Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@13:15:46 GMT

بیماری‌های غیر واگیر علل اصلی مرگ و میر در جامعه

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۷۲۴۲۰

بیماری‌های غیر واگیر علل اصلی مرگ و میر در جامعه

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان البرز با اشاره به این‌که بیماری‌های غیر واگیر از جمله علل مرگ و میر هستند، گفت: در تلاش هستیم تا با برنامه‌ریزی‌های متعدد این بیماری‌ها را در سطح جامعه کاهش دهیم .

به گزارش ایسنا، «علیرضا مهرعلیان»، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان البرز در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه که ظهر امروز(چهارشنبه ششم اردیبهشت‌ماه) در سالن اجتماعات فرمانداری البرز برگزار شد، اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌هایی در حوزه سلامت صورت گرفته است که برنامه ملی طرح تحول سلامت یکی از آن‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: آنچه که هم‌اکنون موجب نگرانی شده و دغدغه اصلی متولیان سلامت در جامعه است شرایط مرگ و میر در افراد مختلف جامعه است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان البرز خاطر نشان کرد: با توجه به بررسی‌های صورت گرفته مبنی بر علل مرگ و میر در جامعه بیشترین آمار مرتبط با بیماری‌های غیر واگیرداری است که در سطح جامعه وجود دارد.

مهرعلیان ادامه داد: برای مدیریت و رسیدن به وضع مطلوب در جامعه برنامه‌ریزی‌های متعددی شکل گرفته است که تحقق این برنامه‌ها می‌تواند کمک بسیاری به حوزه سلامت جامعه کند.

وی ارتقای کمی و کیفی ارائه مراقبت به روستائیان و عشایر را در قالب پزشک خانواده یکی از برنامه‌های اصلی در این حوزه برشمرد و گفت: در این راستا ۵ واحد شهری و روستایی در سطح شهرستام البرز وجود دارند که از این خدمات بهره‌مند می‌شوند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان البرز خاطرنشان کرد: تأمین و ارتقای مراقبت‌های اولیه سلامت و گسترش در مناطق حاشیه‌نشین شهری از دیگر برنامه‌های این حوزه است.

مهرعلیان افزود: ارتقای مراقبت‌های سلامت در قالب گسترش واحدهای بهداشتی در مناطق شهری و ارتقای سطح سواد جامعه با ترویج خود مراقبتی مردم نیز از دیگر برنامه‌ها است.

وی ادامه داد: نهادینه‌سازی و همکاری بین بخش‌های مختلف، بهداشت عمومی، آب سالم و رژیم غذایی مناسب نیز از دیگر برنامه‌ها در این حوزه است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان البرز تصریح کرد: طرح تحول سلامت دهان و دندان، پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر، ارتقای سلامت باروری و فرزندآوری و بهبود و اصلاح الگوی صحیح جامعه نیز در این طرح حائز اهمیت است.

مهرعلیان ادامه داد: ارتقای سطح سلامت روانی و اجتماعی و پیشگیری از بلایا نیز در دستور کار این برنامه وجود دارد.

وی یادآور شد: هم‌اکنون جمعیت شهرستان البرز ۲۵۴هزار ۴۰۲ نفر است که از این تعداد ۲۲۸ هزار و ۱۸۵ نفر در ناحیه شهری و ۱۹ هزار و ۹۳۰ نفر در ناحیه روستایی هستند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان البرز با اشاره به این‌که ۲۱۰ پرسنل شاغل در سطح شهرستان البرز قرار دارند گفت: ۱۱مرکز جامع خدمات سلامت در سطح شهرستان وجود دارد که ۶ مرکز در ناحیه شهری و ۵ مرکز در ناحیه روستایی قرار دارند.

توزیع ویتامین د و مکمل‌های آهن در سطح مدارس

مهرعلیان با اشاره به این‌که میزان ویتامین د در حال حاضر در افراد کاهش پیدا کرده است، گفت: توزیع مکمل‌های ویتامین د برای مدارس دخترانه و پسرانه و توزیع مکمل آهن برای دختران از اقدامات صورت گرفته است.

وی افزود: توزیع مکمل‌ها و قطره‌های آهن، ارائه خدمات روانشناختی و روان پزشکی، انجام مشاوره‌های عمومی رایگان و برگزاری جلسات خود مراقبتی از دیگر اقدامات صورت گرفته است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان البرز اظهار کرد: برنامه‌ریزی شده تا سال ۱۴۰۴ در بسیاری از حوزه از جمله خطر مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیر واگیر کاهش ۲۵ درصدی را داشته باشیم.

مهرعلیان افزود: مطابق برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته در تلاش هستیم تا کاهش ۱۰ درصدی در میزان مصرف الکل، کاهش ۳۰ درصدی در دخانیات را داشته باشیم.

وی یادآور شد: باتوجه به این‌که هم‌اکنون ۹۰ درصد مردم دچار فعالیت بدنی ناکافی هستند برنامه ریزی کرده‌ایم تا این میزان تا سال ۱۴۰۴ به میزان ۲۰ درصد کاهش پیدا کند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان البرز تصریح کرد: کاهش ۳۰ درصدی نمک سدیم و دسترسی ۱۰۰ درصدی جمعیت به اکثر داروها، دسترسی ۷۰ درصدی بیماران قلبی و عروقی به داروها از دیگر برنامه‌های پیش رو است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۷۲۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود

زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • برنامه‌ای به مناسبت هفته سلامت در شهرستان فومن
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند