Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشور جمهوری اسلامی ایران روند صادرات و واردات را با بهبود و گسترش خدمات ارائه شده از طریق پنجره واحد آسان تر ساخته است.

این موضوع در آخرین گزارش بانک جهانی در خصوص بهبود فضای کسب و کار عنوان گردیده که بر اساس ۱۰ شاخص کوچکتر بررسی شده است و یکی از آنها به شاخص تجارت فرامرزی اختصاص دارد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از گمرک نیوز، در بخشی از این گزارش آمده است:کشور جمهوری اسلامی ایران روند صادرات و واردات را با بهبود و گسترش خدمات ارائه شده از طریق پنجره واحد آسان تر ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص عملکرد لجستیک ایران ۲۳ پله صعود کرد

تازه ترین گزارش بانک جهانی در خصوص شاخص عملکرد لجستیک هم نشان می دهد رتبه ایران در این شاخص بین المللی ۲۳ پله صعود کرده است. این نخستین باری است که روند نزولی رتبه ایران در رتبه بندی لجستیک کشور متوقف شده و شاهد صعود قابل توجهی در بهبود عملکرد لجستیکی ایران هستیم.

با توجه به اینکه ایران در زیر شاخص کارایی فرآیندهای ترخیص کالا شامل سرعت ، سادگی و قابل پیش بینی بودن تشریفات اداری مثل فرآیندهای گمرکی 23 پله صعود داشته می تواند نشانگر موفقیت آمیز بودن اجرای پنجره واحد تجاری باشد.

ناهماهنگی گزارش های Doing Businessسال 2017 بانک جهانی و شاخص عملکردی لجستیک LPI

با این حال در گزارش بهبود فضای کسب و کار (Doing Buisiness)و شاخص عملکردی لجستیک( LPI) بانک جهانی در خصوص فرآیندهای گمرکی شاهد ناهماهنگی هایی هستیم.

به نحویکه تعداد اسناد مورد نیاز واردات و صادرات براساس نتایج پرسش نامه لجستیک با شاخص بهبود فضای کسب و کار کاملا متفاوت بوده و تعداد اسناد مورد نیاز جهت ترخیص کالا 6 فرم و تعداد اسناد مورد نیاز جهت صدور کالا 5 فرم ذکر گردیده است ؛ در صورتیکه در گزارش Doing Business برای واردات 11 سند و جهت صادرات 9 سند ذکر گردیده است.

همچنین زمان اعلام شده جهت انجام تشریفات گمرکی براساس نتایج پرسش نامه لجستیک داخلی (LPI ) با شاخص تجارت فرامرزی متفاوت بوده و در این گزارش آمده است؛تنها 39% از محموله ها ارزیابی فیزیکی می شوند و متوسط زمان بین ارائه و پذیرش گمرکی و اعلام ترخیص برای واردات جهت محموله هایی که بازرسی فیزیکی می شوند 4 روز و محموله هایی که بازرسی فیزیکی نمی شوند 3 روز اعلام شده است .

گزارش شاخص تجارت فرامرزی بانک جهانی به صورت سالانه در قالب بهبود فضای کسب و کار و شاخص عملکردی لجستیک دوسالانه منتشر می شود.

این گزارش می افزاید؛ گمرک در ایران مسئول صدور مجوزهای ترخیص کالاهای صادراتی و وارداتی نیست و در این امر ۲۲ سازمان دخالت دارند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۷۴۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران

معاون سازمان توسعه تجارت گفت: گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود.

به گزارش اقتصاد ۱۰۰، وی افزود: سال گذشته برنامه‌ریزی شد تا در یک سند ۵ ساله تجارت دو کشور به ۵ میلیارد دلار دست یابیم. همچنین رؤسای جمهور ایران و پاکستان برای تحقق تجارت ۱۰ میلیارد دلاری توافق کرده‌اند.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران افزود: موافقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا نیز در انتظار مصوبه مجلس است. طرف‌های مقابل ما قول داده‌اند که تا پایان بهار امسال مصوبه مجلس را می‌گیرند و لذا ما نیز امیدواریم قبل از پایان دوره مجلس فعلی مصوبه مجلس را دریافت کنیم.

وی در خصوص تجارت ایران و قاره آفریقا اظهار کرد: قاره آفریقا هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار تجارت دارد لذا بازار کشور‌های آفریقایی بسیار بزرگ است و در حوزه‌های مختلف از جمله معدن، نفت، گاز، پتروشیمی و … می‌توان در این کشور فعالیت کرد و در حوزه‌های مختلف با توجه به مواد اولیه موجود در این کشور می‌توان برای تولید مشترک برنامه‌ریزی کرد.

قنادزاده در پاسخ به این سوال که آیا قرار است یک هیأت تجاری از کره شمالی نیز برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران بیاید، گفت: هنوز هیأتی وارد نشده است. تا قبل از برگزاری نمایشگاه و حضور کشور‌های مختلف در نمایشگاه نمی‌توانیم بگوییم به طور قطع چه کشوری برای بازدید از این نمایشگاه حضور خواهد داشت.

وی در خصوص گوشت‌های وارداتی از آفریقا بیان کرد: گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود.

دیگر خبرها

  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • آخرین وضعیت شاخص فضای کسب و کار کرمانشاه
  • واردات گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران
  • بهبود ۹ پله‌ای رتبه فضای کسب و کار کرمانشاه
  • واردات گوشت گرم از آفریقا