Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیته فنی حادثه پلاسکو ابعاد مختلف گزارش کمیته فنی را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، حمزه شکیب عضو کمیته فنی حادثه پلاسکو در نشست خبری که برای تشریح گزارش 352 صفحه‌ای این کمیته برگزار شد، با بیان اینکه پس از تشکیل کمیته فنی پلاسکو بررسی‌ها برای تعیین علل قبل از حادثه حین و بعد از حادثه آغاز شد، گفت: از افراد مجرب و اساتید دانشگاه در حوزه‌های مختلف استفاده کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شش کارگروه مقاوم‌سازی، تاسیسات برقی، مبحث 22، مدیریت بحران، حقوقی و تجارب کارشناسان امر برای آسیب‌شناسی را تشکیل دادیم که مجموعا 60 کارشناس طی بیش از 2 ماه طی شبانه‌روز بررسی ابعاد مختلف پلاسکو را در دستور کار قرار دادند که نتیجتا گزارش 352 صفحه‌ای آماده شد.

وی با بیان اینکه در این گزارش سعی شد با الهام از حادثه پلاسکو برای ساختمان‌های موجود کاری صورت بگیرد و ساختمان‌های موجود مورد توجه قرار گرفتند، گفت: متاسفانه برای ساختمان‌های موجود هیچ سیستم نگهداری وجود ندارد در حالی که باید بر روی این ساختمان‌ها سرمایه‌گذاری شود.

عضو کمیته فنی حادثه پلاسکو با بیان اینکه علت اصلی این حریق مشکل برق و جرقه‌ای بود که به خاطر سیم‌کشی معیوب ایجاد شده بود، گفت: ساختمان پلاسکو سیستم مکانیکی داشت که این سیستم جوابگوی نیازهای این حجم کسبه، مغازه‌ها و... نبود و به همین دلیل برخی افراد سیستم گرمایشی و سرمایشی مضاعف ایجاد کرده و هرکسی به سلیقه خود کابل برقی کشیده بود که باید اعلام کنم مساله بنیادی این ساختمان عدم نگهداشت صحیح بوده است.

شکیب با بیان اینکه این ساختمان نه نقشه معماری و نه نقشه سازه داشت و برهمین اساس طراحی نقشه این ساختمان برای بررسی‌های دقیق‌تر بسیار سخت بود، تصریح کرد: نهایتا توانستیم با کمک مسوول تاسیسات و همچنین استفاده از پایان‌نامه یک دانشجو که در مورد ساختمان پلاسکو بوده و نقشه معماری آن را نیز کشیده بود و همچنین مصاحبه با کسبه، یک نقشه از ساختمان پلاسکو به دست آوریم و مدل فروریزش را طراحی کنیم.

وی با بیان اینکه با بررسی دوربین‌های کنترل تخلفات که در اطراف ساختمان پلاسکو وجود دارد، دریافتیم که اعلام حریق به آتش‌نشانی دیراعلام شده است، گفت: بررسی‌ دوربین‌های شهری و همچنین گوش دادن به صدای آتش‌نشانان نشان می‌دهد که دو بار حریق پلاسکو اطفا شده است و در ساعت 10 آتش‌نشانان مشغول لکه‌گیری بودند. اما از آنجایی که مواد اشتعال‌زا در این ساختمان وجود داشت، دوباره شعله می‌گیرد.

عضو کمیته فنی حادثه پلاسکو با بیان اینکه هیچ‌کس احتمال فروریزش ساختمان پلاسکو را نمی‌داد، ضمن تشریح ویژگی اسکلت ساختمان پلاسکو، افزود: تیرهای جانبی و کابل‌ها تحت تاثیر حرارت خود را رها کردند و این در حالی است که اگر مباحث 22 پیرامون این ساختمان اجرایی می‌شد و نقشه ساختمان در اختیار مسوول نگهداری ساختمان قرار می‌گرفت، با این وضعیت، مواجه نمی‌شدیم.

شکیب با بیان اینکه تجهیز آتش‌نشانان مشکل را حل نمی‌کند، ادامه داد: فرض کنید آتش‌نشانی به 10 برابر تجهیزات فعلی مجهز شود اما وقتی ساختمان‌هایی به مانند پلاسکو دارید که ناایمن هستند، قطعا آتش‌نشانان زمین‌گیر می‌شوند.

وی با بیان اینکه 120 صفحه این گزارش مربوط به مدیریت بحران است، گفت: در این قسمت، به کالبد فیزیکی، آواربرداری، تخلیه و فرماندهی عملیات توجه شده است و ما حتی به برخی شائبات مبنی بر به همراه نداشتن بی‌سیم توجه کردیم و قویا اشاره کردیم که در مواردی بی‌سیم کم بوده و حتی پیشنهاد دادیم از آنجایی که به لحاظ تحریم‌ها نمی‌توانیم چنین تجهیزاتی داشته باشیم شهرداری می‌تواند از توان شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کند.

عضو کمیته فنی حادثه پلاسکو با بیان اینکه اگر تجهیزات ایمنی ساختمان پلاسکو مناسب بود، این تجهیزات آتش‌نشانان برای اطفای حریق کافی بود، گفت: یک لوله انتقال آب از پایین به بالا در ساختمان پلاسکو وجود داشته است اما در طبقه دهم و یازدهم شیر آب کار نکرده و آتش‌نشانان مجبور شدند که به طبقه هشتم بروند و اگر سیستم ساختمان امکانات اولیه را داشت، تجهیزات آتش‌نشانان در آن زمان برای اطفا کافی بود.

شکیب با بیان اینکه ما با نگاه مقصریابی در کمیته کار نکردیم و سعی داشتیم با بررسی دقیق موضوع و ارائه پیشنهادات کارشناسی مانع از وقوع اتفاقات مشابه شویم، تصریح کرد: برخی‌ها می‌گویند که آتش‌نشانی باید در این حادثه از بالگرد استفاده می‌کرد، هرچند که بالگرد مورد نیاز است اما برای حادثه پلاسکو نمی‌توانستیم به دلیل محدودیت فضا و نوع حریق از بالگرد استفاده کنیم. مگر فشار آب بر سقف کاذب چقدر است؟

وی با بیان اینکه 4 سقف بالاتر از حریق مانع بین بالگرد و حریق بود و زاویه پرتاب آب نیز محدود بود، گفت: استفاده از بالگرد در طبقات 10 تا 12 کارآیی لازم را نداشت حتی برخی‌ها نیز عنوان کرده بودند که به دلیل سنگینی وزن سازه به علت تزریق آب ساختمان فروریزش کرده است که این صحبت‌ها را نیز رد می‌کنم و پیشنهاد می‌شود افراد از اظهارنظرهای غیرکارشناسی بپرهیزد.

عضو کمیته فنی حادثه پلاسکو با بیان اینکه اگر آتش نزدیک به نما بود، به راحتی می‌شد آن را اطفا کرد، خاطرنشان کرد: حریق در عمق ساختمان ایجاد شده بود و امکان مدیریت آن سخت‌تر بود و باید بگویم در زمان فروریزش ابتدا قسمت شمال غربی به علت افت مقاومت در تیرهای فرعی فرو می‌ریزد و دو الی سه نفر از آتش‌نشانان که پیش‌بینی فروریزش نداشتند محبوس می‌شوند و تعدادی از آتش‌نشانان نیز برای کمک به آنها می‌روند که پس از 9 دقیقه ساختمان فرو می‌ریزد و آنها جان خود را از دست می‌دهند.

شکیب در پاسخ به این سوال که چرا کمیته فنی و حقوقی شورای شهر تهران پیرامون بررسی ابعاد مختلف حادثه پلاسکو نتوانسته مقصران این حادثه را شناسایی کند به ایسنا گفت: ما تعدادی از اساتید دانشگاه بودیم که تنها به بررسی ابعاد فنی پلاسکو پرداختیم و ما قاضی نیستیم، هرچند که مراجع قضایی می‌توانند از این گزارش ما استفاده کنند.

عضو کمیته فنی حادثه پلاسکو با بیان اینکه این کمیته سعی کرده در تهیه گزارش فارغ از جناح‌بندی‌ها استقلال خود را حفظ کرده و نظرات تخصصی خود را ارائه کنند، گفت: هدف ما مقصریابی نبوده چراکه آیا به نظر شما پیدا کردن مقصر می‌تواند مشکل را حل کند؟ که پاسخ خیر است چراکه با ارائه راهکار می‌توان از بروز حوادث بعدی جلوگیری کرد و گزارش علمی بدون جهت‌گیری است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۳۴۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین فن کویل‌های بازار را بشناسید

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فن کویل های سقفی جهت تأمین سرمایش و گرمایش مجتمع های مسکونی، اداری، مراکز تجاری و کلیه مکان‌ هایی که نیازمند کنترل دمای هر یک از فضاها بطور جداگانه هستند، استفاده می شوند. برای آشنایی بیشتر با مشخصات فنی، ظرفیت های مختلف و نحوه انتخاب و خرید انواع فن کویل سقفی در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

راهنمای بررسی و انتخاب فن کویل سقفی

فن کویل‌ های سقفی از لحاظ ظاهر، ظرفیت و کیفیت ساخت (میزان صدا و حجم هوای تولیدی) فشار دارای بیشترین تنوع می باشند. فن کویل سقفی دارای انواع مختلفی است که همه آن‌ها به دلیل نصب در بالای سقف کاذب واحدهای ساختمان‌‎ ها، در این دسته بندی جای گرفته اند. فن کویل‌ سقفی شامل فن کویل سقفی توکار (مکش از زیر - مکش از پشت)، سقفی روکار، کانالی و کاستی است که برای استفاده گسترده در پروژه‌های ساختمانی در ظرفیت‌های هوادهی 200 الی 2000 (CFM) عرضه می گردند.  این فن کویل ها همانند هواساز داکت اسپلیت ها هستند با این تفاوت که سینی درین آنها به صورت سینی خارجی outlet و در هواساز داکت اسپلیت به صورت داخلی inlet می باشد.

انواع فن کویل سقفی فن کویل سقفی توکار فن کویل سقفی روکار

فن کویل های سقفی روکار یا همان فن کویل زمینی قابلیت نصب بر روی زمین و داخل سقف کاذب را دارا می باشند و در زیر سقف ساختمان و یا روی زمین نصب می گردند. از فن کویل سقفی روکار هنگامی که کانال کشی فن کویل سقفی در ساختمان تعبیه نشده باشد استفاده می گردد که در بخش فن کویل های سقفی زمینی به طور کامل شرح داده شده است.

فن کویل های سقفی توکار از یک یونیت مستطیل شکل (پلانیوم باکس) تشکیل شده اند که درون سقف کاذب ساختمان نصب می گردند. در برند های مختلف فن کوئل، جنس فن ها متفاوت می باشد که با توجه به نیاز پروژه قابل ارائه می باشد به طور مثال فن کویل های سقفی توکار گرین دارای بلوور پلیمری و فن کویل های مانلی دارای فن های آلومینیومی می باشند. فن کویل سقفی توکار قیمت مناسب تری نسبت به سایر فن کویل ها دارا می باشد و به همین دلیل از بهترین فن کویل های سقفی بشمار می روند و معمولا از ظرفیت 200 تا 1200 CFM طراحی می شود.

لوله کشی فن کویل های توکار ممکن است به صورت دو مدل دو لوله ای و چهار لوله ای انجام شود. این لوله ها وظیفه رفت و برگشت آب مورد نیاز برای سرمایش و گرمایش را برعهده دارند. شایان ذکر است الکتروموتور فن این فن کویل دارای 3 مدل شفت کوتاه، شفت یکطرفه و شفت دو طرفه می باشد.

اجزای فن کویل سقفی

اجزای درونی فن کویل ها شامل فن، الکتروموتور، کویل حرارتی، فیلتر، شیر هواگیری، سینی درین و سایر اتصالات و تجهیزات می باشد. شایان ذکر است شیرهایی که در مسیر خروجی آب از فن کویل قرار دارند از جمله شیر متعادل کننده وظیفه رفع مشکل افت فشار آب در پروژه های بزرگ و همچنین برای اینکه آب بیش از نیاز فن کویل های بعدی وارد نشود، تعبیه شده اند. فیلتر های فن کویل های سقفی نیز معمولا قابل شستشو می باشند و لازم است در فواصل زمانی معین جهت زدودن گرد و غبار ناشی از ورود هوا به درون یونیت، شستشو شده و مجدد بر روی یونیت نصب شوند.

شیر سه راهی برقی نیز به عنوان یکی دیگر از اجزای فن کویل سقفی از ترموستات فرمان می گیرد و وظیفه آن تنظیم مقدار آب سرد و یا آب گرم ورودی به فن کویل ها می باشد به طور کلی این شیر باعث افزایش و یا کاهش دمای آب فن کویل با توجه به دستور ترموستات می باشد. علاوه بر شیر سه راهه شیر دو راهه PICVD نیز در فن کویل سقفی وجود دارد که وظیفه آن تحت فشار قرار دادن سیستم برای هدایت آب مورد نیاز هر بخش می باشد.

نصب فن کویل سقفی

جهت نصب فن کویل سقفی توکار نیاز است که محل قرار گیری فن کویل از قبل در سقف ساختمان طراحی و اجرا شده باشد تا بتوان فن کویل ها را به درستی نصب کرد. فن کویل های سقفی دارای یک دریچه در زیر یونیت جهت دسترسی آسان به فن کویل، تعمیر و سرویس آن و یک دریچه در جلوی فن کویل جهت پرتاب و جریان هوای گرم و سرد به درون محیط می باشند. مکش هوا در فن کویل های سقفی معمولا از زیر فن کویل و یا پشت آن می باشد. هنگام نصب فن کویل های سقفی لازم است لوله کشی ورودی و خروجی آب گرم و سرد در مدار ساختمان انجام شود.

ابعاد فن کویل سقفی

ابعاد فن کویل سقفی مهم است زیرا بر عملکرد دستگاه تأثیر می‌گذارد. به طور کلی، فن کویل‌های بزرگ‌تر ظرفیت بالاتری دارند و می‌توانند حجم بیشتری از هوا را جابجا کنند. این بدان معناست که آن‌ها می توانند فضاهای بزرگتری را خنک یا گرم کنند.

علاوه بر ظرفیت، ابعاد فن کویل سقفی نیز بر توزیع هوا تأثیر می‌گذارد. فن کویل‌های بزرگ‌تر می‌توانند جریان هوای بیشتری ایجاد کنند که می‌تواند باعث شود هوا در کل فضا به طور یکنواخت توزیع شود. این امر برای ایجاد راحتی بیشتر مهم است.

با این حال، در برخی موارد، ممکن است محدودیت فضا در سقف وجود داشته باشد که انتخاب فن کویل با ابعاد بزرگ‌تر را محدود کند. در این موارد، مهم است که فن کویل با ابعاد مناسب برای فضای موجود انتخاب شود. اگر سقف کوتاه باشد، ممکن است فضای کافی برای نصب فن کویل سقفی با ابعاد بزرگ‌تر وجود نداشته باشد.

به دلایلی که در بالا توضیح داده شد، همیشه تولیدکنندگان فن کویل سقفی تلاش می‌کنند تا محصولات خود را به‌گونه‌ای بسازند که در عین حال که فضای کمی به خودش اختصاص می‌دهد، عملکرد مورد انتظار را نیز داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ببینید | لحظه دلخراش سقوط تعدادی از مردم غزه از روی ساختمان بماران شده / حاوی تصاویر آزاردهنده
  • بهترین فن کویل‌های بازار را بشناسید
  • فروریختن یک ساختمان چند طبقه در آفریقای جنوبی/ ۳ نفر کشته شدند
  • سکانس‌هایی از فیلم نگهبان شب
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • رفع مشکلات منطقه ۱۳ در دستور کار کمیته نظارتی شورای شهر اصفهان
  • مهار حریق در ساختمان ۴ طبقه شهرک پردیسان
  • تخریب کامل ۱۲۰ ساختمان در حادثه آتش سوزی شفت
  • آجر قزاقی چیست؟ 5 کاربرد آجر سنتی+ عکس نمای آجر قزاقی
  • اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر