Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@14:41:28 GMT

مرکز آمار مرجع و مرکز غیرسیاسی در کشور است

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۸۳۶۲۷

مرکز آمار مرجع و مرکز غیرسیاسی در کشور است

زنجان-رئیس مرکز آمار ایران گفت: افرادی ناآگاهانه سرمایه اجتماعی نظام آماری کشور را هدف قرار می دهند. مرکز آمار مرجع و مرکز غیرسیاسی در کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر، امیدعلی پارسا ظهر پنج شنبه در مراسم اختتامیه هشتمین سرشماری عمومی نفوس و مسکن استان زنجان با اشاره به برخی رویکردها در کشور در راستای زیرسوال بردن عملکرد آماری گفت: برخی عنوان می کنند که چگونه نرخ تورم کاهش پیدا کرده در حالی که قیمت ها کاهشی نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش نرخ تورم به معنی کاهش قیمت نبوده و در واقع سرعت رشد قیمت ها کاهش می یابد.

وی ادامه داد: در محاسبه نرخ تورم به ۵۵ هزار مغازه و ۲۳۰ هزار رجوع می شود و با اقدامات کارشناسی نرخ تورم احصا و اعلام می شود. این اقدامات سخت و طاقت فرسا بوده و خروجی آمار کاملا علمی است. خیلی ها دوست ندارند شاهد کاهش این نرخ باشند.

پارسا به سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۹۵ اشاره کرد و افزود: در نخستین سرشماری عمومی و نفوس مسکن که تجربه اینترنتی بود شاهد تحقق ۴۸.۴ درصد سرشماری اینترنتی بودیم که موفقیت بزرگی برای کشور محسوب می شود. کشورهای دیگر که برای نخستین بار تجربه برگزاری اینترنتی سرشماری را دارند آمار کم تری به نسبت ایران دارند.

وی گفت: هدف ۳۵ درصدی برای تحقق اینترنتی سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۹۵ پیش بینی شده بود و تحقق این موفقیت حاصل تلاش همه قوا و ارکان مختلف نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است که نام ایران را در سطح بین المللی ماندگار کرد.

پارسا با بیان اینکه استان زنجان در سال گذشته رتبه نخست کشور را در سرجمع شاخص ها به دست آورده است، گفت: در سال گذشته با لحاظ ۱۳۴ شاخص استان زنجان در طرح های آماری جاری کشور رتبه نخست را کسب کرده است و در سال ۹۴ نیز استان زنجان با ۱۱۰ شاخص توانست رتبه دوم را در سطح کشور کسب کند. استان زنجان جزو استان های موفق در اجرای طرح های آمارگیری کشور محسوب می شود.

رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه استقلال حرفه ای مرکز آمار دارای هزینه هایی است، گفت: اطلاعات مرکز آمار محرمانه بوده و از اصول حرفه ای حاکم بر نظامات آماری دنیا بهره برده می شود. موضوع و اصل مهم دیگر که در مرکز آمار مورد تاکید قرار دارد جلوگیری از تفسیر غلط و جهت دار از آمار است. برخی اقدامات در این راستا به دلیل نزدیک شدن به انتخابات طبیعی قلمداد می شود. وقتی آمار تقسیر غلط می شود تکلیف داریم و در غیر این صورت تکلیفی بر عهده مرکز آمار نیست.

پارسا افزود: فعالیت مراکز آمار در سطح دنیا دارای شرایط و اصولی است و این اصول در مرکز آمار ایران نیز مصداق دارد. نخستین موضوع اصولی در آمارگیری اصل بی طرفی است. مرکز آمار بدور از مسائل سیاسی و جناحی فعالیت علمی و اصولی خود را انجام می دهد.

وی گفت: ۶۰ هزار خانوار نمونه در کشور انتخاب می شوند و با حضور کارشناسان آمار با رویکردی علمی و فنی اطلاعات مختلفی اخذ می شود. نرخ بیکاری در کشور برای پایان سال گذشته ۱۲.۴ درصد بوده است. کسی مدعی حل مشکل بیکاری نیست و باید ابعاد واقعی مسئله اشتغال به مردم ارائه شود.

رئیس مرکز آمار ایران گفت: افرادی ناآگاهانه سرمایه اجتماعی نظام آماری کشور را هدف قرار می دهند. مرکز آمار مرجع و مرکز غیرسیاسی در کشور است.

پارسا افزود: یک میلیون و ۴۲۰ هزار نفر به نیروی فعال کشور برای اشتغال افزوده شده و برای ۷۴۰ هزار فرصت جدید شغلی ایجاد شده است. طبیعیتا مشکل اشتغال در کشور برطرف نشده اما کارهای زیادی برای ایجاد اشتغال صورت گرفته است. از سال ۹۲ تا پایان سال ۹۵ به صورت متوسط سالیانه ۴۹۰ هزار شغل در کشور ایجاد شده و به تعداد شاغلین اضافه شده است.

رئیس مرکز آمار ایران به رویکرد برخی رسانه ها در خصوص تقسیر از آمار اشاره کرد و گفت: برخی رسانه ها با استفاده از یک خبرنگار و کارشناس متوسط اقدام به تقسیر آمار می کنند. این روزها مرکز آمار تبدیل به مرکز تکذیبیه شده است و اطلاعات و آمار درست انتشاری در پاسخ به برخی رسانه ها نیز با جهت گیری انتشار می یابد.

پارسا اقدامات دولت های مختلف را عملکرد نظام جمهوری اسلامی برشمرد و تاکید کرد: امروز هر فرد و کارشناسی در سطح دنیا برای مرکز آمار آمارگیری کند به اعداد فعلی خواهد رسید.

وی افزود: افرادی ناآگاهانه سرمایه اجتماعی نظام آماری کشور را هدف قرار می دهند. مرکز آمار مرجع و مرکز غیرسیاسی در کشور است. نباید هر مطلب و تفسیر اشتباه و نابجا و بی محتوا را در فضای مجازی نشر داد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۸۳۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی

بنا به این گزارش، عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، از برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی، در 25 و 26 شهریور 1403 در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی خبر داد و گفت: شمار خودکشی در ایران کم‌تر از میانگین جهانی و 6.8 مورد در 100 هزار نفر جمعیت است.رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در نشست مقدماتی برگزاری این همایش، با ابراز خرسندی از اینکه با وجود سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند شمار خودکشی در ایران کم‌تر از متوسط جهانی است، در ادامه اظهار کرد: براساس آمارهای جهانی میانگین خودکشی در دنیا 11 در 100 هزار نفر جمعیت و در ایران 6.8 در 100هزار نفر جمعیت است، با این وجود در کشور مسلمان حتی یک مورد خودکشی هم گناه است. وی با اشاره به آمار خودکشی در کشورهای اسکاندیناوی به‌علت شرایط خاص جغرافیایی، محیطی و نور کم در این کشورها گفت: این نشست مقدمات اجرایی برای تحقق کارهای علمی در همایش ملی پیشگیری از خودکشی در شهریور1403 است تا برای پیشگیری از خودکشی با تبعات فراوان برای خانواده و جامعه، اقدام موثری انجام شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به آیه 32 سوره مائده درباره اهمیت نجات جان انسان‌ها، خاطرنشان کرد: براساس توصیه‌های الهی و دین مبین اسلام بحث نجات انسان و پیشگیری از خودکشی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی با وظیفه حفظ و ارتقاء بهداشت و درمان در کشور یک تکلیف است.تأکید بر ضرورت حفظ تقسیم کار برای پیشگیری از خودکشی در کشور

در ادامه این نشست، حمید یعقوبی، رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی، با تشریح اهداف همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش تهیه نقشه بومی پیشگیری از خودکشی با استفاده از تجارب جهانی است، در عین‌حال باید علل خودکشی در ایران بیشتر شناسایی شوند که این همایش می‌تواند زمینه‌ساز این مسأله باشد. وی، با اشاره به مقایسه آمار جدید خودکشی در ایران نسبت به سال‌های گذشته در ادامه بر ضرورت تقویت پیشگیری از خودکشی تأکید و تصریح کرد: براین اساس باید برای کاهش پدیده خودکشی در کشور تقسیم کار ملی انجام شود که باید در این زمینه سازمان ملی صدا و سیما، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی وارد عمل شوند. خودکشی در 23 کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری استحمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در آگاهی‌بخشی و افزایش سطح سواد جامعه درباره این پدیده شوم در ادامه اهداف و بخش‌های مختلف این همایش را تشریح و خاطرنشان کرد: آمار خودکشی در ایالات متحده آمریکا بیش از متوسط جهانی و  14.4 در 100هزار نفر جمعیت است، اما با وجود آمار اندک خودکشی در ایران (کم‌تر از میانگین جهانی) دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره می‌کوشد تا شیب این آمار را کاهش دهد، برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی نمونه بارزی از این اقدامات است. وی، خودکشی را در 23 کشور دنیا جرم دانست و در ادامه بر ضرورت اجرای کامل سند ملی خودکشی ابلاغ‌شده در سال 1400 تأکید کرد.30 نهاد مسئول کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور

در ادامه این نشست، غلام‌عباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، با تشریح سیاست‌های دادستانی کل کشور گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کنار مسئولیت رسیدگی به جرائم را بر عهده دارد، با این وجود پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یک اقدام بین‌بخشی است، و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار قوه قضائیه نیست. وی با بیان این‌که در قانون برنامه ششم توسعه، بر پیشگیری از 5 آسیب‌ اجتماعی حاشیه‌نشینی، اعتیاد، بیکاری و ... تأکید شده تا آمار این آسیب‌ها به 25 درصد کاهش یابد، افزود: بر این‌ اساس مولفه‌های اقتصادی و معیشتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی دارد و به‌نوعی 30 نهاد در این زمینه مسئولند. معاون دادستانی کل کشور، ادامه داد: با وجود شمار اندک پدیده خودکشی در ایران، نسبت به میانگین جهانی، اما در مقایسه با آمار سال‌های گذشته باید اقدامات پیشگیرانه‌تری لحاظ شود، که بر این اساس ارزیابی و به‌روزرسانی سند ملی خودکشی پیشنهاد می‌شود.ترکی در ادامه آمارهای مرتبط با حوزه خودکشی در کشور را براساس سن جمعیتی و میزان مداخلات فوری تشریح کرد. خودکشی در ایران بدون تعقیب کیفری محمدحسین صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها و انجمن‌های علمی در ادامه مداخله در حوزه آسیب‌های اجتماعی را از وظایف و دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: براین اساس این موضوع برای همه یک تکلیف است.

وی جایگاه ایران در زمینه آمار پدیده خودکشی را مطلوب اما نه ایده‌آل دانست و در ادامه بر ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید و خاطرنشان کرد: براساس آموزه‌های دینی و قرآنی حتی یک خودکشی در کشور نباید رخ دهد. با این وجود جرم خودکشی در ایران تعقیب کیفری ندارد و این در حالی است که در برخی کشورها چنین نیست. مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، با اشاره به رویکرد قوانین جزائی در تعریف حبس با درجات متعدد برای افرادی که ارتکاب خودکشی را ترغیب می‌کنند، یادآور شد: بازتاب‌های رسانه‌ای در افزایش خودکشی تأثیر بسزایی دارد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • رئیس مرکز آمار ایران تغییر کرد
  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
  • پلمب مرکز غیرمجاز زیبایی در خمینی‌شهر
  • مرکز غیرمجاز زیبایی در خمینی‌شهر پلمب شد
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟