Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز،

دومین کنفرانس ملی رویه‌های بتنی با حضور سعیدنژاد معاون وزیر راه و شهرسازی، تقی زاده معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی و شکرچی زاده رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی برگزار شد.

در این همایش شکرچی زاده رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه این مرکز مسئولیت مهمی برای زیرساخت های کشور دارد، گفت: مقوله‌های رویه‌های بتنی از سال‌ها قبل مورد توجه قرار گرفته و پروژه‌های مهمی به صورت پایلوت انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در طول سال‌های گذشته پروژه هایی همانند سردر دانشگاه تهران و واحدهای مسکونی شهرک اکباتان از بتن ساخته شده است اما بعد از آن ساخت پروژه‌های این چنینی به کندی پیش رفته است .

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه غفلتی که در رویه‌های بتنی در طول سالهای گذشته داشته‌ایم خسارت جبران ناپذیری را در بر داشته است، گفت: عمر صنعت سیمان و بتن به 80 سال گذشته برمی‌گردد ، ما جزو اولین کشورهایی بودیم که در صنعت سیمان موفق بوده ایم.

شکرچی زاده با شاره به اینکه رقابت جدی در استفاده از بتن در گذشته و حتی امروزه در کشورهای پیشرفته وجود دارد، کفت: بتن نقش مهم و اساسی درساخت و ساز داشته و بسیاری از پل‌ها، ساختمان ها و بنادر درطول این 8 دهه از طریق بتن ساخته شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه به مزایای استفاده از بتن اشاره کرد و گفت: در سدسازی جایگاه بتن بسیار مهم است و به نوعی جزو مصالح ارزشمند به شمار می رود که متأسفانه از ظرفیت های آن استفاده‌های قابل ملاحظه ای نمی‌شود.

شکرچی زاده در ادامه به استفاده بتن در حوزه بنادر اشاره کرد و گفت: بندر امام خمینی با استفاده از سازه بتن ساخته شده و همین موضوع باعث شده این بندر در برابر بسیاری از مواد موجود در دریا مقاومت کند.

وی در ادامه افزود: اولین سد بتنی قبل از انقلاب ساخته شده و امروزه سد کارون 1، 3 و 4 که نوعی سد غلتکی به شمار می رود نیز با استفاده از بتن ساخته شده است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه ما می‌توانیم از ظرفیت های رویه‌های بتنی استفاده کنیم، گفت: تلاش های بسیاری شده که بتوانیم از این رویه ها استفاده کنیم اما این تلاش ها قابل قبول نبوده است، برخی از مهندسان نیز معتقدند کف تونل کندوان از ابتدا با رویه های بتنی ساخته شده و بعد از گذشت 60 سال روی این رویه ها آسفالت شده است.

شکرچی زاده مهمترین دلیل عدم استفاده از بتن را در ایران قیر دانست و گفت: به دلیل آنکه قیر در ایران ارزان و در برخی از موارد رایگان بوده، متأسفانه به بتن ترجیح داده شده و امروزه نیز حتی با وجود افزایش قیمت قیر باز هم از بتن استفاده نمی کنند.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر مشاوران راه در وزارت راه و شهرسازی با استفاده از رویه‌های بتنی آشنا نبوده و حتی پروژه‌های بتنی در این وزارتخانه ناشناس است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی توضیح داد: عدم استفاده از بتن یک مسئله‌ای است که ریشه در فرهنگ دارد و متأسفانه بزرگترین وزارت توسعه کشور از ظرفیت‌های بتن استفاده نمی‌کنند، این در حالی است که عمر طولانی 40 تا 45 ساله بتن یک مزیت قابل توجه به شمار می رود.

شکرچی زاده یادآور شد: مصرف سوخت کمتر، سازگاری با محیط زیست، افزایش ایمنی درجاده‌ها بخشی از مزایای استفاده از رویه‌های بتنی به شمار می آید و ما در این مدت از این مزایا غافل بوده‌ایم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه یارانه‌های زیادی در مورد سیمان پرداخت می کنیم، گفت: 90 هزار تومان برای هر تن سیمان پرداخت می‌شود و ما در حال حاضر با مازاد تولید سیمان مواجه هستیم، این در حالی است که برای رونق بازار باید به استفاده از رویه های بتنی روی آوریم.

شکرچی زاده تأکید کرد: شورای عالی فنی کشور دستورالعمل تهیه اجرا و انجام بتن را صادر کرده و امیدوار هستیم قبل از پایان سال به تصویب برسد.

وی بیان کرد: در دولت یازدهم عزم جدی برای استفاده از بتن برداشته شده که این موضوع می‌تواند عمر رویه‌ها و جاده‌های کشور را افزایش دهد.

در ادامه تقی زاده معاون حمل ونقل وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مشکل عدم استفاده از بتن در کشور به چند بخش برمی گردد، گفت: مواد اولیه فرآیند تولید انبوه، قوانین و استانداردها ، نگهداری و تعمیرات و نحوه اجرا از جمله مشکلاتی است که باعث عدم استفاده از بتن شده است.

وی یادآور شد: تنها راه حل مدیریتی که بتوانیم استفاده از بتن را در کشور ترویج دهیم واگذاری آن به بخش خصوصی است که این موضوع در کشورهای پیشرفته با انعقاد قراردادهای طولانی (10تا 50 سال) کنترل کیفیت خدمات، کنترل وضعیت و حتی واگذاری نحوه نگهداری از پروژه ها به پیمانکاران صورت می‌گیرد، اما در ایران بیشترین مدت قرارداد 3 الی 4 سال بوده و این امر کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در پایان تصریح کرد: ساخت و خرید تجهیزات با کیفیت بالا باعث می شود که سرعت انجام کار و اتلاف زمان نیز کاهش چشمگیری پیدا کند.

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۷۰۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده سازی ۵۵ هکتار زمین ملی مسکن در رودبارجنوب

 

   به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان رییس راه و شهرسازی رودبارجنوب در حاشیه بازدید از اجرای مراحل آماده سازی زمین های طرح نهضت ملی مسکن گفت: در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن و همچنین تامین زمین برای ساخت مسکن در این شهرستان، بعد از مراحل قانونی، آماده سازی زمین مورد نظر در دستورکار اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان قرار گرفت و ۵۵ هکتار زمین آماده واگذاری برای ساخت مسکن می شود.

محمدخانی در باره تعداد واجدان شرایط دریافت زمین در این شهرستان بیان کرد: در رودبار جنوب بعد از ثبت نام و پالایش اسامی متقاضیان بیش از  هزار نفر واجد شرایط دریافت زمین شناخته شده و به زودی روند واگذاری آن انجام می شود.

وی اضافه کرد: برای ساخت مسکن در رودبار جنوب قطعه بندی زمین به صورت خانه حیاط دار( ویلایی) در نظر گرفته شده و طبق قرعه کشی که از طریق سامانه ثبت انجام و قطعات زمین برای هر فرد مشخص می شود.

 بگفته رییس راه و شهرسازی رودبارجنوب  مردم در طرح نهضت ملی مسکن می توانند در کنار واگذاری زمین از تسهیلات مورد نیاز برای ساخت خانه استفاده کنند.

 

دیگر خبرها

  • رعایت کرامت مرزنشینان و ساحل‌نشینان خط قرمز دولت است
  • شهاب زاهدی آقای گل لیگ ژاپن بدون پنالتی
  • قوه قضاییه به دنبال اصلاح رویه‌ها در برخورد با فعالان اقتصادی
  • ۹ نکته کلیدی گمرک در اجرای مطلوب قانون ساماندهی مبادلات مرزی
  • قوه قضاییه به دنبال اصلاح رویه‌ها در برخورد با فعالان اقتصادی است
  • میزان تسهیلات بافت‌های فرسوده اعلام شد
  • دستگاه‌های مسوول در بندر شهید رجایی باید به وحدت رویه برسند
  • چالش‌های آوج در مسیر توسعه
  • ساخت شهرک ساحلی خراسان جنوبی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • آماده سازی ۵۵ هکتار زمین ملی مسکن در رودبارجنوب