد نقدینگی که اتفاق افتاده، کنترل ترازنامه بانک‌هاست که حتماً آثار رکودی در اقتصاد و تولید خواهد داشت.   در هر حال صرف‌نظر از علت کاهش رشد نقدینگی، این امر می‌تواند در مهار تورم مؤثر باشد. با این حال باید در نظر داشت که نقدینگی یک واسط است. رئیس‌جمهور و باقی اعضای دولت نباید روی کاهش رشد نقدینگی مانور دهند. مردم که با نقدینگی کاری ندارند. برای مردم تورم و پولی که از جیب‌شان می‌رود مهم است. تورم باید کم شود.      *‌چرا کنترل رشد نقدینگی و افزایش درآمدهای صادراتی نتوانست منجر به مهار تورم شود؟ مدیریت فقط کنترل نقدینگی نیست. مدیریت و کارآمدی اهمیت دارد. کشور کسری بودجه سنگینی دارد. کسری بودجه و اضافه‌برداشت بانک‌ها به اقتصاد فشار می‌آورد. امروز نرخ بهره تامین مالی در بازار بالای 40 درصد است. نرخ 40 درصد به مفهوم آن است که تعادل سیستم پولی کشور از دست‌شان خارج شده است. شما نمی‌توانید بگویید رشد نقدینگی 25 درصد و نرخ بانکی 23 درصد است ولی در بازار نرخ بهره تامین مالی 40 درصد باشد.   این نشان می‌دهد یک جاهایی اشکال وجود دارد. این نشان می‌دهد یک ناهماهنگی در سیاست‌های پولی، ارزی و مالی کشور وجود دارد. تا این ناهماهنگی حل نشود نمی‌توان تورم را کنترل کرد.   آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد.  رشد اقتصادی هم بسیار مهم است. رشد اقتصادی سال گذشته ناشی از تولید نبوده. عمده آن از محل فروش نفت و رشد بخش خدمات بعد از کرونا به دست آمده است.   بخش غالب رشد بخش خدمات نیز به رشد عملیات واسطه‌های مالی برمی‌گردد. بنابراین این رشد به بخش تولید واقعی مربوط نمی‌شود. به نظر من، در حکمرانی مشکل داریم. تا مشکل حکمرانی حل نشود با تکیه بر یک عامل متغیر در سیاست‌های پولی نمی‌توان تورم را کنترل کرد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • با یک میلیارد تومان در کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ جدول قیمت
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد
  • روند نزولی قیمت دلار شروع شده است