Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بيماري هاي خود ايمني در زنان بيماري هاي خودايمني، مي توانند سلامت زنان را تهديد کنند. اين بيماري انواع مختلفي دارد که در ادامه مورد بررسي قرار مي گيرد. يکي از اين بيماري ها، تيروئيديت هاشيموتو است که زماني رخ مي دهد که حمله اي از طرف سيستم ايمني بدن به يک غده ي پروانه […]

بيماري هاي خود ايمني در زنان
بيماري هاي خودايمني، مي توانند سلامت زنان را تهديد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين بيماري انواع مختلفي دارد که در ادامه مورد بررسي قرار مي گيرد. يکي از اين بيماري ها، تيروئيديت هاشيموتو است که زماني رخ مي دهد که حمله اي از طرف سيستم ايمني بدن به يک غده ي پروانه اي شکل در گردن يا همان تروئيد، صورت بگيرد و در نتيجه هورمون هاي تيروئيد کاهش پيدا مي کند.
بيماري هاي خودايمني – زماني رخ مي دهند که سيستم ايمني عليه شما وارد عمل مي شود و حمله به سلول هاي سالم را آغاز مي کند – مي توانند هر فردي را تحت تاثير قرار دهند، که در اين ميان زنان با اختلاف زياد بيشتر از مردان به اين قبيل بيماري ها مبتلا مي شوند. هيچ کس به طور دقيق دليل اين مساله را نمي داند اما پژوهشي جديد تفاوت ها در روش بيان ژن هايي خاص در زنان را از دلايل احتمالي پيشنهاد داده است. به هر دليلي که شکل مي گيرند، خبر بد اين است که ابتلا به بيماري هاي خودايمني رو به افزايش هستند.
 حداقل 80 بيماري خودايمني مختلف وجود دارند. اگرچه هر يک از آنها منحصر به فرد هستند، نشانه هايي مشخص در بسياري از آنها مشترک هستند که از آن جمله مي توان به خستگي، سرگيجه، و تب اشاره کرد. نشانه کلاسيک بيماري هاي خودايمني التهاب است که مي تواند موجب قرمزي، گرما، درد و تورم شود.
روش درمان به بيماري بستگي دارد، اما اغلب شامل داروهاي ضد التهاب، داروهاي سرکوب کننده سيستم ايمني، يا عوامل بيولوژيک جديدتر مي شود.
راهبردهاي طبيعي از جمله کاهش مصرف مواد غذايي التهاب آفرين همانند آنهايي که سرشار از قند و چربي اشباع هستند، کاهش استرس، کاهش بار سموم، و بهبود دستگاه گوارش نيز شاهد افزايش محبوبيت خود هستند. حدود 80 درصد از سيستم ايمني بدن انسان در دستگاه گوارش واقع شده است.
تشخيص هر چه سريع‌تر بيماري خودايمني بهترين روش براي کند کردن پيشرفت آن است، اما بايد بدانيد به دنبال چه چيزي باشيد. در ادامه با 7 بيماري خودايمني بيشتر آشنا مي شويم.

آرتريت روماتوئيد
بنابر مطالعه اي که در نشريه Arthritis and Rheumatism منتشر شد، نزديک به چهار درصد از بانوان در زندگي خود به آرتريت روماتوئيد مبتلا خواهند شد. اين بيماري نشانه هاي التهاب مفصل را در بدن ايجاد مي کند که دست ها، انگشتان، آرنج ها، زانوها و مفصل ران از جمله رايج‌ترين مناطق محسوب مي شوند.
آرتريت روماتوئيد متفاوت از آرتروز، يک بيماري انحطاطي شايع که در نتيجه فرسودگي مفاصل شکل مي گيرد، است. نشانه هاي آرتريت روماتوئيد همانند خستگي، تب، کاهش وزن، و کاهش اشتها به طور معمول سريع پديدار مي شوند و طي تنها چند هفته بدتر مي شوند، به جاي اين که با گذشت زمان و به آرامي توسعه يابند. همچنين، آرتريت روماتوئيد نشانه هاي متقارن ايجاد مي کند به اين معني که هر دو سمت بدن تحت تاثير قرار مي گيرند.
درمان آرتريت روماتوئيد شامل داروهاي ضد التهابي غير استروئيدي براي کاهش تورم و درد، داروهاي تجويزي براي توقف حملات سيستم ايمني، و کاردرماني و فيزيوتراپي براي بهبود تحرک مي شود. تغييرات سبک زندگي مانند ورزش، مديريت وزن، و عادات سالم نيز از جمله عوامل کليدي در روند درمان محسوب مي شوند.
لوپوس
لوپوس بيماري است که مي تواند به مفاصل، پوست، کليه ها، قلب، ريه ها، و ديگر اندام هاي بدن آسيب برساند و نه نفر از هر 10 نفر مبتلا به اين بيماري زن هستند. اين در شرايطي است که زنان رنگين پوست نسبت به زنان سفيد پوست دو تا سه برابر احتمال بيشتري دارد به لوپوس مبتلا شوند.
لوپوس مي تواند اندام هاي بسياري را تحت تاثير قرار دهد و از اين رو، اغلب با طيف گسترده اي از نشانه ها همراهي مي شود که مي تواند تشخيص بيماري را دشوار سازد. از نشانه هاي ممکن مي توان به خستگي شديد، سردرد، مفاصل دردناک يا متورم، تب، کم خوني، تورم در پاها، دست ها و اطراف چشم ها، درد قفسه سينه هنگام تنفس عميق، راش پروانه اي شکل در امتداد گونه ها و بيني، حساسيت به خورشيد يا نور، ريزش مو، انعقاد غير طبيعي خون، سفيد و/يا آبي شدن انگشتان هنگام سرما و زخم هاي دهان يا بيني اشاره کرد.
درمان لوپوس اغلب شامل کورتيکواستروئيدها و داروهاي ديگر براي کمک به کاهش التهاب، سرکوب سيستم ايمني، و به حداقل رساندن آسيب به اندام ها مي شود.
تيروئيديت هاشيموتو
تيروئيديت هاشيموتو زماني رخ مي دهد که سيستم ايمني به تيروئيد، غده اي پروانه اي شکل در مرکز گردن، حمله مي کند، که به طور معمول کمبود هورمون هاي تيروئيد (هيپوتيروئيديسم) را به همراه دارد.
برخي افراد مبتلا به بيماري هاشيموتو متوجه تورم در جلو گلو مي شوند. از نشانه هاي ديگر مي توان به خستگي، افزايش وزن، مشکلات خلق و خو، عدم تعادل هورموني، درد عضلاني يا مفصلي، سردي دست ها و پاها، خشکي پوست و ناخن ها، ريزش شديد مو، يبوست، مشکلات ذهني، و خرخر صدا اشاره کرد. اين نشانه ها به طور معمول با دريافت هورمون تيروئيد مصنوعي اصلاح مي شوند.
سوريازيس
سوريازيس يک بيماري پوستي مزمن است که موجب رشد بيش از اندازه سريع سلول هاي پوستي مي شود. سوريازيس پلاکي شايع‌ترين نوع اين بيماري است که با رشد وصله هاي قرمز که با تجمع سلول هاي پوستي مرده سفيد رنگ پوشيده شده اند، پديدار مي شود. اين وصله ها يا پلاک ها که اغلب خارش آور و دردناک هستند و مي توانند ترک خورده و خونريزي کنند، بيشتر روي پوست سر، زانوها، آرنج ها و کمر ظاهر مي شوند.
انواع خفيف سوريازيس را مي توان اغلب با مرطوب کننده ها و شامپوهاي خاص مديريت کرد، اما موارد متوسط تا شديد نيازمند ترکيبي از درمان هاي موضعي، نور درماني، و داروها هستند.
آرتريت سورياتيک
ابتلا به سوريازيس دليل بر ابتلا به آرتريت سورياتيک نيست، اما تا 40 درصد از افراد مبتلا به سوريازيس به آرتريت سورياتيک نيز مبتلا مي شوند. اين نوع از آرتريت التهابي به طور معمول مفاصل بزرگ را تحت تاثير قرار مي دهد. در موارد شديد، اين بيماري موجب درد، خشکي، تورم، و تخريب داخل و اطراف مفاصل تحت تاثير قرار گرفته مي شود. درمان اوليه که شامل داروهاي خوراکي براي کاهش التهاب و تورم يا داروهاي بيولوژيکي مي شود ممکن است از آسيب مفاصل که با پيشرفت بيماري شرايط وخيم‌تري به خود مي گيرد، پيشگيري کند.
سندرم شوگرن
در سندرم شوگرن، سيستم ايمني به غددي حمله مي کند که مسئول توليد اشک و بزاق هستند. اين شرايط موجب کاهش در کيفيت و کميت ترشحات اين غدد مي شود و به نشانه هايي مانند خشکي چشم ها و خشکي دهان منجر مي شود. دانشمندان فکر مي کنند اين بيماري به واسطه ترکيبي از ژن ها و مواجهه با ويروس يا باکتري شکل مي گيرد، اما در حال بررسي امکان نقش غدد درون ريز و سيستم عصبي در اين زمينه نيز هستند.
درمان به اين که کدام قسمت از بدن تحت تاثير قرار گرفته است، بستگي دارد. به عنوان مثال، خشکي چشم ها ممکن است با قطره هاي چشمي، مسدود کردن مجاري اشک (اشک بيشتري مي تواند در چشم ها جمع شود)، داروهاي ضد التهابي، و يا در موارد شديد با عمل جراحي درمان شود. خشکي دهان مي تواند با جويدن آدامس يا مکيدن آبنبات (در هر دو مورد نمونه هاي بدون قند زيرا خشکي دهان فرد را به شدت نسبت به پوسيدگي دندان آسيب پذير مي کند)، تامين آبي مورد نياز بدن، استفاده از مرطوب کننده هاي لب و داروهاي محرک غدد بزاق درمان شود.
اسکلرودرمي
اسکلرودرمي با رشد غير طبيعي کلاژن (بافت همبند در پوست و رگ هاي خوني) توصيف مي شود. افراد مبتلا به اين بيماري با سخت و ضخيم شدن پوست خود مواجه مي شوند که حرکت را براي آنها دشوار مي سازد. بافت سخت شده مي تواند در کليه ها، ريه ها، قلب و دستگاه گوارش نيز شکل بگيرد.
دارو مي تواند نشانه هاي اسکلرودرمي را تسکين دهد. به عنوان مثال، داروهاي فشار خون ممکن است به پيشگيري از مشکلات کليوي و ريوي کمک کنند و مهارکننده هاي پمپ پروتئين مي توانند اسيد معده که موجب سوزش سر دل مي شود را کاهش دهند. فيزيوتراپي يا کاردرماني مي توانند به مديريت درد و بهبود قدرت و تحرک بيمار کمک کنند.
عصر ايران
اخبار مرتبط:
آيا مي توان از بيماري «خود ايمني» در کودکان پيشگيري کرد؟
بيماري‌هاي خود ايمني | مرگبارترين بيماري خودايمني
اين بيماري ها سلامت زنان را تهديد مي کند !
بيماري هاي زنانه در دختران
ايمني در برابر بيماري‌هاي زنانه

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۲۲۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دکتر امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت ماه به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌گیرد. 

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد. 

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید. 

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید. 

وضعیت ابتلا به  تالاسمی در کشور

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند. 

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات روتین می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به سایر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند. 

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند.  

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود. 

دیگر خبرها

  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • آیا گوشی‌های هوشمند سلامت جسمی شما را به خطر می‌اندازد؟
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • بیمه سلامت چگونه از بیماران تالاسمی حمایت می کند
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد