Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت جباری معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگارحوزه محیط زیستگروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛در ارتباط با وضعیت دریاچه ارومیه تا به امروزاظهار داشت: در حال حاضر وضعیت دریاچه ارومیه نسبت به 3 سال گذشته و به واسطه اقدامات انجام شده در سطح حوزه دریاچه و بارندگی های صورت گرفته بهتر گزارش شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جباری با اشاره به اینکه در حال حاضر روند کاهشی دریاچه ارومیه به نسبت گذشته متوقف و وضعیت این دریاچه تثبیت شده است، افزود: امسال میزان بارندگی در سطح دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته 30 درصد کمتر بوده، با توجه به اینکه نسبت متوسط دراز مدت میزان بارندگی دریاچه ارومیه حدود 9 درصد کمتر از سال گذشته است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی گفت: با توجه به کاهش بارندگی امسال، سطح تراز آب دریاچه نسبت به سال 95 حدود 16 سانتی متر کمتر است اما در این میان با تثبیت آب دریاچه روند کاهشی تقریبا متوقف شده است. امسال ارتفاع سطح دریاچه نسبت به ابتدای مهرماه 95 حدود 30 سانتی‌متر افزایش یافته است و در حال حاضر آبگیری از رودخانه ها به خوبی انجام می‌شود.
وی با اشاره به بارندگی های اخیر و به خصوص طی هفته گذشته که باعث شد تا حدود 300 میلیون مکعب آب وارد دریاچه شود و بر آن تأثیر مثبتی داشته است، افزود: در هر صورت باید میزان بارندگی در حدی باشد که ما شاهد آبگیری دریاچه به صورت بهتری باشیم.
جباری در ارتباط با روند آبگیری دریاچه تصریح کرد: در حال حاضر وسعت دریاچه ارومیه 400 کیلومتر مربع است که نسبت به 3 سال گذشته این مساحت به حدود 500 کیلومتر مربع کاهش یافته است اما اکنون وضعیت نسبتا مناسبی دارد و آبگیری از آن تا پایان فصل بهار ادامه خواهد داشت.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی در ادامه افزود: افزایش ارتفاع سطح دریاچه تا پایان فصل بهار یک امر طبیعی است که با گرم شدن دمای هوا میزان آب ورودی رودخانه ها به دلیل تبخیر زیاد کم می‌شود و روند نزولی دریاچه تا اواسط پاییز ادامه دارد. اما با توجه به اینکه طی 3 سال گذشته آبگیری از دریاچه در فصل زمستان و بهار انجام می‌شد، ارتفاع آن بالا می‌آمد و به علت تبخیر آب در فصل تابستان و اوایل فصل پاییز میزان بسیاری آب را از دست می‌دادیم که در نهایت تعادل برقرار می‌شد اما این وضعیت هم اکنون بهم خورده و روند تبخیر آب همچنان ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه طبق برنامه 10 ساله مصرف آب در حوزه کشاورزی مقرر شد تا حدود 40 درصد در جهت آبیاری مدرن صرفه جویی شود، افزود: حدود 90 تا 92 درصد آب مصرفی در حوزه کشاورزی است که این مقدار حجم بسیار زیادی را به خود اختصاص می‌دهد که در این راستا ما می‌توانیم با استفاده از آبیاری مدرن و اصلاح الگوی کشت در بهبود وضعیت دریاچه ایفای نقش کنیم.
جباری در ادامه تصریح کرد: ما هم اکنون توانسته ایم وضعیت بحرانی و کاهش سطح تراز دریاچه را تثبیت کنیم و امیدواریم با تخصیص یافتن اعتبارات برای احیا به حوزه کشاوری نفوذ کنیم و در بحث حوزه کشت، آبیاری مدرن و مدیریت آن در مصرف آب توجه ویژه ای داشته باشیم.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی گفت: احیای دریاچه ارومیه تنها به دست دولت انجام نمی‌شود، بلکه باید مردم برای کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی و آبیاری سنتی که آسیب جدی به حق آبه دریاچه می زند، اقدام کنند تا میزان مصرف در این حوزه کاهش یابد.
وی افزود: اگر مشکل و بحرانی در دریاچه ایجاد شود به کانون گرد و غبار تبدیل خواهد شد و نخستین قشری که از این بحران آسیب می بینند خود مردم و کشاورزانی هستند که در حاشیه دریاچه زندگی می‌کنند، به همین منظور ما باید برای پیشگیری در این زمینه در مصرف خود بازنگری کنیم.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۷۴۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته

به گزارش خبرنگار مهر، جمشید امیدی پیش از ظهر سه‌شنبه در جشنواره امتنان استان مرکزی اظهار کرد: مراسم هفته کارگر امسال از چندین هفته قبل با فراخوان جشنواره امتنان آغاز شده و از ۱۰ مهر تا یکم آذر سال گذشته ۴۴۰ کارگر، ۵۹ گروه کار و ۱۲۱ واحد از استان مرکزی در این سامانه ثبت نام کردند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با اشاره به انجام ۱۰۸ بازدید میدانی توسط کمیته ارزیابی تصریح کرد: ارزیابی ها منجر به انتخاب ۸ واحد نمونه، ۳ کارگر نمونه و ۲ گروه کار نمونه شد که این افراد تجلیل می شوند همچنین امسال برای نخستین بار یک کارگر نخبه ملی و واحد نمونه ملی از استان مرکزی انتخاب شد.

وی مهمترین شاخص‌های مورد ارزیابی در جشنواره امتنان را، اختراع و نوآوری، ارزآوری، بهره‌وری، میزان اشتغال، مسایل زیست محیطی و انتقال تکنولوژی و بومی سازی، عنوان کرد.

نرخ بیکاری مرکزی ۸ درصد کاهش یافته است

امیدی بیان کرد: نرخ بیکاری استان از ۷.۸ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۷ درصد در سال گذشته رسیده که ۸ درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به اینکه استان مرکزی در جذب تسهیلات و اشتغال زایی رتبه اول و دوم را دارد، گفت: سال ۹۶ شاغلان استان ۴۲۵ هزار نفر بوده که تا سال ۹۹ روند نزولی داشته و ۵۱ هزار فرصت شغلی در این بازه زمانی از دست رفته است.

امیدی گفت: از سال ۱۴۰۰ روند فرصت شغلی صعودی بوده تا سال گذشته که ۱۵ هزار و ۷۲۰ شاغل اضافه شده است.

امیدی بیان کرد: ضریب پوشش بیمه تامین اجتماعی استان ۶.۵۶ درصد نسبت به سال ۹۹ رشد داشته است.

بازنشستگی ۱۰ هزار نفر از بیمه شدگان مرکزی

وی تاکید کرد: شمار بیمه شدگان اجباری نیز در مایان بهمن سال قبل نسبت به پایان بهمن سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۷.۱۷ درصد افزایش داشته است همچنین در این مدت ۱۰ هزار نفر نیز بازنشسته شده اند.

امیدی تاکید کرد: شمار کارگاه های فعال در پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۲ نسبت به پایان بهمن ۱۴۰۱ به میزان ۶ و ۲۵ صدم درصد معادل هزار و ۴۸۲ کارگاه افزایش یافته است. تعداد کارگاه‌های فعال استان مرکزی نسبت به سال ۹۹، شاهد افزایش هشت درصدی است.

امیدی تاکید کرد: سال ۱۳۹۹ به میزان ۴ هزار و ۵۶۵ نفر بیمه بیکاری دریافت می کرده اند که پایان سال گذشته به ۲ هزار و ۹۴۲ نفر رسیده است.

وی ییان کرد: بر اساس نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب و کار ایران در بهار ۱۴۰۲، استان مرکزی با پنج و ۱۷ دهم درصد مقام اول را کسب کرد و استان‌های زنجان و آذربایجان غربی در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: تعداد مجوزهای صادر شده مشاغل خانگی این استان در سال گذشته به چهار هزار و ۵۸۷ مورد رسید.

کد خبر 6092891

دیگر خبرها

  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • بیش از ۹۰ درصد جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته