Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ>هنر - همشهری آنلاین:
مجموعه‌ای از نامه‌ها و خاطرات «گوستاو فلوبر»، «مارسل پروست» و «ویکتور هوگو» چوب حراج می‌خورد.

مجموعه‌ای شامل خاطرات و نامه‌نگاری‌های «گوستاو فلوبر»،‌ «مارسل پروست» و «ویکتور هوگو» ـ سه تن از بزرگ‌ترین نام‌ها در تاریخ ادبیات کشور فرانسه ـ به زودی در تاریخ ۲۶ آوریل با همکاری حراجی «ساتبی» به فروش گذاشته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کلکسیون کم‌نظیر از آن «ژان بونا» است که بزرگ‌ترین مجموعه‌ ادبیات فرانسه را طی ۵۰ سال گذشته جمع‌آوری کرده است.

مهم‌ترین اثر مربوط به ادبیات فرانسه در این مجموعه،‌ نامه‌ای به خط «فلوبر» رمان‌نویس مشهور است که در آن از کتاب «مادام بوواری» خود دفاع کرده است. «فلوبر» و ناشر رمان «مادام بوواری» سال ۱۸۵۷ به اتهام انتشار مطالب موهن در دادگاه حاضر شدند. این نویسنده در بخشی از نامه‌ای که قرار است حراج شود، این‌گونه از کتاب خود دفاع کرده است: من برای دختران جوان کتاب ننوشته‌ام، بلکه برای مردان و برای ادبیات نوشته‌ام.

علاوه بر این، نامه‌هایی که «فلوبر» برای «لوییز کولت» زن مورد علاقه‌اش می‌نوشته هم در این آرشیو دیده می‌شود. در این نامه‌ها اما هیچ اشاره‌ای به نگارش رمان «مادام بوواری» نشده است. «فلوبر» در سال ۱۸۵۰ نگارش رمان «مادام بوواری» را آغازکرد. این کتاب که نگارش آن پنج سال به‌ طول انجامید، در سال ۱۸۵۶ به‌ صورت پاورقی در مجله‌ «پاریس ریویو» منتشر شد. «مادام بوواری» تاکنون بارها در تئاتر و سینما باز آفرینی شده است. اولین‌بار «ژان رنوار» در سال ۱۹۳۲ بر اساس این رمان فیلمی ساخت. بعد از آن نیز چند مجموعه‌ تلویزیونی از این رمان ساخته شدند. یک بار نیز در سپتامبر ۲۰۰۹ تئاتر موزیکال از این داستان ساخته شد. آخرین فیلم از این رمان در سال ۱۹۹۱ با همین نام اقتباس شد.

خاطرات «ویکتور هوگو» در زمان سپری تبعید خودخواسته در جزیره گرنزی، از دیگر متون جالب این حراجی است. این نوشته‌ها نشان‌دهنده علاقه‌مندی نویسنده «بینوایان» به امور ماوراءالطبیعه و جلسات احضار ارواح است و شاید از ترس خدشه‌دار شدن تصویر «هوگو» در خوانندگان آثارش بوده که وراث او از فاش کردن این نوشته‌ها خودداری می‌کردند. «بونا» در این‌باره می‌گوید: به احتمال زیاد زندگی در گرنزی خیلی کسالت‌بار بوده و «هوگو» برای مشغول کردن خود به امور ارواح روی آورده بود. خاطرات او نشان می‌دهد که او کاملا تحت تاثیر جلسات میزگردانی و احضار ارواح قرار گرفته بوده.

یکی از نایاب‌ترین اشیای عرضه شده در این حراجی،‌ اولین نسخه‌ از کتاب مباحثات «گالیله» است که پیش‌بینی می‌شود حدود ۷۰۰ هزار یورو (۵۸۵ هزار پوند) خریداری شود. این کتاب که در سال ۱۶۳۸ چاپ شده،‌ به عنوان اولین کتاب درسی مدرن در رشته فیزیک محسوب می‌شود. نامه‌ای که «مارسل پروست» نویسنده «در جست‌وجوی زمان از دست رفته»، به پسر صاحب‌خانه خود نوشته و از سر و صدای همسایه‌اش شکایت کرده نیز در این حراجی به فروش گذاشته می‌شود.

فروش کلی این مجموعه که شامل ۱۰۰ دست‌نوشته کمیاب می‌شود، بیش از سه میلیون یورو پیشی‌بینی شده است. «ژان بونا» گفته است که با پول به‌دست‌آمده از این حراجی، قصد دارد دست‌نوشته‌هایی را که مد نظر قرار داده خریداری کند. این حراجی روز ۲۶ آوریل با همکاری «ساتبی» در هتلی در پاریس برگزار خواهد شد.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۲۰۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ /خاطرات عروس بزرگ امام از فوت دو فرزندش و علت آن

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، خانم معصومه حائری یزدی همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی و دختر آیت‌الله شیخ مرتضی حایری یزدی صبح روز ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ خورشیدی در تهران درگذشت.

آن طور که عصر ایران روایت کرده است؛ وی مادر سید حسین و مریم خمینی بود. حجت‌الاسلام سید حسین خمینی از اوایل دهه ۶۰ عملا از عرصه های رسمی و رسانه‌ای کنار است و خواهر او (نوه امام خمینی) هم در خارج از کشور زندگی می‌کند و به طبابت و کارهای علمی اشتغال دارد و خانواده برای دفن مادر منتظر بازگشت اوست. (دو فرزند دیگر در کودکی درگذشته بودند).

از نکات شگفت‌آور زندگی خانم حایری این که به رغم آن که عروس ارشد امام خمینی و منتسب به یک خاندان بزرگ و مشهور روحانی دیگر هم بود زندگی بسیار عادی و گاه توام با سختی و رنج داشته است.

او شیفته سید مصطفی خمینی بود و خاطرات هجران او را با اشک بیان می‌کرد و همچون اعضای خانواده امام که آقا مصطفی را «داداش» خطاب می‌کردند او هم عادت کرده بود همسرش را این گونه خطاب و حتی بعد از فقدان چنین یاد کند.

با این که عروس ارشد امام اهل مصاحبه با رسانه‌ها نبود اما برای اولین بار اول آبان ۱۴۰۰ و به مناسبت چهل‌وچهارمین سالگرد درگذشت مشکوک سید مصطفی خمینی گفت‌وگویی با او منتشر شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت خصوصا جاهایی که حکایت از نگاه امروزین آقا مصطفی خمینی داشت و تصویر متفاوتی از فرزند فقید امام ترسیم می‌کرد.

درباره فرزندان چنین گفته بود: «خدا چهار فرزند به من داد که دو تا از آن‌ها از دنیا رفتند و الان تنها حسین و مریم برای من باقی مانده‌اند. هر دو دختر بودند و یکی در ایران و یکی در نجف از دنیا رفت. اولی چند روز بعد از به دنیا آمدن از دنیا رفت و علتش هم این که اوضاع ما در آن ایام به خاطر مسائل انقلاب خیلی ناجور و نامناسب و دگرگون بود و در همان ایامی که تازه این دختر به دنیا آمده بود، نیروهای دولتی وارد منزل ما ‌شدند و هول و هراس ایجاد ‌کردند و حال خود من خیلی بد و خراب بود و شاید این بچه بر اثر همان مسائل مُرد و از دنیا رفت.

دومی هم بلافاصله بعد از تولد و بر اثر یک بیماری کشنده از دست رفت؛ البته برخی به من می‌گفتند که این فرزندم، پسر بوده ...»

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899748

دیگر خبرها

  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ /خاطرات عروس بزرگ امام از فوت دو فرزندش و علت آن
  • رسمی؛ قرارداد هوگو اکیتیکه با آینتراخت فرانکفورت دائمی شد
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • عرضه چهارنمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های کارآفرینان که باید قبل از تأسیس استارت‌آپ بخوانند
  • خاطرات جانباز آزاده‌ای که چهره سال هنر انقلاب فارس شد
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو
  • محمود احمدی نژاد و مادر هوگو چاوز سوژه شدند
  • توپ گوستاو؛ بزرگ ترین قطعه توپخانه تاریخ به وزن ۱,۴۹۰ تن با گلوله های ۷.۵ تنی (+عکس)