Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@22:42:10 GMT

چه عواملی باعث ساییدگی دندان‌ها می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۴۰۱۲۲

یک متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی گفت: یکی از عوامل مهمی که باعث تخریب تاج دندان می‌شود، ایجاد نیروهای زیاد جوشی است که به دنبال عادت‌های غلط جویدن و یا جفت‌بندی غلط دندان‌ها ایجاد می‌شود.

آنا: رضا طایفه دولو، گفت: رشته تخصصی دندانپزشکی ترمیمی به درمان بیماری‌های تاج دندان می‌پردازد و این درمان و بازسازی شامل نواقص تکاملی و اکتسابی مانند بیماری‌های میکروبی، بیماری‌های ناشی از تروما و آسیب‌های ضربه‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
تمامی این عوامل با ایجاد اختلال در عملکرد دندان‌ها (جویدن و تکلم) و یا نواقص ظاهری، شکل و یا رنگ باعث نارضایتی بیمار می‌شود.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: یکی از عوامل مهمی که باعث تخریب تاج دندان می‌شود، ایجاد نیروهای زیاد جوشی است که به دنبال عادت‌های غلط جویدن و یا جفت بندی غلط دندان‌ها ایجاد می‌شود و این تخریب‌ها تحت عنوان بیماری‌های «سطح جونده» نامیده می‌شود.

این متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی ادامه داد: تمام کسانی که دچار سایش دندانی هستند یا به طور مکرر دچار شکستگی روکش‌ها، پرکردگی و شکستگی ریشه دندان‌ها می‌شوند به نحوی تحت استرس، نیروهای زیاد و یا تاثیر مواد شیمیایی مخرب مثل اسیدهای غذایی هستند و عامل اصلی این بیماری و تخریب می‌تواند ناهماهنگی بین عضلات و جفت شدن و حرکات دندان‌ها باشد که به دنبال آن دندان‌ها در مقابل پوسیدگی و شکستگی‌ها مستعد می‌شود. گاهی ناهماهنگی عضلات و دندا‌ن‌ها عامل دردهای عضلانی فک و صورت است که با میگرن‌ها و دردهای عصبی اشتباه گرفته می‌شود.

دولو اظهار کرد: یک ناراحتی ساده سطح جونده دندان‌ها می‌تواند دندان را مستعد ابتلا به بیماری‌های لثه و سیستم نگهدارنده آن کند و دوام و بقای آن را زیر سوال ببرد. بسیاری از بیماران به دنبال تخریب‌ها، تاج دندان‌های شان شکسته یا کوتاه می‌شود و احساس می‌کنند که حتی ارتفاع صورتشان هم تغییر کرده است.

وی گفت: دندانپزشکی ترمیمی با ارائه روش‌های دقیق ضمن مراقبت از سلامت نسج تاج دندا‌ن‌ها، به پیشگیری از عوامل مستعد کننده در برابر بیماری‌ها می‌پردازد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۴۰۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سید معلمی، اظهار داشت: هدف از این پویش اطلاع رسانی و آموزش در خصوص اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه و سلامت عمومی افراد است. بین سلامت دهان ودندان و سلامت جسمی رابطه مشخصی وجود دارد و برخی از بیماری های دهان و دندان می تواند تاثیراتی در بیماری های دیگر داشته باشند و همینطور برخی بیماری های جسمی نیز می تواند برای دهان ودندان مشکلاتی ایجاد کند.

وی با بیان این که مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی) از مهم ‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان بوده و سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است، افزود: بیماری های شدید لثه و دیابت رابطه دو طرفه دارند و هر کدام از آن ها می تواند باعث تشدید بیماری دیگر شود، بنابراین توجه به سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. البته خونریزی لثه‌ها در مسواک زدن نباید باعث ترک مسواک زدن شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که این پویش در روز اول به عنوان «دهان دریچه سلامت» به ارتباط این بیماری ها می پردازد و توجه مردم را به سلامت دهان و دندان معطوف و متمرکز می کند، ادامه داد: در روز دوم نیز شعار «سلامت دهان و دندان؛ سلامت کودک» را خواهیم داشت.

دکتر سیدمعلمی اضافه کرد: در این روز با حضور در مدارس و آموزش به دانش آموزان و معاینات دهان و دندان بچه ها، افزایش آگاهی نسبت به سلامت دهان و دندان را در مدارس و دانش آموزان انجام می شود تا اگر یک دانش آموز به اقدامات بهداشتی، درمانی نیاز داشت به مراکز جامع سلامت جهت دریافت خدمت معرفی شود.

وی بیان کرد: در روز سوم پویش هدف ما بر اهمیت دادن به سلامت دهان و دندان از دیدگاه نهادهای مردمی و سایر نهادهای دولتی متمرکز خواهد بود. در این روز به تبیین نقش سایر نهادها و افراد در بحث سلامت دهان ودندان پرداخته می شود که چه کمک هایی می توانند در این زمینه ایفا کنند. در کل هدف پویش سلامت دهان و دندان، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در پایان با بیان این که خدمات اساسی و مهم دندانپزشکی در مراکز بهداشت برای همگان در دسترس است، گفت: خدمت رایگان دندانپزشکی در مراکز بهداشت در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر به افراد ارائه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • پویش سلامت دهان و دندان