Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، دکتر سید حسن هاشمی صبح امروز و همزمان با سومین روز از هفته سلامت در همایش 1000 نفری سفیران سلامت دانش آموزی، با تاکید بر اهمیت مصرف شیر، اظهار داشت: 60 درصد از دانش آموزان به صورت منظم، شیر مصرف می کنند که البته کافی نیست و حتما باید استفاده روزانه از شیر، میوه و سبزیجات در بین مردم و به ویژه دانش آموزان افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزیر بهداشت با بیان اینکه در دهه های گذشته، بیشترین علت مرگ مردم، بیماری های واگیری مانند وبا، دیفتری، سرخک و آبله بود، افزود: به دلیل پیشرفت علم بشری و با تولید واکسن ها، مقاومت مردم در برابر این بیماری ها بالا رفت اما امروزه بیماری های غیرواگیر، علت عمده مرگ مردم دنیا و ایران است.
دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: از هر ده دانش آموز، 5 نفر چاق هستند که از این پنج نفر 2 نفر اضافه وزن دارند، دو نفر تقریبا چاق هستند و یکی دو نفر هم شکم بزرگتر از قد و قواره خود دارند و دانش آموزان باید از اضافه وزن و چاقی بزرگترهای خود، عبرت بگیرند. 27 درصد از مردم فشار خون بالا دارند و به عللی مانند سکته های قلبی و مغزی جان خود را از دست می دهند زیرا فشار خون بالا موجب سکته مغزی یا فلج شدن و چربی خون بالا باعث سکته های قلبی می شود بنابراین ورزش و تحرک بدنی کافی، از انباشته شدن چربی ها در بدن، تنگ شدن دیواره های قلب و توقف جریان خون، جلوگیری می کند.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت پیشگیری از بیماری های غیرواگیر، گفت: بیماری هایی مانند سکته های قلبی، مغزی، سرطان، بیماری های تنفسی و اعصاب و روان بیشترین علت مرگ مردم است و از هر 4 نفر یک نفر فشار خون بالا دارد و متاسفانه 89 درصد از مردم ایران، نمک اضافی مصرف می کنند که البته به دلیل نمک بالای موجود در نان است.
دکتر هاشمی از کیفیت نامناسب آرد به عنوان یکی از دلایل افزایش استفاده نانوایان از نمک در نان یاد کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت نسبت به اصلاح کیفیت آرد و استفاده نانوایان از آرد ترکیبی اقدام کنند البته مردم در زمان خوردن غذا و میوه جات و همچنین در سر سفره از نمک استفاده می کنند.
وزیر بهداشت از کم تحرکی به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات حوزه سلامت یاد کرد و خطاب به دانش آموزان گفت: حدود 80 درصد از شما تحرک کافی ندارید در حالی که باید روزانه حدود یکساعت فعالیت بدنی داشته باشید چرا که در این صورت، ورودی و خروجی کالری به بدن تنظیم و باعث عدم انباشت چربی در شکم و قلب خواهد شد.
دکتر هاشمی گفت: اسم سفیران سلامت باید زیبنده رفتارتان باشد و ابتدا خودتان به توصیه هایی که به همکلاسی ها و اعضای خانواده می کنید، عمل کنید. بنابراین اگر می خواهید که حرفتان موثر باشد، خودتان بیشتر از آن چیزی که توصیه، صحبت و نصیحت می کنید، به آن عمل کنید.
وزیر بهداشت ضمن تقدیر از همکاری وزارت آموزش و پرورش به دلیل تربیت سفیران سلامت دانش آموزی، یادآور شد: وزارت بهداشت به تربیت داوطلبانه سفیران سلامت در بین دانشجویان و گروه های مختلف اجتماعی و خانواده ها پرداخته و در حال حاضر دو و نیم میلیون سفیر سلامت در کشور داریم و هدف گذاری ما، افزایش 20 میلیونی سفیران سلامت است.
دکتر هاشمی تصریح کرد: اگر بتوانیم جمعیت دانش آموزی را از نظر سواد سلامت و بهداشتی ارتقا بدهیم، در دهه های آینده مردم سالم تری را در جامعه خواهیم داشت البته تغییر فرهنگ، دشوار است و وقتی رفتارهای صحیح به عادت تبدیل شد، ملکه ذهن انسان می شود و نفع آن به خود انسان بر می گردد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: اگر در دهه های گذشته در حوزه سلامت، بهداشت و پیشگیری، خوب عمل کرده بودیم امروز نباید شاهد مشکلات و گرفتاری در حوزه بیماری ها و تحمیل هزینه های درمانی به کشور و سبد هزینه های ملی و فردی بودیم.
دکتر هاشمی ابراز امیدواری کرد که سفیران سلامت در بین خانواده، همکلاسی ها، بستگان و همشهریان خود، افراد بیشتری را برای عضویت در سفیران سلامت نه صرفا برای پوشیدن لباس یا داشتن نماد سفیر سلامت، تشویق کنند.
وزیر بهداشت با اشاره به خدمات بهداشتی و پیشگیرانه وزارت بهداشت در دولت یازدهم، یادآور شد: 35 میلیون بار خدمات سلامت دهان و دندان و یک میلیون و 250 هزار معاینه برای دانش آموزان انجام شد بنابراین امیدواریم که رفتار و اعمال شما، مقدمه ای برای تغییر رفتار جامعه و خانواده ها و ارتقای سلامت جسمی، روحی و روانی باشد.

دریافت کننده:نیوشا یعقوبی/انتشار دهنده:زهره حاجیان

700/701

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۳۴۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است

عباس عبادی در دومین روز از مراسم هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور در مشهد مقدس، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مسئله جهانی است، اظهار کرد: در جهان ۲۸ میلیون نفر کادر پرستاری داریم اما نیاز جهان ۳۴ میلیون نفر است یعنی با کمبود ۶ میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم؛ از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی افزود: عدالت در سلامت در سرفصل‌های وزارت بهداشت نیز قرار گرفته است؛ این عبارت به معنای دسترسی آسان و ارزن مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری ۲۳۰ هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت ۵۵۰ هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است و بنابراین پرستاران می‌توانند در سنجه‌های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه‌تر می‌کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا ۳۰ سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می‌شوند جایگاه آن‌ها در نظام سلامت باید ارتقا یابد.

عبادی با اشاره به اینکه در رشته‌های گروه پرستاری شامل اتاق عمل و فوریت‌های پزشکی سالانه ۱۵ هزار نفر تربیت می‌شوند، خاطرنشان کرد: همچنین ۱۳ رشته کارشناسی ارشد پرستاری داریم که شامل مراقبت‌های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، بزرگسالان، سلامت جامعه، روان پرستاری و ‌.. است.

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در شغل پرستاری بیان کرد: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را مردان تشکیل می‌دهند اما در کشور ما پذیرش دانشجویان آقا افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران بانوان و ۲۵ درصد آقایان هستند. جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌کند زیرا ماهیت پرستاری سخت است و شیفت‌های غیرمتعارف در آن وجود دارد و خدمت پرستاری یک لحظه نیز قابل متوقف شدن نیست.

وی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان ۸ درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به ۱۱ درصد نیز می‌رسد اما در کشور ما ۳ تا ۵ درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه‌ای به حوزه سلامت شد این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به ۳ تا ۴ درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

وی با بیان این‌که انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در صد سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود اما بعد از توسعه فناوری‌ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوع سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی دارد، گفت: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌اند استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه‌های درسی‌شان در حوزه‌های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال در کشورهای حوزه اسکاندیناوی نخستین مراجعه مردم به پرستاران و مراقبان سلامت است و برآوردها نشان داده ۸۵ درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در توازن نیروی انسانی و به کارگیری نیروی انسانی نیاز به بازنگری داریم، تاکید کرد: ظرفیتی که به طور خاص و عام در پرستاری ایران وجود دارد می‌تواند بسیاری از خلاهای مراقبتی را پوشش دهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • بیش‌ از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند
  • آئین اختتامیه جشنواره سفیران سلامت با تجلیل از فعالان سلامت