Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس فرهنگ و هنر پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین:


دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا از عدم انتشار و بلاتکلیفی مجموعه ۱۴ جلدی اطلس صنایع‌دستی استان خوزستان، پس از گذشت سه سال خبر داد.

مجتبی گهستونی دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا، در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به تنوع صنایع‌دستی در استان خوزستان گفت:صنایع دستی، برگرفته از ذوق و خلاقیت هنری، مهارت فنی، مواد اولیه طبیعی و بومی و بینش صنعتگران نسبت به جهان پیرامونی آن‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حیطه، با تکیه بر سابقۀ تاریخی، ویژگی‌های اقلیمی و طبیعی محیط زندگی، فرهنگ تولیدکننده و مصرف‌کننده و... علاوه‌بر عملکرد مادی، حامل پیام‌های فرهنگی و ویژگی‌های قومی و ملی سرزمین مبدأ به شمار می‌آید و استان خوزستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و قدمت تاریخی‌اش، از گوناگونی بی‌نظیری در زمینۀ صنایع‌دستی برخوردار است.

گهستونی ادامه داد: حفظ و رونق این صنایع دستی متنوع بومی، ازطریق برنامه‌ریزی امکان‌پذیر است و این امر، مستلزم بهره‌گیری از مجموعۀ جامع مستندات، اطلاعات و آمارهای جدید، قابل اعتماد و دقیق است و بدون شک چنین منبعی، راه‌گشای بسیاری از مشکلات و مسائل پیش رو در زمینه‌های مربوط به این حوزه خواهد بود. همچنین مسیر توسعه این بخش را مشخص کرده، تهدیدها، فرصت‌ها و نقاط قوت و ضعف صنایع‌دستی استان را تعیین کرده و آمادگی لازم برای حرکت در مسیر توسعه این بخش را فراهم می‌کند.

سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با اعلام اینکه اطلس صنایع‌دستی خوزستان سرنوشت مبهمی پیدا کرده است گفت: در فروردین‌ماه ۱۳۹۲ بنا به درخواست معاونت صنایع دستی استان خوزستان، افشین حیدری، مسال تهیه و تدوین اطلس صنایع‌دستی خوزستان با هدف یکپارچه‌سازی اطلاعات در این حوزه و برنامه‌ریزی دقیق برای حفظ، احیا و توسعۀ صنایع دستی این استان مطرح شد. در همان زمان اصرار معاونت صنایع دستی بر این بود که طرح مذکور در بازۀ زمانی کمتر از یک سال به پایان رسیده و با حضور مسئولان کشوری و استانی رونمایی و معرفی شود. به همین دلیل تمام ضمانت‌های لازم در قالب تعهدات شفاهی به مجری این طرح داده شد تا در اسرع وقت عملیات اجرایی طرح آغاز شود.

گهستونی در ادامه گفت: پس از تأیید پرسش‌نامه، پیشنهاد این طرح پژوهشی از سوی مسئولان ادارۀ میراث فرهنگی خوزستان، اجرای طرح توسط گروهی از پژوهشگران، متشکل از اعضای هیئت علمی دانشگاه و کارشناسان صنایع‌دستی، میراث فرهنگی و هنر به سرپرستی عباس رحیمی، عضو هیئت علمی دانشگاه و پژوهشگر حوزۀ صنایع دستی و به نمایندگی از موسسۀ پژوهش هنر برزان آغاز شد و مجری طرح، به مدت دو سال اغلب کارگاه‌ها، موزه‌ها، فروشگاه‌ها، محصولات، نیروی انسانی و سایر جنبه‌های مربوط به صنایع دستی مناطق مختلف استان خوزستان را مورد بررسی قرار داده و حدود هفتاد درصد از طرح را در قالب ۸۰۰۰ صفحه تهیه نمود. اغلب مطالب، عکس‌ها، طرح‌ها، نقشه‌ها و نمودارهای این طرح به‌صورت دست‌اول و به روش میدانی تهیه شد و از صدها منبع کتابخانه‌ای نیز برای تنظیم پیشینۀ تاریخی گرایش‌های مختلف صنایع دستی خوزستان و تجزیه و تحلیل وضعیت آنها بهره‌برداری شد.

این فعال میراث فرهنگی افزود: این طرح با ابتکار و احساس مسئولیت مجری طرح، فراتر از اطلس و به‌صورت دانش‌نامه تنظیم شده و دربرگیرندۀ اطلاعات جامع حدود ۷۰ گرایش صنایع دستی بومی استان خوزستان (فعال، منسوخ و نیمه منسوخ) است. هرکدام از این گرایش‌ها نیز، شامل اطلاعات جامع پیرامون پیشنیۀ تاریخی و معرفی، پراکندگی جغرافیایی، وضعیت کارگاه‌ها، مواد اولیه، ابزارهای تولید، محصولات، نقش‌مایه‌ها و طرح‌ها، زمینه‌های فرهنگی، منابع انسانی، روش‌های تولید و آمارهای مربوطه است.

گهستونی با اشاره به اهداف گردآوری اطلس صنایع‌دستی خوزستان گفت: مستندنگاری و معرفی جامع گرایش‌های صنایع‌دستی بومی خوزستان به‌طور تفکیک‌شده، شناسایی پتانسیل‌های موجود، آسیب‌شناسی صنایع‌دستی استان خوزستان و راهکارهای ارتقای آن، تعیین وضعیت مقوله‌های استانداردسازی، مستندنگاری، بسته‌بندی، صادرات، آموزش، نشان مرغوبیت ملی و بین‌المللی، ثبت معنوی و... صنایع دستی خوزستان، گردآوری و ارائۀ بانک‌های اطلاعاتی صنعتگران، نقوش بومی، انجمن‌ها و نهادهای فعال، پژوهش‌های انجام‌شده از جمله اهداف پژوهشی طرح مذکور است.

وی در ادامه بیان کرد: با این‌حال، پس از گذشت سه سال از آغاز این طرح و صرف وقت و هزینۀ قابل توجه برای مجری که برپایۀ اعتماد به درخواست‌های مکرر مدیران ادارۀ کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان صورت گرفته، تاکنون هیچ اقدامی ازسوی کارفرما برای تنظیم قرارداد فیمابین انجام نشده که امید است با توجه به نیاز مبرم صنایع دستی استان خوزستان به این طرح جامع، تأمین اعتبار این طرح و به سرانجام‌رساندن آن، در دستور کار ادارۀ کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان قرار گیرد.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۶۴۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد

فرمانده یگان‌ حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از دستگیری سه نفر در منزل شخصی یکی از روستاهای شهرستان قروه پس از حفر گودالی به عمق ١٥ متر به منظور کشف اشیای تاریخی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان، سرهنگ محمدرضا زارعی امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ اظهار کرد: برابر گزارش واصله به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر حفاری غیرمجاز در منزل شخصی یکی از روستاهای شهرستان قروه بررسی‌ها و تحقیقات ویژه در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: با همراهی فرماندهی انتظامی بخش سریش‌آباد قروه، سرپرست اداره میراث‌فرهنگی قروه و یگان شهرستان، پس از بازدید از منزل شخصی، سه نفر با هویت بومی شناسایی و دستگیر شدند.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان با بیان اینکه از متهمان یک دستگاه خودرو کشف و ضبط شد، گفت: متهمان اقدام به حفر یک چاله به عرض دو متر و عمق ١٥ متر به قصد کشف اشیای تاریخی کرده بودند.

سرهنگ زارعی اضافه کرد: پرونده قضائی عوامل دستگیر شده تشکیل و این موضوع از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.

وی تاکید کرد: شهروندان در صورت اطلاع از فعالیت‌های غیرمجاز افراد سودجو و سوداگران آثار تاریخی، مراتب را در اسرع وقت به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان فرماندهی یگان حفاظت شماره تلفن ٠٨٧٣٣١٧٨٨٥٥ گزارش داده و ما را در حفاظت از این سرمایه ملی یاری کنند.

کد خبر 750746

دیگر خبرها

  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود