Web Analytics Made Easy - Statcounter

به مرور زمان کسب و کار‌ها متحول می‌شوند و هر روز از گوشه و کناری، نام یک شغل جدید و یک روش نوین کلاهبرداری به گوش می‌رسد.

سرویس اجتماعی فردا؛ عماد صادیق نسب: به مرور زمان کسب و کار‌ها متحول می‌شوند و در کنار مشاغل مشروع و قانونی، شغل‌های کاذب، غیرقانونی و با اهداف کلاهبردارانه هم رشد و تحول می‌یابند و هر روز از گوشه و کناری، نام یک شغل جدید و یک روش نوین کلاهبرداری به گوش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین چند سال پیش گلدکوئست خیلی‌ها را به خاک سیاه نشاند؛ در کنار آن‌که بالادستی‌های کوئست به نان و نوایی رسیدند و با پول‌های زیرمجموعه‌های بی‌خبر از همه‌جا زندگی‌شان را سامان دادند، زندگی خیلی‌ها نابود شد، هر چه داشتند دو دستی تقدیم بالادستی‌های مجموعه کردند و آخر کار هیچ برای‌شان نماند.
گلدکوئست‌های تغییر یافته!
گرچه با کوئست‌ها برخورد شد و با اقتدار نهادهای مربوطه، جانی به تن گلد کوئست نماند تا افراد دیگری را آلوده خود کند و پول‌هایشان را مال خود کند، اما امروز کوئست‌ها در قالب‌های جدید و تازه‌تری سر بر آورده‌اند، هر روز عده‌ای آلوده آن می‌شوند و عده‌ای هم که مال و وقت‌شان را باخته‌اند، پشیمان از سیستم بیرون می‌آیند و به روشنگری مشغول می‌شوند. کوئست‌های امروز، نه مثل قبل تمرکز صرف بر روی پول دارند و نه مانند آن چیزی که در ظاهر می‌نمایند، در راستای کسب و کاری سالم قدم برمی‌دارند. هر چه که هست، همان ساختار گلد کوئست‌ها با زیرمجموعه‌هایشان است که فقط به جای وجه نقد، جنس و محصولات خارجی در آن تبادل می‌شود. بالادستی‌ها هم از همین تبادل جنس و دریافت پورسانت‌هاست که سود می‌کنند و پایین‌دستی‌های مجموعه هم فقط کار می‌کنند و بازاریابی می‌کنند، بی‌آن‌که به عایدی خاص و چشمگیری دست یابند.
ساختارشان شبیه گلد کوئست است، با همان فُرم زیرمجموعه‌ای و افزایش سود بالادستی‌ها. به جای پول کالاهای خارجی معامله می‌شود و بازاریاب پایین‌دستی، خود در هیبت یک مشتری، محصولات را می‌خرد و پول می‌پردازد. تعداد این شرکت‌ها کم نیست، اما زمانی شگفت‌زده می‌شویم که بفهمیم چند تایی از این شرکت‌های بازاریاب شبکه‌ای، مجوز فعالیت دارند و زیر سایه قانون به این شکل از کسب و کار مشغولند.
لیدر‌ها و افراد بالادستی این شرکت‌ها با توجیهاتی مانند پرداخت مالیات به دولت، در تلاش برای قانونی وانمود کردن فعالیت این شرکت‌ها هستند، اما باید به این نکته توجه داشت که مالیات پرداختی از سوی این شرکت‌ها مربوط به کالاهایی‌ست که وارد کرده‌اند و این امر توجیهی برای فعالیت‌های هرمی و شبکه‌ای آن‌ها نخواهد بود!
وعده‌های پوچ!
فاطمه، کسی که چند ماهی از زمان گرانبهای خود را در این شبکه‌های بازاریابی گذرانده، در مورد اصول آن می‌گوید: «مدت‌ها از زمان فارغ‌التحصیلی‌ام می‌گذشت و شغلی پیدا نکرده بود. یک روز دوست دوران دانشجویی‌ام را دیدم و گرم صحبت شدیم. از بازاریابی شبکه‌ای و سودهای آن گفت. یک هفته بعد از آن گپ و گفت: وارد مجموعه شدم. فضایی نسبتا شیک داشت و هر کس مشغول انجام کاری بود. همین نظم ظاهری باعث شد که واقعا به آن‌ها اعتماد کنم.» او ادامه می‌دهد: «کار با وعده پول‌ها و درآمدهای میلیونی آغاز شد. من که از طریق یکی از دوستان‌ام وارد مجموعه شده بودم بعد از چند وقت هیچ تغییر محسوسی در درآمد و معیشت‌ام مشاهده نمی‌کردم و این احساس را داشتم که مزد زحماتم به جیب دیگران می‌رود!» وی در مورد خروج خود از مجموعه نیز توضیح می‌دهد: «چند ماهی از عمرم به حضور در کلاس‌ها و وُرک‌شاپ‌ها گذشت، بی‌آن‌که عایدی‌ای به دست آورم. حتی متوجه شدم که دوست‌ام هم علیرغم ادعاهایی که داشت، زندگی مرفهی ندارد و اندک درآمدی کسب کرده است. بعد از آن بود که فهمیدم تمام این وعده و وعید‌ها پوچ است و باید از فضای این کسب و کار خارج شوم. گرچه تا دو سه هفته بعد از بیرون آمدن از شرکت، همچنان تماس‌هایی داشتم و اصرار می‌کردند که به کار برگردم!»
الزام بازاریاب به خرید از شرکت!
اشکان مرتضایی، یکی دیگر از فریب‌خوردگان این شرکت‌ها تجربه خود را بازگو می‌کند: «با اصرار یکی از آشناهایم به دفتر یکی از این شرکت‌ها، واقع در مرکز شهر وارد شدیم. همان روز اول کلاسی توجیهی برگزار شد و فردی با توضیح در مورد ساز و کار شرکت، از سودهای میلیونی و درآمدهای نجومی حرف می‌زد و می‌گفت: خیلی‌ها که پزشک و مهندس هستند و اتفاقا از شغل‌شان هم راضی بودند، به این شغل رو آورده‌اند و در اینجا مشغول به کار شده‌اند!» مرتضایی ادامه می‌دهد: «همان روزهای اول ما را ملزم کردند که ماهانه ۲۰۰ هزار تومان از محصولات وارداتی شرکت را بخریم! می‌گفتند حالا می‌خواهید خودتان استفاده کنید یا به آشنا‌ها بفروشید فرقی ندارد. آن‌جا بود که فهمیدم همه این برنامه‌ها برای سود رساندن به بالادستی‌ها و افراد رده بالای مجموعه است و به ما که پایین زیرمجموعه‌ها هستیم چیزی نمی‌رسد.» اشکان مرتضایی هم مثل خیلی‌های دیگر، مدتی در بازاریابی‌های شبکه‌ای ماند و در آخر دست خالی به سراغ شغل دیگری رفت؛ شغلی که دست‌کم عایدی آن مشخص و زحمت آن مُزدی داشته باشد.
عرضه محصولات بی‌کیفیت و گران!
با کمی تحقیق پیرامون شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای درمی‌یابیم که هدف آن‌ها چیزی جز عرضه اجناس بی‌کیفیت وارداتی در بازار داخلی و فروش آن‌ها به قیمت‌های گزاف نیست. یکی از همین شرکت‌ها، محصولات آرایشی و بهداشتی تولید کشور بلاروس را وارد کرده و به چند برابر قیمت به فروش می‌رساند. اما نکته جالب در داد و ستد شبکه‌های بازاریابی، فقدان قیمت مصوب برای محصولات عرضه شده است و زیرمجموعه‌ها مختارند این محصولات را حتی تا چند برابر قیمتی که شرکت تعیین کرده به فروش برسانند. شامپوها، صابون‌ها و باقی محصولات آرایشی و بهداشتی که در سایت شرکت تولیدکننده (بِلیتا) و همچنین سایت‌های عرضه آنلاین محصولات به قیمت‌های ۵ یا ۶ دلار به فروش می‌رسند، از سوی بازاریاب‌های شبکه‌ای تا ۸۰ یا ۹۰ هزار تومان هم به فروش می‌رسند!
مراجع در مقابل بازاریابی شبکه‌ای
بازاریابی به صورت شبکه‌ای هم از حیث عرف و هم از لحاظ شرعی ایراداتی دارد. جنبه غیرعرفی آن به عرق ریختن یک عده و سود بردن عده‌ای دیگر برمی‌گردد و جنبه غیرشرعی آن به حرام بودن چنین معاملاتی. آیت الله مکارم شیرازی در استفتائی پیرامون این نوع کسب و کار‌ها فرمودند: «از نظر ما هرگونه بازاریابی شبکه‌ای خلاف شرع است و دراین زمینه می‌توانید به کتاب (بازاریابی شبکه‌ای یا کلاهبرداری مرموز) که در بخش تألیفات سایت ما زیر شاخه فلسفه احکام مراجعه فرمایید.»
حرکت خلاف جهت اقتصاد مقاومتی!
در کنار تمام ایرادات که به شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای وارد است، اصرار این شرکت‌ها بر واردات محصولات بی‌کیفیت خارجی، آن هم در شرایطی که برخی تولیدات داخلی از کیفیتی به مراتب بالاتر برخوردارند، مصداق بارز حرکت این شرکت‌ها در خلاف جهت اقتصاد مقاومتی‌ست. گرچه باید به این نکته توجه داشت که تمام سود و منفعت مدیران و افراد رده بالای این شرکت‌ها در واردات همین محصولات ارزان قیمت است و اگر بنا باشد بر محصولات داخلی با قیمت مصوب تمرکز کنند، فعالیت‌شان یک روز هم دوام نخواهد آورد!

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۸۴۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌ جمعه کرمانشاه گفت: کارآفرین و کارگر، دو بال حرکت اقتصاد و تولید هستند و در اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی به جایگاه این دو در عرصه تولید، توجه واقعی دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، حجت‌الاسلام حبیب‌الله غفوری _شنبه هشتم فروردین_ در دیدار با مدیرکل و معاونان اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان و جمعی از کارگران و کارفرمایان نمونه با اشاره به اینکه جامعه ما حکم یک خانواده را دارد که هرکدام از ما در عرصه‌های مختلف مشغول ایفای نقش برای اعتلای آن هستیم، اظهار کرد: خانواده‌ای هستیم که از سوی مستکبران عالم تحت تحریم بی‌سابقه‌ای قرار گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه به فضل خدا و اتکا به نیروی انسانی خودمان کار را شروع کردیم و امروز تبدیل به یکی از قدرت‌های اقتصادی منطقه شده‌ایم، افزود: تنها کشوری هستیم که پرچم توحید، آزادگی و استقلال را در دنیا بلند کرده‌ایم، تحت تأثیر نظام فاسد سرمایه‌داری قرار نگرفتیم و باعزت روی پای خودمان ایستاده‌ایم.

امام جمعه کرمانشاه با تاکید بر اینکه خداوند متعال اراده فرموده است که این انقلاب و این ملت را زمینه‌ساز ظهور منجی عالم بشریت قرار دهد، خاطرنشان کرد: امروز پیام انقلاب اسلامی عالم‌گیر شده است و آمریکای مستکبر که از اوایل انقلاب تحریم را علیه ما شروع کرد، در کشورش مبتلابه خیزش عمومی در همه اقشار جامعه به ویژه دانشگاه‌ها شده است.

حجت‌الاسلام غفوری لحظه‌لحظه تلاش‌ها و کوشش‌هایی که در عرصه کارگری و کارفرمایی در سال‌های بعد از انقلاب صورت گرفته است را عبادت دانست و ادامه داد: دنیا به نیروی کار و کارگر به چشم یک ابزار نگاه می‌کند و تا حدی برای او احترام قائل می‌شود که منافع نظام سرمایه‌داری را تأمین کند، اما در اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی به نیروی انسانی به‌عنوان زیربنا و اساس کار نگاه می‌شود و به شخصیت، کرامت انسانی جایگاه او در عرصه تولید، توجهی واقعی می‌شود.

وی اضافه کرد: کارآفرین و کارگر، دو بال حرکت اقتصاد و تولید هستند که اگر باهم حرکت کنند، پرواز شکل می‌گیرد. دلسوزی این دو مجموعه برای یکدیگر، اوج اعتلای این ملت است.

امام جمعه کرمانشاه با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری (مدظله‌) در بحث جهش تولید که در هر منطقه و هر استانی لازم است مسئولان بررسی کنند که با توجه به اقتضائات منطقه، چه اقداماتی انجام شود تا جهش تولید شکل بگیرد، عنوان کرد: نیاز است مسئولان استان با توجه به زیست‌بوم استان کرمانشاه برای اقتضائات نیروی انسانی و سرمایه‌های خدادادی که در این استان وجود دارد، هم‌فکری کنند تا هم رونق اقتصادی را به ارمغان بیاورد و هم نرخ بیکاری را به صفر برساند.

حجت‌الاسلام غفوری با اشاره به لزوم تسریع و تسهیل کار تولیدکنندگان، تأکید کرد: موارد متعددی از تولیدکنندگان را ملاقات کردم که از موانع موجود در بروکراسی اداری گلایه‌مند بودند؛ بنابراین بنده در ابتدای سال، در خطبه‌های نماز جمعه، به مسئولان تأکید کردم در صورتی که یکی از مسئولان در ادارات برای تولید کننده و روند تولید مشکلی ایجاد کند، بنده در نماز جمعه او را به مردم معرفی خواهم کرد.

کد خبر 748579

دیگر خبرها

  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند
  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان