Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، جمعی از شکارچیان پشیمان از شکار کبک، با مراجعه به اداره حفاظت محیط زیست سردشت اقدام به رهاسازی و ترک شکار پرندگان کردند و به همین منظور برنامه ای جهت تقدیر و تشکر از آن ها در یکی از مناطق کوهستانی شهرستان برگزار شد.
در این برنامه فرهنگی، شکارچیان سردشتی با رهاسازی 15 قطعه کبک ثابت کردند که جایی برای اسارت پرندگان در این منطقه وجود ندارد و جلوه زیبای این پرندگان در طبیعت بیش از قفس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس اداره محیط زیست سردشت هم اظهارکرد: برنامه های آزادسازی پرندگانی همچون کبک در راستای اصلاح، ارتقا و ترویج فرهنگ زیست محیطی و اشاعه آن در بین شهروندان صورت می گیرد و با استقبال خوبی از سوی مردم روبه رو می شود.
خالد بایزیدی گفت: در این برنامه ها و حتی به صورت پراکنده 15 تا 20 نفر از شکارچیان ضمن اظهار پشیمانی از شکار بی رویه اقدام به رهاسازی پرندگان در اسارت برای جلوگیری از انقراض گونه های دیگر در معرض خطر می کنند.
وی افزود: در سطح شهرستان به غیر از محدود اشخاصی که به خاطر آواز خوانی و خوش آوازی، این پرندگان را در قفس نگهداری می کنند خوشبختانه بازاری تحت عنوان خرید و فروش کبک در سردشت رواج ندارد.
بایزیدی با اشاره به اینکه کبک ها از نوع معمولی، دری، چیل، تیهو هستند، گفت: در شهرستان سردشت تنها 2 نوع معمولی و چیل زیست می کنند که آنها در فصول بهار و تابستان پر سر و صدا بوده و اجتماعی هستند.
وی ادامه داد: این پرنده با توجه به زادآوری و تولید مثل زیاد با وجود اینکه مورد توجه شکارچیان قرار دارد و هم به صورت پرنده زینتی در بیشتر منازل در قفس نگهداری می شود اما هنوز برنامه خاص حفاظتی برای آن در نظر گرفته نشده است و در لیست سرخ IUCN (اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت) قرار ندارد.
رییس اداره محیط زیست سردشت عنوان کرد: کبک ها پرندگانی اغلب کوچ کننده با جثه ای متوسط هستند که اندازه آنها حدود 33 سانتیمتر با سطح پشت خاکستری و گلوی نخودی رنگ و همچنین منقار و پاهای قرمز رنگ است.
وی گفت: کبک ها از تیره قرقاول بوده و زیستگاه اصلی آنها مناطق کوهستانی و سردسیر در بخش هایی از اروپا، آسیا و خاورمیانه است.
فرماندار سردشت نیز در این برنامه با ابراز خرسندی از حرکت فرهنگی شکارچیان، آنان را بسوی اهداف و برنامه های زیست محیطی ترغیب کرد و افزود: با حراست از منابع طبیعی و محیط زیست همگی در راستای نیل به اهداف توسعه پایدار گام های موثری برداریم.
نژاد جهانی با اشاره به توجه جدی دولت به امر حفاظت از محیط زیست، گفت: امیدوارم که امر تشکیل انجمن های مردمی زیست محیطی با شتاب بیشتری در شهرستان از سوی فعالان مدنی و بدنه اجتماعی دنبال شود.
یکی از شکارچیانی که چند سال پیش شکار را کنار گذاشته است هم گفت: در 10 سال گذشته شکار پرندگانی همچون کبک را کنار گذاشتم اما به منظور راهنمایی و تشویق شکارچیان پشیمان از شکار، هر ساله در چنین برنامه های فرهنگی شرکت کرده تا اشخاص بیشتری را با این نیت های خداپسندانه همراهی کنم.
کاک محمد افزود: همراه با گروهی از اهالی روستای مارغان، یک منطقه شکار ممنوع محلی را ایجاد کرده ایم و به محض مشاهده متخلفان به آنها تذکر و یا به اداره حفاظت محیط زیست سردشت معرفی می کنیم.
رسول فهر عضو انجمن زیست محیطی نوژین نلاس هم گفت: کبک نماد حیات وحش جانوری زاگرس و از جمله سردشت محسوب می شود به همین جهت اجرای چنین برنامه های فرهنگی می تواند در حفظ و نگهداری و همچنین تکثیر این پرندگان زیبا نقش به سزایی داشته باشد.
یکی دیگر از شکارچیان در این رابطه اظهارکرد: شکار کبک یکی از تفریحات من بود اما از آن زیباتر طبیعت کوهستانی و جانورانی بودند که در آن زیست می کردند به همین خاطر تصمیم گرفتم از این بعد کبک ها را در قفس محبوس نکرده و آنها را به زندگی دوباره در طبیعت برگردانم.
شهرستان سردشت با داشتن 90 هزار هکتار جنگل، وجود رودخانه دائمی زاب و مرتفع ترین کوهستان های منطقه شرایط زیست محیطی بسیار مناسبی را برای زیست انواع گونه های جانوری و گیاهی در سطح شهرستان فراهم آورده است.
شهرستان سردشت با جمعیت 120 هزار نفر در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با اقلیم کردستان عراق قرار گرفته است.
انتشار: پیمان پاکزاد
3093

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۶۸۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۷۸ میلیارد ریالی به محیط زیست خراسان رضوی

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی از خسارت ۷۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریالی تخلفات صید و شکار به محیط زیست استان در سال گذشته خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، ابوالفضل شعبانی در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در سال 1402 بیش از 1200 نفر متخلف صید و شکار در استان خراسان رضوی دستگیر شدند که میزان ضرر و زیانی که از این طریق به محیط زیست وارد شد 78 میلیارد و 600 میلیون ریال برآورد شده است.

وی ادامه داد: شکار پرندگان غیرمجاز نیز 516 عدد بوده که بیشترین آن کبک و کبوتر چاهی گزارش شده است، همچنین در مورد تخلفات مربوط به صید آبزیان در سطح استان نیز در سال 1402، حدود 494 عدد ماهی به صورت غیرمجاز صید شده است.

شعبانی عنوان کرد: شکار غیرمجاز پستانداران وحشی در استان خراسان رضوی حدود 238 رأس بوده که بیشترین شکار غیرمجاز نیز مربوط به قوچ و میش و بعد از آن کل و بز و آهو بوده است.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: در خصوص جلوگیری از شروع به شکار اقدامات قابل توجهی انجام شده به طوری که از اقدام به شکار 91 مورد جلوگیری شده است و قبل از اینکه این افراد اقدام به شکار کنند، شناسایی شده، برای آنها پرونده تشکیل و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

شعبانی در بحث کشفیات مربوط به نگهداری، خرید و فروش حیات وحش، تاکسیدرمی، گفت: در سال 1402 تعداد 3144 مورد در این زمینه کشف شد که مهمترین گونه خرس سیاه بوده و بقیه گونه‌ها شامل قرقاول، مینا، لاک‌پشت آبی، طوطی سبز، میمون و غیره بوده است، همچنین در خصوص کشفیات سلاح مجاز، غیرمجاز ، جنگی و غیره در کل 225 قبضه بوده است.

وی ادامه داد: در خصوص آلودگی‌ها، 817 مورد تخلف شناسایی و اخطاریه صادر شد، در زمینه تخریب و تصرف هم 25 مورد تخریب شامل بوته‌کنی، شخم‌زنی برداشت شن و... شناسایی و با متخلفان برخورد شد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی، یکی از مهمترین موضوعات نیز تعلیف غیرمجاز دام در مراتع بوده که در این زمینه نیز در سال 1402، از چرای غیرمجاز حدود 25 هزار و 193 راس دام سبک که در مراتع به صورت غیر مجاز چرا می‌کردند، جلوگیری شد.

وی از برگزاری طرح‌های آموزشی خبر داد و گفت: در سال 1402 محیط‌بانان در سطح مناطق حضور پیدا کرده و حدود 23 هزار و 514 نفر ساعت در سطح استان آموزش‌های زیست محیطی برای دانش‌آموزان و مردم محلی حاشیه مناطق برگزار شد.

شعبانی افزود: در سال گذشته 130 هکتار از مراتع دچار آتش‌سوزی شد که بیشتر این آتش‌سوزی‌ها در کلات و درگز رخ داد و با اقدامات پیشگیرانه به موقع و برگزاری مانورهای اطفاء حریق و آموزش‌ به مردم، از گسترش آتش‌سوزی جلوگیری شد و در این زمینه سال جاری نیز اقدامات خوبی در دستور کار داریم.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به پایش‌های موفق در فضای مجازی گفت: در فضای مجازی و سایبری اقدامات خوبی انجام شده و با پایش‌های انجام شده در این بستر، 12 فقره جرم، شامل خرید و فروش پرنده، فروش لاشه حیوانات و غیره کشف شد.

وی افزود: آمار مربوط به تخلفات صید و شکار در سال 1402 نسبت به سال 1401 افزایش 5 تا 10 تا درصدی داشته است. در کشفیات سلاح نیز 20 درصد افزایش داشتیم.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که آیا جریمه‌های مربوط به تخلفات صید و شکار در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایشی داشته یا خواهد داشت، توضیح داد: در این زمینه هنوز دستورالعمل جدیدی صادر نشده است.

شعبانی افزود: به طور کلی در مورد جریمه‌های مربوط به گونه‌های شاخص، جریمه حیوان ماده 3 برابر حیوان نر است به عنوان مثال جریمه در نظر گرفته شده برای قوچ وحشی نر 25 میلیون تومان و جریمه قوچ ماده 75 میلیون تومان است و چنانچه این حیوان جنینی داشته باشد به همان نسبت میزان جریمه افزایش می‌یابد.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • برخورد موتورسیکلت با تیر برق جان دو جوان سردشتی را گرفت
  • هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
  • هشدار به شکارچیان؛ از منطقه کوهسرخ خارج شوید
  • برگزاری تور پرنده نگری در پارک جنگلی آبیدر سنندج
  • خسارت ۷۸ میلیارد ریالی به محیط زیست خراسان رضوی
  • دستگیری بیش از ۷۰۰ شکارچی و صیاد متخلف در خوزستان
  • چهار گونه جانوری در طبیعت «میاندشت» تیمار و رهاسازی شدند
  • شناسایی و دستگیری شکارچیان غیر مجاز
  • شکارچیان حیوانات وحشی در راور به دام قانون افتادند
  • شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده راور دستگیر شدند