Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌محمد شاعری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری‌ خانه‌ملت در خصوص اقدامات بیابان‌زدایی وزارت جهاد کشاورزی برای مهار ریزگردها، گفت: مقابله با پدیده ریزگردها و بیابان زایی یکی از وظایف مهم وزارت جهاد کشاورزی است، در واقع این وزارت مسئولیت کنوانسیون بیابان‌زدایی را در کشور و تمامی مسئولیت‌های پیشگیری، مقابله با بیابان‌زایی، مقابله با پدیده ریزگردها و آلودگی‌های زیست‌محیطی ناشی از بیابان‌زایی را عهده‌دار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کمبود اعتبارات و تغییر اولویت‌های وزارت جهاد علت پیشی گرفتن بیابان‌زایی از بیابان‌زدایی

نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی در دهه‌های 60 و 70 عملکرد مناسبی در زمینه مقابله با بیابان‌زایی داشت، تصریح کرد: ایران در آن سال‌ها بعد از کشور چین مقام دوم را در مقابله با بیابان‌زایی داشت اما عدم تخصیص اعتبارات و تغییر اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی از مدیریت منابع طبیعی به سمت مدیریت تولید به تدریج عملکرد میزان بیایان‌زایی از بیابان‌زدایی پیشی گرفت.

وی افزود: هم‌‌اکنون عملکرد بیابان‌زدایی در کشور بسیار ضعیف است زیرا نه تنها این اقدام اولویت نخست وزارت جهاد کشاورزی نیست بلکه اعتبار لازم هم از سوی دولت تخصیص داده نشد، در حقیقت برای هر هکتار بیابان‌زدایی نیازمند حداقل 2 تا 10 میلیون تومان اعتبار هستیم.



سالانه 50 هزار هکتار بیابان‌زایی در کشور/ 7میلیون هکتار مساحت بیابان‌های بحرانی

شاعری ادامه داد: انجام اقداماتی چون مالچ‌پاشی، بذر‌پاشی، حفاظت از پوشش گیاهی، عملیات آبخیزداری و صیانت از پوشش‌های جنگلی منجر به کُند شدن روند بیابان‌زایی می شود. در کشور سالانه حداقل 50 هزار هکتار بیابان‌زایی و حدود 30 میلیون هکتار بیابان داریم که 7 میلیون هکتار آن کاملا بحرانی است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه بیابان‌زدایی 2 و نیم تا 3 میلیون هکتار نتیجه عملکرد اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در دهه‌های 60 و 70 است، گفت: بخش اعظمی از بیابان‌های کشور باقی‌مانده بنابراین در قانون برنامه ششم توسعه وزارت جهاد کشاورزی را موظف به سالانه 300 هزار هکتار عملیات بیابان‌زدایی کردیم که در این صورت حدود بیست سال زمان برای بهبود وضعیت کانون‌های بحرانی لازم است.



انتقاد از بی‌توجهی دولت به اولویت‌های مدیریت منابع آب، مقابله با آلودگی هوا و بیابان‌زایی کشور

وی ادامه داد: این تکالیف در لایحه هوای پاک نیز تکرار شده لذا امیدواریم دولت تجدید نظری در اولویت های کاری خود داشته باشد، در حقیقت اقداماتی چون مدیریت منابع آب، مقابله با آلودگی هوا و بیابان‌زایی از اولویت‌های نخست کشور است اما در ردیف اولویت های اول دولت نیست.



کاهش ذخایر آبی از 130 به حدود 88 میلیارد متر مکعب

شاعری با انتقاد از روزمره شدن فعالیت‌های دولت، تصریح کرد: رکن اصلی برنام‌ریزی اولویت‌بندی کارهاست، متاسفانه عملکرد دولت‌ها و عدم تعیین اولویت‌های کاری سبب بیابان‌زایی، خشکی تالاب ها و نهایتا افزایش ریزگردها شده است. این اقدامات به سایر حوزه ها نیز آسیب زده به شکلی که میزان ذخایر آبی از 130 میلیارد متر مکعب به حدود 88 میلیارد متر مکعب رسیده و کاهش مساحت جنگل‌ها، پوشش مراتع، خشکی تالاب‌ها شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، افزود: اولویت‌های کاری باید بر اساس چالش های اساسی کشور تدوین کرد تا برنامه‌ کارآمد ارائه و عملیاتی شود، در حقیقت نخبگان بدون چشم ‌داشت‌های سیاسی باید برنامه‌های زیست‌محیطی را تدوین کنند که کشور به سمت درست رهنمود شود.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۱۵۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد

شهریار مرشدی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به اهمیت اشاعه دانش و یافته‌های تحقیقاتی به منظور ارتقا بهره وری عوامل کشاورزی استان طرح جهاد میدانی محققان با مشارکت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و پژوهشکده میگوی کشور در راستای عملیاتی کردن شعار سال و باهدف اشاعه دانش و یافته‌های تحقیقاتی به منظور ارتقای بهره وری عوامل تولید، بهبود کمی و کیفی تولیدات کشاورزی و حفاظت و احیا و بهره برداری از منابع پایه در سطح استان با حضور ۲۷ محقق معین اجرا می‌شود.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی استان بوشهر و دبیر اجرایی طرح افزود: در این طرح با ابلاغیه ریاست سازمان به واحدهای تابعه برای ارائه اولویت‌های محصولی -موضوعی، مسائل مبتلا بر اساس سیاست‌های ملی و اولویت‌های استانی مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: سپس اولویت‌های زیر بخشی و محصولی و موضوعی واحدهای اجرایی بررسی و تعیین اولویت و سپس طبق زمانبندی مشخص شده برای اجرای طرح برای اعزام محققان کارگاه‌های حل مساله در مزرعه با رویکرد تسهیلگری و به کارگیری روش‌های مشارکتی در سطح استان اجرا می‌شود.

وی گفت: در تقویم آموزشی ترویجی طرح حداقل ۳۷ کارگاه آموزشی ترویجی حل مساله در مزرعه تشکیل که بیشترین کارگاه‌ها (۱۵ کارگاه) در شهرستان دشتستان اجرا می‌شود.

مرشدی بیان کرد: در اجرای این طرح همه ذی نفعان بخش کشاورزی (محققان، مروجان، کشاورزان، کارشناسان، …) مشارکت دارند.

کد خبر 6098305

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • نشای ۵۴ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان
  • رفع تداخل ۲۱۹۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • پیش بینی برداشت ۸۸۱ تن گل محمدی در خراسان جنوبی
  • استقبال دانشگاه آزاد از ایده‌های نو در حوزه کشاورزی، دامی و شیلات
  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون