Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@06:25:34 GMT

وحدت فرماندهی؛ لازمه مقابله با آسیب‌های اجتماعی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۴۹۰۳۷

وحدت فرماندهی؛ لازمه مقابله با آسیب‌های اجتماعی

بدیهی است رکن و اساس هرگونه برنامه ریزی و سیاستگذاری، داشتن اطلاعات و آمار دقیق و صحیح بوده و بدون آن هرپیش بینی و اقدامی دچار انحراف، تناقص و هدررفت منابع است.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم،فردا نیوز نوشت : شهر تهران به دلیل پایتخت بودن از دوران گذشته، مقصد بسیاری از مهاجرین و مسافرین داخلی و خارجی می‌باشد که سکونت آن‌ها دراین شهر و تقابل پاره فرهنگهای مختلف موجب بروز و افزایش آسیب‌های اجتماعی گردیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از منظر علمی، آسیب‌های اجتماعی به گونه‌های مختلف و متعددی طبقه بندی شده و در حدود 110 آسیب اجتماعی شمارش شده است. دراین فهرست، صرفا برخی از آن موارد امروز در شهر تهران شناخته شده و شاخص بوده که مهمترین آن‌ها عبارتند از:؛ اعتیاد، طلاق، انحرافات اخلاقی (خودفروشی -همجنسگرایی و ...)، کودکان خیابانی و کار، حاشیه نشینی، تکدی گری، دختران فراری، خودکشی، فقر، بیکاری و ...


بدیهی است رکن و اساس هرگونه برنامه ریزی و سیاستگذاری، داشتن اطلاعات و آمار دقیق و صحیح بوده و بدون آن هرپیش بینی و اقدامی دچار انحراف، تناقص و هدررفت منابع است. در 38 سال گذشته، 22 سازمان و نهاد وظیفه برنامه ریزی و فعالیت در زمینه‌های پیشگیری، کنترل و مقابله با آسیب‌های اجتماعی را داشته اند و سالیانه میلیارد‌ها تومان بودجه کشور را مصرف می‌نمایند. لیکن بدون نگاه سیاسی و محکوم کردن این و آن و واگذاری قصور‌ها و ناکامی‌ها به این جناح و آن گروه سیاسی، باید صادقانه بیان نمود که نتیجه کار و حرکت این سازمان ها، عوارض و مناظر تاسف آوری است که امروز در خیابان‌ها و اماکن مختلف شهر در حوزه آسیبهای اجتماعی مشاهده می‌کنیم! در نیت و صداقت اکثریت دست اندرکاران این عرصه شکی نیست.


پس نقص کار کجاست؟
آیا امروز مرکز رصد جامع و قرارگاه هماهنگی و تقسیم کار معین در عرصه‌های مذکور در شهر تهران وجود دارد؟
آیا مرکز و آمار واحد مستندی، در زمینه آسیبهای اجتماعی وجود دارد؟


برفرض مثال اگر امروز شما از سازمان‌های مسئول و مرتبط، تعداد معتادان را جویا شوید بطور قطع و یقین، ارقام و اعدادی که دراین مقوله خواهید شنید تفاوت‌های تعجب برانگیزی را خواهد داشت. در مورد سایر ناهنجاری‌های اجتماعی نیز وضع از این تاسف بارتر است. فقدان بانک اطلاعات آسیبهای اجتماعی و تحلیل توزیع جغرافیایی، جنسیت، سن و ... باعث گردیده هرکس از ظن خود در این عرصه اظهار نظر کند و یا اقدامی را دنبال نماید و لذا اعداد و علت‌ها متفاوت و گوناگون بیان می‌شود.


پرواضح است که شورای شهر، همانگونه که می‌خواهد در زمینه نیازهای عمرانی شهر، فضای سبز، معماری و شهرسازی، حمل و نقل، خدمات شهری و ... به ایفای وظیفه سیاست گذاری و برنامه ریزی شهری بپردازد، باید در زمینه آسیبهای اجتماعی شهر تهران دارای آمار و تحلیل صحیح بوده و در کنار توسعه فضاهای کالبدی شهر، نسبت به این مقوله بسیار مهم و اساسی، سیاست گذاری و برنامه ریزی نماید.


شورای شهر می‌تواند از بعد برنامه ریزی شهری، بعنوان محور اصلی، سازمان‌های مربوطه را به میدان آورده و باتمرکز امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و انسجام سیاست گذاری‌ها، تقسیم کار و سازماندهی متولیان مربوطه، نقش قرارگاهی و وحدت فرماندهی را ایجاد نماید و مرهمی بر زخم‌های شهروندان عزیز و خانواده‌های آسیب دیده تهرانی باشد.

انتهای پیام/

خبرگزاری تسنیم: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود.

بازگشت به صفحه سایر رسانه ها

R30411/P30411/S9,1299,1300/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۴۹۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متخلفین در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند

رئیس جمهور با اشاره به اینکه مشخص شدن نسبت دستگاه‌ها با مسئولیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی و رصد مداوم از سوی دستگاه‌های مربوط، در کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی موثر است، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای اجتماعی که عصر روز یکشنبه برگزار شد، با اشاره به فلسفه تشکیل سازمان امور اجتماعی با کار ویژه رصد و دیده‌بانی وضعیت اجتماعی، تطابق مستمر گزارش عملکرد دستگاه‌ها در زمینه رفع آسیب‌های اجتماعی با واقعیت‌های میدانی را از ضروری‌ترین اقدامات برای تحقق اهداف سازمان و شورای اجتماعی برشمرد و از مسئولان سازمان‌ها و نهادهای مربوطه خواست با رصد دقیق و مستمر شاخص‌های کنترل و کاهش معضلات و آسیب‌های اجتماعی، تصمیم‌گیران را در داشتن نگاهی واقع‌گرایانه از شرایط و اتخاذ تصمیمات درست و به‌هنگام یاری کنند.

رئیس جمهور دو طرح «نماد» در آموزش و پرورش و «سراج» در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از جمله طرح‌های مؤثر در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برشمرد و ضمن تأکید بر اجرای کامل این طرح‌ها از دیگر سازمان‌ها و نهادها خواست به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

وی همچنین در این جلسه بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی، مساجد و امنای محلات و نقش مهم مراکز مشاوره در پیشگیری و علاج آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه تحلیل آماری از علل و چرایی پیدایش آسیب‌ها و احصای راهکارهای رفع آنها، لازمه ارائه نگاه دقیق و صحیح به تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان است، بر بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌های فکری، علمی و دانشگاهی در زمینه مقابله با آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.

آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه مشخص شدن نسبت دستگاه‌های مختلف با مسئولیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی و پیگیری و رصد مداوم از سوی دستگاه‌های مربوط، در کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی مؤثر است، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد عملکرد همه سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوط را به طور مستمر رصد کرده و سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند.

در ابتدای این جلسه با حضور رئیس جمهور گزارش اجرا، آسیب‌شناسی و ارتقای آئین‌نامه‌های اجرایی طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) و سراج (سلامت روانی اجتماعی)، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر 750979

دیگر خبرها

  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام
  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • رئیسی: متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفان در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفین در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • برنامه‌ریزی برای تبدیل شهرک صنعتی سروستان به قطب جدید صنعتی فارس/راه‌اندازی ناحیه صنعتی کوار
  • راهنمای راه اندازی خط تولید
  • برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند