Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@21:53:50 GMT

خود آرایی سفره کردستانی ها با گیاهان کوهستانی

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۱۴۰۱۲

خود آرایی سفره کردستانی ها با گیاهان کوهستانی

با آغاز فصل بهار و رویش انواع سبزی های کوهی و خوراکی در کوهپایه ها و مراتع سر سبز استان کردستان فروش این محصولات در کوچه و بازارهای شهرهای مختلف این استان آغاز شده است .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آفتاب دل، طبیعت سر سبز استان کردستان بستر رشد گیاهان خدادادی است که از سالها پیش جهت استفاده از تغذیه و درمان انسانها به صورت خوراکی و دارویی بکار رفته است و استفاده از گیاهان بعنوان خوراک طبیعی دارای سابقه ی طولانی می باشد که با آغاز فصل بهار و رویش انواع سبزی های کوهی و خوراکی در کوهپایه ها و مراتع سر سبز استان کردستان فروش این محصولات در کوچه و بازارهای شهرهای مختلف این استان آغاز شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با گذشت تنها یک ماه از فصل بهار زمان برداشت گیاهان خوراکی در مناطق کردنشین و استانهایی مانند کرمانشاه، آذربایجان غربی، ایلام و به ویژه استان کردستان شروع شده و مردمان این دیار با انواع گیاهان ساده اما این نعمت ارزشمند طبیعت خدایی غذاهایی مفید و مناسب را در سبد غذایی و سفره های خود قرار داده و از فواید آنها استفاده هایی لازم و مطلوب را برده و حتی در درمان بیماری ها نیز از آن بهره مناسب را می برند کاری که در فرهنگ این مناطق و رسوم گذشتگان آنها جایگاه و توجه ای ویژه به آن شده است.


یکی از فروشندگان گیاهان خوراکی در سنندج گفت : مردم کردستان مصرف گیاهان خوراکی در فصل بهار را یک ضرورت دانسته و گروهی از مردم در این فصل زیبا خوردن این سبزی ها را جایگزین مواد پروتئینی همچون گوشت و مرغ می کنند زیرا آنها مصرف گیاهان خوراکی را شفابخش می دانند و برای درمان بیماری های خود از آن استفاده می کنند .

وی گفت : بیش از 50 نوع گیاه خوراکی و دارویی و صنعتی در استان کردستان برداشت می شود و مصرف این نوع سبزی های کوهی در گذشته نیز مرسوم بوده و مسلماٌ تا نسل های آینده نیز ادامه خواهد داشت .

وی در ادامه گفت : مهمترین گیاهان خوراکی شامل کنگر ، ریواس ، شنگ ، گیلاخه ، قازیاغی ، پیچک ، قارچ کوهی و ... است که رویش این گیاهان علاوه بر تأمین بخشی از مواد غذایی مورد نیاز مردم منبع درآمد مناسبی برای روستائیان این استان شده است .

وی بیان کرد : هر کیلوگرم از این گیاهان خوراکی بین 20 الی 30 هزار ریال به فروش می رسد و با توجه به گرانی گوشت ، لبنیات و مواد غذایی موجب شده مردم به مصرف این گیاهان روی آورند .



وی در پایان گفت : استان کردستان از عمده ترین مناطق رویش گیاهان خوراکی در کشور بشمار می رود و این سبزی های کوهی و خوراکی به تهران و سایر شهرهای بزرگ نیز ارسال می شود .


یکی دیگر از فروشندگان گیاهان خوراکی در خیابان فردوسی سنندج که صف طولانی خریداران جلوی مغازه اش خود نمایی می کند، گفت: مدت زمان فروش گیاهان دارویی با توجه به وضعیت بارش برف و باران و همچنین شرایط جغرافیایی در استان متغیر است ولی معمولاً بیش از 50 روز طول می کشد.


صادق غلامی افزود: در سال جاری از اواسط فروردین ماه فروش انواع گیاهان دارویی آغاز شده و با توجه به بارشهای خوب ابتدای سال احتمالاً تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه داشته باشد.


وی اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 20 نوع گیاه دارویی را در سنندج به فروش می رسانیم که بسته به شرایط مختلف از استقبال بسیار خوب مشتریان برخوردار است و هر سال نیز بر میزان خرید و فروش این نوع گیاهان خوراکی افزوده شده چرا که میزان واحدهای صنفی فروش در سطح شهر سنندج نیز در حال افزایش است.


این فروشنده به انواع گیاهانی که در حال حاضر به فروش می رساند اشاره کرد و بیان کرد: در حال حاضر بنا،شنگ، گیلاخه، پیچک، کنیوال، خوژه، گاوزبان، ریواس را به فروش می رسانیم .


غلامی یادآور شد: ما گیاهان مورد نیاز برای فروش را از افراد مختلف روستانشین در استان بویژه از شهرستانهای سنندج و سروآباد تهیه می کنیم.


وی ادامه داد:قیمت ارزان و خواص دارویی از ویژگی های برجسته گیاهان کوهی استان است که هم در بحث درآمد زایی و هم در بحث اشتغال و هم در بحث خواص درمانی و غدایی حرفی برای گفتن دارند.


غلامی گفت: یکی از مهمترین مزیت های استفاده از این نوع گیاهان خوراکی، ارزان قیمت بودن و همچنین خواص دارویی آنهاست که در حال حاضر و در مقایسه با سایر محصولات خوراکی از قیمت بسیار پائینی برخوردار هستند.



برداشت بی رویه این گیاهان طی جند سال اخیر به گفته بسیاری از فعالان زیست محیطی باعث از بین رفتن بسیاری از این گیاهان از سطح کوهها و دشت ها شده است که لازم است مسئولین منابع طبیعی نسبت به آن واکنش نشان دهند.

هر چند این گیاهان در میان مردم از محبوبیت خاصی برخوردارند و در فصل بهار به سبدغذایی خانوارها اضافه می شوند ولی برداشت بی رویه ، زودهنگام و بدون برنامه آنها مطمئناً طی چند سال آینده باعث خواهد شد این گیاهان به مانند بسیاری از گونه های گیاهی دیگر به خاطره تبدیل شوند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۱۴۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض

ایسنا/ایلام مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام گفت: برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی بومی توسط افراد بومی و غیر بومی در استان ایلام، وجود برخی از این گیاهان را در انقراض قرار داده است.

«علی فرضی‌نژاد» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب، اظهار کرد: از حدود ۱۰۰۰ گونه گیاه دارویی شناخته شده کشور ۳۵۰ گونه در استان ایلام وجود دارد که در هر منطقه از طبیعت استان بسته به شرایط آب و هوایی و خاک رشد می‌کنند و مردم برای مصارف درمانی و همچنین برخی صرفه اقتصادی و فروش، به برداشت آن‌ها مبادرت می‌کنند.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی، داروخانه کوچک طبیعت محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برداشت بی‌رویه و بهره‌برداری غیراصولی به‌واسطه عدم شناخت از نحوه برداشت این گیاهان، آن‌ها را در خطر انقراض قرار داده است.

 مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام افزود: کنگر، پاقازه، ترگ، پیچگ و ونگی و ازبوه، تشنه‌داری بلاورو گیاهانی هستند که بیشترین استفاده را دارند و بیشترین خطر متوجه این گیاهان است.

فرضی‌نژاد گفت: برای پیشگیری از انقراض این گیاهان باید سیاست‌های ابلاغی سازمان منابع طبیعی کشور و استان در خصوص ممنوعیت‌ها و میزان برداشت گیاهان دارویی را اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه حفاظت، احیا و توسعه گیاهان دارویی کار منابع طبیعی استان است عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید و باید همه مردم و بهره‌برداران برای این کار آموزش ببینند تا این این گیاهان برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجمع دانشجویان کردستانی در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • تجمع دانشگاهیان کردستانی در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکا
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • مسمومیت ۱۰ کردستانی بر اثر مصرف قارچ سمی
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه