Web Analytics Made Easy - Statcounter

همایش بزرگداشت «ستارگان ادبیات ایران و پاکستان» شیخ اجل سعدی شیرازی و علامه محمد اقبال لاهوری در دانشگاه جنوب آسیای شهر «لاهور» برگزار شد. به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، همایش بزرگداشت «ستارگان ادبیات ایران و پاکستان» شیخ اجل سعدی شیرازی و علامه محمد اقبال لاهوری در دانشگاه جنوب آسیای شهر «لاهور» برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این همایش به مناسبت اول اردیبهشت سالروز تولد سعدی شیرازی و وفات اقبال لاهوری با همکاری دانشگاه جنوب آسیا و خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران، با حضور جمعی از شخصیت های علمی ، فرهنگی ، استادان و دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه های ایالت پنجاب برگزار و در ابتدای مراسم، مستند ده دقیقه ای از زندگینامه سعدی و اقبال به نمایش گذاشته شد.در این همایش احمد مرجانی نژاد از مسئولان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لاهور، هدف از برگزاری این همایش را احیاء افکار و گسترش پیام سعدی و اقبال براساس آموزه های اسلامی دانست و گفت: باید از سعدی و اقبال بیاموزیم و به همه جهانیان اعلام کنیم که در دین اسلام ناب محمدی(ص) بی عدالتی، خشونت، افراط گرایی، ترور، جایگاهی ندارد و مطرود و محکوم است.دکتر «عنصر اظهر» استاد زبان و ادبیات فارسی دانشکده دولتی شالیمار هم شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی و علامه محمد اقبال لاهوری را دو شخصیت بی نظیر در زبان و ادبیات شیرین فارسی دانست که دارای مشترکات بسیاری هستند.وی با اشاره به اینکه هر دو شاعر و متفکر علاوه بر شعر، نثر هم سروده اند ، گفت: مهم ترین ویژگی این دو شاعر بزرگ این است که افکار و سروده هایشان برگرفته از تعالیم قرآنی و اسلامی است.خانم دکتر «شبانه سحر» استاد زبان و ادبیات فارسی دانشکده دولتی مصطفی آباد لاهور هم شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی را شخصیت برجسته همه ادوار دانست و گفت: مسلما شأن و منزلت سعدی ، اقبال را مجذوب خود کرده است.این استاد دانشگاه گفت: حکایت های سعدی شیرازی، اقبال را بسیار تحت تاثیر قرار داده است و اقبال، همواره سعدی را شاعری بزرگ می دانست .در این همایش سرکار خانم دکتر «فلیحه زهرا کاظمی» رئیس کرسی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دولتی گفت: اگر فقط یک شعر سعدی را به دقت خوانده و درک کنیم، متوجه خواهیم شد که درس های بسیار عمیقی در آن نهفته است که ما انسانها وابسته به یکدیگر هستیم و خالق و پروردگار ما خدای مهربان و یکتاست .وی گفت: امروز جای بسی تاسف است که ما مسلمانان به دلیل برخی اختلافات اندک و از کم عقلی خود، برادران و خواهران خود را آسیب می رسانیم. ما باید از اندیشه و تفکرات بزرگان خود، پند و نصیحت گرفته و آن را در زندگی عملی خود بکار گیریم.پرفسور دکتر «سلیم مظهر» رئیس کرسی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دولتی پنجاب لاهور هم در این همایش گفت: سعدی و اقبال هر دو با اشعارشان سعی داشتند در بین مردم اتحاد، همبستگی و خود باوری ایجاد کنند و آنان را به سوی ترقی و پیشرفت دنیوی و اخروی سوق دهند.محمد حسین بنی اسدی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور هم در این همایش با قرائت اشعاری از سعدی و اقبال به بیان ویژگیهای منحصر بفرد این دو نابغه از منظر شعر- تفکر- مصلح عصر بودن پرداخت.پروفسور دکتر مجاهد کامران رئیس دانشگاه جنوب آسیا گفت: برگزاری این مراسم عاملی برای گسترش و استحکام روابط دو کشور دوست و برادر ایران و پاکستان است.هم چنین در حاشیه این همایش نمایشگاهی از آثار سعدی و اقبال در محل این دانشگاه برای بازدید علاقه مندان دایر شد. دانلود دانلود تصویر



منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۱۶۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی

در دیدار روسای دانشگاه علامه‌طباطبائی و دانشگاه اوفای روسیه، قرارداد همکاری مشترک با هدف گسترش همکاری‌های آموزشی و پژوهشی به امضای روسای دو دانشگاه رسید.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وادیم زاخاروف رئیس دانشگاه علم و فناوری اوفای روسیه با همراهی ریتا فیلیپووا معاون بین‌الملل دانشگاه و امینا اوزاوا رئیس دانشکده تاریخ و روابط بین‌الملل این دانشگاه، با حضور در دانشگاه علامه‌طباطبائی با عبدالله معتمدی رئیس این دانشگاه دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار که به منظور بحث و تبادل نظر درخصوص همکاری‌های مشترک آموزشی و پژوهشی میان دو دانشگاه انجام شد، قرارداد برنامه آموزشی شبکه‌ای کارشناسی ارشد مطالعات منطقه‌ای بین دوطرف امضا شد که بر اساس این قرارداد دانشگاه «اوفا» درس‌های تعیین شده‌ای را برای دانشجویان رشته مطالعات منطقه‌ای دانشگاه علامه‌طباطبائی و دانشگاه علامه‌طباطبائی دروس مشخصی را برای دانشجویان رشته روابط بین‌الملل دانشگاه «اوفا» به منظور بهره‌مندی از توان علمی استادان هر دو دانشگاه ارائه می‌دهند.

معتمدی در این دیدار با اشاره به همکاری‌های علمی و سیاسی میان ایران و روسیه گفت: زمینه‌های مشترک همکاری‌ها و وحدت‌نظر در مورد مناسبات بین‌المللی در راستای منافع دو کشور، زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های روزافزون شده است.

وی با اشاره به همکاری‌های دانشگاه‌های روسیه با دانشگاه علامه‌طباطبائی در سال‌های گذشته بیان کرد: درخصوص تبادل استاد و دانشجو و برگزاری برنامه‌های مشترک آموزشی و پژوهشی تجربه خوبی با دانشگاه‌های روسیه داشته‌ایم. امیدواریم بتوانیم تعاملات نزدیک‌تری در راستای منافع ملی و بین‌المللی دو کشور داشته باشیم.

در ادامه رئیس دانشگاه «اوفا» نیز توضیحاتی در خصوص ظرفیت‌های این دانشگاه بیان کرد و گفت: سال گذشته تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه علامه‌طباطبائی را امضا کردیم و بسیار خرسندیم که در مدت کوتاه این قرارداد همکاری مشترک به مرحله اجرا رسیده است.

وادیم زاخاروف گفت: دانشگاه «اوفا» انجمن‌های دوستی بسیاری با دانشگاه‌های خارجی دارد و در این خصوص ایران نخستین جایگاه را در بین کشور‌های دوست با روسیه دارد. او با بیان این که جمهوری باشقیرستان یکی از جمهوری‌های روسیه است که به لحاظ زبان و فرهنگ، نزدیکی زیادی با زبان و ادبیات فارسی دارد. این موضوع خود زمینه همکاری‌های بیشتر با دانشگاه‌های ایران، به‌ویژه دانشگاه علامه‌طباطبائی به عنوان دانشگاه تخصصی علوم انسانی و اجتماعی را فراهم کرده است. امیدوارم این قرارداد نیز زمینه خوبی برای توسعه همکاری‌های مشترک باشد.

نرگس سنائی رئیس میز روسیه و رئیس گروه گسترش همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه نیز به اهمیت تقویت روابط علمی و فرهنگی ایران و روسیه در شرایط کنونی اشاره و تاکید کرد: امضای قرارداد برنامه‌های مشترک آموزشی شبکه‌ای گام نوینی در روابط دانشگاهی ایران و روسیه محسوب می‌شود.

سعید شکوهی رئیس موسسه آموزش عالی بیمه اکو و مهدی خانمحمدی مدیر سنجش، نظارت و ارزیابی آموزشی دانشگاه نیز در این نشست حضور داشتند.

گفتنی است دانشگاه «اوفا» یکی از دانشگاه‌های مهم روسیه است که در جمهوری باشقیرستان واقع شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۴۸ هزار دانشجو دارد و نیز بیش از ۳ هزار دانشجو از ۶۰ کشور جهان در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. ۳۰ درصد از رشته‌های تحصیلی این دانشگاه در حوزه علوم انسانی و اجتماعی است.

دیگر خبرها

  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی با فعال شدن خانه‌های فرهنگ ایران در پاکستان
  • جمیله علم‌الهدی، «بانوی اول ایران» در پاکستان! (+عکس)