Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه>محیط زیست - کارگاه آموزشی درس‌هایی از اصلاحات امور آب استرالیا، برای استفاده علمی از تجارب دانشمندان مرتبط در برنامه‌ریزی مدیریت حوضه آبریز ماری دارلینگ استرالیا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی ستاد احیای دریاچه ارومیه، کارگاه آموزشی "درس‌هایی از اصلاحات امور آب استرالیا"، از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه با همکاری دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه ملبورن و کرسی یونسکو در مدیریت آب و محیط زیست برای شهرهای پایدار برپا شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست مسعود تجریشی، مدیر دفتربرنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه، اساتید دانشگاه ملبورن استرالیا از جمله پرفسور جان لنگفورد، استاد گروه منابع آب و هیدرولوژی، پروفسور لی گودن، مدیر مرکز حقوق منابع طبیعی، انرژی و محیط‌زیست، دانشکده حقوق، پروفسور پیتر اسکیلز، معاون دانشکده فنی و مدیر مرکز تحقیقات مشترک آب استرالیا و چین، پروفسور رابرت ورتزی، استاد منابع آب و مدیر ارتباط باصنعت، دانشکده مهندسی زیرساخت و رئیس سابق سازمان هواشناسی استرالیا، پروفسور مایکل استواردسون، رئیس گروه منابع آب و هیدرولوژی زیست محیطی، دانشکده مهندسی زیرساخت و پروفسور وین پتی گروو، مدیر اجرایی مرکز شناسایی و مدیریت آلودگی محیط‌های آبی، دانشکده علوم این دانشگاه و سیدمرتضی موسوی، مدیر کل دفتر مدیریت منابع آب حوضه های آبریز دریاچه ارومیه و دریای خزر و گروهی از کارشناسان آب وزارت نیرو، جهادکشاورزی و سازمان محیط زیست حضور یافتند.

در این نشست مدیر دفتربرنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه، با اشاره به توافق صورت گرفته بین ایران و استرالیا به منظور تبادل تجربیات اشاره کرد و افزود: در این برنامه تجارب کشور استرالیا درخصوص تخصیص آب به کشاورزان، سیاست‌های دولت در حکمرانی محلی آب و چگونگی تعیین سقف برای مصرف آب در بخش کشاورزی بازگو خواهد شد.

تجریشی با اشاره به این موضوع که دریاچه ارومیه برای تیم هفت نفره دانشگاه ملبورن بسیار حائز اهمیت است، اظهار کرد: استرالیایی‌ها به دلیل اهمیت این موضوع درخواست کردند که تعاملات بین دو کشور از طریق دو دانشگاه ملبورن و شریف انجام شود که منجر به شکل‌گیری مسائل واقعی شود.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه ادامه داد: استرالیایی‌ها حوزه «موری دالدینگ» دارند که همانند دریاچه ارومیه در ایران با مشکلات کمبود آب مواجه بود؛ حوضه‌ای که مصرف‌کننده اصلی آب آن بخش کشاورزی است و تامین آب برای نیازهای زیست‌محیطی و نوسانات اقلیم در دو دهه اخیر از چالش‌های آنها است.

همکاری ایران و استرالیا برپایه توسعه پایدار

در بخش دیگری از این نشست دکتر عباس رجبی‌فرد، رئیس دپارتمان زیرساخت دانشگاه ملبورن با اشاره به اینکه همکاری ایران و استرالیا در حوزه فناوری و فناوری نوین برپایه توسعه پایدار است؛ گفت: در این مسیر برای پایدار نمودن همکاری، بحث‌های اجتماعی، اقتصادی و محیط زیست از دید دانشگاه ملبورن بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: اکنون نیاز کشور در حوزه آب، بهینه‌سازی روش‌ها ، بالابردن کارایی و اقداماتی از این دست در حوزه آب است. البته باتوجه به اهمیت حوزه آب رشته‌های مرتبط شهرسازی، بهداشت، اقتصاد، کشاورزی در این فضا به آن وصل می‌شوند.

رئیس دپارتمان زیرساخت دانشگاه ملبورن توضیح داد: کارگاه امروز در قالب همکاری تعریف شده اولین گامی است که پس از ایجاد مرکز مشترکت آب ایران و استرالیا برداشته شد. در واقع این نشست به عنوان بستر اصلی برای توانمندکردن این فضا شکل گرفته است.

وی به مذاکرات پیشین تیم ایران و استرالیا اشاره کرد و گفت: آنچه امروز شاهد آن هستیم درنتیجه رفت و آمدها و نشست‌ها و بازدیدهای متعدد بوده است؛ در این مدت از سوی دانشگاه ملبورن دو بازدید از دریاچه ارومیه و یک بازدید از سوی تیم ایران از حوضه ماری دارلینگ صورت گرفت. در نهایت تصمیم‌گیری شد تا چارچوب همکاری ما موارد مرتبط با آب باشد که تضمین‌کننده روند پایداری و اثربخشی این همکاری شود.

رجبی‌فرد در خصوص اینکه موضوع آب و موضوع مدیریت آب در حوضه آبریز ماری دارلینگ برای استرالیا یک موضوع چند وجهی بوده است؛ افزود: در این برنامه، اگرچه مهندسی محور اصلی است ولی حوزه‌های علوم، شیمی، مدیریت، حقوق، اقتصاد، زیرساخت مکانی، زمین و مدیریت زمین، بحث بهداشت و شهرسازی در جریان احیای آن موثر بوده است.

وی تاکید کرد: موضوع آب و دریاچه ارومیه نیز با توجه به اهمیت آن و از سویی اثرات رشته‌های مرتبط شهرسازی، بهداشت، اقتصادی، کشاورزی در این فضا باید مورد توجه قرار گیرد.

گفتی است در پایان این کارگاه به حاضرین از سوی دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه ملبورن استرالیا و کرسی یونسکو گواهی شرکت در کارگاه اعطا شد.

۴۷۴۷

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۲۸۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«حسین غیاثی» از حوزه انتخابیه شبستر به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

من به طور مستقل وارد انتخابات شده‌ام، خط قرمز من مردم و نظام جمهوری اسلامی است که برای رفاه مردم و بهتر نمودن شرایط معیشتی مردم تلاش خواهم نمود.

مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

مهمترین موضوع مبحث اقتصاد و معیشت مردم است. اقتصاد و معیشت رابطه مستقیمی با افرایش یا کاهش ازدواج و طلاق، استرس و آرامش، پیشگیری و درمان بیماری، بداخلاقی و شلوغی و کاهش، مراجعات به دادگاه‌ها دارد.

راه حل در تقویت تولید است (تولید در هر بخش کشاورزی و صنعت و دامپروری و …) رونق تولید با رونق صادرات محصولات غیرنفتی رابطه مستقیم دارد. برای بهبود صادرات باید موانع را برداریم که عمده ترین آن رفع تعهدات ارزی صادر گنندگان می‌باشد که متأسفانه تیشه به ریشه صادرات و تولید وارد کرده است.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

اولویت من با توجه به شغل اکثریت اهالی کمیسیون کشاورزی یا کمسیون صنایع خواهد بود.

مهمترین چالش استان را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

۱. خشک شدن دریاچه ارومیه
۲. کیفیت پایین خدمات بهداشت و درمان
۳. جاده‌های مواصلاتی
۴. مشکلات کم آبی در حوزه شرب و کشاورزی

کد خبر 6099508

دیگر خبرها

  • جذب ۲۰۰ هزار نفر در آموزش و پرورش طی دو سال اخیر
  • معارفه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان
  • ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • افزایش ۲۰ سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد