Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، نشست فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با حضور شهیندخت مولاوردی وهیات رییسه نهاد مردمی بنیاد توسعه کارآفرینی و جوانان برگزار شد.

در این جلسه که به‌منظور ارائهگزارشیاز فعالیت پژوهشی این سازمان مردم‌نهاد برگزار شد،گزارش بانک جهانی در رابطه با وضعیت زنان در ایران و اقدامات پژوهشی آن‌ها برای رفع و اصلاح قوانین تبعیض‌آمیز وهمچنین استماع توضیحات معاونت امور زنان ریاست جمهوری در رابطه با اقدامات صورت گرفته در حوزه زنان در دستور کار قرار گرفت و برخی از نمایندگان عضو فراکسیون زنان نیز دیدگاه‌های خود را در این ارتباط بیان کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلودارزاده: بخشی از اقدامات درمورد اشتغال زنان از طریق شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به نتیجه رسید

سهیلا جلودارزادهنیز در این نشست نکاتی را بیان کرد و در رابطه با اقدامات مجلس در بحث حل مشکلات زنان گفت: برخی از طرح‌ها و لوایح در دستور کار مجلس قرار گرفته اما عملاً به جایی نرسیده‌اند اما بعضی از موارد هم تا جایی که امکان داشته پیش رفته و ما بایدتلاش خود را انجام دهیم تا نتیجه حاصل شود.

او گفت: اقدامات مهمی درخصوص سیاست‌های اشتغال زنان از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی به نتیجه رسیده لذا این امکان وجود دارد که برخی قوانین از این طریق پیگیری شوند.

مافی: قوانین تبعیض‌آمیز حوزه زنان در اولویت قرار گیرند

پروانه مافی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه باید در حوزه اجرا و تقنین تقسیم کار انجام شود، گفت: مباحث مربوط به کسب و کار زنان وسیع است، هرچند برخی موارد مانند موضوع ارث را نمی‌توان مورد بررسی قرار داد چراکه این موارد تغییرپذیر نیستند به نظر می‌رسد که باید قوانینی که امکان بررسی آنها وجود دارد را در اولویت قرار داد.

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس همچنین خاطرنشان کرد: باید فعالیت‌های عملیاتی و اجرایی آغاز شود و به نتیجه برسد تا جامعه زنان هم خوشبین و امیدوار شود و باور کنند فعالیت‌هایی در حال انجام است.

او گفت: اگر در صحن علنی مجلس حساسیت ایجاد شود قطعا با تغییر و اصلاح قوانین حوزه زنان همراهی نمی‌کند اما زنان مجلس این توان را دارند که بدون ایجاد حساسیت رای مثبت را در صحن علنی کسب کنند.

اولادقباد: زنان سرپرست خانوار، بدسرپرست و آسیب‌دیده در اولویت قرار گیرند

فریده اولادقباد نیز در این جلسه با تاکید بر اولویت بندی اشتغال زنان، گفت: یکی از این اولویت‌ها می‌تواند مسئله زنان سرپرست خانوار، بد سرپرست و یا آسیب‌دیده اجتماعی باشد چراکه اشتغال آنها می‌تواند از برخی رفتارها پیشگیری کند، البته تا جایی که اطلاع دارم در معاونت زنان مناطقی به عنوان پایلوت در نظر گرفته شده‌اند که این کارها در آن مناطق انجام شود.

حسینی: سیاست‌های تشویقی زنان در برنامه ششم و بودجه فرصت تصویب پیدا نکرد

فاطمه حسینی دیگر نماینده عضو فراکسیون نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه سیاست‌های تشویقی زنان در برنامه ششم و بودجه به عنوان پیشنهاد مطرح شد اما فرصتی برای تصویب آنها نشد، گفت: اینکه در مجلس به دنبال راه‌حل‌هایی برای رفع این مشکل هستیم خوب است که کارآفرینان هم در جریان باشند که کارهایی در جهت توان افزایی انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه بالغ بر ۶۰ پیشنهاد چاپ شده در لوایح برنامه و بودجه مربوط به اشتغال زنان وجود داشت، گفت: پیگیری حضور زنان در هیئت مدیره بانک‌ها یا در سفارتخانه‌ها از جمله موضوعاتی بوده که به وزرای امورخارجه و اقتصاد در این باره تذکر و یادآوری شده است.

ذوالقدر: معاونت زنان ریاست جمهوری از کارآفرینان زن حمایت کند

فاطمه ذوالقدر از جمله دیگر نمایندگان عضو فراکسیون زنان بود که به بیان برخی مشکلات در حوزه اشتغال زنان پرداخت و با اشاره به لزوم فعالیت بیشتر معاونت زنان و امور خانواده ریاست‌جمهوری در این راستا، گفت:به نظر می‌رسد معاونت زنان باید قوی‌تر و جدی‌تر وارد شده و از کارآفرینان زن حمایت کند.

محتشمی‌پور: به جای تاسف نسبت به مسائل اشتغال باید راهکار ارائه کرد

فخرالسادات محتشمی‌پور نیز که به‌عنوان مهمان در این جلسه حضور داشت،اعلام کرد: در سال ۷۸ نظرسنجی از دختران جوان بین ۱۵ تا ۳۰ سال انجام شد که نیاز اولیه شان را اشتغال مطرح کردند و از مجلس و دولت هم مطالبه اشتغال را داشتند.

مدیر اجرایی انجمن زنان کارآفرین یادآور شد: واقعیت این است که همه نسبت به مسائل اشتغال اظهار تاسف دارند درحالیکه که باید به جای تاسف راهکار ارائه دهند.

مولاوردی:راهکارهای لازم برای بهبود وضعیت زنان بررسی شود

شهیندخت مولاوردی در این جلسه ابراز امیدواری کرد که در سال «اقتصاد مقاومتی: تولید و اشتغال» با ارائه راهکارها و پیشنهادات لازم و اجرای پژوهش‌های صورت گرفته در حوزه زنان گام‌های موثری برداشته شود.

او گفت: فارغ از کارگروه کارآفرینی و اشتغالدر زیرمجموعه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است،با مشارکت بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان اقدامات خوبی برای اشتغال زنان انجام شده وپیشنهادات دیگری از سازمان‌های مردم‌نهاد مختلف برای همکاری و انجام کار پژوهشی به معاونت رسیدهو احتمالاً کارگروهی مشترک برای بررسی دقیق‌تر اقدام‌های صورت گرفته و نیازسنجی زنان در حوزه اشتغال ایجاد خواهد شد.

معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهوری همچنین خاطرنشان کرد:متاسفانه اطلاعات اشتباهی از وضعیت زنان ایران به سازمان‌های جهانی داده می‌شود و همین اطلاعات غلط ایران را در رده‌های بسیار پایین رتبه‌بندی‌ها قرار داده است.

او اضافه کرد:سند سیاستی زنان و بازار کار غیررسمی و گزارش سیاست اجرای اشتغال پایداربا دو گروه هدف زنان سرپرست خانوار و فارغ‌التحصیل دانشگاهی به شورای‌عالی اشتغال ارسال شده است که این سندها در نوبت گنجانده شدن تا در چارچوب سند اشتغال پایدار کشور قرار دارند.

او یادآور شد: بنابر گزارش مسائل و انتظارات زنان ایران که در هیات دولت ارائه شده، معاونت زنان بنا به مصوبه دولت با همکاری وزارت کار به ارائه سند توانمندسازی زنان ملزم شده است و باید راهکارهای لازم برای بهبود وضعیت زنان بررسی شود.

مولاوردی ادامه داد: بررسی همه‌جانبه و شناسایی گره‌های کور در حوزه زنان منجر به تدوین سند بسیارعریض و طویلی شد که در این سند همه موارد تبعیض‌آمیز -به غیر از بحث سهم ارث- گنجانده شده است اما در مرحله بررسی و اعمال نظر دستگاه‌ها همه موارد این سند ازسوی آن‌ها رد شد و گفتند که همه موارد را داریم اما سوال این است که اگر همه این قوانین وجود دارد، چرا مشکلات و آسیب‎های زنان به این قدر زیاد است.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه طرح جامع توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانواده در ۱۵ استان به شورای اجتماعی کشور ارائه شده، تصریح کرد: این طرح تصویب شده و قرار است در فاز دوم طرح‌های خود آن را به اجرا در بیاورند، ضمن آن‌که شاخص‌هایی برای این استان‌ها مبتنی بر طرح پایلوت شهرری مدنظر قرار گرفته است.

اوادامه داد: رفع قوانین مخل کسب و کار در دستورکار دولت قرار دارد با این حال حضور بخش خصوصی و نهادهای مردم‌نهاد برای تفهیم موضوع در این جلسات اهمیت فراوان دارد.

سلحشوری: فراکسیون زنان در راستای حل مشکل اشتغال کوتاهی نمی‌کند

پروانه سلحشورینیز در بخش دیگری از این جلسه به بیان نکاتی درباره وضعیت اشتغال زنان پرداخت و گفت: قوه مجریه، مقننه و نهادهای مدنی به‌دنبال رفع مشکلات اشتغال که یکی از آنها مربوط به حوزه زنان می‌شوند، هستند.

او گفت: مجلس هم اقدامات لازم را انجام داده، به‌عنوان مثال مسئله سن ازدواج از جمله موضوعاتی است که فراکسیون زنان آن را در دستور کار خود قرار داده و آن را پیگیری می کند، البته یک فوریت بحث تعیین تکلیف فرزندان زنان ایرانی در پی ازدواج با مردان غیرایرانی در صحن علنی مجلس تصویب شده است.

رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامیادامه داد: مجلس در برنامه ششم نیز مصوبات خوبی برای زنان داشته است که طرح جامع توانمند سازی زناننمونه آن به‌عنوان اولویت کلان به شمار می‌آید، البته زنان مجلس درصدد انجام اقدامات موثی در حوزه‌های مربوط به زنان هستند و ما برای قانونگذاری آمادگی داریم و کمک خود را دریغ نمی‌کنیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۳۸۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس

اعتراض مخالفان علیه لایحه "ماموران خارجی" در مقابل ساختمان پارلمان گرجستان در تفلیس به درگیری با نیروهای پلیس منجر شد که برای متفرق کردن مردم از گاز فلفل، گلوله‌های لاستیکی و ماشین‌ای آبپاش استفاده کرده و تعدادی از معترضان را بازداشت کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، اواخر روز سه‌شنبه، مخالفان قانون «شفافیت نفوذ خارجی» بار دیگر تظاهرات کرده و خیابان روستاولی در مرکز پایتخت که به پارلمان این کشور منتهی می‌شود را مسدود کردند. 

در این رابطه ساختمان پارلمان برای محافظت توسط پلیس محاصره شد. بعد از مدتی، نیروهای ویژه امنیتی برای متفرق کردن معترضان شروع به استفاده از گلوله‌های لاستیکی و ماشین‌های آبپاش  کردند. آنها حتی به سمت جمعیت گاز اشک آور پرتاب کردند. در پاسخ به تهاجم پلیس، معترضان شروع به پرتاب سنگ و بطری به سمت آنها کردند. بدین ترتیب درگیری بین معترضان و نیروهای پلیس و ویژه امنیتی در مجاورت ساختمان پارلمان گرجستان شدت گرفت.

وزارت بهداشت گرجستان بامداد امروز، چهارشنبه، گزارش داد که در جریان اعتراضات شب گذشته سه افسر پلیس  زخمی و در بیمارستان بستری شدند.

با این حال، در بیانیه این وزارتخانه به تعداد افراد آسیب دیده از جمع تظاهرکنندگان مسالمت آمیز و خبرنگاران اشاره‌ای نشده است، اما رسانه‌های محلی گزارش دادند که ده‌ها نفر از مردم نیاز به مراقبت‌های پزشکی پیدا کردند.

همزمان یک شبکه تلویزیونی از بازداشت حداقل 15 نفر از معترضان خبر داد. از جمله لوان خابیشویلی، رئیس حزب مخالف گرجستان "جنبش وحدت ملی" در جریان تجمع اعتراضی در تفلیس، بازداشت شد. جنبش وحدت ملی از وزارت امور داخلی خواسته تا امنیت جسمانی خبیشویلی را تضمین کرده و فوراً او را آزاد کند. عکسی از او منتشر شده که در جریان درگیری با پلیس مجروح شده است.

رئیس جمهور گرجستان خواستار عدم استفاده از زور علیه معترضان شد

علاوه بر این، در بحبوحه این حوادث، سالومه زورابیشویلی، رئیس‌جمهور گرجستان از وزارت امور داخلی این کشور  خواست تا علیه معترضانی که اکنون در تفلیس علیه لایحه عوامل خارجی تظاهرات می‌کنند، از زور استفاده نکند. 

در پیام درخواست زورابیشویلی آمده است: «من از وزیر امور داخلی می‌خواهم که فوراً از پراکنده کردن تظاهرات مسالمت آمیز مردم و استفاده از زور نامتناسب، خشونت علیه جوانانی که با دست خالی در خیابان تجمع کرده‌اند، خودداری کند. من از وکلای عمومی می‌خواهم که فوراً به این مسئله واکنش نشان دهند تا از هرگونه اقدام خشونت آمیز و غیرقانونی نیروهای ویژه علیه مردم جلوگیری شود.»

رئیس جمهور گرجستان همچنین ابراز اطمینان کرد که این تجمع مسالمت آمیز بوده و هیچ گونه تهدیدی برای نظم و امنیت ایجاد نمی کند، اگر نیروهای پلیس از اقدام خشونت آمیز اجتناب کنند.  

کمیته امور حقوقی پارلمان گرجستان روز دوشنبه لایحه قانونی «شفافیت نفوذ خارجی» را در قرائت دوم تصویب کرد. در جریان بحث در این باره که 10 ساعت طول کشید، مناظرات داغی بین نمایندگان حزب حاکم "رویای گرجستان - گرجستان دموکراتیک" و مخالفان صورت گرفت و به دلیل نقض قوانین، 14 نماینده مخالف از سالن اخراج شدند. 

این لایحه در اولین قرائت در اواسط آوریل به تصویب رسیده بود. 

هنوز تاریخ ارائه این لایحه برای رای گیری در نشست عمومی پارلمان گرجستان اعلام نشده است.

مقابله پلیس با اعتراضات مخالفان دولتی در گرجستانقصد رئیس جمهور گرجستان برای وتوی قانون "عوامل خارجی"گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • نماینده چابهار: ماجرای باغ ازگل که بدون اطلاع امام جمعه به نام او زده شده، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟
  • برگزاری اولین دوره تشکیلاتی «بشری» توسط جامعه اسلامی دانشجویان
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • ۹۶ درصد اشتغال تعهد شده در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده است
  • استفاده از ChatGPT برای ارزیابی مشکل قلبی عاقلانه نیست!
  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است
  • درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • تخصیص ۵۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای سدهای مازندران
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد