Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@06:23:14 GMT

دست‌های پشت پرده برای نابودی چای ایرانی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۴۴۳۴۳

دست‌های پشت پرده برای نابودی چای ایرانی


تحریریه پارسینه: در حالی ذائقه مردم به سمت مصرف چای ایرانی تغییر کرده و مصرف این چای در کشور در حال افزایش است که دست‌های پشت پرده قصد دارند که با اقدامات خود ایران را همچنان محتاج به واردات نگه دارند.
به تازگی از گوشه و کنار خبرهایی در خصوص تغییر کاربری اراضی زیر کشت چای به گوش می‌رسد. این خبر تلخ موجب می‌شود که مسئولان جهاد کشاورزی فکر واردات چای به سرشان خطور کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه واردات بی رویه و قاچاق چای دو معضلی هستند که صنعت چای در کشور را با مشکل جدی روبه رو ساخته اند.
از سوی دیگر محصول چای نیز همچون سایر محصولات کشاورزی که از لحاظ کیفیت ارزش بالایی دارند به صورت فله ای به کشورهای دیگر صادر می‌شود و با بسته بندی خوش آب و رنگ و چند برابر قیمت به کشور خودمان وارد می‌شود.
براین اساس در شرایط فعلی صنعت چای کشور علی رغم بالا بودن کیفیت ایرانی اما همچنان درجا می‌زند. برخی از نبود بسته بندیهای رنگی چون چای های خارجی می‌گویند و برخی دیگر از دست های پنهانی که مانع رشد چای ایرانی و برد بازرگانان چای خارجی در کشور!
این درحالی است که چایهای خارجی وارداتی به ایران علی رغم بسته بندیهای جذاب و گاها هدایای تبلیغاتی در آن اما از کیفیت لازم برخوردار نیست تا جاییکه برخی از کارشناسان چایهای خارجی را تنها شامل اسانس و رنگ می‌دانند.
پیش از این مصرف چای خارجی بسیار بیشتر از حالا بود. در حال حاضر اما مردم بیش از گذشته نسبت به مصرف چای ایرانی علاقمندی نشان داده اند و آن را مصرف می‌کنند. اما گفتنی است محدودیت ذخایر چای کشور و اراضی زیر کشت و تغییر کاربری آنها زنگ خطری برای آینده چای ایرانی به شمار می‌رود. زنگ خطری که اکنون باید مسئولان را از خواب خوش بیدار کند. زیرا عنقریب است که با این وضعیت به وجود آمده خطر کمبود چای در ایران و کاهش تولید آن گریبان گیر کشور شود.
برخی از فعالان ای عرصه و کارشناسان معتقدند که چای هم همچون سایر محصولات مافیا دارد. اکنون که خبر تغییر کاربری زمین های چای به گوش می‌رسد برخی‌ها دلیل این اتفاق را در حضور مافیای چای جستجو می‌کنند.
برخورد با تغییر کاربری باغات چای
اخیرا مسئولان در واکنش به این اتفاقات اعلام کرده اند که با تغییر کاربری باغات چای با به شدت مخالفیم و از طریق ادارات چای به سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت امور اراضی اعلام می کنیم تا برخوردهای لازم صورت گیرد.
محمدولی روزبهان رییس سازمان چای کشور در خصوص وضعیت چای سنواتی و فروش آن گفته است: چای سنواتی یعنی چای که از تولید آن بیش از سه سال گذشته باشد که قابلیت شرب ندارد. با توجه به نظر سازمان غذا و دارو و استاندارد چای از تاریخ تولید فقط سه سال قابلیت شرب دارد، آن هم در صورتی که در شرایط مناسبی انبار شده باشد.
او می‌گوید: بعد از سال ۱۳۸۹ هیچ چای بیش از سه سال باقی نماند و حتی باقیمانده تولید سال ۱۳۹۳ در سال ۱۳۹۴ فروش رفت. روزبهان همچنین گفت: چای‌های سنواتی موجود با مساعدت دستگاه های ذیربط و قوه قضائیه در انبارهای پلمب شده باقی ماند و حتی ۳۰ هزار تن از چای موجود از سال ۱۳۷۹ بنابر مصوبه دولت مقرر شد فقط برای مصارف صنعتی و با کنترل دستگاه‌های ذیربط به خارج از کشور صادر شود.
کاهش بی‌سابقه صادرات چای در سال گذشته
گفتنی است سال ۹۵ شاهد کاهش بی سابقه چای بودیم این در حالی است که سال گذشته این محصول به صورت فراروان تولید شد. پیش از این یک کارشناس چای گفته بود که پس از گذشت بیش از ۱۰۰ سال اکنون یک منظره را می‌بینیم، واردات و واردات و واردات و آن هم با چه مبالغی. شکی نیست که محدودیت سطح کشت چای و عدم هماهنگی میزان تولید داخلی با نیاز مصرفی کشور یکی از عوامل موثر در این زمینه بوده‌ است. اما از این هم نمی‌شود، گذشت که در همان سطح محدود باید از سرمایه‌های صرف شده و نیرو و شوق عوامل فعال در این حوزه حمایت معقول به عمل آید.
بنابراین اگر زمین‌‍‌های چای تغییر کاربری بدهد، این موضوع منجر به افزایش واردات چای در ایران و رونق فروش و مصرف چای خارجی می‌شود. بدین ترتیب به نظر میرسد دست‌های پشت پرده به دنبال محدود کردن تولید چای ایرانی هستند تا ایران را محتاج به واردات و ناخوداگاه سلیقه ایرانیان را به سمت مصرف چای خارجی سوق دهند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۴۴۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم

آفتاب‌‌نیوز :

خلیل الحیه در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه با این خبرگزاری در استانبول انجام داده همچنین تاکید کرد که حماس آمادگی دارد به سازمان آزادی‌بخش فلسطین بپیوندد تا یک دولت واحد برای غزه و کرانه باختری تشکیل شود.

این اظهارات مقام ارشد حماس می‌تواند امتیاز قابل توجهی برای اسرائیل به شمار رود چرا که این گروه فلسطینی همواره تاکید کرده که مبارزه خود را تا زمان نابودی اسرائیل ادامه خواهد داد. الحیه که از مقام‌های بلندپایه حماس به شمار می‌رود که در مذاکرات برای آتش بس و تبادل گروگان‌ها حضور داشته در این مدت گاهی لحن تند و مخالف و گاهی هم بیان آشتی‌جویانه‌ای داشته است.

او در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید کرد که «حماس آمادگی دارد حدود کشور فلسطینی را بر اساس قطعنامه‌های بین‌المللی که تاکید دارد باید در امتداد مرز‌های پیش از جنگ ۱۹۶۷ تشکیل شود، بپذیرد.»

او در خصوص اینکه اگر چنین اتفاقی بیفتد چه سرنوشتی در انتظار حماس خواهد بود گفت: «آن‌وقت شاخه نظامی ما منحل می‌شود. تجربیات افرادی که با اشغالگران جنگیدند چه شده است؟ وقتی به استقلال رسیدند و حقوق خود را کسب کردند به احزاب سیاسی تبدیل شدند و نیرو‌های مبارز هم به ارتش ملی پیوسته‌اند.»

الحیه نگفت که آیا استقبال آشکار او از راه حل دو دولتی به منزله پایان دادن به درگیری فلسطین با اسرائیل است یا گامی موقت به سوی هدف اعلام شده این گروه برای نابودی اسرائیل.

تشکیلات خودگردان فلسطین امیدوار است که یک کشور مستقل در کرانه باختری، اورشلیم شرقی و غزه ایجاد کند، مناطقی که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ در خاورمیانه تصرف کرد. در حالی که جامعه بین المللی به شدت از چنین راه حل دو دولتی حمایت می‌کند، دولت تندرو بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، آن را رد می‌کند.

اسرائیل می‌گوید که از زمان آغاز جنگ، اکثر گردان‌های اولیه حماس را منهدم کرده است، اما چهار گردان باقی‌مانده در رفح مخفی شده‌اند. اسرائیل استدلال می‌کند که حمله به رفح برای پیروزی بر حماس ضروری است.

الحیه، اما می‌گوید که چنین حمله‌ای نمی‌تواند به نابودی حماس بینجامد. او گفت که تماس‌ها بین رهبری سیاسی خارج و رهبری نظامی در غزه بدون وقفه در جریان است و تماس‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و جهت‌گیری‌ها با مشورت بین دو گروه انجام می‌شود.

جنگ غزه نزدیک به هفت ماه طول کشیده و مذاکرات آتش بس متوقف شده است.

منبع: یورونیوز

دیگر خبرها

  • خواسته برخی اعراب از اسرائیل برای نابودی حماس محال است
  • رابطه این فیلم ایرانی با ماجرای قتل بابک خرمدین
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • پشت پرده اسلام آوردن سرمربی پرتغالی سپاهان | پای ازدواج با بازیگر ایرانی در میان است | رازی که پیراهن خانم بازیگر فاش کرد (عکس)
  • حادثه‌ای که زندگی ژوزه را تغییر داد؛ مورایس چگونه مسلمان شد
  • پشت پرده مسلمان شدن مورایس سرمربی سپاهان
  • پشت پرده «شیعه» شدن ژوزه مورایس؛ ازدواج با شیدا مقصودلو؟
  • حماس: اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم
  • مکرون: اروپا در معرض نابودی قرار دارد
  • ماکرون: اروپا در معرض نابودی قرار دارد