Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@04:22:26 GMT

کمبود تخت های بیماران دیالیزی در آذربایجان شرقی رفع شد

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۳۴۳۵۱

کمبود تخت های بیماران دیالیزی در آذربایجان شرقی رفع شد

محمدحسین صومی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: در حالیکه پیش از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تعداد تخت های دیالیزی 139 عدد بود، این رقم در سال 1395 به 294 تخت رسید که افزایش چشمگیری دارد.
وی ، تعداد بیماران دیالیزی استان را در سال 1392 یکهزار و 241 نفر اعلام کرد که این رقم در سال 1395 به یکهزار و 395 بیمار رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صومی با اشاره به اینکه به ازای هر پنج بیمار یک تخت دیالیزی در شاخص های جهانی قابل قبول است، اظهار کرد: این رقم در آذربایجان شرقی به ازای هر چهار و نیم بیمار یک تخت دیالیزی است که آماری بسیار خوب و مناسب می باشد و این آمار نیاز آذربایجان شرقی برای پنج سال آینده را تامین می کند و از این نظر استان در سطح رتبه های ممتاز کشوری قرار دارد.
وی، مجموع تخت های دیالیزی شهر تبریز را 388 تخت بیان کرد و گفت: علاوه بر این کلان شهر، در شهرهای مرند، هریس و چارایماق نیز در راستای توسعه تخت های دیالیزی اقداماتی در حال انجام است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، توجه به توسعه بخش های پیوندی در بیمارستان های آذربایجان شرقی را یکی از اولویت های مهم این دانشگاه برشمرد و افزود: سال گذشته تعداد 84 مورد پیوند کلیه در بیمارستان های استان به ثبت رسید که با راه اندازی ساختمان جدید در تبریز این آمار به طور یقین افزایش چشمگیری خواهد یافت.
صومی، از راه اندازی و ایجاد بخش پیوند مغز استخوان در بیمارستان شهید قاضی تبریز نیز خبر داد و افزود: پارسال در این زمینه تعداد 16 مورد پیوند مغز استخوان به انجام رسید که پیش از آن این آمار صفر بود.
وی، با قدردانی از تلاش ها و مساعدت های نیکوکاران و خیرین سلامت در توسعه بخش سلامت آذربایجان شرقی، یادآور شد: تمامی بخش های مربوط به پیوندها با کمک های افراد خیر در استان پا گرفته است که با برنامه ریزی های انجام شده قصد توسعه این بخش ها در تبریز و شهرهای بزرگ استان را داریم.
صومی ادامه داد: در بخش پیوند اعضا هم کانون دارای 32 تخت است که 11 تخت مربوط به وی آی پی و چهار تخت اتاق مجزا می باشد و تبریز از این لحاظ در ابعاد فنی و پزشکی پس شیراز در رده دوم دانشگاه های علوم پزشکی کشور قرار دارد.
وی، ظرفیت علمی و پزشکی تبریز برای انجام پیوند مغز استخوان را سالانه بیش از 50 مورد دانست و ادامه داد: سالانه در سطح این استان 100 بیمار نیازمند پیوند مغز استخوان هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به راه اندازی تخت های روانپزشکی در سایر بیمارستان های استان علاوه بر بیمارستان رازی تبریز، گفت: پیشتر تنها مرکز درمانی که به بیماران روانی خدمات می داد، بیمارستان رازی بود که ضرورت داشت به جهت افزایش این نوع بیماری ها، تخت های مجزا در سایر بیمارستان ها نیز ایجاد شود.
صومی افزود: بر این استان تبریز همراه با شهرهای کرمان و مشهد به عنوان پایلوت انتخاب و دانشگاه علوم پزشکی تبریز متعهد شد تا پایان سال جاری نسبت به ایجاد تخت های مجزا در بیمارستان های شهرهای اسکو، جلفا، بناب، بستان آباد، سراب و میانه اقدام کند.
به گفته وی، تاکنون بیمارستان شهرهای اسکو، جلفا، بناب و بستان آباد به تخت های روان پزشکی با کادر درمانی و پزشکی متخصص ، مجهز شده و بهره برداری از آنها آغاز شده است.
خبرنگار: سیدیحیی مرتضائی **انتشاردهنده: محمد عزیزی راد
3038/518

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۳۴۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد

کمبود نگران‌کننده انسولین بیماران دیابتی در بریتانیا را به چالش کشیده و موجب افزایش استرس و اضطراب در میان ۴۰۰ هزار مبتلا به دیابت نوع یک در این کشور شده است‌.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بریتانیا در حال حاضر با کمبود داروهایی از جمله داروهای اختلال نقص‌توجه و بیش‌فعالی، صرع و انسولین مواجه است که این امر به‌ویژه موجب افزایش نگرانی میان بیماران دیابتی نوع یک و خانواده‌های آن‌ها شده است.

تأمین منظم انسولین در بدن برای زندگی ضروری است و دسترسی قابل‌اعتماد به آن بخشی حیاتی از زندگی مبتلایان به دیابت نوع یک به‌شمار می‌رود که بدن آن‌ها به دلیل یک وضعیت خود ایمنی، نمی‌توانند به‌طور طبیعی انسولین بسازد، بنابراین باید هر روز آن را تزریق و دوز انسولین خود را تنظیم کنند.

کمبود انسولین و افزایش خطر زندگی

اخبار مربوط به هر گونه کمبود این دارو موجب ایجاد اضطراب قابل‌توجهی در افراد مبتلا به دیابت نوع یک می‌شود که برای سلامتی این بیماران به‌شدت مضر است. مبتلایان به دیابت نوع یک در عرض چند روز بدون انسولین جان خود را از دست می‌دهند و استرس ناشی از کمبود آن این امر را تسریع می‌کند.

گفته می‌شود که کمبود دارو در بریتانیا یک امر عادی است که برگزیت به تشدید آن منجر می‌شود، با این حال اداره ملی سلامت بریتانیا درصدد اطمینان‌بخشی به مبتلایان به دیابت نوع یک برآمده است تا بدانند در صورت در دسترس نبودن محصولات انسولین معمولی که استفاده می‌کنند، می‌توانند از فرمول‌های جایگزین بهره ببرند. با این حال تعدادی از افراد به دلیل تزریق «دوز نامناسب» با مشکلاتی مواجه شده و به دلیل کتواسیدوز (یک عارضه جانبی بالقوه تهدید کننده زندگی دیابت نوع یک) در بیمارستان بستری شده‌اند.

بنابراین تأثیر کمبود این دارو بر بیماران و داروخانه‌های جامعه بریتانیا همچنان یک نگرانی عمیق محسوب می‌شود. این قبیل کمبودها نه‌تنها بر توزیع به موقع داروها تأثیر می‌گذارد، بلکه فشار زیادی را از نظر عملیاتی و مالی بر داروخانه‌های جامعه وارد می‌آورد. از سوی دیگر ماهیت نامطمئن عرضه دارو، شرایط تهدید کننده زندگی را برای بیماران سراسر بریتانیا برجسته کرده است و مردم خواستار ساماندهی سیستم شکننده عرضه داروهای بریتانیا توسط دولت شده‌اند.

کمبود نگران‌کننده انسولین به‌عنوان جدیدترین موردی که بریتانیا را تحت‌تأثیر قرار داده است، باعث ایجاد استرس بالایی برای ۴۰۰ هزار فرد مبتلا دیابت در این کشور شده است و گفته می‌شود این محصولات در میان کمبود تولید جهانی تا سال آینده در دسترس نخواهد بود.

کد خبر 749027

دیگر خبرها

  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • حال مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس ایرانی در ارمنستان مساعد است
  • انفجار گاز در بستان‌آباد ۶ نفر را راهی بیمارستان کرد
  • انفجار گاز فاضلاب در پارک پرواز تبریز چهار مصدوم به جا گذاشت
  • حضور اسکواش باز البرزی در اردوی تیم ملی دختران جوان و نوجوان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • اضافه شدن چهارمین دستگاه دیالیز، به تجهیزات بیمارستان دارالشفاءمیرجاوه
  • وکیل در آذربایجان شرقی
  • بدحالی چند تن از هواداران تراکتور