Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران نوشت:پرداخت دیه در مواردی باعث شده برخی افراد به فکر فریب پزشکی قانونی که میزان و نوع صدمات و آسیب‌دیدگی را مشخص می‌کند، بیفتند.برخی افراد، آنقدر در این زمینه پیش رفته‌اند که گاهی با ایجاد صدمات در بدن خود یا دیگران با ادعای آسیب دیدن در یک نزاع یا حادثه خاص به پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علی بخشی، جانشین رئیس سازمان پزشکی قانونی در مدیریت بحران با اشاره به اینکه کسانی که در نزاع‌های ساختگی به قصد تقلب به مراکز پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند شامل چند دسته هستند گفت: دسته نخست کسانی هستند که صدمه در بدن آنها وجود ندارد و وانمود می‌کنند که صدمه دیده‌اند. این افراد مدارک بیمارستانی و درمانی جعل می‌کنند و خودشان را وصل به یک حادثه نشان می‌دهند. دسته دوم نیز کسانی هستند که صدمه در بدنشان وجود دارد، اما مربوط به یک دوره و زمان دیگر و حادثه مورد ادعا نیست.دسته سوم هم کسانی هستند که بیشترین مشکل را برای مراکز پزشکی قانونی ایجاد می‌کنند و این افراد کسانی هستند که خودشان صدماتی برای خود ایجاد می‌کنند، یعنی یا خودزنی می‌کنند یا اینکه افراد دیگری روی آنها با رضایت خودشان صدماتی برای‌شان ایجاد می‌کنند که به عبارتی دیگرزنی در حالت غیرمنازعه است. دسته چهارم شامل افرادی می‌شود که گواهی پزشکی قانونی را جعل می‌کنند و به مراجع قانونی ارائه می‌دهند.

وی در خصوص این چهار دسته مراجعه‌کننده نزاع‌های ساختگی گفت: در افرادی که صدمه وجود ندارد و وانمود می‌کنند که صدمه دیده‌اند به مدارک آنها اکتفا نمی‌شود و ضمن معاینه دقیق از مشاوران و متخصصان مورد اعتماد استفاده می‌شود و بررسی پاراکلینیکی نیز انجام می‌شود.

علی بخشی در خصوص روال کار مراجعه‌کنندگان نیز تأکید کرد: ابتدا این افراد احراز هویت می‌شوند که شامل رؤیت مدارک شناسایی و معرفی نامه عکس دار است و سپس معاینات انجام می‌شود یعنی در این معاینات نوع صدمات بررسی می‌شود و این نوع صدمات ثبت و ضبط می‌شود و با قانون مجازات اسلامی تطبیق داده می‌شود و همچنین زمان وقوع موضوع صدمات نیز مشخص می‌شود. مرحله بعد بررسی الگوی ایجاد صدمات و نوع صدمات است که با حادثه مورد ادعای فرد مطابقت دارد یا خیر؟ که این موضوع به صورت دقیق مورد بررسی قرار می‌گیرد.

تصادف‌های ساختگی
جانشین مدیریت بحران رئیس سازمان پزشکی قانونی در رابطه با تصادف‌های ساختگی نیز گفت: این افراد یا خودشان صدمات را ایجاد می‌کنند یا گاهی اوقات توسط افراد حرفه‌ای که صدمات شدید و خطرناکی مانند شکستگی استخوان و جراحات متعدد و شکستگی دندان‌ها و سایر موارد روی بدن فرد ایجاد می‌کنند.وی در مورد افرادی که جعل گواهی پزشکی قانونی می‌کنند نیز گفت: به دلیل داشتن سیستم CMS با قوه قضائیه (سیستم ارتباط الکترونیکی واحد قوه قضائیه) علاوه بر گواهی کاغذی به صورت دیجیتالی نیز ارسال می‌شود تا از جعل جلوگیری شود. وی با اشاره به اینکه در سال 1394 در مجموع 654 هزارو 223 معاینه به دنبال نزاع داشتیم افزود: از این شمار معاینه شده 5 هزار و 750 مورد مواردی بودند که در غیر از حالت نزاع ایجاد شده بود. همچنین 9 هزار و 478 مورد هم مواردی بودند که به صدمات اصلی، صدماتی توسط خود فرد اضافه شده بود.

اعلام نتایج پزشکی قانونی به مراجع قضایی
علی بخشی تأکید کرد: ما وظیفه داریم به‌عنوان کارشناس این نظرات را به مراجع قضایی اعلام کنیم تا برحسب قانون با آنها برخورد قانونی انجام شود. به‌عنوان مثال افرادی که آثاری که روی بدن دارند شبیه آثار صدمات است یا نه مانند ریزش مو که به دنبال درگیری دچار کندن مو شده‌اند که در نظریه کارشناسی به این نتیجه برسیم که این صدمات ناشی از نزاع است و عامل حدوث و زمان را اعلام و همچنین نظر با قانون مجازات اسلامی اعلام کند و حتی اگر در قانون هم دیه مشخص نشده باشد، ارش را اعلام می‌کنند.اَرش نوعی دیه است که در قانون از قبل تعیین نشده است. برطبق ماده ۳۶۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۰ هر جنایتی که بر عضو کسی وارد شود و شرعا مقدار خاصی به‌عنوان دیه برای آن تعیین نشده باشد کسی که مرتکب جرم شده است باید ارش بپردازد، تعیین ارش معمولاً با کارشناسی پزشکی قانونی و رأی دادگاه است.

صدور حکم بر عهده مقام قضایی است
علی بخشی گفت: در این موارد، مراتب به مقام قضایی اعلام می‌شود و تصمیم‌گیری و صدور حکم در صلاحیت آنهاست.وی با اشاره به اینکه درموارد ساختگی که قصد سوء‌استفاده وجود دارد در نزاع‌ها بیشتر دیده می‌شود، خاطرنشان کرد: این نوع موارد ساختگی در تصادفات رانندگی هم در حال افزایش است.

توصیه به سوء‌استفاده‌کنندگان از نزاع‌های ساختگی
وی افزود:نظر به اینکه موارد جعل و تقلب طی بررسی‌های کارشناسی کشف می‌شود و دست سودجویان رو خواهد شد؛ به این افراد توصیه می‌شود از این گونه اقدامات خلاف قانون که سبب صدمات جسمی و عواقب قانونی برای آنان خواهد شد خودداری کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۶۳۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی نمی‌تواند جای پزشک را بگیرد

دکتر مرتضی صانعی طاهری، رئیس انجمن رادیولوژی ایران در آستانه برپایی سی و نهمین کنگره انجمن رادیولوژی ایران که ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در محل هتل المپیک تهران برگزار می‌شود، با اعلام این خبر افزود: با این که هوش مصنوعی توانسته در قسمت‌های مختلف حوزه سلامت وارد شود، اما به دلایل زیاد از جمله پیچیدگی‌های حوزه پزشکی باعث حذف پزشک نشده است و از اینکه هوش مصنوعی بتواند، تمام فعالیت‌های یک پزشک را انجام دهد، فاصله بسیار زیادی داریم.

وی با تاکید بر اینکه در آینده پزشکانی موفق‌تر خواهند بود که بتوانند با هوش مصنوعی کار کنند و از این مهارت بهره ببرند، تصریح کرد: میزان تاثیر پذیری رشته‌های مختلف پزشکی از هوش مصنوعی متفاوت است و برخی رشته‌ها مثل رادیولوژی بسیار تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گرفته اند. به همین منظور یکی از محور‌های اساسی کنگره امسال انجمن رادیولوژی ایران نقش هوش مصنوعی در رشته رادیولوژی است که مورد بحث و بررسی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت. در این کنگره چالش‌های مربوط به هوش مصنوعی و نیز مباحث دیگر از جمله تصویربرداری سیستم عضلانی/اسکلتی، زنان و بارداری، سر و‌گردن و همچنین اخلاق پزشکی در رادیولوژی ارایه خواهد شد.

به گفته دکتر صانعی طاهری از هوش مصنوعی می‌توان در تسریع و افزایش دقت تصویربرداری، کاهش دوز اشعه دریافتی بیماران، پردازش سریعتر و دقیق‌تر تصاویر، ارتقای کیفیت تصویر برداری قلبی عروقی، تشخیص سریعتر سرطان ها، تصویربرداری سایر ارگان‌ها و تصویربرداری جنین می‌توان بهره گرفت.

وی ادامه داد: از دیگر کاربرد‌های هوش مصنوعی در رشته رادیولوژی می‌توان به وقت دهی بیماران، کمک به انتخاب بهترین پروتکل درمانی به منظور تعیین میزان اشعه دریافتی و در روند تصویربرداری بازسازی ها، افزایش کیفیت تصاویر، اندازه گیری ها، مستند سازی، کمک به جمع آوری و استخراج اطلاعات بیماران نام برد.

رئیس انجمن رادیولوژی ایران یادآور شد: یکی از نمونه‌های بارز مطالعات هوش مصنوعی در رادیولوژی در دوران پاندمی کووید بود که پزشکان سراسر دنیا با حجم بالای کار و کار طاقت فرسا و شرایط بحرانی تشخیصی روبرو بودند. انجمن رادیولوژی نیز تجربه مدیریت موفقی برای ارایه خدمات تله رادیولوژی و ارائه خدمت به هم میهنان سراسر کشور داشت.  

وی گفت: کنگره رادیولوژی ایران یکی از بزرگ‌ترین کنگره‌های تخصصی پزشکی در کشور به شمار می‌رود که همه ساله میزبان استادان داخلی و خارجی و نیز رادیولوژیست‌ها و سایر رشته‌های تخصصی است. این کنگره با حضور بیش از چهار هزار نفر از رادیولوژیست ها، دستیاران رادیولوژی و رشته‌های مرتبط و نیز با حضور بیش از چهار صد سخنران به ارایه جدیدترین دستاورد‌های علم تصویربرداری می پردازند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • هوش مصنوعی نمی‌تواند جای پزشک را بگیرد
  • کاهش ۸ درصدی مراجعین نزاع در استان اردبیل
  • تداوم بیمه رایگان دهک‌های یک تا ۵
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج ادامه دارد
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج جامعه ادامه دارد
  • کاهش ۸ درصدی مراجعان درگیری به پزشکی قانونی اردبیل
  • کاهش تعداد مراجعین ناشی از نزاع به پزشکی قانونی اردبیل
  • مراجعه ۱۳ هزار اردبیلی با ادعای نزاع به مراکز پزشکی قانونی
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی