Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@08:38:10 GMT

بیمه خسارت کشاورزان آسیب دیده را پرداخت نکرد

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۲۰۴۸۵

یک کشاورز نمونه با اشاره به اینکه به رغم گذشت بیش از یک سال از بروز خسارت، در منطقه استان آذربایجان شرقی بیمه خسارت محصولات کشاورزان خسارت دیده را پرداخت نکرده است،‌ گفت: دولت سال گذشته پول گندمکاران این منطقه را قسطی داد.
علی اصلان فرهادی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، گفت: سال گذشته تمام کشاورزان منطقه خداآفرین در استان آذربایجان شرقی به واسطه سیل و تگرگ آسیب دیدند و به رغم تایید از سوی کارشناسان، بیمه خسارت آنها را پرداخت نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فرهادی که نماینده کشاورزان منطقه است، گفت: محصولات کشاورزان، گندم، کلزا و پنبه بوده آنها محصولات خود را بیمه کرده بودند و تگرگ و سیل در اردیبهشت 95 به محصولات آنها آسیب زد، کارشناس بیمه با حضور در محل میزان خسارت را 50 تا 100 درصد اعلام کردند، اما هنوز بعد از سپری شدن یکسال مبلغی از سوی بیمه پرداخت نشده است.
وی گفت: بارها به مسئولان بیمه در استان آذربایجان شرقی مراجعه کرده‌ایم و آنها می‌گویند باید تامین اعتبار شود. این در حالی است که کشاورزان منطقه با بدترین وضعیت مالی حتی نمی‌توانند نهاده‌های کشاورزی،‌کود و بذر تهیه کنند.
این کشاورز نمونه کشوری از منطقه خدا آفرین گفت: بی‌اعتمادی کشاورزان به بیمه باعث شده تعداد کشاورزانی که محصولات خود را بیمه می‌کنند سال به سال کاهش یابد. آنها می‌گویند چرا باید حق بیمه پرداخت کنیم، در حالی که هیچ سودی از آنها نمی‌رسد و خسارتی هم پرداخت نمی‌کنند.
فرهادی تصریح کرد: 7 هکتار زمین خود را بیمه کردم و در آنها گندم و کلزا کاشتم بلایای طبیعی خسارت جدی به محصولات وارد کرد و آنطور که کارشناسان بیمه اعلام کردند این خسارت صد درصد بود اما بیمه ریالی پرداخت نکرد.
*پول گندمکاران را دولت قسطی داد
وی در ادامه به مشکلات دیگر کشاورزان این منطقه اشاره کرد و گفت: علی‌رغم اینکه دولت بارها اعلام کرده است پول گندم‌کاران را نقدی پرداخت می‌کند اما پولی که امسال گندم‌کاران از دولت دریافت کردند کاملا قسطی بود یعنی آنها ماه به ماه مبلغی را به کشاورزان پرداخت می‌کردند به طوری که گندمی را که خرداد ماه به دولت تحویل داده بودیم پرداخت پول آن تا بهمن ماه طول کشید. آنها ماهی یک تا دو میلیون به حساب گندم‌کاران واریز می‌کردند.
*دلالان بلای جان پنبه‌کاران شدند
فرهادی با اشاره به مشکلات پنبه‌کاران هم گفت: سازمان تعاون روستایی مسئول خرید این محصول است آنها هم پول کشاورزان را با تاخیر می‌دهند به طوری که محصولی که مهر ماه برداشته شده و به دولت تحویل داده شده است، پرداخت پول آن تا آخر سال گذشته طول کشید.
این کشاورز نمونه دلالی را مهمترین مشکل در خرید محصول پنبه عنوان کرد و گفت: به دلیل اینکه سازمان تعاون روستایی پول پنبه را با تاخیر پرداخت می‌کند پنبه‌کاران مجبور می‌شوند، محصول خود را به دلال‌ها بفروشند و آنها نیز سوء استفاده می‌کنند و به کمترین قیمت خریداری می‌کنند.
وی گفت: از آنجایی که برداشت پنبه مکانیزه و با ماشین نیست، هزینه‌ تمام شده تولید این محصول بسیار بالا است کارگران برای برداشت یک کیلوگرم پنبه هزار تومان دریافت می‌کنند، در حالی که قیمت فروش یک کیلو پنبه 3 هزار تومان است.
*طلای سفید میدان را خالی می‌کند
فرهادی گفت: مشکلات زیاد پنبه‌کاران باعث شده آنها سال به سال محصولات دیگری را جایگزین کنند و سطح کشت این محصول در این منطقه مرتب کم می‌شود.
این کشاورز خداآفرینی با اشاره به اینکه سطح کشت پنبه در استان های دیگر هم کم شده است، گفت: در صورتی که دولت حمایتی از این محصول اساسی نکند، تولید آن در آینده بسیار کمتر هم خواهد شد، دولت اگر می‌خواهد اقتصاد کشور بچرخد باید از تولید حمایت ویژه‌ای بکند.
زمانی ایران بزرگترین تولید پنبه در ایران بود سالانه بیش از 150 هزار تن پنبه تولید می‌‌کرد و چرخ کارخانه‌های نساجی را به حرکت وا می‌داشت اما اکنون تولید به یک پنجم رسیده یعنی کمتر از 30 هزار تن تولید می‌شود و کارخانه‌های نساجی هم روز به روز تعطیل می‌شوند و مجبور به واردات لباس از کشورهای مثل چین و ترکیه می‌شویم.
این کشاورز نمونه گفت: در حال حاضر روستاییان خالی از سکنه می‌شوند. جوانان رغبتی به ادامه کار کشاورزی ندارند و تنها پیرمردان و سالخوردگان ساکنان روستاها هستند. برای به گردش در آوردن تولید و ادامه کار کشاورزی باید از کشاورزان و روستاییان حمایت شود.
برچسب ها: خسارت کشاورزان ، بیمه ، طلای سفید ، پنبه‌کاران

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۲۰۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛ مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان در جلسه ستاد بحران سمیرم گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۶ نفر بر اثر غرق شدگی در منابع ذخیره آب این شهرستان جان خود را از دست داده اند .
منصور شیشه فروش همچنین در خصوص هجوم ملخ به مزارع استان هشدار داد و افزود: به همت جهاد کشاورزی ۲۵۰ هکتار از اراضی شهرستان سمیرم در مرز استان چهار محال و بختیاری برای جلوگیری از هجوم‌ملخ به مزارع سمیرم سم پاشی می شود.
شیشه فروش به صدور هشدار نارنجی هواشناسی نیز در پی ورود سامانه جدید بارشی به استان اشاره کرد و افزود: با توجه به هشدارهای هواشناسی تمامی اداره های خدمت رسان در راستای جلوگیری از خسارت ناشی از سیل آماده باش هستند .
وی گفت: براین اساس مراکز خدمات رسان به خصوص شهرداری ها و راهداری ها موظفند در خصوص بازگشایی دهانه پل ها، تقویت سیل بندها، آزاد سازی تصرفات جهاد کشاورزی و حفاطت از قنات ها اقدام کنند.
شیشه فروش به خسارت سیل هفته گذشته در استان نیز اشاره کرد و افزود: در پی بارندگی های اخیر به تعدادی از منازل مسکونی در روستاهای پادنا خسارت وارد شد که از بعد از ارزیابی و تایید بنیاد مسکن، خسارت آنها پرداخت می شود .
مدیر بحران استانداری اصفهان از پرداخت ۱۸۰ میلیارد تومان خسارت به کشاورزان در سال گذشته خبر داد و گفت : خسارت به کشاورزان تنها از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی پرداخت می شود که صندوق باید نسبت به پرداخت خسارت به کشاورزان سرعت ببخشد .
شهرستان سمیرم با شش شهر چهار بخش و ۱۲۰ روستا و ابادی در جنوب اصفهان واقع شده است

دیگر خبرها

  • محورهای مواصلاتی شهرستان خوسف آسیب جدی دیده‌اند
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟
  • خسارت سنگین آتش‌سوزی به ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی ‌در شفت
  • استقرار ناوگان امور اجرایی بنیاد مسکن در امامزاده ابراهیم
  • اعزام ۷ اکیپ ارزیاب برای بررسی خسارت حریق در امامزاده ابراهیم(ع)
  • اعزام ۷ اکیپ ارزیاب جهت بررسی خسارات حریق در امامزاده ابراهیم(ع)
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی