Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@21:19:54 GMT

پیوند پزشکی ، دیپلماسی و تاریخ!

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۶۰۸۹۷

پیوند پزشکی ، دیپلماسی و تاریخ!

مجید تربت زاده : برای من و شما- شاید- ارتباط برقرار کردن میان علم پزشکی - آن هم با تخصص اطفال - و دانش سیاست، کاری سخت یا حتی ناممکن به نظر برسد؛ برای «علی اکبر ولایتی » گویا نه! وزیر پیشین امور خارجه ایران در 72 سالگی هم می تواند با سیاست، پزشکی و دیگر علوم دانشگاهی ارتباط دیپلماتیک برقرار کند، گاه در متن بزرگ‌ترین رخدادهای سیاسی قرار بگیرد و گاهی نیز برای مدت‌ها حاشیه نشین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از «رستم آباد» تا «بالتیمور»

بچه روستای «رستم آباد» شمیرانات با اینکه سه سال اول دبیرستان را در روستایشان خوانده بود، اما یکباره از دبیرستان «جم» در قلهک سردرآورد تا با دیپلم «طبیعی» و رتبه49 کنکور، بشود دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه تهران ، تخصص اطفال بگیرد و بعدها فوق تخصص عفونی اش را هم در قدیمی ترین دانشگاه تحقیقاتی آمریکا- جان هاپکینز- در شهر «بالتیمور» بگذراند که دانشکده پزشکی اش با رتبه نخست کشوری هرساله جوایز پژوهشی زیادی را می بَرد.

راز سیاستمدار شدن

حالا چندان رازی هم در کار نیست! از خُلق و خوی لابد سیاسی اش که بگذریم ، می ماند علاقه زیادش به خواندن کتاب - خاصه کتاب های تاریخی- که در کودکی آن را کشف کرد و زمانی به خودش آمد که در نوجوانی و جوانی، گاهی روزانه 12 ساعت با کتاب‌های تاریخی برای خودش صفا می کرد. دکتر «ولایتی» سخت بر این باور است: هر کس که بخواهد سیاست را خوب بفهمد، باید تاریخ بداند. اگر تاریخ نداند، راه به جایی نمی برد.

باتوم خوردن داشت ...

از 17 سالگی به خاطرشرکت در تظاهرات ضد رژیم و به تعطیلی کشاندن کلاس های درس در ساواک دارای پرونده شد، در جبهه ملی و نهضت آزادی فعالیت کرد، از 15 خرداد به بعد راهش را از آنان جدا کرد و با مذهبی ها پرید و آخر کار هم در دوران دانشجویی ، انجمن اسلامی به راه انداخت و ارتباطش را با گروه‌های سیاسی پیرو امام(ره) محکم کرد. خودش می گوید: «جلسه می گذاشتیم و راهپیمایی راه می انداختیم. خب تظاهرات راه انداختن، بگیر و ببند داشت. باتوم خوردن داشت و...» .

124 کتاب

معاون وزیر بهداری خیلی زود هوای نمایندگی در نخستین مجلس شورای اسلامی به سرش زد . می خواست نخست وزیر بشود، اما مجلس به او رأی نداد و وزیر امور خارجه شد. اگرچه 16 سال وزارت پیاپی اش به حد نصاب 40 سال و دو ماهه «سعود الفیصل» سعودی نمی رسد، اما در ایران برای خودش -یک پا- رکورددار است. مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، مدرس دانشگاه و... نویسنده پرحوصله ای هم هست تا جایی که124 کتاب در پزشکی ، تاریخی ، سیاسی ، ترجمه و ... نام علی اکبر ولایتی را روی جلد دارند.

ائتلاف ناتمام

نامزد ریاست جمهوری سال 84 به نفع آیت الله هاشمی رفسنجانی کنار رفت. سال 92 با قالیباف و حداد عادل ائتلاف کرد تا- در نهایت- یک نفرشان بماند. دقیقه 90 اما ائتلاف و همه توافق ها و قول و قرارها را بی خیال شد، به نفع هیچ کس هم کنار نرفت و سرانجام هم تنها 6 درصد آرای مردم به سبد رأی او ریخته شد. پس از انتخابات بود که خیلی ها- خاصه در جریان اصولگرایی- این رفتارش را به باد انتقاد گرفتند، نامه یا توصیه نامه آیت الله مهدوی کنی را به ولایتی درباره عمل کردن به ائتلاف منتشر کردند و او را مسبب پیروزی رقیب اصولگراها در انتخابات دانستند.

ماجرای چُرت ملوکانه

دشمن سرسخت که نه، اما « محمد جواد اردشیر لاریجانی» منتقد جدی اش بود و شاید هنوز هم باشد. جوادلاریجانی که در دوره ای معاون وزیر خارجه بود و سپس کنار گذاشته شد، بعدها رفتنش را از این وزارتخانه زیر سر اختلافاتش با «ولایتی» دانست. ولایتی اما گفت : وزیر اطلاعات وقت، ادامه کار ایشان را مصلحت ندانست و خواست به فعالیتش پایان دهیم!

جوادلاریجانی اما این افشاگری را بی پاسخ نگذاشت و در نامه ای که گویا خیلی ها تلاش کردند منتشر نشود، نوشت: « در منطق کاری ولایتی، ابتدا باید تیر را رها کرد و هرکجا اصابت کرد، دور آن را خط کشید و برای آن پیروزی جشن گرفت... در جلسات شورای امنیت ملی وقتی من دقیق ترین تحلیل‌ها را ارائه می کردم، ایشان به چُرت ملوکانه مشغول بودند...»!

فقط یک هفته

علی اکبر ولایتی که رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی نیز هست، تا همین چند روز پیش و در اوج رقابت های انتخاباتی ترجیح داد در حاشیه بماند، نه نامزد شود، نه قول بدهد، نه ائتلاف کند و نه -دست آخر- زیر میز بازی بزند! به جایش-ناگهان- برای دانشگاه آزاد، سرپرست موقت تعیین کرد و یک روز بعد در مصاحبه ای اعلام کرد: رئیس دانشگاه یک هفته فرصت استعفا دارد و گرنه برکنار می شود... خلاص!

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۶۰۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخ برده‌داری به زبان طنز

  کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشورهای اروپایی ثروتمند نبودند‌؛ اینها ثروت کشورهای دیگر را گرفتند.» آنچه خواندید بخشی از بیانات رهبری در باب کتاب «سرگذشت استعمار» است که به‌تازگی مجموعه‌ای نمایشی ازآن اقتباس شده و برای گروه نوجوان روی آنتن رفته است. به این بهانه نگاهی به چند و چون این کتاب و همچنین اثر اقتباس شده از آن انداختیم. 

برگ اول
واقعیت فانتزی
مجموعه نمایشی «هیس، هیچی نیس!» که به‌تازگی روی آنتن شبکه دوی سیما رفته،ویژه مخاطبان نوجوان در مرکز سوره تولید شده است. تهیه‌کنندگی این اثرراحمیدرضا عطارد به‌عهده دارد وکارگردانی آن را هم حسین حقانی به انجام رسانده است.دراین سریال به زبان طنز و در قالب فانتزی تاریخچه برده‌داری و استعمار به تصویر کشیده شده تا مخاطبان نوجوان هم با این بخش از تاریخ جهان آشنا شوند وباسبک انتخاب شده برای روایت، زهر آن گرفته شود.زینب یزدانی،سردبیر مجموعه دراین خصوص به جام‌جم گفت: دوره تاریخی انتخاب شده بسیار تلخ است و به همین علت در نظر داشتیم با زبان طنز، زهرش را بگیریم تا برای این گروه سنی جذاب‌تر شود. در این اثر ساختارشکنی کردیم که امیدوارم مخاطب بپسندد‌. در تیم پژوهش اطلاعاتی را که سند محکم داشت به نویسنده می‌دادیم اما دست او باز بود که این داده‌ها را در قالب نمایش بازآفرینی کند تا برای مخاطب نوجوان جذابیت داشته باشد. فکر می‌کنم سال‌هاست چنین کاری برای مخاطبان نوجوان انجام نشده بود. 

برک دوم
این قصه خواندنی است
کتاب ۱۵جلدی سرگذشت استعمار که به قلم مهرداد میرکیایی نوشته شده، منبع اقتباس سریال «هیس، هیچی نیس!» قرار گرفته است. این کتاب را سوره مهر منتشر کرده و در بخشی از آن می‌خوانیم: در همین روزها مردی که خودش را تاجر انگلیسی معرفی می‌کرد همراه فردی هندی که مانند سادات دستار سبزی به سر بسته بود و ادعا می‌کرد نامش سید کرامت‌علی است، از تبریز به سوی استرآباد به راه افتاد. این دو مسافر در میان ترکمن‌ها از حوادثی که در قفقاز رخ داده بود، جنگ‌های ایران و روسیه و شکست سخت ایران صحبت می‌کردند. دو غریبه عجله‌ای برای ادامه سفر نداشتند. آنها پس از دیدار با گروهی از ترکمن‌ها به ملاقات دسته‌ای دیگر می‌رفتند و... .

برگ سوم

هر جلد، یک ماجرا
همان‌طور که اشاره شد، این کتاب ۱۵جلد است که در هرکدام به ترتیب می‌خوانیم:

سفر به آن سوی دریاها(جلد۱): در این کتاب ماجراهای سفرهای دریایی پرتغالی‌ها و غارت‌های‌شان شرح داده شده است. 
گرگ‌ها با چشم باز می‌خوابند(جلد۲): دراین جلد ماجرای استعمار انگلیس برهند وچپاول ثروت هند توسط ملکه انگلیس شرح داده شده است. 
شکار انسان(جلد۳): برده‌داری غربی‌ها وشکار انسان‌ها ازقاره آفریقا در این جلد از کتاب به رشته تحریر درآمده است. 
صلیب خونین (جلد۴): اروپایی‌ها هرجا می‌رفتند همراه‌شان کشیش‌ها را هم می‌برند به این بهانه که می‌خواهند مسیحیت را گسترش دهند اما ... .
راهپیمایی اشک‌ها (جلد‌۵): ماجرای قتل و قارت بومیان سرخپوست قاره آمریکا در این کتاب مستند شده است. 
فاخته‌ها لانه ندارند(جلد۶): درشهر ونیز که دریانوردان معروفی داشت،هرساله حاکم با دریاازدواج می‌کرد تاصاحب دریا شود...!
سفر الماس (جلد۷): حکایت این کتاب، حکایت الماس است و سفرهای دریایی رزمناو انگلیسی برای ملکه انگلستان. 
به دنبال کادی (جلد ۸): کادی پارچه‌ای است که با گاندی آن را نماد استقلال‌طلبی در هندوستان کرد و نهایتا هند را از استعمار انگلستان درآورد. 
افطار در کلیسا (جلد ۹): مهدی میرکیایی دراین جلد ازکتاب سرگذشت استعمار،ماجرای خالی شدن خزانه پرازالماس وفیروزه و سنگ‌های قیمتی ایران را نوشته است. 
گنج‌های کلات (جلد‌۱۰): این کتاب در مورد تاریخ ایران و اشتراکش با استعمار است. ماجرای محمود افغان و شاه سلطان حسین. 
جوانه‌های آتش (جلد ۱۱): این جلد از کتاب هم در مورد تاریخ ایران و این بار دوره قاجار و اشتراکش با استعمارگران است. 
 بازی بزرگ (جلد۱۲): این جلد از کتاب هم دوباره درباره تاریخ ایران و استعمار انگلستان است و جدایی بخش‌هایی از ایران. 
ماجرا هنوز تمام نشده (جلد ۱۳): در کنار ایران معاصر،امپراتوری بزرگ دیگری هم بودبه نام عثمانی. استعمار علاوه بر ایران، تمایل نداشت عثمانی هم بزرگ باقی بماند. 
فارغ‌التحصیل زندان (جلد ۱۴): یک روزنامه‌نگار که در حال ارسال اخبار هیجان‌انگیز از آفریقاست، به دستور پادشاه بلژیک شروع به خرید زمین‌های آفریقایی‌ها می‌کند. او این زمین‌ها را به بهای اندک می‌خرد، آن هم سه برابر مساحت بلژیک. 
ملکه تهیدست (جلد ۱۵): داستان، داستان مواجهه ناوگان دریایی قدرتمند انگلستان با چینی‌هاست. 

دیگر خبرها

  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه ندارد
  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • انعقاد پیوند خواهرخواندگی میان دو بندر مهم ایران و کوبا
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • تاریخ برده‌داری به زبان طنز
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری