Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@03:01:09 GMT

سهم تلفن‌های همراه در سوانح رانندگی چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۴۰۵۴۶

سهم تلفن‌های همراه در سوانح رانندگی چقدر است؟

بسیاری از تحقیقات نشان داده که خطر تصادف، هنگام استفاده از تلفن همراه، چهاربرابر خطر تصادف در حالت عادی است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تعادل ، آخرین گزارشی که با کمک نرم‌افزارهای هوشمند ایمنی جاده به‌دست آمده، تایید می‌کند که خطر استفاده از تلفن‌ همراه هنگام رانندگی، بسیار بیشتر از تصور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باتوجه به داده‌های به‌دست آمده از رانندگان امریکایی، سالانه از میان 570میلیون سفر، تقریبا در حدود 3.1میلیون راننده از تلفن‌های همراه خود استفاده می‌کنند. درواقع می‌توان گفت رانندگان امریکایی از هر 10سفر، 9بار اقدام به استفاده از گوشی تلفن همراه می‌کنند که این نوع استفاده آنها را بیشتر درمعرض خطر قرار می‌دهد.

به نظر کارشناسان، این آمار بسیار نگران‌کننده است، به‌خصوص اینکه در این گزارش‌ها مشخص شده در طول سفر یک‌ساعته، رانندگان به‌طور متوسط در حدود 3دقیقه و نیم، از تلفن‌های همراه خود استفاده می‌کنند.

طبق آخرین گزارش‌ به‌دست آمده، مشخص شده تعداد تصادفات مربوط به استفاده از تلفن همراه، نسبت به سال 2010 نزدیک به 50درصد افزایش داشته است. در این سال، تعداد تصادف‌هایی که بر اثر استفاده راننده از تلفن همراه حین رانندگی بود، در حدود 46هزار مورد عنوان شده که این تعداد در سال 2015، به 69هزار مورد افزایش یافته است. در بسیاری از گزارش‌ها اعلام شده که در سال 2016، برای نخستین‌بار، آمار تلفات تصادف‌ها از مرز 40هزار نفر نیز گذشته است.

آمار رسمی منتشر شده توسط اداره ملی ترافیک بزرگراه‌ها، نقش قابل‌توجهی برای تلفن‌های همراه در تصادفات درنظر گرفته است. از آنجا که رانندگان معمولا بعد از تصادف به استفاده از تلفن همراه خود اعتراف نمی‌کنند، این سازمان با استفاده از نرم‌افزارهای هوشمند ایمنی جاده‌، این آمار را به‌دست آورده است.

همان‌طور که اشاره شد، در سال 2010، مجموع تصادف‌های جاده‌یی بر اثر استفاده از تلفن‌ همراه در حدود 46هزار مورد عنوان شد. در حدود 30هزار مورد از این تصادف‌ها تنها منجر به خسارت‌های مالی برای رانندگان بود و نزدیک به 15هزار مورد نیز، ‌آسیب و جراحت در پی داشته است. باوجود اینکه بیشتر این تصادف‌ها خسارت مالی به همراه داشته‌اند، اما طبق آمار به دست آمده، تعداد تلفات در تصادف‌هایی که راننده از تلفن همراه خود استفاده می‌کرده، حدود 408نفر در سال 2010 بوده است.

در سال 2011 نیز این تعداد به 50هزار تصادف رسید اما تلفات ناشی از آن در مقایسه با سال 2010، کاهش یافت و به 385مورد گزارش رسید. در سال‌های 2012 و 2013 نیز، تعداد تصادف‌های ناشی از استفاده رانندگان از تلفن همراه، سیر صعودی داشت. در سال 2012، تلفات ناشی از این تصادف‌ها به 415نفر رسید و در سال 2013 تعداد تلفات در حدود 445نفر گزارش شد. درواقع در این سال بیشترین مورد تصادف‌هایی گزارش شد که به‌دلیل استفاده از تلفن همراه صورت گرفته بود.

این افزایش تصادف‌ها، به چالشی جدی تبدیل و محققان را وادار کرد راهکارهایی برای کاهش تلفات پیشنهاد دهند. بر این اساس در سال 2014،

2 محقق از دانشگاه ویرجینیا غربی یک طرح رادیکال برای کاهش آمار تلفات ناشی از تصادفات پیشنهاد کردند.

محققان در این طرح به مجهز کردن اتومبیل‌ها با دستگاهی اشاره کرده‌اند که کارکرد تلفن‌های همراه را حین حرکت مختل می‌کند. در این سال، در بسیاری از کشورها به‌صورت جدی استفاده از تلفن همراه برای رانندگان ممنوع و جرایم سنگینی برای رانندگان خاطی درنظر گرفته شد.

به نظر می‌رسد تاحدودی این اعمال محدودیت‌ها، موثر واقع شد، چراکه در این گزارش، به کاهش تعداد تصادف‌های مربوط به استفاده از تلفن همراه اشاره شده است. آن‌طور که در این گزارش آمده، در سال 2014، این نوع تصادف‌ها در حدود 404مورد اعلام شد که در مقایسه با سال قبل، کاهش داشت.

در 5 سال اخیر، تنها در سال 2014 بود که تعداد تصادف‌های ناشی از استفاده از تلفن همراه کاهش یافت. در عین حال، در سال 2015، رقم‌های مربوط به این تصادف‌ها سیر صعودی خود را ادامه داد. ظاهرا تصویب قانون و اعمال محدودیت‌ها، به‌طور قطعی نمی‌تواند این مشکل را حل کند، چراکه براساس آمار‌ها، همچنان درصد زیادی از رانندگان هنگام رانندگی با تلفن همراه خود صحبت می‌کنند و بخشی از آنان نیز هنگام رانندگی پیامک نوشته و ارسال می‌کنند. این درحالی است که این اقدامات در بسیاری از شهرها و کشورهای جهان ممنوع است.

بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که خوش‌بینی رانندگان عامل مهمی در استفاده آنها از تلفن همراه حین رانندگی است. معمولا بسیاری از رانندگان، تصور می‌کنند که تسلط کافی بر رانندگی خود دارند و در هر شرایطی می‌توانند خودرو را تحت کنترل داشته باشند. در سال‌های اخیر کشورها محدودیت‌های مختلفی را در مورد استفاده از تلفن همراه حین رانندگی اعمال کرده‌اند. غیر از تلفن همراه، دیگر فناوری‌های درون خودرو مانند دسترسی به اینترنت، سیستم‌های اطلاعاتی رهیاب و سیستم‌های هشداردهنده تصادف نیز می‌توانند کاهش سطح دقت راننده را درپی داشته باشند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۴۰۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی

با آغاز سفر حجاج ایرانی به عربستان، به رسم هر سال برخی اپراتورهای تلفن همراه، تعرفه‌های مکالمه، پیامک و اینترنت خود و برخی پیام‌رسان‌های داخلی هم خدمات خود را برای تسهیل ارتباطات حجاج اعلام کردند.

به گزارش ایسنا، هر ساله و با فرارسیدن روزهای حج تمتع، هر یک از اپراتورهای تلفن همراه امکانات ویژه‌ای را در اختیار حجاج قرار می‌دهند که شامل تعرفه‌های مکالمه، پیامک و اینترنت می‌شود. همچنین یکی از مزیت‌های استفاده از سرویس رومینگ، نرخ مناسب در مقایسه با سایر اپراتورهای داخلی و خارجی است. البته در کنار اپراتورهای ارتباطی چند سالی است پیام‌رسان‌های داخلی هم وارد این بحث شده و خدمات متعددی را جهت تسهیل ارتباطات حجاج ارائه داده‌اند.

بر این اساس همزمان با ایام حج و به دلیل اینکه برقراری تماس اینترنتی در عربستان محدودیت‌هایی دارد و حجاج ایرانی برای ارتباطات تصویری و صوتی با داخل ایران نیازمند استفاده از پیام‌رسانی بودند که قابلیت ارسال و دریافت کد ورود در این کشور را داشته باشد. در همین رابطه یک پیام‌رسان ایرانی از سال گذشته برای اولین بار در زمینه حل این موضوع تلاش کرد و حجاج می‌توانستند در عربستان با وارد شدن به این پیام‌رسان تماس چند رسانه‌ای با کیفیت با داخل ایران و همچنین حجاج دیگر در عربستان برقرار کنند.

طبق اعلام رسمی مسئولان از جمله وزیر ارتباطات، این پیام‌رسان در ایام حج از شش خرداد تا دوم مرداد سال گذشته ۱۲ میلیون تماس تصویری از سوی حجاج با ایران و بلعکس را ثبت کرد. 

علاوه بر این، امسال هم طبق اعلام روابط‌عمومی اپلیکیشن بله، حجاج می‌توانند به راحتی ارز مسافرتی خود را همانند ادوار گذشته از این اپلیکیشن تهیه کنند. تماس صوتی و تصویری به صورت فردی و گروهی از دیگر قابلیت‌های این پیام رسان برای حجاج است تا تجربهٔ این سفر معنوی را با اعضای خانواده‌ و دوستان‌ خود به اشتراک بگذارند.

امین تجملیان-قائم مقام اپلیکیشن مذکور- دربارهٔ حضور اپلیکیشن این اپلیکیشن در عربستان، توضیح داد: با توجه به محدودیت‌هایی که کشور عربستان برای برقراری تماس اینترنتی دارد، حجاج ایرانی بهتر است از پیام‌رسان‌هایی استفاده کنند که قابلیت ارسال و دریافت کد به عربستان را دارد. اپلیکیشن گفته شده این امکان را دارد و حجاج می‌توانند به راحتی با دسترسی به آن، از این برنامه استفاده کنند.

طبق اعلام، ویژگی‌ مهمی از قبیل تماس گروهی تا ۲۰ نفر  وجود دارد که می‌تواند برای هماهنگی بین اعضای کاروان یا عوامل کاروان با یکدیگر مورد استفاده قرار گیرد. ارزمسافرتی هم از دیگر ویژگی‌های شناخته شدهٔ  محسوب می‌شود که افراد قبل از شروع سفر خود می‌توانند از این اپلیکیشن دریافت کنند.

همچنین برای دریافت ارز مسافرتی ابتدا باید بلیت هواپیمای سفر تهیه شود؛ سپس با مراجعه به اپلیکیشن مذکور، در زبانهٔ خدمات، بخش خدمات بانکی و انتخاب ارز مسافرتی، مراحل دریافت ارز، آغاز می‌شود. بعد از انجام مراحل خرید ارز مسافرتی، مسافران با داشتن کد ۱۵ رقمی شناسۀ فروش، می‌توانند ارز خود را در فرودگاه‌های بین‌المللی از دستگاه‌های خودپرداز بانک ملّی ایران دریافت کنند.

در کنار ارائه خدمات متنوع یک پیام‌رسان داخلی، اپراتورهای تلفن همراه هم اقداماتی جهت تسهیل ارتباطات حجاج انجام داده اند. به طور مثال اپراتور اول تلفن همراه سعی کرده است با طراحی بسته‌های رومینگ از لحاظ حجم بسته و مدت سفر که از منظر قیمتی قابلیت رقابت با سیم‌کارت‌های عربی را دارد، مانع از خروج ارز از کشور شود. این اپراتور طی توافقاتی با اپراتورهای عربستانی، عرضه مکالمه و دیتا را برای مشترکان همراه اول فراهم آورد.

ارائه تخفیف در نرخ‌های «آزاد» مکالمه، اینترنت و پیامک

همراه اول  اعلام کرده ضمن اعمال تخفیف‌های ۱۷، ۲۰ و ۲۵ درصدی به ترتیب روی نرخ استفاده آزاد از «مکالمه»، «پیامک» و «اینترنت»، بسته‌های ویژه رومینگ حج ۱۴۰۳ را نیز تعریف کرده است که نرخ «استفاده آزاد مکالمه» با ۱۷ درصد تخفیف به دقیقه‌ای ۱۰ هزار تومان، هر «پیامک با نرخ آزاد» با ۲۰ درصد تخفیف به چهار هزار تومان و هر مگابایت «استفاده آزاد از اینترنت» با ۲۵ درصد تخفیف به سه هزار تومان رسیده است.

مشترکان اپراتور اول تلفن همراه علاقه‌مند به استفاده از بسته‌های رومینگ حج، باید پیش از سفر خود، اقدام به فعال‌سازی سرویس رومینگ بین الملل با شماره‌گیری کد دستوری «ستاره ۱۰ ستاره ۲۹۱۱ مربع» یا خرید بسته‌های رومینگ با شماره گیری «ستاره ۱۰ ستاره ۴۰ مربع» و رجوع به منوی شماره ۵ مربوط به بسته‌های عربستان و خرید بسته‌های این کشور کنند. با این کار علاوه بر دریافت رایگان پیامک‌های بانکی، دسترسی رایگان به درگاه «همراه من» برای آنان وجود خواهد داشت.

تمامی حجاجی که سیم‌کارت این اپراتور در اختیار دارند، می‌توانند برای پرداخت قبوض و خرید شارژ از کد دستوری USSD و همچنین اپلیکیشن‌های «همراه من» و «اوانو» استفاده کنند. همچنین لازم به ذکر است روشن کردن گوشی و دریافت پیامک رایگان است.  

 تعرفه‌های تخفیفی اپراتور دوم تلفن همراه ویژه حج ۱۴۰۳

مشترکان ایرانسل هم می‌توانند تا ۳۱ تیر ۱۴۰۳، این خدمات را با تعرفه‌های تخفیفی ذکرشده، در عربستان سعودی استفاده کنند. بدین‌ترتیب مشترکان اپراتور مذکور، علاوه بر اینکه نیاز به خرید سیم‌کارت و تغییر شماره ندارند، در هزینه مکالمه، پیامک و اینترنت مصرفی‌شان‌ در طول سفر صرفه‌جویی می‌شود و در مقایسه با تعرفه اپراتورهای کشور عربستان، مبالغ کمتری را بابت بهره‌مندی از خدمات ارتباطی می‌پردازند.

مشترکان اپراتور دوم تلفن همراه می‌توانند در عربستان سعودی، از خدمات اینترنت رومینگ ۵G ایرانسل نیز بهره‌مند شوند. این اپراتور خدمات رومینگ بین‌الملل ۵G را از آذر ماه سال ۱۴۰۰ ارائه و امکان استفاده از این خدمت را، علاوه بر عربستان، در کشورهای امارات متحده عربی، چین، تایلند، هنگ‌کنگ، قطر و ویتنام فراهم کرده است.

بسته‌ اینترنت و بسته ترکیبی با تخفیف استثنایی

تعرفه‌ها و بسته‌های تخفیفی ویژه اپراتور دوم تلفن همراه برای استفاده از خدمات رومینگ، از طریق اپراتورهای STC و Mobily در نظر گرفته‌ شده است و زائرا حج امسال، امکان خرید بسته‌های اینترنت ویژه حجاج با تخفیف را دارند. این بسته‌های ۶۰ روزه به ترتیب، با حجم ۱.۵ گیگابایت و قیمت ۴۲۵هزار تومان، حجم ۳ گیگابایت و قیمت ۶۰۰هزار تومان و حجم ۷ گیگابایت و قیمت یک میلیون و ۳۰۰هزار تومان، عرضه شده است.

اپراتور دوم تلفن همراه همچنین بسته ترکیبی مکالمه و پیامک برای مشترکانی که در سفر به سرزمین وحی نیاز به استفاده بیشتر از مکالمه و پیامک را دارند، درنظر گرفته است که شامل ۳۰ دقیقه مکالمه با ایران یا عربستان و ۳۰ پیامک، با اعتبار ۷ روز و با قیمت ۲۰۰هزار تومان است. خرید و فعال‌سازی تمام بسته‌ها با شماره‌گیری کد دستوری #۱*۴*۱۱۱۱* و یا مراجعه به سوپراپلیکیشن ایرانسل‌من، امکان‌پذیر است.

تعرفه‌های ارتباطی بدون فعال‌سازی بسته

همچنین هزینه هر دقیقه تماس داخلی در کشور عربستان، هر دقیقه تماس با ایران و نیز هر دقیقه تماس دریافتی در کشور عربستان، ۱۰هزار تومان خواهد بود. هزینه ارسال هر پیامک، ۴۰۰۰ تومان و هزینه هر مگابایت اینترنت همراه مصرفی بدون فعال‌سازی بسته نیز، ۳۰۰۰ تومان است.

 دریافت پیامک در مدت سفر رایگان است و هزینه تماس ورودی و خروجی، بر مبنای دقیقه و از زمان شروع مکالمه، محاسبه می‌شود؛ بنابراین، در صورتی که تماس ورودی، پاسخ داده نشود، هزینه‌ای بابت آن برای مشترک منظور نمی‌شود. مشترکان اپراتور دوم تلفن همراه در کشور عربستان، می‌توانند علاوه بر استفاده از سوپراپلیکیشن ایرانسل‌من، با شماره‌گیری رایگان کد دستوری #۷*، سیم‌کارت خود را شارژ کنند. روشن کردن تلفن‌همراه در زمان رومینگ، هیچ هزینه‌ای ندارد.

لازم است مشترکان توجه داشته باشند که با روشن کردن اینترنت رومینگ، دیتای مورد استفاده در اپلیکیشن‌های تلفن‌همراه، با هزینه رومینگ محاسبه خواهد شد. بنابراین بهتر است از غیرفعال بودن به‌روزرسانی خودکار و موارد مشابه در اپلیکیشن‌های نصب شده خود اطمینان حاصل کنند.

فعال‌سازی خدمت رومینگ

فعال‌سازی خدمت رومینگ حتما باید قبل از سفر و از طریق شماره‌گیری کد #۱*۱۱۱۱* از سیم‌کارت ایرانسلی و یا با استفاده از  سوپراپلیکیشن ایرانسل‌من انجام شود. به این منظور، مشترکان لازم است در این سوپراپلیکیشن، ابتدا گزینه «سایر» را انتخاب کنند، سپس در قسمت «پرونده» و پس از آن قسمت «خدمات رومینگ»، رومینگ بین‌الملل خط خود را فعال کنند.

مشترکان باید توجه داشته باشند که بسته‌های اینترنت، مکالمه و پیامک فعال در شبکه ایران، هنگام حضور در کشور عربستان سعودی، قابل استفاده نیست و لازم است در صورت تمایل، بسته‌های اینترنت ویژه رومینگ را فعال کنند.

مشترکان باید در نظر داشته باشند برای تماس با شماره‌های ایرانی در خارج از کشور، لازم است پیش از شماره مشترک مدنظر خود، حتماً کد ۰۰۹۸ را شماره‌گیری کنند (مثال:‌ ۰۰۹۸۹۳۵۱۲۳۴۵۶۷ (تلفن همراه) یا ۰۰۹۸۲۱۸۷۶۵۴۳۲۱ (تلفن ثابت)).

پیشنهاد می‌شود مشترکان، پیش از ورود به کشور عربستان سعودی، حداقل ۱۰۰ هزار تومان در سیم‌کارت اعتباری خود شارژ داشته باشند و اگر در طول سفر برای برقراری تماس با مشکلی مواجه شدند، ابتدا از کافی‌بودن میزان اعتبار (شارژ) سیم‌کارت خود مطمئن شوند. همچنین پیشنهاد می‌شود که مشترکان دائمی نیز، به میزان مورد نیاز، سقف مصرف مجاز سیم‌کارت خود را افزایش دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سهم ۴۹ درصدی شهری کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • یک افسر روسی، مسئول آموزش رانندگان در تهران قدیم!
  • دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در کرج
  • سوانح رانندگی در خراسان رضوی ۱۱ نفر را راهی بیمارستان کرد
  • سهم ۴۹ درصدی شهر کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج اعلام شد
  • اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی
  • آموختن اتول‌رانی زیر تابلو پرستو | مسئول آموزش رانندگان یک افسر روسی بود
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • احتمال ریزش سنگ، با بارش باران در جاده چالوس