Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-02@22:10:42 GMT

همکاری مشترک ایران و ژاپن در حوزه پزشکی بازساختی

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۳۰۸۳۰

همکاری مشترک ایران و ژاپن در حوزه پزشکی بازساختی

به گزارش خبرگزاری برنا، مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص اهمیت فعالیت ایران در مراسم افتتاح مرکز طب بازساختی انستیتو پاستورکه در تالار ابن سینای انستیتو پاستور، گفت: طی سال‌های اخیر، پروژه‌های این مرکز در جهت درمان بیماری‌های عفونی بوده است؛ ولی از سال گذشته با توجه به برنامه عملیاتی که برای پاستور تهیه شد؛ استفاده از تکنولوژی های جدید برای درمان بیماری های عفونی، ازجمله استفاده از سلول درمانی و طب بازساختی دردستور کار انستیتو پاستور قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به اینکه فعالیت در عرصه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در بازار جهانی در کشور ضروری است تصمیم گرفتیم یک مرکز طب بازساختی با حمایت‌های مالی موجود و استفاده از پتانسیل اعضای هیات علمی و نخبگان تاسیس کرده و این مرکز را در دو بخش آزمایشگاه سلولی و آزمایشگاه مولکولی تجهیز کنیم.

رشد قابل قبول ایران در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی

در ادامه این مراسم، امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی بیان کرد: در ایران ظرفیت‌های بسیار ارزشمندی در زمینه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی وجود دارد و طی ده سال اخیر، رشد بالایی در این حوزه‌ها مشاهده شده است.

وی افزود: با توجه به ارتباط این مباحث با سلامت مردم، ما سعی در افزایش سطح بهداشت در ستاد سلول‌های بنیادی داشتیم. از این رو راه‌اندازی سه مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در کشور را در جزء برنامه‌های این ستاد قرار داده‌ایم.

به گفته حمیدیه، یک مرکز سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در تبریز افتتاح شده و به زودی نیز شاهد افتتاح یک مرکز در شیراز خواهیم بود.

وی همچنین به پروژه‌هایی مانند درمان نابینایی، ناشنوایی و نازایی اشاره کرد که طی چند سال آینده در مجموعه مطالبات مردمی قرار خواهند گرفت و در حوزه بین المللی نیز از بازار جهانی مناسبی برخوردار خواهد بود.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی با اشاره به تاثیر استفاده از سیستم کریسپر و ویرایش ژنوم برای مقاصد انسان دوستانه و سلامت در جهان و تاثیر آن بر مسائل امنیتی، نظامی و دفاعی کشور، گفت: در جهت انجام اقدامات پیشگیرانه به دنبال این هستیم که بگوییم مراکز ما هم توانایی انجام این فناوری‌های روز جهان را داریم.

شاهین آخوندزاده، قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، نیز در این مراسم گفت: قطعا در آینده این مرکز یکی از مراکز بسیار فعال کشور خواهد شد و نیروی انسانی جوان و فعال و زیرساخت‌های موجود در انستیتو پاستور از ویژگی‌های ممتاز این مرکز نسبت به سایر مراکز است.

وی همچنین افزود: فعالیت این مرکز با وجود امکانات و فضای کم، به علت همکاری با سایر مراکز ایزوله نیست و پویایی دارد، از این رو امید است با حمایت‌های آینده شاهد پیشرفت این مرکز باشیم.

همکاری مشترک ایران و ژاپن در حوزه پزشکی بازساختی

همچنین در ادامه این مراسم، امیرمحمد شهسوارانی، رئیس مرکز طب بازساختی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، نیز گفت: همکاری های مشترک این مرکز با دانشگاه اوزاکا و کیوتوی ژاپن در آینده ایجاد خواهد شد.

به گفته شهسوارانی، قرارداد همکاری بین انستیتو پاستور، مرکز طب بازساختی و دانشگاه‌های ژاپنی مذکور منعقد شده است که طی آن به دنبال دستیابی به مطالبات پزشکی و مردمی طی 5 تا 10 سال آینده هستیم.

وی افزود: امید است با توجه به پتانسیل دانشجویی تحصیلات تکمیلی موجود و تجهیزات این آزمایشگاه، تحقیق و توسعه طب بازساختی با استفاده از سلول‌های بنیادی، برای درمان و سلول درمانی شکل بگیرد.

رئیس مرکز طب بازساختی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی مراکز دیگری در ایران از جمله مرکز رویان، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی تهران به این مبحث وارد شده و دستاوردهای خوبی نیز داشته‌اند.

شهسوارانی پروژه تمایز سلول‌های بنیادی( IPS سلول‌های پرتوان القایی) به سلول‌های ریوی را پروژه محوری و بین المللی این مرکز معرفی کرد و آن را محور همکاری مشترک نامید.

وی همچنین سایر طرح‌های این مرکز از جمله، پروژه کریسپر و ویرایش ژنوم، میکروفلوئیدیک و تمایز سلول­های قلبی را به عنوان پروژه­های تکمیلی این مرکز معرفی کرد.

رئیس مرکز طب بازساختی در ادامه صحبت های خود از ساخت و تجهیز این مرکز با کمک‌های انستیتو پاستور و همکاران ژاپنی در دانشگاه اوزاکا و کیوتو گفت: برنامه های حمایتی مرکز تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، ستاد سلول‌های بنیادی و ستاد توسعه زیست فناوری برای توسعه این مرکز ضروری است.

به گفته دکتر شهسوارانی در حال حاضر 16 نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی ارشد، دکترا و یک دانشجوی پسا دکترا در این مرکز مشغول به فعالیت هستند.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۳۰۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمایت از ایجاد زیرساخت‌های تحقیقاتی و علمی مورد نیاز کشور در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی، ایجاد شبکه‌ای برای اشتراک‌گذاری امکانات و خدمات آزمایشگاهی، جذب نخبگان و محققان کارآمد به فعالیت در حوزه‌های مرتبط با علوم شناختی، از اهداف مهم ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در این مقوله است.

همچنین تشویق و ترغیب محققان و متخصصان برای دستیابی به خودکفایی و بومی‌سازی تجهیزات و حمایت از تولید ابزار‌ها و دستگاه‌های فناورانه توسط مراکز و شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از سیاست‌های ستاد علوم شناختی محسوب می‌شود.

در همین راستا، ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در سال گذشته حمایت از سرمایه‌گذاری در خصوص طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی ارزان قیمت و قابل حمل (Handheld Devices) را برای استفاده عموم جامعه و در راستای ارتقای سلامت و کارکرد‌های شناختی در دستور کار قرار داد.

این ستاد از شرکت‌های فعال در حوزه شناختی، اساتید دانشگاه‌ها، و سایر محققان حوزه علوم شناختی دعوت شد تا اطلاعات و جزئیات دستگاه‌هایی که توسط آنها قابلیت ساخت دارد را به ستاد علوم شناختی ارسال کنند تا پس از تأیید، حمایت ستاد از فعالیت در حوزه مورد نظر انجام شود.

 در چارچوب این سیاست و فراخوان ستاد چندین شرکت آمادگی خود را برای طراحی و ساخت ابزار‌ها و دستگاه‌های ارزان قیمت قابل حمل در زمینه‌های تحریک مغزی خانگی (نوروفیدبک و بیوفیدبک)، دستگاه‌های پرتابل ثبت و پردازش سیگنال‌های مغزی ۴ تا ۱۶ کانال با هدف بکارگیری در BCI، سیستم غربالگری زودهنگام اوتیسم با استفاده از صدای گریه کودکان و نوزادان، دستگاه آنالیز گفتگو، سامانه ارزیابی آمادگی تحصیلی کودکان پیش‌دبستانی و ابزار پوشیدنی جهت تشخیص حملات تشنج در بیماران مبتلا به صرع اعلام کردند.

این ابزار‌ها و دستگاهی در زمینه درمان افسردگی، اضطراب، بی‌خوابی، رفع مشکلات خواب، افزایش تمرکز، کاهش استرس، کاهش درد‌های میگرنی، افزایش سیستم‌های توانبخشی، درمان اختلالات شناختی-رفتاری مبتنی بر گفتگو، غربالگری، درمان افسردگی و اضطراب، تست ارزیابی آمادگی تحصیلی و پیش‌بینی صرع کاربرد‌های درمانی دارد. 

براساس اهداف و برنامه‌های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی درسال‌های اخیر بیش از ۱۰۰ آزمایشگاه تحقیقاتی در مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی در سطح کشور به ابزار‌های شناختی ساخت ایران تجهیز شده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی
  • ژن درمانی به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • ژن درمان به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران در قم آغاز شد
  • کنفرانس فیزیک بنیادی در قم آغاز شد
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران