Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، «قاسم محسنی» درباره آخرین وضعیت راه اندازی بازار آتی ارز در بازار سرمایه، بیان داشت: بازار سرمایهموافق راه اندازی معاملات مشتقه ارز است، اما با پیش شرط هایی آغاز به کار این بازار مالی را بر پایه ارز به تاخیر انداخته که براساس بررسی های کارشناسی، نیازی به پیش شرطی نظیر یکسان سازی نرخ ارز نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محسنی افزود: نیازی نیست صبر کنیم پیش شرط های مورد نظر بانک مرکزی تحقق یابد و ما می توانیم زودتر معاملات مشتقه (آتی) ارز را راه اندازی کنیم.
عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: در جلسه قبلی شورا، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد در جلسه هایی که با فعالان بازار، صادرکنندگان و واردکنندگان داشته ایم، موضوع نوسان نرخ ارز و پوشش آن مطرح می شود.
وی ابراز امیدواری کرد بانک مرکزی در این خصوص اقدام کرده و به زودی شاهد راه اندازی معاملات مشتقه ارز باشیم.
محسنی افزود: سازمان بورس و اوراق بهادار و بورس کالا آمادگی خود را برای راه اندازی معاملات مشتقه ارز اعلام کرده اند و در این زمینه کار ناتمامی نمانده است، تنها برای راه اندازی معاملات، منتظر بانک مرکزی هستیم.
محسنی در پاسخ به این پرسش که چرا برای راه اندازی معاملات آتی ارز، نیازی به یکسان سازی نرخ ارز نیست؟ گفت: اکنون ما معاملات آتی سکه را با حجم و ارزش قابل توجهی در بورس کالای ایران داریم و قیمت سکه براساس نرخ ارز و طلای جهانی مشخص می شود، بنابراین در شرایطی که نرخ ارز یکسان نشده، بهای سکه در معاملات آتی بر اساس نرخ ارز آزاد و به شیوه منطقی کشف می شود و با همین شیوه می توان معاملات آتی ارز را برای پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز راه اندازی کرد.
عضو شورای عالی بورس درباره راه اندازی معاملات تالار مجازی بازار مشتقه در بورس کالا گفت: با شبیه سازی بازار واقعی، افراد می توانند مشابه بازار واقعی کار کنند و با معاملات آشنا و آماده شوند تا با اطلاعات کافی وارد معاملات واقعی شوند.
وی با اشاره به پیشی گرفتن ارزش بازار مالی بورس کالا با راه اندازی اوراق سلف، آتی و ... از معاملات بازار فیزیکی گفت: توسعه بازار مالی در بازار سرمایه می تواند در توسعه اقتصاد کشور مفید باشد که بورس کالا در این زمینه موفق عمل کرده است.
عضو شورای عالی بورس گفت: بورس های کالا در کشورهای دیگر، بورس های کاغذی هستند و حجم مالی آنها معاملات بالایی را تشکیل می دهد، به ویژه معاملات مشتقات در بورس کالا می تواند در این زمینه بسیاری از نیازهای فعالان اقتصادی را برآورده کند.
وی یادآور شد بازارهای مشتقه (غیرنقدی) قادرند پوشش ریسک دهند و ابزارهایی برای پوشش ریسک ایجاد کنند.
از جمله انتقادهای فعالان اقتصادی کشور، نگرانی از نوسان های نرخ ارز است که شرایط بی ثباتی را برای معاملات مالی و خرید های ارزی ایجاد می کند، اما با راه اندازی بازار آتی (مشتقه) نگرانی سرمایه گذاران از نوسان های احتمالی نرخ ارز در ماه های آتی برطرف می شود.

منبع: ایرنا

دریافت کننده: رویا ذوالفقاری انتشاردهنده: آرش محمدی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۱۸۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شفافیت ۱۰۰ درصدی تمامی معاملات مسکن از طریق سامانه خودنویس اجرایی شد
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها