Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد - معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان یزد گفت: احیای صنعت زری‌بافی، ترمه‌بافی و مخمل‌بافی از جمله برنامه ‌های میراث فرهنگی و صنایع دستی استان یزد است و تاکنون اقداماتی در این خصوص صورت گرفته است.

به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا دهقان مهرجردی صبح دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: زری بافی هنر بافت پارچه های فاخر است که در این پارچه ها از الیاف طلا که به پارچه های زربفت معروف است استفاده می شود و این هنر یکی از هنرهای قدیمی ایران و یکی از رشته‌های بومی و منسوخ شده استان یزد، دوباره احیاء و باز سازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در ۱۰۰سال گذشته رزی بافی رونق خاصی در استان داشت و در ۵۰ سال گذشته کم کم با روی کار آمدن ترمه و گرایش این هنر به سمت ماشین های صنعتی ونیمه صنعتی ترمه دستی هم نیز رونق خود راازدست داد ورو به فراموشی سپرده شد ودر ۲۰ سال گذشته با روی آمدن ترمه، زری بافی کلا از رونق افتاد و سیاست میراث بر این شد که این هنر ها احیاءشود و در حال حاضر ۱۰کارآموز کارگاههای رزی بافی و ترمه سنتی ثبت نام کردند واین افراد در این دوره ها آموزش های ابتدایی این هنر را فرامی گیرند و حتی احیاء و بازساز ی دستگاهها نیز در دستور کار می باشد.

دهقان تصریح کرد: برخی از رشته های صنایع دستی متأسفانه با وجود دستگاه‌ های ماشینی از رونق افتاده که با تلاشهای فراوان و با کمک هنرمندان اصیل یزدی دستگاه ‌هایی جدید راه‌اندازی شد و این صنایع فراموش شده هم به صورت صنعتی و هم به صورت سنتی در اختیار هنر دوستان قرار گرفت.

این مسئول خاطر نشان ساخت: رویکرد سازمان میراث فرهنگی احیاء پارچه های فاخر و ارزشمند بوده و با توجه به اینکه شهر یزد در حال حاضر به عنوان شهر جهانی نساجی سنتی شناخته می شود کارگاه ‌های آموزشی رشته ها در اکثر شهرستان های استان از جمله میبد، اردکان، یزد، اشکذر، خاتم، بافق و بهاباد در این زمینه در سال قبل برگزار شد و در سال جدید نیز در حال برگزاری می باشد. و با راه راندازی این کارگاهها تولید این هنرها و پارچه های سنتی رونقی دوباره گرفته است.

دهقان خاطر نشان ساخت: در سال گذشته بیش از ۳۰۰کارگاه خانگی زری بافی در شهرستان های اردکان میبد وخود یزد ایجاد شد ودر بحث ایجاد اشتغال نیز چند نفر به کار مشغول شدند واین خود نمونه بارز تحقق اقتصاد مقاومتی می باشد.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی رویکرد دیگر این ادراه را احیاء دستگاههای فرسوده صنایع دستی عنوان کرد و افزود : هنر احرامی در گذشته در روستای بنادک سادات رونق خاصی داشت و کم کم این هنر روبه فراموشی می رفت و درسال گذشته تنها یک دستگاه فرسوده در این روستا وجود داشت که میراث این دستگاه را بازسازی کامل کرد و در کنار این بازسازی خود هنر احرامی نیز دوباره احیاء شد.

این مسئول درباره عملکرد بخش صنایع دستی در دو سال گذشته با اشاره به تشکیل کمیته های تخصصی میراث فرهنگی و حوزه مشخص صنایع دستی برای راه‌اندازی مجدد کارگاه های رشته های مذکور و زنده کردن صنایع فراموش شده گفت: در این مدت باز زنده سازی رشته های زری بافی، ترمه بافی و مخمل بافی که رو به فراموشی می رفت با همت کارشناسان این اداره کل و همکاری صنعتگران پیشکسوت این رشته ها انجام و دوره های آموزشی نیز در این رشته ها برگزار گردید و بیش از یکصد شغل خانگی راه اندازی شد.

دهقان مهرجردی با اشاره به پیشینه بافت تاریخی و بناهای باستانی استان یزد افزود: نظر ما این بود که کارگاه‌ های صنایع دستی در بافت تاریخی و در کنار محورهای عبوری قرار گیرند تا گردشگران صنایع دستی از این محورها بازدید داشته باشند و با برنامه ریزهای صورت گرفته این امر محقق شد و این کارگاه ها در محل هایی چون خانه حیران در محله فهادان، خانه فخرالدین در کنار زندان اسکندر دایر و در اختیار صنعتگران در رشته‌های مختلف صنایع دستی و هنری قرار گرفته شد.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی استان گفت: در سمت چپ مسجد جامع هم بازار چهارسوق مرمت شده و در اختیار فروشندگان صنایع دستی قرار گرفته که به زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

دهقان خاطر نشان ساخت: زیورآلات سنتی، نساجی، کاشی هفت رنگ، کاشی معرق، زیلوبافی، سفال و سرامیک، از جمله صنایع دستی هستند که جزو رشته ‌های پر رونق و فراگیر بوده و تعداد هنردوستانی که در این رشته‌ها فعالیت می‌کنند زیاد است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۴۵۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور

 معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۵ میلیون دلار محصولات صنایع دستی استان به خارج از کشور ارسال شد، که این میزان در مقایسه با صادرات هفت میلیون دلاری سال ۱۴۰۱، رشد دو برابری داشته است.


نورالله عبداللهی با بیان اینکه این آمار صادراتی جدا از ارسال شخصی هنرمندان است، افزود: دست بافته‌های داری، سفال، قلمکار و محصولات چوبی و فلزی همچون مینا از صنایع دستی است که در کشور‌های خارجی خریداران زیادی دارد.


معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: آلمان، امارات متحده عربی، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان، عراق و افغانستان از کشور‌های مقصد صادراتی گمرکی صنایع دستی استان اصفهان هستند.


به گفته مجد الدین تاج رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان، استان اصفهان ۱۰۰ هنرمند شناسنامه دار فعال دارد.


استان اصفهان با داشتن یک سوم صنایع دستی جهان، مهد این هنر‌های دستی است.


۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ رشته آن مربوط به ایران و از این تعداد، استان اصفهان میراث دار ۲۰۰ رشته است.


رشته‌های مینا، قلمکار، گلیم، قلمزنی، خاتم، فیروزه کوبی، منبت، خراطی و سفال از جمله صنایع دستی بومی استان اصفهان است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان
  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد