Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی از افتتاح بازارچه کارآفرینی محصولات و تولیدات دستی دانش آموزان در 17 الی 18 اردیبهشت ماه امسال درمحل سالن کارگران بجنورد خبرداد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل ازعصر اترک، براتعلی حاتمی ، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی درجمع خبرنگاران استان با اعلام این خبر گفت: این بازارچه با 80 غرفه ویژه صنایع دستی و محصولات تولیدی دانش آموزان افتتاح می شود تا توانمندی دانش آموزان در معرض دید قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی هفته اول اردیبهشت ماه را هفته معرفی مشاغل اعلام کرد که با هدف آشنایی دانش آموزان با مشاغل و برنامه های اشتغال در سطح جامعه برنامه های این هفته برگزار می شود.

حاتمی اولویت اول آموزش و پرورش در هفته مشاغل را بازدید از هنرستان ها، مراکز علمی، صنعتی ودانشگاهی اعلام کرد.

وی با اعلام این که انتخاب رشته بعد از پایه کلاس نهم در سطح مدارس انجام می شود، افزود: طی برنامه ریزی انجام شده درهفته مشاغل برنامه های چون سخنرانی، بازدیدهای علمی، بازدید از کارخانه ها ،موسسات ، ادارات و بانک ها برای دانش آموزان خواهیم داشت.

حاتمی به اهمیت ویژه هفته مشاغل در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال در سطح آموزش و پرورش اشاره کرد و از ادارات زیرنفع خواست دراین راستا همکاری لازم را با آموزش و پرورش داشته باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی در رابطه با اهمیت هدایت تحصیلی دانش آموزان نیز گفت: اهمیت هدایت تحصیلی سرنوشت انسان را در طول زندگی رقم می زند یعنی دانش آموزان را در مسیر استعداد و رشد قرار می دهد.

حاتمی خاطرنشان کرد: درسال گذشته در سطح استان 11 هزار و 270 دانش آموز انتخاب رشته کردند که از این تعداد 37 درصد در رشته تجربی انتخاب رشته کرده بودند که نسبت به میانگین کشوری درصد خوبی را نشان می دهد.

وی افزود: درحالی که برای رشته های هنرستان در فنی و حرفه ای و کاردانش هنوز ظرفیت های خوبی برای تعیین رشته دانش آموزان در استان وجود دارد.

وی به وجود 50 هنرستان دراستان خراسان شمالی اشاره کرد وگفت: در سه سال اخیر بعد از سفررهبری به استان 5 هنرستان دیگر دراین استان بازگشایی شد.

حاتمی افزود: تمامی هنرستان های استان از لحاظ فضا و امکانات از جایگاه خوبی برخوردار هستند و حتی برای جذب دانش آموزان در هنرستان ها در رشته های کشاورزی و صنعتی ظرفیت جذب هم برای پسران و دختران وجود دارد.

وی اظهارکرد:باتوجه به مصوبه ای که با درخواست دولت و تصویب مجلس در مورد تجهیز هنرستان ها در نظر گرفته شد امیدواریم شاهد رشد اعتبارات هنرستان ها در سال جاری باشیم.

وی با بیان این که موضوع هدایت تحصیلی به یک سری عوامل مختلف اجتماعی، فرهنگی بستگی دارد، گفت: چراکه بعضی رشته ها برای دانش آموزان در منطقه زمینه اشتغال آن وجود دارد و برخی دیگر در مناطق اینگونه نیست.

وی افزود: بخاطر همین از خانواده ها و مشاوران تقاضا داریم به نیازهای جامعه و بازار کار استان درانتخاب رشته و هدایت تحصیلی دانش آموزان توجه داشته باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش فلسفه هنرستان های کاردانش را در استفاده از توان علمی، فنی و تجهیزاتی سایر ادارات و بخش خصوصی اعلام کرد وگفت: ما باید برای تربیت نیروهای متخصص جامعه از توان بخش خصوصی برای مهارت دانش آموزان استفاده کنیم.

وی افزود: بایستی درهنرستانها 60 درصد مبانی علمی و 40 درصد کاری باشد و درکاردانش ها نیز 40 درصد مبانی علمی و 60 درصد کاری باشد.

جذب در رشته تجربی نیاز به مدیریت دارد

عسگری، رئیس اداره مشاوره و هدایت تحصیلی آموزش و پرورش بجنورد نیز با اعلام این که جذب دانش آموزان در رشته تجربی در سطح کشور از آمار بالایی برخوردار است ،گفت: براین اساس جذب در رشته تجربی نیاز مدیریت دارد چراکه این رشته روز به روز در سطح کشور رو به افزایش است.

وی یاد آور شد: در سال گذشته دراستان 940 داوطلب در آزمون شرکت کردند که از این تعداد 540 نفر فقط در رشته تجربی بودند.

وی افزود: براساس نیاز شغلی کشور، بازار کار و سیاست های وزارت خانه دانش آموزان به رشته های مختلف هدایت می شوند.

وی دررابطه با تغییر رشته دانش آموزان نیزگفت: امسال بحث تغییر رشته در مدارس براساس نیازهای منطقه ای دانش آموزان انجام می شود و تغییر رشته در خرداد و شهریورماه صورت می گیرد.

رییس اداره مشاوره و هدایت تحصیلی آموزش و پرورش بجنورد اظهار داشت: حدود 3 درصد مراجعه به مراکز کاریابی براساس انتخاب رشته صورت می گیرد این بدان معناست 97 درصد بازار کار افراد براساس رشته تحصیلی آنها نیست .

تجلیل از 360 معلم پویا در هفته معلم

معاون پژوهش، برنامه ریزی و منابع انسانی آموزش و پرورش خراسان شمالی از تجلیل 360 معلم پویا در هفته معلم در استان خبرداد وگفت: برگزیدگان 18 اردیبهشت ماه امسال طی همایشی تجلیل می شوند.

قنبرعلی خوش آینه،معاون پژوهش، برنامه ریزی و منابع انسانی آموزش و پرورش خراسان شمالی درنشست خبری با خبرنگاران در هفته بزرگداشت مقام معلم به تشریح برنامه های هفته معلم در استان پرداخت وگفت: بیش از 200 عنوان برنامه درهفته معلم درسطح استان برگزار می شود.

وی برنامه های هفته معلم را زنگ سپاس ،همایش معلمین درتمامی شهرستان ها، تجلیل از 210 نفر ازهمکاران استثنایی، برگزاری یادآوره 320 فرزند همکار شهید و 71 معلم شهید در سه شهرستان شیروان، اسفراین و بجنورد ،گلباران مزار شهد،پیاده رویی خانواده بزرگ فرهنگیان و... اعلام کرد.

وی از برگزاری جشنواره شعر وموسیقی بومی و محلی درعصر روز 18 اردیبهشت ماه امسال در تالار حافظ بجنورد خبرداد و گفت: همایش ملی تحت عنوان حقوق شهروندی جامعه مدنی با حضور سخنران کشوری خانم دکتر امین زاده معاون حقوقی رئیس جمهور نیز در 19 اردیبهشت ماه درکمپ پتروشیمی بجنورد برگزار می شود.

وی محورهای همایش ملی حقوق شهروندی جامعه مدنی را در 13 محور برشمرد که هم اکنون بیش از 170 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است.

خوش آینه از ثبت نام حدود 400 نفر جهت شرکت دراین همایش خبرداد وگفت: پیش بینی ما دراین همایش بیش از 1000 نفر است.

وی به تجلیل حدود 110 معلم سیار عشایردر منطقه گلیل شیروان در 21 اردیبهشت ماه امسال اشاره کرد وگفت: علاوه براین تعداد از 160 معلم چهار، پنج وشش پایه و 300 معلم عشایر چهار پایه نیز تجلیل خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۷۲۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد

ایسنا/البرز مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز گفت: سالانه بین ۸ تا ۹ هزار دانش آموز به جمعیت دانش‌آموزی استان از طریق مهاجرت اضافه می‌شود و همین نیاز به توسعه فضای آموزشی را دو چندان کرده است.

به گزارش ایسنا، علی حجرگشت روز سه‌ شنبه ۱۱ اردیبهشت در مراسم تجلیل از معلمان اظهار کرد: بیشترین مشکلی که در بحث تراکم دانش آموزی با آن مواجه هستیم، موضوع مهاجرت  است و به این علت تراکم دانش آموزی در استان بسیار  بالاست. در این خصوص مشکلی که به ویژه در شهر کرج و فردیس با آن مواجه هستیم،  مشکل کمبود زمین است لذا تقاضا داریم که ارگان‌ها و نهادهای ملی چنانچه زمینی دارند، در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند تا در مسیر نهضت مدرسه سازی قرار گیرد.

وی ادامه داد: در صورت تامین زمین با استفاده از منابع دولتی، استانی و خیرین که بیشترین سهم را در این مشارکت دارند، می‌توانیم از این فضاها در جهت توسعه فضای آموزشی استفاده  کنیم. در حال حاضر در بحث اعتبارات دولتی و خیرین مشکل کمتری وجود دارد و مشکل اصلی توسعه فضای آموزشی کمبود زمین در این دو شهر است.

حجر گشت بیان کرد: اگر بخواهیم به استاندارد مورد نظر در فضای آموزشی برسیم و با احتساب اینکه تعداد دانش آموزان بین ۲۵ تا ۳۰ نفر باشد و مدارس هم به صورت یک نوبته فعالیت کنند، تقریباً به ۱۱ هزار کلاس نیاز داریم. این یک نگاه مطلوب و ایده آل است و حداقل به  ۳۰۰ مدرسه در استان نیاز است. البته تلاش می‌کنیم که تراکم بیشتری به کلاس‌ها تحمیل نشود.  

مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز ادامه داد: به ویژه اینکه در بعضی مناطق استان مثل ناحیه ۴، محمدشهر، کمالشهر، شهر جدید مهستان و فردیس مشکل تراکم بیشتری داریم، لذا از دستگاه‌های ملی استدعا دارم چنانچه زمین مناسب در اختیار دارند از این جهت به آموزش و پرورش کمک کنند.

وی افزود: اما با همت مسئولین در سفر ریاست جمهوری،  در خصوص توسعه فضای آموزشی  ۱۰۰ مدرسه در دوره اول و  ۱۰۰ مدرسه در دوره دوم مصوب شده و استانداری هم متعهد شده که با توجه به ظرفیت‌های استان ۱۰۰ مدرسه ساخته شود. در دوره اول مصوبات تاکنون مجموعاً ۱۳۰ مدرسه تکمیل یا عملیات ساختمانی آن آغاز شده است.  

وی با اشاره به توسعه فضای ورزشی گفت: تا پیش از دولت سیزدهم کمتر از پنج زمین ورزشی در استان وجود داشته، اما امروزه حدود ۵۰ زمین ورزشی به مدارس اضافه شده و  ۲۰ فضای دیگر در سال ۱۴۰۳ اضافه خواهد شد. متاسفانه استان در بحث اردوگاهی دچار کمبود است اما اردوگاه شهید بهشتی کردان را احیا کردیم و همچنین اردوگاه حضرت فاطمه الزهرا(س) در ماهدشت که متعلق به آموزش و پرورش تهران بود،  با دستور وزیر و پیگیری مسئولین استانی به استان واگذار شده و دانش آموزان در حال استفاده از این فضا هستند.

حجرگشت درباره توزیع شیر رایگان گفت: برای اولین بار توزیع شیر رایگان در مدارس بعد از سال‌ها مجدداً آغاز شده و در بین حدود  ۲۴ هزار دانش آموزان ابتدایی هفته‌ای دوبار شیر توزیع می‌شود و تا پایان اردیبهشت مراحل بعدی ادامه خواهد یافت.

وی در خصوص جذب نیروی انسانی افزود: جذب نیروی انسانی با توجه به رشد دانش آموزی و شاخص‌هایی که جذب نیرو در آموزش و پرورش دارد، در استان به عنوان یک نیاز اساسی  است، در این راستا سیاست آموزش و پرورش و مسئولین نظام این است که معلم را فقط از طریق مجرای قانونی یعنی دانشگاه فرهنگیان جذب کند اما چون پذیرش دانشگاه فرهنگیان کم است  از این رو مجبوریم از طریق آزمون و استخدام‌هایی که از طریق ماده ۲۸ اتفاق می‌افتد، جذب انجام دهیم.

حجر گشت در ادامه گفت: سال گذشته حدود ۱۶۰۰ نفر در استان البرز جذب شدند و در سال جاری هم ۷۲ هزار نفر در سطح ملی و دو هزار نفر در استان البرز در رشته‌های آموزگاری، دبیری، هنرآموزی و نیروهای کیفیت بخشی که شامل مربی، مشاور و مراقب سلامت است، جذب خواهند شد. مرحله ابتدایی این آزمون‌ها برگزار شده و در آستانه مرحله گزینش هستیم، دو مرحله دیگر در اردیبهشت برگزار و در خرداد گزینش آنها انجام خواهد شد.

وی در پاسخ به اقدامات صورت گرفته در خصوص دانش آموزان بازمانده تحصیل افزود: بعد از دوران کرونا با بخشی از دانش آموزان بازمانده از تحصیل مواجه شدیم البته استان البرز جزء استان‌های رده بالای کشور از لحاظ پوشش تحصیلی دانش آموزان بازمانده بوده و تعداد این دانش آموزان به نسبت کل دانش آموزان استان کمتر بوده است. به ویژه اینکه در پایه‌های اول ابتدایی مشکلی که وجود دارد آماری که ثبت احوال می‌دهد با آماری که در جامعه وجود دارد، منطبق نیست و این ممکن است به دلیل مهاجرت‌هایی که به استان و یا برعکس صورت می‌گیرد باشد.  

وی یادآور شد: اما طرحی را در آموزش و پرورش داریم تحت عنوان طرح شهید محمودوند که وظیفه آن شناسایی و جذب این عده از دانش آموزان است و اعتباری هم برای آن پیش بینی شده است. طبق گزارش‌ها پوشش ۷۰ درصد این دانش آموزان که قابل شناسایی بودند محقق شده است. اما به مدیران مدارس اطلاع رسانی شده  که این دانش آموزان را شناسایی و جذب کنند. حتی در قرارگاه  اجتماعی استان این مطرح شده که مدیران محلات کمک کنند تا دانش آموزان بازمانده از تحصیل را به ما معرفی کنند،  از تمام سمن‌ها و گروه‌ها هم می‌خواهیم در این خصوص کمک کنند.

وی در تشریح برنامه‌های گرامیداشت روز معلم افزود: به جهت گرامیداشت مقام معلم دیدار معلمان نمونه با مقام معظم رهبری، دیدار  ۴۰ نفر از معلمین نمونه با استاندار و همچنین دیدار ۳۰۰  معلم منتخب و نمونه استانی با رئیس جمهوری انجام می‌شود. خوشبختانه یک رویکرد مهم و جدید دولت محترم در خصوص مسائل آموزش این است که هزینه کردن برای آموزش و پرورش یک سرمایه‌گذاری است و بر روی این موضوع تاکید داشتند.

وی ادامه داد: در استان با نواختن زنگ سپاس معلم در یکی از مدارس این برنامه‌ها آغاز شده و در همه مناطق هشتگانه و تمام شهرهای اقماری مسئولین محترم شهر و روستا هم برنامه‌های مدونی را پیش بینی کرده‌اند که در این ایام برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل هنرستان نوآوران فولادشهر
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • کمبود فضای آموزشی رنج معلمان روستاها/علم هدیه معلم به انسان‌ها
  • معلمان نقش با ارزشی در ترسیم آینده دانش آموزان دارند
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • ۴۳ هزار معلم آموزش دانش‌آموزان استان کرمان را به‌عهده دارند
  • خودآگاهی و شناخت اجتماعی برای هدایت تحصیلی نیاز است
  • ۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند
  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • اجرای ۶۰ عنوان‌برنامه به‌مناسبت هفته معلم در استان سمنان/ معلم، ماندگارترین واژه در هستی