Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@10:33:41 GMT

بیکاری؛ عامل اصلی تاخیر در ازدواج و طلاق

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۲۷۹۰۸

به گزارش پارسینه، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در جمع مدیران و بازرسان سازمان بازرسی کشور افزود‌: برخی می گویند امنیت اقتصادی یعنی سازمان بازرسی ، سراغ خیلی از جاها و افراد نرود.آیا اگر قوه قضائیه و سازمان بازرسی سراغ یک مفسد، رانت خوار و باج گیر رفت امنیت اقتصادی به خطر می افتد؟! اصلا این طور نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون امنیت اقتصادی که برای سرمایه گذاری و تولید لازم است، عوامل گوناگونی دارد که آن عوامل، امنیت را ایجاد و یا به خطر می اندازد که یکی از این عوامل دستورالعمل های پی در پی و احیانا گاهی متعارض با هم است.

متاسفانه برخی اوقات سرمایه گذاران نمی دانند چکار کنند و نمی دانند اگر سرمایه گذاری کنند، تا چه زمان این قانون و مصوبه به قوت خود باقی است؟! چه تضمینی وجود دارد که سیاست یکدفعه تغییر نکند و با این تغییر سیاست کل برنامه سرمایه گذاری از بین نرود؟! مثلا در یک برهه قرار می شود از یک تولید مالیات اخذ نشود ولی یکدفعه سیاست، تغییر و مالیات اخذ می شود که این باعث ناامنی می شود.

وی افزود‌:اینجا بر عکس اگر سازمان وارد شود و تشخیص دهد که این مصوبه با سیاست های کلی، برنامه و حتی قانون های موضوعه منافات دارد و اگر قرار است، ابطال شود، تقاضای ابطال دهد و اگر لازم است هشدار دهد، هشدار بدهد، این در جهت تقویت سرمایه گذاری است.

محسنی اژه ای با بیان اینکه امروز مهمترین عاملی که به تولید و اشتغال ضربه می زند، قاچاق است تصریح کرد: اگر می خواهیم امنیت اقتصادی ایجاد کنیم، باید تلاش کنیم جلوی قاچاق کالا و ارز را بگیریم. به عنوان مثال ممکن است فردی در مورد پوشاک سرمایه گذاری کند و این در حالی است که سرمایه گذاری در این امور ممکن است زمان بر باشد تا به نتیجه و سودهی برسد. اگر چنانچه بازار از کالاهای قاچاق و احیانا بی کیفیت پر شد، امنیت این سرمایه گذار بهم می خورد. بنابراین واردات بی رویه محصولاتی که در داخل تولید می شود، امنیت را بهم می ریزد. متاسفانه بعضی اوقات می گویند بازرسی می خواهد در فلان مورد ورود کند ولی این ورود سرمایه گذار را می ترساند که اینجا باید سازمان بازرسی وارد شود.

معاون اول قوه قضائیه امنیت اقتصادی را حمایت از فعالان اقتصادی سالم دانست و گفت: بسیاری از ضوابط دست و پا گیر هستند و اینجاست که بازرسی می تواند هشدار و تذکر دهد. اما آیا برخورد با کسی که می خواهد با رانت خواری و دست اندازی به بیت المال، جریان ناسالم اقتصادی ایجاد کند، امنیت اقتصادی را از بین می برد تا هنگامی که یک تولید گر یا صادر کننده بخواهد مدت ها درگیر اخذ یک موافقت اصولی یا مجوز صادرات و تولید باشد؟! اتفاقا رانت خواری ها و ویژه خواری ها امنیت اقتصادی را بهم می زند. وقتی فقط یک سرمایه دار به یک فرد صاحب منصب ۵۰ میلیارد تومان در کمتر از دو سال پرداخت می کند، شما فکر می کنید خواسته ای ندارد؟! این فرد در قبل این ۵۰ میلیارد قصد چقدر سوء استفاده را دارد؟! من فکر نمی کنم به کمتر از ۱۵۰ میلیارد تومان یعنی سه برابر حاضر باشد. آن وقت کارهایی که او می کند باعث می شود بسیاری از رقبا و بنگاه های کوچک به زمین خورده و حتی در تصویب یک قانون و حتی انتصاب برخی افراد و عزل برخی دیگر موثر باشد. برخورد قوه قضائیه یا بازرسی کل کشور با این موارد باعث ایجاد امنیت اقتصادی است یا مقابله با امنیت سرمایه گذاری؟!

معاون اول قوه قضاییه گفت:‌ فقط در سال ۹۵ بیش از ۴۰۰ مورد محکومیت ها بر پایه گزارش سازمان بازرسی بوده است و بخش زیادی از فشار امروز علیه قوه قضائیه، به اقدامات خوب و کارساز سازمان بازرسی کـل کشور بر می گردد.

محسنی اژه ای افزود‌: سازمان بازرسی کل کشور می تواند در همه شریان نظام جمهوری اسلامی، همه دستگاه های اداری، سازمان ها و شرکت های وابسته و دستگاه هایی که به هر نحوی به دولت و بودجه عمومی و حتی تحت نظارت دستگاه ها باشد، ورود پیدا کنداما متاسفانه طبیعت انسان نظارت پذیر نیست یا بگوییم خیلی ها نظارت پذیر نیستند و خوششان نمی آید کسی بر کار آنان نظارت کند.

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد ‌: حتما افرادی از ورود سازمان بازرسی به خصوص آنکه یک ورود موثر و پیگیر باشد، خوششان نمی آید.

محسنی اژه ای با بیان اینکه «بخش زیادی از فشار امروز علیه قوه قضائیه مستقیم و غیرمستقیم به اقدامات خوب و کارساز سازمان بازرسی کل کشور بر می گردد» افزود: بر اساس آنچه که خیلی مختصر به من گزارش دادند، فقط در سال ۹۵ بیش از ۴۰۰ مورد محکومیت ها بر پایه گزارش سازمان بازرسی بوده است. البته ممکن است برخی اقدامات این پرونده ها از سال های قبل شروع شده باشد، اما حساب کنید ۴۰۰ محکومیت در یک سال، عدد بزرگی است و چیزی در حدود ۲ هزار مورد از مواردی که به عنوان تخلف به مراجع ذیربط گزارش داده شده، حکم و رای صادر شده است.

وی گفت‌:این ها ممکن است موجب واکنش هایی علیه سازمان بازرسی شود اما امروز واقعا مفتخرم که بعضی از عزیزانی که بیش از سی سال و از ابتدای انقلاب با آنان آشنا هستم ،استوار و محکم در سازمان بازرسی کل کشور ایستاده اند و هیچ چیز مانع انجام وظیفه ای که بر عهده دارند نیست؛ هیچ چیز آنان را کم انگیزه نکرده است و مانع راه آنان نیست.

وی گفت‌: وظیفه سازمان بازرسی کل کشور در تحقق آرمان های نظام و مسایلی که در قانون پیش بینی شده ، مهم است و آنچه را که مسئولان عالی نظام از دستگاه قضایی و از سازمان بازرسی کل کشور توقع دارند، جایگاه بازرسی را بسیار رفیع قرار داده است و آنچه امروز در سازمان بازرسی کل کشور دارد انجام می شود، بسیار قابل تقدیر است.

محسنی اژه ای افزود‌: خیلی از کارهای خوب و موثر شما نه تنها برای عموم مردم روشن نیست بلکه برای مسئولان عالی و حتی خود مسئولان دستگاه قضایی خیلی روشن نیست بنابراین می خواهم امسال به نحو مقتضی و صحیح مقداری از تلاش ها و کارهای سازمان بازرسی را بازگو کنید.

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه به اندازه جایگاه رفیع سازمان بازرسی، مشکلات پیش روی این سازمان نیز زیاد است، خاطرنشان کرد: اختیارات خوبی در قانون برای سازمان بازرسی پیش بینی شده است که می طلبد فرصت را از دست ندهید.

وی گفت‌:هیچ دستگاه دیگری مانند سازمان بازرسی اجازه ندارد تا به صورت مستمر، موردی، فوق العاده از همه دستگاه های اداری و اجرایی و موسسات عمومی و جایگاه هایی که در قانون شمرده شده ورود کند اما شما در سازمان بازرسی می توانید قبل، حین و بعد عمل بازرسی کنید؛ شما در سازمان بازرسی می توانید جریان های سوء را گزارش کنید؛ شما می توانید هشدار دهنده باشید.

محسنی اژه ای گفت ‌:سازمان بازرسی می تواند هشدار دهنده باشد؛ می تواند در مواردی که قانون پیش بینی کرده است اگر برخی مدیران در راستای کار شما خلل ایجاد کنند، از مسئول بالادستی اش بخواهید او را تعلیق کند و مسئول بالادستی موظف است مدیرش را تعلیق کند؛ شما می توانید گزارش هایی را که به هیات های رسیدگی به تخلفات اداری یا به هیات رسیدگی به تخلفات نهاد ریاست جمهوری ارسال می کنید پیگیری کنید و اگر آنان کوتاهی کردند و دنبال نکردند آنان را نیز تحت تعقیب قرار دهید ؛ شما می توانید گزارشی را که علیه مجرم به دستگاه قضایی داده اید تا انتها پیگیری کنید که بسیاری از دستگاه ها چنین اختیاری ندارند و فقط حق دارند گزارش دهند اما شما حق دارید اگر کوتاهی شد، پیگیری کنید ؛‌شما در سازمان این اختیار را دارید که اگر حتی حکمی را خلاف شرع تشخیص دادید، از مجرای دادستان کل کشور، درخواست اعمال ماده ۴۷۷ بکنید و همه دستگاه ها چنین اختیاری ندارند.

معاون اول قوه قضاییه در ادامه با اشاره به وظیفه قوه قضائیه و سازمان بازرسی کل کشور در شرایط کنونی کشور گفت: مقام معظم رهبری از سال ۷۰ به این طرف در خصوص مسایل اقتصادی و فساد اقتصادی و ضرورت پرداختن به فعالیت های سالم اقتصادی رهنمودهای قابل ملاحظه ای داشته اند.

وی افزود‌: اگر ما نتوانیم استقلال اقتصادی داشته باشیم به استقلال سیاسی و امنیت ما ضربه وارد می شود البته به این معنا نیست که همه ارتباطات اقتصادی و تجاری را با دنیا قطع کنیم اما باید شریان های اصلی نظام ما که جریان اقتصادی از آن ها عبور می کنند، دست خودمان باشد و به منابع انسانی و مادی ما متکی باشد اگر این نباشد، حتما می تواند بر ما آسیب وارد کند.

معاون اول قوه قضاییه گفت‌: امسال که سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال است، باید ببینیم در این خصوص چه وظیفه ای داریم.

وی با بیان این که یکی از آسیب های بسیار مهم جامعه نبود اشتغال است، افزود: بیکاری به خصوص برای نسل جوان و تحصیلکرده مضر است. توطئه دشمنان جای خودش ولی وظیفه حکومت اسلامی ایجاد رفاه و امنیت خاطر برای جامعه است. این وظیفه اصلی ما است. نکته دیگر آنکه به خاطر آثار بسیار شوم و مخربی که بیکاری دارد، ما وظیفه داریم در مقابل این آسیب جدی تلاش کرده تا اشتغال را جایگزین آن کنیم.

محسنی اژه ای ، بیکاری را عامل یا یکی از عوامل موثر برخی جرایم دانست و گفت‌:امروز یکی از عوامل مهم اینکه افراد به خرده فروشی مواد مخدر روی می آورند و این موضوع به یکی از معضلات و سبب بسیاری از نابسامانی های جامعه تبدیل شده، بیکاری است، امروز یکی از عوامل تاخیر در ازدواج و بالا رفتن سن ازدواج بیکاری است. طلاق هایی که صورت می گیرد، یکی از اصلی ترین عوامل آن بیکاری است.

امروز یکی از زمینه های که دشمن می تواند در خصوص قاچاق کالا و ارز، مواد مخدر، جاسوسی و ... یارگیری کند، بیکاری است. بنابراین این ها ایجاب می کند که اشتغال در اولویت برنامه های دستگاه قضایی و سازمان بازرسی کل کشور قرار گیرد.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۲۷۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر

مقابل یکی از شعبه‌های دادگاه خانواده زن جوانی در حالی که یک روسری قرمز در دست داشت و با بی‌قراری قدم می‌زد چند دقیقه‌ای نگذشته بود که پسری جوان به سمتش آمد و گفت ساناز جان من را ببخش اشتباه کردم باید واقعیت زندگی‌ام را به تو می‌گفتم هرچند گذشته‌ها گذشته و اصلاً موردی برای نگرانی وجود ندارد.

 در همین موقع سربازی از ته سالن شماره پرونده‌ای را خواند و گفت طرفین جلسه رسیدگی ساعت ۸ صبح اعلام حضور کنند.

به محض ورود به شعبه زن جوان بی‌مقدمه گفت: آقای قاضی این مرد مرا فریب داده و با احساس من بازی کرده او قبلاً زن داشته و هنوزهم دوستش دارد اما به من نگفته بود، اگر من این روسری را پیدا نکرده بودم معلوم نبود تا کی می‌خواست این ماجرا را پنهان نگه دارد.

قاضی با شنیدن این حرف‌ها گفت دخترم کمی آب بخورید و آرام باشید این‌طور من متوجه نمی‌شوم ماجرای زندگی شما چیست آهسته‌تر برایم از اول تعریف کن!

ساناز کمی که آرام شد، گفت: با آرمین در یک کافه آشنا شدیم. از روز آشنایی تا ازدواج 6 ماه طول کشید. آرمین می‌گفت کسی را ندارد و تنها به خواستگاری‌ام آمد. به من گفت پدرش فوت کرده و مادرش هم پیش خواهرش خارج از کشور زندگی می‌کند و اینجا تنها زندگی می‌کند من ساده هم باور کردم. پدرم با اصرار من راضی به ازدواج شد و ما سر خانه و زندگی خود رفتیم اما همین چند هفته پیش بود که توی ماشینش یک روسری قرمز پیدا کردم خیلی عصبانی و ناراحت بودم با این حال به رویش نیاوردم تا اینکه چند روز قبل یک عروسک دخترانه هم در ماشین پیدا کردم. این بار دیگر به رویش آوردم و گفتم اینها مال کیست اما آرمین با دروغگویی تمام به من گفت ماشین دست دوستش بوده و اینها مال همسر دوستش است، اما من باور نکردم یک روز از روی کنجکاوی او را تعقیب کردم و دیدم دم یک مهدکودک رفت و یک دختربچه را بغل کرد و بعدش هم رفت مقابل خانه‌ای و بعد از پیاده شدن داخل خانه رفت. از تعجب و ناراحتی و عصبانیت داشتم دیوانه می‌شدم.

بعد از کلی کلنجار رفتن با خودم تصمیم گرفتم بروم ببینم موضوع چیست. وقتی زنگ در خانه را زدم همان بچه در را باز کرد و هنوز حرفی نزده بودم که آرمین را پشت سرش دیدم و وقتی دختربچه او را بابا صدا زد از هوش رفتم.

چشم باز کردم در بیمارستان بودم بعد هم به خانه پدرم رفتم و همه ماجرا را برایش تعریف کردم. این مرد یک دروغگوی بزرگ است او زن و بچه داشته و موضوع به این مهمی را از من مخفی کرده بود. او یک کلاهبردار است معلوم نیست با چند نفر دیگه چنین کاری کرده الان هم من فقط طلاق می‌خواهم.

قاضی رو به آرمین کرد و گفت: حرف‌های همسرت را تأیید می‌کنی تو واقعاً زن داشتی؟

آرمین نگاهی کرد و گفت: آقای قاضی ماجرا این‌طوری نیست. من سه سال قبل از همسر اولم جدا شدم. دخترم با مادرش زندگی می‌کند من در هفته یک روز او را می‌بینم اما از شانس بدم همسرم متوجه شد. من اصلاً با همسر سابقم ارتباطی ندارم فقط آن روز رفتم بچه را به مادرش بدهم که این‌طوری شد. من کلاهبردار نیستم من ساناز را دوست دارم. می‌خواستم قبل ازدواج خودم به ساناز واقعیت را بگویم ولی ترسیدم ساناز با من ازدواج نکند. همیشه دنبال یک فرصت مناسب بودم اما خودش زودتر فهمید الان خیلی پشیمانم و می‌خواهم ساناز یک فرصت دوباره به من بدهد. من مجرم نیستم فقط یک عاشق هستم. آیا هر کسی که طلاق گرفته دیگر حق ازدواج ندارد؟ قبول دارم اشتباه کردم اما جبران می‌کنم.

آرمین رو به ساناز کرد و گفت: باور کن من آدم بدی نیستم فقط اشتباه کردم و واقعیت را نگفتم الان هم پشیمانم از پنهانکاری که کردم.

ساناز رو به آرمین کرد و گفت: اعتمادی که به تو داشتم از بین رفته و دیگر نمی‌توانم به تو اعتماد کنم بهتر است از هم جدا شویم.

قاضی که حرف‌های این زوج جوان را شنید، گفت می‌دانم همسرت اشتباه بزرگی مرتکب شده، اما بهتر است بیشتر راجع به تصمیمت فکر کنی یک ماه به کلاس‌های مشاوره بروید اگر نظرت عوض نشد آن وقت حکم طلاق را صادر می‌کنم.

امیرحسین صفدری کارشناس حقوقی

دروغ و پنهانکاری مثل یک سم کشنده در زندگی مشترک عمل می‌کند. در این پرونده می‌بینیم که مرد جوان اشتباه بزرگی مرتکب شده که قبل از ازدواج حقیقت را بیان نکرده است. او باید اجازه می‌داد ساناز خودش تصمیم بگیرد در واقع آرمین با پنهانکاری بشدت همسرش را ناراحت کرده است.البته ساناز هم کمی مقصر است او باید در مورد آرمین تحقیق می‌کرد و بدون شناخت کافی از او وارد این رابطه نمی‌شد اما با ساده‌انگاری راجع به این مسأله مهم وارد رابطه شد و این پیامد اصلی ازدواج بدون شناخت کافی و از روی ظواهر است.

با این حال زوج‌های جوان باید بدانند اصل و اساس یک زندگی مشترک موفق بر پایه صداقت و تعهد است. زندگی بدون اعتماد محکوم به شکست است پنهانکاری و دروغگویی تمام پل‌های پشت سر را خراب می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • بهره برداری از اولین خانه خلاق و نوآور مهارت کشور در کردستان
  • چرا نرخ طلاق در استان البرز بالاست؟
  • تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار وام ازدواج هستند
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار تسهیلات ازدواج هستند
  • کشف سه محموله قاچاق در اندیمشک
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • رشد ۳ درصدی کاهش نرخ بیکاری در گیلان
  • رشد ۳ درصدی نرخ بیکاری در گیلان