Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو سد نیمه کاره آبسرده و شهید بروجردی در بروجرد همچنان در انتظار اعتبار قرار دارند و یکی از این سدها در سال ۹۴ تنها ۱۰۰ هزار تومان اعتبار دریافت کرد که با این اعتبارات و تخصیص ها سد سازی در بروجرد به نتیجه ای نمی رسد.

قدس آنلاین: سالها پیش کار احداث سه سد شهید بروجردی، آبسرده و گلرود در دستور کار قرار گرفت تا با توجه به خشکسالی های اخیر ، مشکل بی آبی و کم آبی در روستاهای بروجرد را مرتفع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه هایی که با تکمیل و بهره برداری هر کدام از آنها بخش قابل توجهی از مشکلات بی آبی در روستاها و مشکلات آب شرب و همچنین در بخش های کشاورزی را مرتفع می کند اما انگار تکمیل این پروژه ها سالهای سال زمان نیاز دارد تا با اعتبارات قطره چکانی به بهره برداری برسد.

در حالی که تعداد روستاهایی که با مشکل بی آبی خصوصا در فصل تابستان مواجه هستند، کم نیست و آبرسانی با تانکر در این روستاها صورت می گیرد اما سدهای در حال ساخت بروجرد همچنان پیشرفتی آرام دارند و انتظار برای ساخت سدها در انتظار تخصیص بودجه است.

از سویی با توجه به اینکه ۷۰ درصد از آب شرب شهروندان بروجرد از طریق چاه‌های آب تأمین می‌شود که در زلزله سال ۸۵ با تغییرات زمین به‌شدت گل‌آلود شده است نیاز به احداث سه سد گلرود، شهید بروجردی و آبسرده بیش از گذشته احساس می‌شود اما روند احداث این سه سد با خروج سد گلرود از دستور کار وزارت نیرو و نیز پیشرفت فیزیکی ۱۲ درصدی سد شهید بروجردی و تخصیص اعتبار اندک به این سد در بودجه امسال نمی‌توان به روند احداث این دو سد در آینده خوش‌بین بود.

اما سد مهم و راهبردی آبسرده که می‌تواند قسمتی از آب شرب شهر بروجرد را تأمین کند در حال حاضر با پیشرفت فیزیکی حدود ۳۰ درصد به علت نبود اعتبارات به لحاظ اجرایی وضعیت خوبی ندارند و منتظر تزریق اعتبارات جدید برای ادامه روند فعالیت است.

عباس گودرزی؛ نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی از عدم تخصیص بودجه برای احداث این سدها در سال جاری خبر داد و گفت: سد گلرود که مطالعات مرحله اول آن به انجام رسیده است سالیان سال است که به باد فراموشی سپرده شده است.

وی عنوان کرد: در سال گذشته تنها اعتبار ۱۰۰ هزار تومانی به سد شهید بروجردی اختصاص یافت و در سال جدید نیز به طور کلی از دستور خارج شد.

گودرزی افزود: برای ادامه پروژه سد شهید بروجردی نیز برخی توافقات صورت گرفته است به طوری که ظرفیت این سد از ۵ میلیون متر مکعب به ۱۰ میلیون متر مکعب ارتقاء پیدا کند تا توجیه عملیاتی و اجرایی پیدا کند.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سد آبسرده نیز که بیش از ۸ سال از عملیات عمرانی آن می گذرد، کمتر از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تصریح کرد: طی جلسه ای با وزارت نیرو مصوب شد که پیمانکار پیشین سد آبسرده خلع ید شود، سپس یک پیمانکار توانمند ادامه پروژه را از سر بگیرد تا نسبت به هزینه های پرداختی با مشکل مواجه نباشد تا امکان پرداخت از طریق اسناد هزینه اوراق ممکن شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون سد آبسرده در مرحله انعقاد قرار داد با پیمانکار جدید جهت آغاز کار است، توضیح داد: با توجه به اینکه ادامه عملیات اجرایی سد گلرود در دستور کار قرار ندارد، تمرکز بر روی سد آبسرده و شهید بروجردی است.

گودرزی ادامه داد: با توجه به اعتباراتی که وجود دارد انتظار می رود که سد آبسرده را با سرعت بیشتری به نتیجه برسانند چرا که شهرستان بروجرد سرچشمه جنوب کشور به شمار می آید و سر شار از منابع آبی است که سزاوار نیست در عمر ۳۷ ساله نظام جمهوری اسلامی حتی یک سد در این شهرستان ایجاد و به بهره برداری نرسیده است.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: سیاست های امروز وزارت نیرو بر این است که سد تنها برای آب شرب در نظر گرفته شود، این در حالی است در طرح اجرایی سد آبسرده علاوه بر مصرف آب شرب برای مصارف کشاورزی نیز مد نظر قرار گرفته است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: وزارت نیرو همکاری های لازم در جهت به سرانجام رسیدن سد آبسرده را انجام دهد تا بخشی از مشکلات آب شرب و کشاورزی، کشاورزان که در تابستان با مسئله کم آبی مواجه هستند مرتفع شود.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۵۶۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح فجرانه کالابرگ ادامه پیدا می‌کند؟

اجرای طرح کالابرگ الکترونیک از ابتدای سال ۱۴۰۲ به صورت سراسری در کشور، ۱۱ قلم کالای اساسی شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کم‌چرب، پنیر، ماست کم‌چرب، مرغ، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند برای حفظ سفره مردم از تورم در سبد غذایی آغاز شد.

با گسترش اجرای سراسری طرح کالابرگ در نهایت، هفت دهک درآمدی تحت پوشش این طرح قرار گرفتند به صورتی که این هفت دهک درآمدی ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه خود را از میان ۱۱ قلم کالای سبد غذایی تعریف شده خریداری می‌کردند، مشمول دریافت یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی می‌شدند.

همزمان با شروع سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در سال گذشته، دولت از ۱۷ بهمن‌ به مدت سه ماه یعنی تا ۱۸ اردیبهشت مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک را تحت عنوان طرح فجرانه اجرا کرد و این فاز جدیدی بود که شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه حذف شد و اعتبار تشویقی آن از ۱۲۰ هزار تومان (اعتبار تشویقی کالابرگی) به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.

مبلغ حمایتی دولت به صورت اعتبار در حساب سرپرست خانوار تخصیص یافته و در زمان خرید و متناسب با میزان خرید مصرف می‌شود. البته خانوار می‌تواند اقلام طرح را در سقف وزنی و کالایی تعریف شده خرید کند و امکان جا به جایی اعتبار بین گروه‌های کالایی مقدور نیست.

از همین رو می‌توان گفت با اجرای طرح فجرانه، فردی با دهک درآمدی یک تا ۳ به جای دریافت ۴۰۰ هزارتومان یارانه، ۶۲۰ هزارتومان و فردی با دهک درآمدی چهار تا هفت، به جای دریافت ۳۰۰ هزارتومان، ۵۲۰ هزارتومان یارانه دریافت می‌کند.

در حال حاضر فقط دو روز تا پایان طرح سه ماهه فجرانه کالابرگ باقی مانده و دولت هنوز برنامه جدید خود را برای ادامه یا توقف این طرح اعلام نکرده است، اما علیرضا عسگریان؛ معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به طور متوسط بیش از ۸۶ درصد مردم در سطح کشور در طرح فجرانه کالابرگ مشارکت کردند که امیدواریم این طرح ادامه پیدا کند. اما از آنجا که ادامه این طرح نیازمند منابع زیادی است باید در بالاترین سطح کشور تصمیم‌گیری شود.

وی گفت: میزان استقبال مردم از این طرح  زیاد بود، به طوری که در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول در ۱۱ قلم کالا مشخص شده خریداری شده است.

عسگریان با بیان اینکه در طرح فجرانه کالابرگ حدود ۱۴۰ میلیون بسته غذایی توزیع شده است گفت: هر شب تسویه با فروشگاه‌ها انجام می‌شود و حدود ۱/۲ میلیون سند ظرف مدت اجرای طرح تسویه شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • اختصاص ۸۲ میلیاردتومان اعتبار برای ساخت پروژه دفاع مقدس در گلستان
  • اختصاص ۹ همت اعتبار برای صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج
  • کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران
  • اعتبار ۱۷ میلیارد ریالی برای نگهداری سالانه از آبنماهای منطقه ۵ اصفهان
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • آب‌رسانی به ۶۰۰ روستای کم‌برخوردار با اختصاص اعتبار هزار میلیاردتومانی
  • فوری | واریزی مددجویان تحت پوشش ۳ برابر شد
  • اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال برای انسداد مرز
  • طرح فجرانه کالابرگ ادامه پیدا می‌کند؟