Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-26@10:41:32 GMT

دشمنی با سپاه نقطه اشتراک دشمنان داخلی و خارجی

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۶۵۴۵۲

به گزارش خبرگزاری بسیج، 38سال قبل در دوم اردیبهشت ماه سال 58 در حالیکه هنوز چند ماهی از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی(ره) نگذشته بود، اولین قدم‌های تشکیل مهمترین نهاد کشور برای حراست از انقلاب و دستاوردهای آن برداشته شد.

امروز حدود 4 دهه از عمر سپاه پاسداران می‌گذرد و این نهاد انقلابی در کوران این سال‌ها تمام تلاش خود را برای ایفای رسالت قانونی خود به کار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به مناسبت این روز و نیز در آستانه 12 اردیبهشت سالروز شهادت شهید مطهری و روز عقیدتی سیاسی، در گفتگویی تفصیلی با حجت‌الاسلام والمسلمین علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مرور کارنامه سپاه در این سال‌ها پرداختیم و وی به برخی سوالات دیگر درباره موضوعات روز نیز پاسخ داد.

متن این گفتگو را در ادامه می‌خوانید:

** هویت سپاه به مکتبی بودن است

* اگر اجازه بفرمایید، با توجه به مسئولیت شما به عنوان نماینده ولی فقیه در سپاه، گفتگو را با این سوال شروع کنیم که فلسفه نام گذاری سالروز شهادت استاد مطهری به عنوان هفته عقیدتی سیاسی در سپاه چیست؟

معمولاً نام گذاری روزها و هفته ها بر اساس فلسفه و مناسبتی است مثل روز تولد بوعلی سینا به عنوان روز پزشک، انتخاب سالروز شهادت استاد مطهری بر این مبنا استوار است که ایشان در عصر خود یکی از چهره های شاخص و از نظریه پردازان در حوزه اندیشه دینی بود که با تکیه بر مبانی دینی و اسلام ناب به نقد اندیشه ها و مکتب های فلسفی برخاسته از اندیشه های بشری همچون گفتمان لیبرالیسم و سکولاریسم، گفتمان مارکسیسم و سوسیالیسم، گفتمان ملی گرائی و ناسیونالیسم و گفتمان التقاطی به پا خاست و با تبیین گفتمان دینی، زمینه مقابله با اندیشه و گفتمان های انحرافی را در جامعه فراهم کرد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد انقلابی و مکتبی است و بر اساس اصل 150 قانون اساسی، رسالت پاسداری از انقلاب اسلامی و دست آوردهای آن را برعهده دارد.

هویت سپاه به مکتبی بودن و اتکاء به اندیشه توحیدی و گفتمان دینی برخاسته از گفتمان نبوی و علوی است که باید، هم اندیشه توحیدی و هم گفتمان توحیدی را بشناسد و هم به آن عمل کرده و هم از آن پاسداری کند و مرحوم شهید مطهری نماد اندیشه الهی و گفتمان دینی است.

* برای حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه در مقطع کنونی چه ماموریت اصلی در نظر گرفته شده و شما چه برنامه هایی را در دستور کار دارید؟

با توجه به مجموعه تهدیدات گوناگون خارجی و داخلی و برداشت از تدابیر و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، 2 موضوع اساسی در دستور کار نمایندگی ولی فقیه قرار دارد، یکی معنویت و دیگری بصیرت.

اعتقاد ما این است که شور و شعور باید با هم توأم باشد. عاطفه و احساس و تعقل باید با هم همراه باشد هم معرفت افزایی و ارتقاء بصیرت لازم است و هم شور و حال عارفانه.

در سالیان اخیر برنامه‌های حوزه نمایندگی تلفیقی از تربیت و معرفت، ترکیب احساس با تعقل بوده است و بحمدالله با توسعه مکان‌های آموزشی در مشهد و قم و مراکز استان ها و ارتقاء صندلی آموزشی حوزه نمایندگی به بیش از 10 هزار صندلی ظرفیت بالایی در اختیار آموزش قرا گرفته که در سال 95 هشتاد هزار نفر تحت آموزش موضوع امر به معروف و نهی از منکر قرار گرفته اند که بخشی از آن در حدود 20 هزار نفر با خانواده توفیق حضور در مشهد را داشته اند.

ظرفیت معاونت سیاسی حوزه نمایندگی و تولید محتوا برای ارتقاع بصیرت پاسداران و بسیجیان بسیار بالا است که علاوه بر هفته نامه صبح صادق که به صورت هفتگی منتشر می شود به طور متوسط هفته ای یک جزوه تحلیلی در موضوعات روز تهیه و در اختیار هادیان سیاسی قرار می گیرند.

** صف آرایی طیف گسترده‌ای از دشمنان در برابر انقلاب اسلامی

* چه الزاماتی در ماه‌های اولی پیروزی انقلاب وجود داشت که منجر به تشکیل سپاه پاسداران برای حراست از انقلاب شد؟

انقلاب اسلامی ایران برخلاف انقلاب‌های دیگر نظیر انقلاب کبیر فرانسه و یا انقلاب شوروی، یک انقلاب مکتبی، دینی و الهی است و طراح و ایده‌پرداز و تدبیر کننده آن خداوند متعال و برخاسته از گفتمان نبوی و علوی بوده و می‌بایست منطبق بر الگوی حکومت پیامبر(ص) و علی (ع) باشد.

انقلاب اسلامی ایران پویا، زنده، پیشرو، بالنده، خط شکن، بیدارگر و در صدد نفوذ معنوی به عمق لایه‌های جامعه جهانی است.

این انقلاب ماهیت ضد استبدادی، ضد استکباری و ضد استعماری داشته و در صدد شکستن شاخ مستکبران و ظالمان جهان بوده است.

به طور طبیعی چنین انقلابی با ماهیت مکتبی، دینی و انقلابی، طیف گسترده‌ای از دشمنان در برابر آن صف آرایی می کنند مضافاً بر اینکه دشمنی و ترفندهای دشمن همواره به صورت جنگ سخت نبوده و در قالب جنگ نیمه سخت و جنگ نرم با عنوان تحریم و یا تعامل، بروز و ظهور می‌کند.

از سوی دیگر چون انقلاب و نظام اسلامی مکتبی، باید متکی به گفتمان نبوی و علوی و منطبق با مبانی و اصول مکتب اسلام قرآن و سیره و سنت پیامبر و ائمه معصومین باشد، به طور طبیعی با اندیشه ها، تفکرات و جریان ها و نحله های انحرافی خارج از مبانی و اصول مواجه خواهد بود از این رو صیانت از انقلاب و دستاورد‌های آن در برابر دسیسه ها و توطئه های دشمنان خارجی و انحرافات و کژروی ها و جریان های قدرت طلب، مستلزم وجود نهادی برخاسته از انقلاب با هویت نهادی، مکتبی بود که بتواند با ساماندهی های لازم و متناسب با هر نوع تهدید و در شرایط متفاوت، با این حرکات و اقدامات به مقابله بر خیزد.

** کارنامه سپاه در طول 4 دهه اخیر یک کارنامه درخشان است

* شما وقتی به کارنامه سپاه در طول این 4 دهه نگاه می کنید، این نهاد انقلابی را چقدر در انجام رسالت خود که فرمودید حراست از انقلاب و دستاوردهای آن است، موفق می‌دانید؟

با اطمینان می گویم سپاه به رسالت و مأموریتش در عرصه های گوناگون عمل کرده است. بنده از سال 60 تا کنون به جز چند سالی که در سازمان تبلیغات اسلامی بودم، در مسئولیت های کلیدی مثل سازمان حفاظت اطلاعت قرار داشتم و 12 سال هم افتخار نماینده ولی فقیه در سپاه را دارم و با همه وجود معتقدم سپاه مهمترین نقش را در پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن و نیز تحقق تدابیر فرماندهی معظم کل قوا را داشته است و حضور موفقیت آمیز سپاه در عرصه‌های گوناگون مبین این حقیقت است.

حضور فعال و تاثیرگذار سپاه در 94 ماه جنگ تحمیلی و دستاوردهای غرورآفرین در عرصه دفاع مقدس کارنامه درخشانی را از عملکرد سپاه نمایش می‌دهد.

ایفای نقش سپاه در مقابله با جنگ نیمه سخت و برخورد با غائله ها، آشوب ها و فتنه ها همچون غائله های سال های اولیه انقلاب در برخی استان ها از جمله آشوب های فرقه دمکرات و کومله در کردستان و حرکت های ایذایی بنی صدر، غائله سال 78 و فتنه 88 از جمله عملکرد موفقیت آمیز سپاه بوده است.

حضور مؤثر در امنیت پرواز و ایجاد امنیت در شبکه ناوگان هوایی کشور و مقابله با دسیسه دشمنان از دیگر نماد کارنامه موفق سپاه است.

حضور سپاه در عرصه سازندگی و انجام هزاران پروژه ملی در سطح کشور همچون تونل ها و پل ها و حماسه بر عهده گرفتن برخی فازهای بسیار فنی و پیچیده عسلویه و پس زدن و پیشی گرفتن از شرکت های خارجی برگ زرین دیگری را برای این نهاد برخاسته از انقلاب رقم می‌زند.

توان قدرتمند موشکی سپاه و حضور فعال نیروی دریایی در آب‌های خلیج فارس و پاسداری از حریم آبی کشور افتخار دیگری برای سپاه است.

حضور نیروی زمینی در مقابله با اشرار و فرقه های وابسته و مزدور در شمال غرب وجنوب شرق و نیز پاسداری در بسیاری از مرزهای کشور گوشه ای از موفقیت های سپاه است.

و نهایتا حضور سپاه در تقویت عمق استراتژیک انقلاب و نظام و مقابله با پدیده داعش در عراق و پاسداری از حریم اهل بیت و جبهه مقاومت و گسترش نفوذ معنوی انقلاب توسط نیروی قدس از دیگر افتخارات مهم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محسوب می‌شود.

در مجموع به نظر می رسد سپاه کلام نورانی حضرت امام (ره) که فرمود «اگر سپاه نبود کشور هم نبود» را با همه وجود اثبات کرده و به منصه ظهور رسانده است.

** دشمنی با سپاه نقطه اشتراک دشمنان داخلی و خارجی

* علی‌رغم این موضوعاتی که شما فرمودید و معتقدید که سپاه توانسته به خوبی از عهده وظایف قانونی خود برآید، اما در مقاطع و موقعیت‌های متعدد ما شاهد دشمنی‌ها و مخالفت‌هایی با سپاه حتی از سوی برخی گروه ها، جریان های داخلی و دولتمردان در گذشته و حال برای تضعیف این نهاد انقلابی بوده‌ایم. این دشمنی‌ها و مخالفت‌ها از کجا نشات می‌گیرد؟

به رغم تفاوت در دشمنان خارجی و مخالفان داخلی و فضاسازی علیه سپاه، بین آنها نقاط اشتراکی وجود دارد که مربوط می شود به رسالت، مأموریت و عملکرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.

ابتدا باید ببینیم از اول انقلاب چه کسانی موافق و چه کسانی مخالف سپاه بودند؟ به طور قطع در رأس موافقین، حضرت امام (ره) قرار داشتند که همواره سپاه را تأیید می‌کردند و جمله معروف ایشان این بود که «از سپاه راضی هستم و نظرم بر نمی گردد» همینطور رهبری معظم انقلاب حضرت امام خامنه ای (مد ظله العالی)، چه در دورانی که در جایگاه رئیس جمهوری و چه در دوران رهبری بودند، همواره سپاه را مورد لطف و توجه قرار داده‌اند.

همه خواص و نهادهایی که دل در گرو نظام و انقلاب و ولایت فقیه داشته و دارند سپاه را مورد توجه قرار داده و تأیید می‌کنند همینطور مردم که با همه توان سپاه را مورد محبت قرار می‌دهند،

اما در جبهه مخالف، از ابتدا کسانی همچون بازرگان در مخالفت با کمیته ها و بنی صدر در مخالفت با سپاه و کمیته ها و در دوره دوم خرداد برخی سیاسیون و دولتمردان، سپاه را به شیوه های گوناگون مورد حمله قرار دادند.

در دوره‌های بعدی هم هر دولتی که احساس می‌کرد سپاه مانع توسعه طلبی و انحرافات آن است، به مخالفت با این نهاد برمی‌خاست.

فلسفه مخالفت‌ها و موافقت‌ها در ماهیت و هویت و عملکرد سپاه نهفته است. اکثریت قریب به اتفاقِ کسانی که همسو با دشمن خارجی به سپاه حمله می‌کنند، سپاه را مانع و مزاحم تحقق خواسته‌های خود می بینند.

کسانی سپاه را مورد حمله قرار می‌دهند که در جهت تقابل با ولی فقیه و آرمان‌های نظام قرار داشته و در صدد تغییر ساختار نظام هستند. بنابراین تا مادامی که سپاه متکی به مبانی و اصول انقلاب بوده و از ولایت فقیه و ولی فقیه به عنوان مهمترین رکن حاکمیت دینی حمایت کرده و شجاعت، صراحت و شهامت ایستادگی در برابر انحرافات را دارند، این حملات نیز ادامه خواهد داشت.

* از نگاه حضرتعالی، مهمترین مشکل و چالش انقلاب که سپاه با آن مقابله می‌کند، چیست؟

از آنجا که سپاه حافظ انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن است و یکی از جلوه‌های آن نظام جمهوری اسلامی است یکی از چالش های نظام و به تبع آن سپاه این است که کسانی که در ایده و عمل با اصول و مبانی انقلاب زاویه دارند با استفاده از بستر انتخابات وارد عرصه قدرت می شوند که بعضا عملکردشان طی دوره های مختلف چالش هایی را به همراه داشته است و فرصت بالندگی و کارآمدی نظام را محدود ساخته است، که در این زمینه می توان به عدم توجه به ظرفیت های بومی و توانمندی های درونی کشور و تمرکز نگاه آنان به گشایش های بیرونی اشاره کرد.

این جریان ترکیبی از چند گروه است که نقاط مشترکی دارند و می توان از طریق نقاط مشترک به ماهیت آنها پی برد.

از جمله نقاط مشترک آنها، تغییر محاسبات نسبت به اهداف، سیاست‌ها، شعارهای انقلاب و نیز دشمن و مبارزه با او است.

در دید عناصر این جریان، آمریکا دیگر شیطان بزرگ نیست بلکه کدخداست، دراین دیدگاه نه تنها با شیطان بزرگ نباید درگیر شد، بلکه باید با کدخدا کنار آمد. سیاسیون و دولتمردان وابسته به این جریان می‌گویند ما نمی توانیم در مقابل آمریکا بایستیم.

حال سخنان و کلمات حضرت امام(ره) و رهبری انقلاب را با این اظهارات مقایسه کنید تا متوجه شوید چه اتفاقی افتاده است.

از دیگر نقاط مشترک جریان مذکور، غرب گرایی و تلاشی است که آنها برای ارتباط با غرب و آمریکا و غربی سازی دارند.

روزنامه آریا در شماره تاریخ 28 شهریورم 78 به نقل از رئیس دولت اصلاحات می گوید: «شما برای اینکه بتوانید پیشرفت کنید راهی جز غرب ندارید و راه غرب یعنی پذیرش خود غرب.»

در مورد خط مشی حزب کارگزاران نیز نقل روزنامه کیهان در تاریخ 25 تیر 86 از یکی از اعضای شورای مرکزی این است که می‌گوید «گرایش حزب کارگزاران برای مدیریت کشور، گرایش لیبرالیستی است».

دولت اعتدال هم راهبردش «توسعه تعامل گرا» و یا «همزیستی مسالمت آمیز با غرب» بوده و خط مشی نگرشی و عملی آن حرکت به سمت غرب و اقتصاد غربی است.

نقطه مشترک دیگر این جریان با گرایش لیبرالیستی، برخورد گزینشی با منویات ولی فقیه است.

یعنی در مواردی که منافع آنان اقتضا کند تدابیر و فرامین رهبری را می پذیرد اما در بسیاری موارد استنکاف دارند. آنها در شعار، سخن از پیروی از ولی فقیه می‌گویند و در عمل به گونه ای دیگر رفتار می‌کنند.

نقطه مشترک دیگر آنها، محدود کردن قدرت دفاعی ایران است و نوع تلاش آنها برای کاهش بودجه دفاعی و مخالفت با برخی رزمایش‌ها و... مبین این واقعیت است. در حالی که قدرت دفاعی و به ویژه قدرت موشکی ایران نقش بسیار مهمی در بازدارندگی و کاهش تهدیدات داشته و دارد.

** سیاست برخی درجهت کسب رضایت کدخداست

البته نقاط مشترک دیگری هم وجود دارد که پرداختن به همه موارد، سخن را به درازا می کشاند.

به طور کلی برخی از این سیاست‌ها در راستای کسب رضایت کد خدا است. در مجموع شاخصه اصلی این جریان پوششی از نفاق است که شناسایی گستره، عمق و پیچیدگی آن جامعه را با مشکل مواجه می‌کند.

** تغییر نگرش دولت‌ها نسبت به آمریکا مهمترین تهدید امنیتی نظام است

* نقش سپاه در این میانه و در مقابله با این موضوعات چیست؟

شما نگاه کنید، دولت نقش بسیار مهمی در تحقق آرمان ها و اهداف حکومت دینی یا انحراف از مسیر اصلی و حرکت علیه مصالح نظام دارد.

ثانیاً گفتمان و عملکرد جبهه مذکور برآیند و پیامدهای زیادی علیه انقلاب و حاکمیت دینی خواهد داشت که از جمله آنها وابستگی کشور به دشمن و در نهایت تسلیم در برابر نظام استکباری آمریکاست.

مشکل دیگر، نفوذ دشمن در مراکز راهبردی، تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری است که خود پیامدهای تهدیدآمیزی دارد.

چالش دیگر، تأثیر در افکار عمومی مردم و در نتیجه تغییر محاسبات آنها نسبت به امریکاست و چهارمین مسئله که بسیار مهم است، افزایش و تشدید تهدید امنیتی علیه نظام است.

وقتی نظام سلطه جای پایی در کشور پیدا کرد و تهدید به درون منتقل شد، تهدید مضاعف می‌شود لذا به طور مستقیم مسائل مذکور به سپاه و رسالت و ماموریت آن بستگی پیدا می‌کند.

به طور کلی تغییر نگرش دولت ها نسبت به آمریکا مهمترین تهدید امنیتی علیه نظام بوده و هست زیرا آمریکا همان است که تنها در نیمه دوم قرن 20 به 52 کشور حمله کرده و در امورات داخلی 17 کشور دخالت کرد.

آمریکا همان است که امپراطوری شوروی را به سقوط کشاند و امروز تهدیدی جدی علیه روسیه است. آمریکا همان است که از قذافی تسلیم شده هم نگذشت حالا چگونه به این جرثومه استکباری می توان امید بست؟

** شعار دور کردن جنگ از طریق برجام عوام‌فریبی است

* در ماه‌های اخیر خصوصا بعد از توافق هسته‌ای ایران با 6 کشور دیگر، بارها این موضوع را از زبان برخی افراد شنیدیم که «برجام سایه جنگ را از سر کشور دور کرد» نظر شما در این باره چیست؟

متاسفانه این حرف ها هم از جمله شعارهای پوپولیستی و عوام فریبانه است. باید سؤال کرد اصولاً آمریکا برای چه با ما در حال جنگ بود؟ آمریکا اهداف زیادی را در دستور کار داشت و یکی از راهکارهای آن تهدید نظامی بود.

حال وقتی گروهی به دشمن لبخند زدند و چراغ سبز نشان دادند، زمینه طمع دشمن فراهم می‌شود و این می تواند بستری برای تهدید نظامی باشد.

* چرا آمریکا بعد از توافق هسته ای و حتی نوع برخورد دولتمردان ایرانی، همچنان به تهدیدات و تحریم‌های خود علیه جمهوری اسلامی ادامه می دهد؟

ادامه تهدید و تداوم تحریم دو علت دارد که یکی نوع شعار و رفتار و عملکرد دولتمردان ما در قبال آمریکاست.

یعنی وقتی دولتمردان می گویند ما نمی توانیم در برابر آمریکا بایستیم، آنهم با شعارهای بعضاً توخالی و یا اینکه چرا باید با آمریکا طوری حرف بزنیم که ما را تحریم کند و یا دولتی که مسئولین دیپلماسی آن می‌گویند: آمریکا با یک موشک می تواند سیستم ما را به هم بریزد و حرف های دیگر از این دست، چرا آمریکا از این موقعیت استفاده نکند و به تهدید خود ادامه ندهد؟

** نوع مدیریت رهبری مانع اجرای نسخه مشابه آمریکا برای شوروی در ایران شد

نکته دوم اینکه آمریکایی ها امید زیادی به دولت داشته و سفره گسترده‌ای را برای تغییر رویکرد دولت و تز «همزیستی مسالمت آمیز با آمریکا» پهن کرده بودند. یعنی همان نسخه ای که برای سقوط امپراطوری شوروی در دوره آقای خروشچف در دهه 60 میلادی پیش بینی کرده و در برابر تغییر رویکردهای خروشچف از تقابل با امریکا به «همزیستی مسالمت آمیز با آمریکا» وارد تعامل و مذاکره شده و سرانجام امپراطوری شوروی را به صورت مرحله ای و تدریجی به سقوط کشاندند.

آمریکا امپراطوری شوروی را بزرگترین تهدید برای خود به شمار می آورد و راهکارهای زیادی را برای مهار یا سقوط این ابر قدرت در دستور کار قرار داده بود تا اینکه با شناسایی عوامل غرب گرا در شوروی و تأثیر گذاری آنان روی آقای خروشچف توانست محاسبات رهبر شوروی را تغییر دهد و خروشچف را به این باور برساند که می توان با آمریکا به صورت مسالمت آمیز کنار آمد.

با این تغییر رویکرد، آمریکا وارد مذاکره شد و پیمان سالت 1 امضاء شد و خروشچف در اولین مرحله به عنوان پیروزی در مذاکرات برد-برد ابتکار خود را به رخ دیگران کشید و به دنبال آن دوما در راستای تفکرات وی همراه شد و روی افکار عمومی هم کار کردند و زمینه فروپاشی این ابرقدرت را از درون فراهم کردند.

همین نسخه را برای جمهوری اسلامی ایران پیش بینی کرده بودند تا با کنار آمدن با کدخدا، خواسته او در اجرای دومینوی برجام‌ها را عملی کند که هوشمندی رهبری باعث شد مذاکره تنها در محدوده هسته‌ای بماند و از تسری تعامل به عمق استراتژی جمهوری اسلامی ایران جلوگیری شود.

در واقع نوع مدیریت رهبری معظم انقلاب باعث شد نسخه مشابه شوروی در ایران عملی نشود.

** در قضیه برجام دولتمردان ما از هول حلیم داخل دیگ افتادند

* اما به هرحال برجام نتایجی هم در پی داشته. برخی تحریم‌ها بواسطه آن برداشته شده و بعضا قراردادهایی هم بسته شده، آیا اینها نمی‌تواند جنبه‌های مثبت تعامل به شمار بیاید؟

داستان آمریکا داستان صیادی است که برای شکار پرنده مورد نظر خود، قدری دانه هم می‌پاشد.

واقعیت اینست که آمریکا روغن ریخته را نذر ایران کرد. اصولا تاریخ مصرف سازمان تحریم به پایان رسیده بود.

آیا اعتراف کری (وزیرخارجه سابق امریکا) کافی نیست که می‌گفت اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، سازمان تحریم به هم می خورد؟

دولتمردان ما هم از هول حلیم داخل دیگ افتادند و آنچه داشتند در طبق اخلاص گذاشته و بسیاری را مطابق خواست دشمن عمل کردند.

آنها توجه نکردند که پایه های تحریم متزلزل شده و دشمن بیشتر از ما نیاز به مذاکره و برجام داشت. اقامت طولانی وزیر امور خارجه آمریکا با پای شکسته شاهدی بر این ماجراست.

اما مدیریت رهبری بود که جلوی خسارت‌های بیشتر را گرفت مضافاً بر این که نه شعارهای دولتمردان محقق شد و نه آمریکا دست از تحریم برداشت.

حالا اگر ورود چند هواپیما ملاک موفقیت برجام است که باید گفت برخی شرکت‌های هواپیمایی همچون شرکت ماهان باید موفق‌تر باشد که در شرایط تحریم، ناوگان خود را تجهیز کرد و درصد بالایی از صندلی‌های پروازی را به خود اختصاص داد.

** تهدید را توان دفاعی و مواضع رهبری دور کرد نه مذاکره و برجام

* پس از دیدگاه شما چه عاملی باعث دور شدن تهدید از کشور شد؟

آنچه تهدید دشمن را کم کرد مذاکره، معامله وبرجام نبود، قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران و مواضع باصلابت رهبری معظم انقلاب تهدید را از بین برد.

پاسخ وزیر امور خارجه آمریکا به خبرنگاری که پس از حمله آمریکا به افغانستان و عراق از او پرسیده بود چرا به این دو کشور حمله کردید و به ایران حمله نکردید این بود که اولا نمی‌دانستیم که ایران در دفاع از خود چه دارد و ثانیاً نمی‌دانستیم عکس العمل سپاه و بسیج در برابر حمله ما چه خواهد بود.

**مشکل اصلی کشور در عرصه اجرایی، مدیریت است

* در آستانه دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و نیز انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا هستیم. شما در این مقطع مهمترین چالش کشور را چه چیزی می‌دانید؟

واقعیت اینست که انقلاب اسلامی در عرصه منطقه‌ای و بین المللی به پیروزی‌های بسیار شگفت انگیزی دست یافته و عمق استراتژیک و نفوذ معنوی انقلاب از ساحل مدیترانه تا تنگه باب المندب را درنوردیده و در جبهه داخلی نیز راه یکصد ساله را در عرصه های فضایی، پزشکی، نانو و دیگر فناوری‌ها، چند ساله طی کرده اما روند حرکت پاسخگویی به نیازهای جامعه و مردم به شکلی است که نگرانی برای دلسوزان نظام و انقلاب به وجود آورده است.

به نظر بنده مشکل اصلی کشور در عرصه اجرایی، مدیریت است. حتی اگر یک پروفسور اقتصاددان هم باشد اما جوهره مدیریت نداشته باشد، کاری از پیش نمی‌برد لذا رهبری معظم به درست انگشت روی همین موضوع گذاشتند و در سخنرانی اول سال 96 به این مضمون فرمودند که کارها را به افراد مدیر، متدین و با تحرک بسپارید و در گذشته هم روی مدیریت جهادی تکیه داشته‌اند لذا آنقدر در کشور ظرفیت وجود دارد که اگر مشکل مدیریت حل شود با این ظرفیت‌های متراکم می‌توان مشکلات را یکی پس از دیگری حل و مرتفع کرد.

** سپاه در انتخابات دخالت نکرده و نخواهد کرد

* همیشه در آستانه‌ها انتخابات شاهد جوسازی‌هایی علیه سپاه پاسداران با اتهام دخالت این نهاد در انتخابات بوده ایم. پاسخ شما به این سخنان چیست و سپاه در این مقطع چطور رفتار خواهد کرد؟

همانطور که اشاره کردید آنچه مشاهده می‌شود از نوع فضاسازی و ایجاد حساسیت در جامعه و تبدیل کردن سپاه انقلابی به یک نهاد خنثی است.

سپاه کاملاً تابع تدابیر حضرت امام (ره) و رهبری معظم انقلاب و قانون گرا بوده و هیچگونه دخالتی در انتخابات نداشته و نخواهد داشت.

واقعیت این است که سپاه یک نهاد انقلابی است که با همه وجود متکی به مبانی و اصول بوده و به عبارت دیگر سپاه یک نهاد ارزش‌گرای فراحزبی است.

دفاع از مبانی و اصول مورد تأکید حضرت امام و رهبری جزء وظایف ذاتی سپاه و بسیج بوده و تکیه بر معیارها و شاخصه های دینی در گفتار و رفتار جزو خصائص زیربنایی یک نهاد انقلابی است.

ترویج گفتمان دینی و بیان و توجیه گفتمان رهبری جزو ماموریت راهبردی مجموعه سپاه بوده و شایسته گزینی، شایسته پروری، شایسته گماری نیز از خطوط اصلی کارکردی این نهاد است.

نگرانی دشمنان و برخی ناآگاهان و مغرضان داخلی هم این است که سپاه دارای گفتمان، رفتار و عملکرد انقلابی است.

نهایتا بار دیگر تاکید می‌کنم که سپاه به هیچ عنوان در انتخابات دخالت نداشته و نخواهد داشت اما همواره انقلابی بوده و خواهد بود و به هیچ عنوان از مبادی و اصول انقلابی گری عقب نشینی نخواهد کرد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۶۵۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا اگر سپاه نبود کشور هم نبود؟

 در معنای اردیبهشت، درستی و راستی و پاکی و تقدس و همچنین شبیه بهشت را گفته‌اند و چه تناسب زیبایی دارد تشکیل و تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نخستین روز‌های این ماه و هفتادمین روز پیروزی انقلاب و همین عدد هفتاد هم جالب توجه است، به هر روی، نیرویی عظیم با ریشه در اعتقادات و ایمان و تکیه بر ظرفیت مردم تشکیل شد، شاید هیچ فردی (خارج از مرز‌های تفکر انقلاب اسلامی) فکرش را نمی‌کرد روزی ابرقدرت‌ها را به زانو درآورد و محبوب دل‌های آزادگان جهان باشد.

مرحوم سید علی اکبر پرورش، شهید سیدمحمد حجازی، شهید خلیفه سلطانی، سرلشکر رحیم‌صفوی و حجت الاسلام سالک از نخستین اعضاء سپاه پاسداران اصفهان بودند که پس از تبدیل کمیته دفاع شهری به شورای فرماندهی سپاه به عضویت آن درآمده و سپاه اصفهان را تاسیس کردند، همچون شمعی پرفروغ، ۲۳ هزار پروانه را به دور خود جمع کردند و به میعادگاه نظر به وجه الله رساندند.

همیشه در کنار مردم

کمتر کسی سپاه را به عنوان یک نیروی نظامی صرف می‌شناسد و خدمات گوناگون این نهاد الهی در عرصه‌های مختلف خدمت‌رسانی در راستای اعتلا، گسترش و حراست از آرمان انقلاب اسلامی از همان روز‌های نخست، برای همه آشکار و روشن بوده و هست، نیرویی مردمی که از دل حوادث خون‌بار دهه شصت، ترور، غائله‌های کردستان و آمل و سیستان و خوزستان و ... و همچنین دفاع مقدس، سازندگی، خدمات بهداشت و درمان، آموزش، حوادث طبیعی، چون سیل و زلزله، حراست از مرزها، حفاظت پرواز، دفاع از حرم، امنیت داخلی کشور، دفاع از مظلومان عالم و مقابله با مستکبران سربلند و پیروز بیرون آمده است.

لباس سبز زیبای پاسداری قوت قلب دوستان و آزادگان جهان و مایه یأس و وحشت ظالمان است، لباسی که برقامت رشید حاج همت و حسین خرازی و سپهبد سلیمانی‌ها بوده و می‌خواهیم بشنویم و بخوانیم و بدانیم از شروع و کارکرد‌ها و توانایی‌های این لشکر خدایی از زبان سردار مجتبی فدا، فرمانده سپاه حضرت صاحب الزمان (عج) استان اصفهان.

اصلا چه نیازی به تشکیل سپاه پس از انقلاب بود؟

سردار فدا: پس از شکل‌گیری انقلاب، یک دگرگونی در کشور به وجود آمد، بواسطه نهضت حضرت امام خمینی (ره) مفهوم هندسه و جغرافیای قدرت را در کشور و منطقه جابجا کردند، یکی از ظرفیت‌هایی که در راستای قدرت نرم جمهوری اسلامی فراهم شده، نقش‌آفرینی مردم در حفظ و حراست از جمهوری اسلامی است، جوانان متدین و دینداری که در دامان پدران و مادران متدین و با اعتقاد پرورش یافته بودند، بواسطه شرایط انقلاب در عرصه‌های مختلف وارد شده و فعالیت‌های بسیاری را بر عهده گرفتند.

ساختار حکومت موروثی پهلوی سرنگون شده و نیاز بود در ابتدای انقلاب، توجه به مردم و قشر مستضعف سرلوحه کار قرار گیرد، بر همین اساس نخستین کاری که سپاه درآن برهه انجام داد، دستگیری سران خائن و فراری رژیم گذشته بود، بچه‌های سپاه و جوانانی که به عشق انقلاب و امام (ره) به این راه قدم گذاشته بودند، سران وابسته به رژیم گذشته را دستگیر و ظرفیت برقراری امنیت را فراهم کردند، امنیت پایداری که مردم در ابتدای انقلاب بتوانند در آرامش و آسایش زندگی کنند.

قدم‌های بزرگ برای تثبیت انقلاب

باتوجه به حجم توطئه‌های دشمن و اقداماتی که از ابتدا علیه انقلاب اسلامی صورت گرفت، مقابله با توطئه گروهک‌ها واقدامات مسلحانه آنها در دستور کار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و از بهمن ۵۷ سپاه شروع به جذب نیرو، استخدام و بکارگیری جوانان از خودگذشته و فداکار مورد نیاز انقلاب اسلامی کرد، اما سپاه در ابتدای کار، اساسنامه، ساختار و چارچوب نداشت بلکه جمعیتی با روحیه جهادی، آماده به کار، ایثارگر و با قابلیت‌ها و توانمندی‌های مختلف از اقشار گوناگون در این قالب گرد هم آمدند و قدم‌های بزرگی را برای تثبیت نظام مقدس جمهوری اسلامی برداشتند.

بعد‌ها سپاه اساسنامه پیدا کرد و به تناسب آن و تصدیق شورای انقلاب اسلامی، وظیفه و ماموریت حفظ و حراست از انقلاب و نگهداری و نگهبانی از دستاورد‌های آن را برعهده گرفت، سپاه در راستای نقش‌آفرینی اقشار مختلف مردم در ابعاد مختلف جامعه، اداره، سازماندهی، گسترش، حمایت و پشتیبانی بسیج را بر عهده گرفت؛ از نیرو‌های پادگان رفته و آموزش دیده برای اعزام به کردستان و برقراری امنیت پایدار درمنطقه کردستان، مقابله با نقش‌آفرینی دشمن در ترور مسؤولان و شخصیت‌های کشور، کشف خانه‌های تیمی و اشراف اطلاعاتی کمک گرفت.

شروع گسترش حدود فعالیت سپاه را تشریح کنید.

سردار فدا: با شروع جنگ تحمیلی و تجاوز دشمن، بخشی از ماموریت سپاه به حفاظت و حراست از مرز‌ها و مقابله با دشمن متجاوز منتهی شد و درمدت جنگ اتفاقات مختلفی صورت گرفت، منافقین دنبال انحراف و بهره‌برداری از انقلاب بودند، اما دین و اعتماد مردم و اسلام ناب اجازه بهره برداری عناصر خود فروخته را فراهم نکرد، در آن زمان سپاه به دستور امام خمینی (ره) ماموریت حفاظت و حراست از شخصیت‌ها را بر عهده گرفت و هیچ شخصیتی دیگر ترور نشد و پاسداران ما در برابر حفظ و حراست از جان شخصیت‌ها در راه شهادت و جانبازی پیش قدم بودند.

سپس در راستای دفاع از انقلاب و جنگ، تشکیل بسیج و مقابله با دشمن متجاوز در دستور کار قرار گرفت، حفاظت و جلوگیری از ربایش هواپیما‌ها در داخل کشور کار بعدی سپاه بود که از این ماموریت هم سربلند بیرون آمد و کماکان این ماموریت ادامه دارد؛ با گسترش نقش‌آفرینی مردم، حجم و تعداد توطئه،‌های دشمن، ساختار سپاه سازماندهی وسیع‌تری گرفت و در مناظق عملیاتی جنگ حضور یافتند؛ سلاح، تجهیزات و امکانات مورد نیاز جنگ را در روز‌های ابتدایی جنگ تحمیلی از نیرو‌های ارتش تحویل گرفتند، اما با انجام عملیات‌های متعدد بخشی از تجهیزات و امکانات را از دشمن به غنیمت گرفتند.

برقراری امنیت از مرز تا محله‌ها

با سازماندهی سپاه، گردان‌ها و لشکر‌هایی تشکیل شد که تا الآن هم برقرار هستند و در ماموریت‌های مختلف از ظرفیت آنان استفاده می‌شود، سپاه در کمک به فراجا و نیروی انتظامی در برقراری امنیت محلات و جلوگیری از سرقت و اتفاقات مختلف نقش عمده‌ای دارد، با فعال شدن پایگاه بسیج در مساجد، بکارگیری جوانان، آموزش و توانمندسازی آنان، امنیت عمومی در محلات هم برقرار شد که امروزه این امنیت در قالب گشت‌های بسیج در سطح استان در حال اجراست.

سپاه در عملیات‌های بزرگی در دفاع مقدس نقش ویژه و عمده‌ای داشت؛ ابتکارات، اختراعات، تنوع، تحول در جغرافیای ماموریت و بکارگیری تجهیزات و امکاناتی که با توانمندی‌های داخلی فراهم شد، شرایطی را رقم زد که بچه‌های بسیجی تا سطوح بالای فرماندهی آمدند و تحولات و عملیات‌هایی را در طول ۸ سال دفاع مقدس انجام دادند که مراکز آموزشی و تخصصی جنگ، تا امروز از تجربیات سپاه استفاده می‌کنند.

مبارزه با جدایی‌طلبان

سپاه در مقابله با توطئه گروهک‌های کومله و دموکرات در منطقه کردستان و شمال‌غرب در راستای برقراری امنیت پایدار، پاکسازی مناطق، جداسازی مردم از صف ضدانقلاب، خدمت‌رسانی و توسعه برای حضور دستگاه‌های دولتی نقش مهمی ایفا کرد، در سیستان و بلوچستان، ترکمن صحرا و خوزستان هم نقش‌آفرینی سپاه در مقابله با توطئه گروهک‌ها چشمگیر و زبانزد خاص و عام است، در دوران سازندگی هم پاکسازی مناطق عملیاتی از مین و مواد منفجره سرلوحه کار سپاه قرار گرفت.
همچنین سپاه در پروژه‌های عمرانی که بواسطه جنگ دچار خسارت و آسیب شده بود، شرکت فعالی داشت، سپاه در کمک به دولت برای ریشه‌کنی فلج اطفال و تقویت بهداشت و درمان، خدمت رسانی به مردم و محرومین و بسیج سازندگی کار‌های موثر و مفیدی انجام داده است، سپاه با تقویت و توسعه سازمانی، ظرفیت تشکیل ۵ نیروی مقاومت بسیج، زمینی، دریایی، هوایی و قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را فراهم کرد که هریک از این نیرو‌ها به تناسب شرایط و اقتضای ماموریت و تهدیدات دشمن، شروع به برنامه‌ریزی، تجهیز، آموزش و توانمند‌سازی یگان‌های خود کرده‌اند.

امروز که جنگ نداریم، کارکرد سپاه چیست و چقدر لزوم دارد؟

سردار فدا: امروز جمهوری اسلامی ایران هم در هوا و دریا و زمین کشور و مرز‌ها و هم در منطقه از عزت، اعتبار و اقتدار بسیاری برخوردار است تا جایی‌که به هنگام تجاوز دشمن، ملوانان دریایی انگلیس و آمریکا را با اقتدار و قدرت دستگیر می‌کنند، وقتی پهباد آمریکایی و هواپیمای شناسایی دشمن به خاک ما تجاوز می‌کند یا بوسیله رزمندگان هوا فضا سرنگون یا کنترل شده و نحوه بکارگیری آنها در اختیار بچه‌های سپاه قرار می‌گیرد، در مقابله با توطئه‌ها و فتنه‌های مختلفی که دشمن از سال‌های دهه ۷۰ در سطح کشور طراحی کرده هم سپاه با بکارگیری و جذب جوانان این مرز و بوم با بخش اعظمی از این توطئه‌ها مقابله کرده است.

هنگام افزایش تحریم‌ها و فشار به کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی و نامگذاری سال‌های مختلف در راستای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری، با حضور و مشارکت مردمی، سپاه در آموزش و توانمندسازی و ظرفیت‌سازی جهت ایجاد اشتغال، پرکردن اوقات فراغت جوانان، کمک به دولت در امر سازندگی و نقش‌آفرینی در طرح‌های نیمه تمام فعال بوده، از سال ۷۹ مجموعه بسیج سازندگی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی راه اندازی شد که در این مجموعه‌ها جوانان و نوجوانان عاشق کار و محرومیت زدایی و خدمات متقابل به مردم، پای کار آمدند و در قالب گروه‌های جهادی سازماندهی شدند.

نقش سپاه در طرح‌های زیربنایی

سپاه در طرح‌های زیربنایی مثل پالایشگاه نفت خلیج فارس، احداث جاده‌های مواصلاتی و اتوبان‌ها، گازرسانی به مناطق محروم، فراهم‌کردن ظرفیت توسعه و خدمت‌رسانی در مناطق مرزی و کم برخوردار سراسر کشور هم فعال بوده است همچنین در امر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، برنامه راهیان نور را در مناطق عملیاتی با حضور دانش‌آموزان و نوجوانان برگزار کرده، از طرفی به منظور تقویت بعد آگاهی و بصیرت‌افزایی مردم، تبیین مسایل جامعه، روشنگری و اطلاع رسانی توسط مجموعه نخبگان و اعضای سیاسی سپاه، روحانیون، علما و ائمه جمعه و جماعات، برنامه‌هایی در سطح استان اجرا می‌شود.

سپاه بحث تفحص و شناسایی پیکر شهدای گمنام و مفقود را هم در دستورکار خود قرار داده که تا به حال نقش مهم و موثری در این زمینه ایفا کرده است، امروز سپاه خودکفا است و با تولید مهمات اعم از موشکی، پهبادی و همچنین ظرفیت‌های نظارت و کنترل هوایی، اقدامات بسیار خوبی انجام داده که حمله اخیر وعده صادق، کار ترکیبی از دستاورد‌ها و موفقیت‌های نظام و دانشمندان و جوانان این مرز و بوم بود و در قالب یک حمله پهبادی، موشکی و رسانه‌ای و به صورت جنگ ترکیبی در منطقه ایجاد شد.

سپاه در کمک به حفظ و حراست از ظرفیت‌های کشور، مسؤولیت حفاظت از تأسیسات هسته‌ای را بر عهده دارد و در راستای مقابله با تهدیدات دشمن در امر تولید موشک‌های مورد نیاز، گام‌های موثری برداشته و اختراعات بسیاری دارد، در این راستا شهر‌های موشکی و انبار‌های نگهداری موشک را سازماندهی کرده و از این ظرفیت استفاده می‌کند.

کمی بیشتر از خدمات اجتماعی سپاه بگویید.

سردار فدا: ساخت اتوبان‌های مورد نیاز مردم، آبرسانی به مناطق خشک و بی‌آب روستایی با تانکر و گازرسانی به مناطق روستایی از طرح‌های عام المنفعه سپاه است، دردوران کرونا هم نقش سپاه زبانزد عام و خاص بود، هم در کمک به کادر درمان و حضور در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و هم در تولید و تهیه لوازم و تجهیزات مورد نیاز مثل ماسک و لوازم اولیه برای حفظ جان مردم نقش مهمی داشت، در تهیه مواد ضدعفونی‌کننده و تامین مواد و مایحتاج غربالگری و جداسازی بیماران کرونایی با فعال کردن خیریه‌ها، امکانات خوبی برای مردم فراهم کرد.

سپاه در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، چاپ کتاب‌هایی همچون تاریخ شفاهی یگان‌های عملیاتی استان، تاریخ شفاهی مردم اصفهان در ۸ سال دفاع مقدس و ثبت و ضبط خاطرات و انتشار آنها را بر عهده دارد، کنگره سرداران و ۲۴ هزار شهید استان اصفهان هم امسال اجرا خواهد شد، در بخش راهیان نور اعزام مردم، دانش‌آموزان، دانشجویان و نخبگان در قالب اردوی راهیان نور انجام می‌شود که هر ساله ۵۰ هزار نفر به مناطق عملیاتی دفاع مقدس اعزام می‌شوند و امکانات و تجهیزات لازم برای آنها را سپاه فراهم می‌کند.

مقابله با فساد‌های سازمان‌یافته

کمک به دستگاه قضایی برای نظارت در برخی از مجموعه‌ها از اقدامات در این مورد است، در راستای برنامه‌های سازماندهی شده و هدفمندی که دشمن در فضای مجازی و فضای حقیقی در ترویج فساد دارد، نقش سازمان اطلاعات در کمک به سایر دستگاه‌ها ویژه است و مقابله، برخورد و دستگیری افرادی که با پشتیبانی خارج از کشور در راستای ترویج فرهنگ فساد، فحشا و بی‌بندوباری و ترویج آسیب‌های اجتماعی به صورت سازماندهی شده گام بر‌می‌دارند، از دیگر اقدامات سازمان اطلاعات است.

فعالیت‌های سپاه در قالب سازمان بسیج چیست؟

سردار فدا: سپاه در قالب بسیج ده‌ها میلیونی، طرح‌های اطلاعات سند ۱۰ ساله تحول بنیادین در بسیج را دارد که ۱۱ قرارگاه برای این منظور راه اندازی کرده است، قرارگاه‌های تحقق، اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی و سازندگی، مقاومت و امنیت مردمی، فرهنگی اجتماعی، مجازی، زن و نقش‌آفرینی زنان در جامعه، علمی پژوهشی، تعلیم و تربیت، تعالی و سازمانی که در راستای سند اعتلای بسیج و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی از سوی مقام معظم رهبری در حال انجام هستند.

سپاه برای نقش‌آفرینی در جامعه و بکارگیری مردم در دفاع از انقلاب اسلامی، ۲۰ قشر راه اندازی کرده است، اقشار بسیج دانش‌آموزی، دانشجویی، کارگران، کارمندان، جامعه زنان، طلاب و روحانیون، حقوقدانان، اساتید، جامعه پزشکی، ورزشکاران، عشایر، مهندسان صنعت، مهندسان کشاورزی، مهندسان عمران، مداحان و هیات‌های مذهبی و اصناف که در تعامل با افراد مختلف جامعه نسبت به شناخت معضلات، نارسایی‌ها و موانع پیش پای نظام اقدامات موثری را انجام می‌دهند.

مسایل مردم در مناطق مختلف را با تشکیل هیات‌ها و مجامع بسیج شهرستانی و جامعه بسیج اقشار و مجمع بسیج استان بررسی و حل و فصل می‌کند و در تعامل با دولت و نمایندگان، گام‌های موثری برمی‌دارند، سپاه در کمک رسانی حوادثی مثل سیل، زلزله، تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی و غربالگری اقداماتی انجام می‌دهد و در امر احتکار با مفاسد اقتصادی مبارزه می‌کند، سازمان اطلاعات سپاه در مقابله با توطئه‌های دشمن و درگیری با نفوذی‌ها و خنثی سازی فساد‌های اقتصادی در جامعه نقش موثر و مفیدی ایفا می‌کند و در ایجاد آمادگی‌های دفاعی برای دانش‌آموزان و در پدافند غیرعامل هم نقش آفرینی می‌کند.

 نیروی محرک سپاه را چه می‌دانید؟

سردار فدا: امروز شاهدیم نهالی هستیم که به دست حضرت امام خمینی (ره) در کشور بنیان نهاده شد و منشا خیرات و برکات بسیاری است، هیچ ارگان و سازمانی همانند سپاه نداریم که رضایتمندی از عملکرد آن بالا باشد، جمله معروف «اگر سپاه نبود کشور هم نبود» امروز مصداق بیشتری پیدا کرده و «ای کاش من هم یک پاسدار بودم» جمله معروف حضرت امام (ره) ما را در ادامه راه، پرشوق و باانگیزه نگه می‌دارد، حضرت آقا هم جملات جالب توجهی در وصف سپاه و عملکرد آن دارند، ایشان می‌فرمایند: «سپاه عمود خیمه انقلاب است».

همه اینها ما را بر آن می‌دارد که از تمامی ظرفیت‌های جوانان این مرز و بوم استفاده کنیم تا بتوانیم در راستای رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی که همانا تمدن نوین اسلامی و جامعه اسلامی و ترویج فرهنگ مشارکت مردم در اداره حکومت است، مجاهدت کنیم.

ویژگی‌های یک پاسدار را چه می‌دانید؟

سردار فدا: از ویژگی‌های مهم و شایسته پاسداران می‌توان به این موارد اشاره کرد: ولایتمداری و سربازی حضرت آقا که مهمترین سرمایه پاسداران است و با چیزی عوض نمی‌کنند، همچنین معنویت، اعتقاد و ایمان که سرچشمه حضور در ماموریت‌ها و خستگی‌ناپذیری آنان است، مردمی بودن که همواره کنار مردم با مردم و برای مردم هستند، ایثارگری و از خود‌گذشتگی و فداکاری برای حفظ اسلام، انقلاب، نظام و کشور، توانمندی و قابلیت انعطاف‌پذیری و ساختار چابک و پرتحرک، روحیه شجاعت، ایثار و خودباوری تا جایی‌که برای پاسداران، کار، نشد ندارد، خسته و ناامید نشدن، ارتباط با بسیج و حضور در مساجد، تعبد، شب‌زنده داری، دعا، ارتباط با روحانیت و غیره.

سپاه و خودکفایی کشور

همکاری و هماهنگی بین نهاد‌های نظارتی دارای مراکز آموزشی خوب، مجهز و پیشرفته‌ای هستند و جوانان را ضمن استخدام در راستای اهداف سپاه، در نیرو‌های ۵ گانه بکارگیری می‌کند، سپاه با استفاده از ظرفیت نخبگان و فن‌آوری، به خودکفایی در نیازمندی‌های تسلیحاتی کشور رسیده و امروز به برکت توانمندی و بهره‌گیری از جوانان این مرز و بوم، موشک‌ها و تجهیزات مورد نیاز، پهپاد و انواع تجهیزات کنترلی و سامانه‌های قراردادن ماهواره در مدار زمین را تولید و در راستای کمک به دولت بهره‌برداری می‌کند.

 توان موشکی سپاه را چطور ارزیابی می‌کنید؟

سردار فدا: قدرت بازدارندگی و توان موشکی نیرو‌های مسلح به چنان بالندگی رسیده که امروز بخش اعظمی از تهدیدات در سراسر کشور را همین قدرت دفع می‌کند، در برقراری امنیت دریایی به قدرتی دست یافته‌ایم که وقتی کشتی‌های ما را در سایر نقاط جهان توقیف می‌کنند ما نیز کشتی‌های آنان را با مقابله به مثل توقیف می‌کنیم و آنان را مجازات می‌کنیم، در نیروی مقاومت کمک مستشاری ما زبانزد است و شهدای حرم ما گواه این امر هستند، فرمانده عزیز ما حاج قاسم سلیمانی، سرلشکر پاسدار محمد حجازی و سرلشکر پاسدار محمدرضا زاهدی در مقابله با رژیم صهیونیستی نقش مهمی ایفا کردند.

اولین بار هست که کشوری مثل ایران، قوی و قدرتمند با اقتدار می‌تواند از منافع مردم و کشور خود دفاع کند و ضربه هوشمندانه و قدرتمندانه را به رژیم صهیونیستی در مقابله با به شهادت رساندن مستشاران نظامی و حمله به مقر کنسولی کشور خود در راستای منشور ۵۱ سازمان ملل انجام دهد، بزرگترین عملیات پهپادی را در این راستا انجام دهد که بی‌نظیر بوده، تنها جمهوری اسلامی ایران است که با توانمندی و پیشرفته بودن تجهیزات خود می‌تواند از سامانه چندین لایه پدافند هوایی دشمن عبور کند و به اهداف از پیش تعیین شده که همانا ضربه زدن به مراکز و اهداف اصلی نظامی رژیم صهیونیستی است برسد.

ارتباط مردم با سپاه چگونه است و این ارتباط چطور ایجاد شده است؟

سردار فدا: بخش زیادی از کار سپاه بواسطه اداره و پشتیبانی از بسیج، در ارتباط با مردم است، بنابراین سپاه در این تعامل، ارتباط ویژه و عاطفی با مردم پیدا می‌کند که همین علاقه دو جانبه، محبوبیت و مقبولیت سپاه را در دل مردم زیاد می‌کند و ما را بر آن می‌دارد که هیچ‌وقت از مردم جدا نشویم.

مردم ذخیره پایان‌ناپذیر و استراتژیک کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند، این مردم هستند که ۴۵ سال انقلاب را نگه‌داشته‌اند، هر کجا از ظرفیت‌های مردم استفاده شد، جهش‌ها و گام‌های بزرگی برداشته شد و امروز هم در راستای تحقق شعار سال که «جهش تولید با مشارکت مردم است»، امیدواریم با بکارگیری مشارکت مردم، گام موثری را در رفع و قطع وابستگی کشور به بیگانگان و تقویت خوداتکایی و استقلال برداریم.

سپاه در راستای مقابله با آسیب‌های اجتماعی، طلاق، اعتیاد، حاشیه‌نشینی و مسایل مربوط به تهاجم فرهنگی دشمن اقداماتی از قبیل ایجاد مراکز ترک اعتیاد، برنامه‌هایی در راستای جوانی جمعیت و بی‌اثرکردن اقدامات دشمن انجام داده است، سپاه براساس ماموریتی که در قانون امر به معروف و نهی از منکر مشخص شده، اولویت اول را تذکر لسانی می‌داند، سپس آموزش در زمینه ایجابی و فرهنگی و همچنین فراهم کردن شرایط برای ایجاد کارگاه‌های توجیح و آموزش و سازماندهی جوانان برای نقش‌آفرینی در امر به معروف و نهی از منکر را سر لوحه کار خود می‌داند.

شهدا، اوج قدرت ایران
اوج قدرت ایران نترسیدن و صلابت است، مظهر قدرت ایران شهدا و مقام معظم رهبری هستند که جسارت و شجاعت را در دل مردم ایران تزریق کرده و امروز ما شاهد شور و نشاط و عزت و بزرگی و شرافت مردم ایران هستیم که با تجمعات خود از اقدام نیرو‌های مسلح و نظام مقدس جمهوری اسلامی و فرزندان این مرز و بوم دفاع کردند، آینده سپاه قوی، مقتدر، با مهارت، آموزش‌دیده، توانمند و آماده مقابله با هرگونه تهدیدات دشمن است.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • حجاب نباید جامعه را دو قطبی کند/ دشمنی با ایران بازی با دم شیر است
  • جانشین فرمانده سپاه : عملیات «وعده صادق» صهیونیست ها را مضحکه تمام جهان کرد / دشمنان از هر راهی التماس کردند تا جمهوری اسلامی اقدامی نکند، اما در این عملیات تصمیم حیدری گرفته شد
  • اسرائیل نمی‌تواند از قاعده تنبیه اشتباهاتش سالم بیرون برود
  • چرا اگر سپاه نبود کشور هم نبود؟
  • توانمندی‌های سپاه برای دشمنان ناشناخته است
  • کارگران «مدافعان صف مقدم» در جنگ اقتصادی هستند
  • مشارکت باانگیزه کارگران، دفاع مقدس از عزت ملی
  • آیت‌الله جنتی: کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی هستند
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد ایرانی را تحریم کرد