Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

دفع ادرار نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت انسان ایفا می کند. در واقع ادرار که در کلیه ها تولید می شود به حذف سموم و مواد زاید از بدن کمک می کند. در صورتی که خروجی ادرار شما کمتر از حد طبیعی باشد ممکن است با مشکلاتی از قبیل تورم در پاها، دست ها، مچ پاها یا صورت مواجه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالت ایده آل، بدن شما باید روزانه مقدار مشخصی از ادرار را بر اساس میزان آب و مایعات دیگری که مصرف می کنید، دفع کند. در شرایط عادی، خروجی ادرار برای یک فرد بزرگسال سالم باید بین 1,000 تا 1,500 میلی لیتر در 24 ساعت باشد.

اما گاهی اوقات ممکن است با حجم کمتری از میزان مناسب خروجی ادرار مواجه باشید. در برخی موارد، افراد ممکن است از الیگوری – اصلاح پزشکی برای خروجی ادرار کمتر از 400 میلی لیتر در طول 24 ساعت – رنج ببرند. دلایل بالقوه بسیاری برای کاهش میزان خروجی ادرار وجود دارند که از آن جمله می توان به کم آبی بدن، عفونت یا تروما، انسداد دستگاه ادراری، اثر جانبی برخی داروها، مشکلات کلیوی و رژیم غذایی فرد اشاره کرد.

اگر میزان خروجی ادرار شما کمتر از حد طبیعی باشد، امکان دارد با تورم در پاها، دست ها، مچ پاها یا صورت مواجه شوید. این می تواند نشانه ای از نیاز به اتخاذ اقدام هایی در راستای افزایش خروجی ادرار برای پیشگیری از آثار مخرب روی کلیه ها باشد.

در ادامه با برخی روش ها که می توانند به افزایش خروجی ادرار کمک کنند، بیشتر آشنا می شویم.

آب بنوشید

کم آبی بدن شایع‌ترین دلیل کاهش خروجی ادرار محسوب می شود. به طور معمول، کم آبی بدن زمانی رخ می دهد که فرد به میزان کافی مایعات مصرف نمی کند و یا به واسطه شرایطی مانند اسهال، استفراغ یا موارد دیگر مایعات زیادی از دست می دهد. اگر مایعات به میزان کافی جایگزین نشوند، کلیه ها تا حد امکان مایع را حفظ خواهند کرد.

در نتیجه، نخستین گام برای افرایش خروجی ادرار نوشیدن آب بیشتر برای پیشگیری یا درمان کم آبی بدن محسوب می شود. به خاطر داشته باشید که مصرف میوه ها و سبزیجات آبدار نیز به میزان دریافت مایع توسط شما می افزایند.

توجه داشته باشید که نوشیدن بیش از اندازه آب نیز می تواند شرایط کار را برای کلیه ها دشوار سازد. از این رو، در مصرف آب زیاده روی نکنید.

توجه: اگر از بیماری کلیه رنج می برید توصیه های پزشک خود را درباره این که بدن شما به چه میزان آب نیاز دارد، دنبال کنید.

آب لیمو گرم بنوشید

آب لیمو به عنوان یک ادرارآور عمل می کند، از این رو به افزایش خروجی ادرار کمک می کند. همچنین، آب لیمو به خلاص شدن از شر نمک اضافی که ممکن است موجب احتباس مایعات در بدن شود، کمک می کند. افزون بر این، آب لیمو به مبارزه با عفونت های دستگاه ادراری و مشکلات اسید اوریک بالا کمک می کند.

اسید سیتریک موجود در آب لیمو توانایی بدن برای دفع سموم ناخواسته را افزایش می دهد.

آب نصف یک لیمو را در یک لیوان آب گرم بریزید. مقداری عسل به این ترکیب اضافه کنید و آن را با معده خالی مصرف کنید تا بهترین نتایج را کسب کنید.

جدا از آب لیمو، نوشیدنی های دیگری می توانند به عنوان ادرارآورهای طبیعی برای افزایش خروجی ادرار استفاده شوند که از آن جمله می توان به چای سبز، آب کرنبری، و آب هندوانه اشاره کرد.

از ریشه قاصدک استفاده کنید

ریشه قاصدک حاوی ترکیباتی است که می توانند تولید ادرار را افزایش داده و احتباس آب در بدن را کاهش دهند. ماهیت ادرارآور ریشه قاصدک به پاکسازی کلیه ها و کبد نیز کمک می کند.

دو قاشق چایخوری از ریشه قاصدک خشک شده را در یک فنجان آب ریخته و به مدت پنج دقیقه بجوشانید.

چای را از روی حرارت برداشته، یک درپوش روی فنجان قرار دهید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد.

چای را صاف کرده و مقداری عسل به آن اضافه کرده و بنوشید.

دو فنجان چای ریشه قاصدک را دو بار در روز برای چند هفته مصرف کنید.

توجه: ریشه قاصدک ممکن است با برخی داروها تداخل ایجاد کند، بر همین اساس، پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

از دانه های کرفس استفاده کنید

دانه کرفس به عنوان یک ادویه در آشپزی و یک داروی گیاهی که دارای ویژگی ادرارآور طبیعی است، استفاده می شود. این دانه ها حاوی ترکیبی به نام ان-بوتیلفتالید (NBP) هستند که اثر ادرارآور دارد و به بدن در از بین بردن مواد زاید کمک می کند.

افزون بر افزایش خروجی ادرار، دانه های کرفس به کاهش کلسترول و پیشگیری از عفونت های دستگاه ادراری کمک می کنند و از ویژگی های ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بهره می برند.

دانه های کرفس را می توانید به سس ها، سوپ ها و خورشت ها اضافه کنید، در ترشی های استفاده کنید، برای عطر و طعم بهتر به نان اضافه کنید، یا از آنها چای درست کنید.

برای تهیه چای دانه کرفس:

دو فنجان آب جوش را به یک قاشق غذاخوری دانه کرفس اضافه کنید.

اجازه دهید به مدت 10 تا 20 دقیقه دم بکشد.

چای را صاف کنید و یک بار در روز آن را بنوشید.

توجه: این روش برای بانوان باردار توصیه نمی شود.

جعفری مصرف کنید

جعفری یک گیاه ادرارآور طبیعی است که می تواند خروجی ادرار را افزایش دهد. همچنین، جعفری به دفع سموم، باکتری ها و میکروب ها از کلیه ها و ارتقا عملکرد این اندام ها کمک می کند.

یک قاشق غذاخوری جعفری خرد شده تازه را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید. یک درپوش روی فنجان گذاشته و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دم بکشد، سپس چای را صاف کنید. این چای را دو یا سه بار در روز برای چند هفته مصرف کنید.

به عنوان یک جایگزین، یک چهارم فنجان آب جعفری را با نصف فنجان آب و مقدار کمی عسل و آب لیمو ترکیب کنید. این نوشیدنی را دو بار در روز برای چند هفته مصرف کنید.

توجه: اگر باردار هستید از مصرف جعفری پرهیز کنید.

آب نارگیل بنوشید

آب نارگیل یک ادرارآور طبیعی است. زمانی که مقدار زیادی آب نارگیل می نوشید، بدن قادر است سموم را از طریق ادرار دفع کند. آب نارگیل به واسطه دفع باکتری ها از دستگاه ادراری به پیشگیری از عفونت های دستگاه ادراری نیز کمک می کند.

آب نارگیل فواید سلامت دیگری را نیز ارائه می کند. به واسطه محتوای بالای الکترولیت، آب نارگیل به عنوان یک نوشیدنی ورزشی طبیعی عمل می کند. همچنین، آب نارگیل به کاهش فشار خون و کاهش وزن نیز کمک می کند.

از ابریشم ذرت استفاده کنید

ابریشم ذرت یک ادرار طبیعی است و می تواند به تحریک تولید ادرار برای دفع مواد زاید و آب از کلیه ها کمک کند. همچنین، ابریشم ذرت به پیشگیری از سنگ کلیه کمک می کند و برای مشکلات ادراری دیگر نیز مفید است. افزون بر این، ابریشم ذرت احتباس آب در بدن را کاهش می دهد و ممکن است در درمان فشار خون بالا مفید باشد.

ابریشم خشک و قهوه ای را از بالای ذرت جدا کنید.

آن را بشویید و اجازه دهید خشک شود.

دو قاشق چایخوری ابریشم ذرت خشک شده را در یک فنجان بریزید.

آب جوش به آن اضافه کنید.

یک درپوش روی فنجان قرار دهید و اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه دم بکشد، سپس چای را صاف کنید.

این چای را دو یا سه بار در روز مصرف کنید.

سرکه سیب مصرف کنید

سرکه سیب دارای اثر ادرارآور است و از این رو، به خروج آب جمع شده در بدن کمک می کند و موجب می شود دفع ادرار بیشتر شود. همچنین، از سرکه سیب می توان برای کاهش احتباس آب استفاده کرد.

یک قاشق غذاخوری سرکه سیب خام پالایش نشده را به یک فنجان آب ولرم اضافه کنید.

اندکی عسل اضافه کرده و خوب به هم بزنید.

این نوشیدنی را دو بار در روز مصرف کنید.

توجه: اگر دارای مثانه بیش فعال هستید از مصرف سرکه سیب پرهیز کنید.

از کمپرس داغ درمانی استفاده کنید

برای بهبود عملکرد کلیه ها و افزایش خروجی ادرار، شما می توانید کمپرس داغ درمانی را مد نظر قرار دهید. کمپرس داغ درمانی به عنوان بخشی از پزشکی سنتی چینی شناخته می شود و به پاکسازی بدن از مواد زاید و سموم کمک می کند.

این روش آثار قدرتمندی بر عادی سازی جریان خون به کلیه ها دارد. این شرایط به نوبه خود بهبود عملکرد کلیه ها را موجب می شود و همچنین به درمان بیماری کلیوی کمک می کند.

یک کمپرس گرم را به مدت 10 دقیقه روی قسمت پایینی شکم قرار دهید. این کار را سه یا چهار بار در روز تکرار کنید.

به طور کلی، پس از یک تا دو هفته شما شاهد افزایش حجم ادرار و همچنین بهبود اشتها، سطح انرژی و کیفیت خواب خود خواهید بود.

توجه: این روش درمان برای بانوان باردار توصیه نمی شود.

مصرف نمک را محدود کنید

اگر با کاهش خروجی ادرار خود مواجه شده اید، در شرایطی که تغییری در رژیم غذایی خود نداده اید، ممکن است به بررسی میزان مصرف نمک نیاز داشته باشید.

کلیه ها 95 درصد از سدیم مصرف شده از طریق غذا را متابولیز می کنند و هنگامی که میزان مصرف نمک شما بالا باشد، کلیه ها باید برای دفع نمک اضافی سخت‌تر کار کنند. این شرایط به افت عملکرد کلیه منجر می شود و احتباس آب در بدن و خروجی ادرار کمتر را به همراه دارد.

در نتیجه، از مصرف غذاهای پر نمک مانند سوپ های کنسروی، شام های منجمد و فست فودها پرهیز کنید. پنیرها و گوشت های فرآوری شده نیز از نمک افزوده برخوردار هستند.

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۸۶۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است

محمد صادق مهرجو کارشناس انرژی در گفت و گو با خبر نگار مهر با اشاره به اینکه میزان تولید گاز در کشور ما به اندازه توانایی و سرمایه گذاری که تا کنون انجام شده است، گفت: بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ تنها در پارس جنوبی بالغ بر ۳۵ میلیارد دلار بالغ بر سرمایه گذاری انجام شده است و باید در نظر داشت که همه کشورها همه منابع را در اختیار ندارند و مسأله‌ای که وجود دارد منابع انرژی تجدید ناپذیر سقفی برای برداشت دارند.

وی ادامه داد: زمانی که بهره برداری از منابع آغاز می‌شود در دوره ابتدایی توسعه قرار می‌گیریم و پس از آن با تولید از میادین مختلف به دوره حداکثر تولید می‌رسیم، دوره حداکثر تولید را می‌توان با تمهیداتی برای مدت زمان مشخصی نگه داشت و پس از آن دوران روع افت تولید آغاز می‌شود که ما در این دوران هستیم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: بر اساس پیش بینی‌های شرکت توتال فرانسه در سال ۲۰۰۷ که م در ابتدای تولید فازهای مختلف پارس جنوبی قرار داشتیم و به حداکثر تولید نرسیده بودیم توتال بر روند تولید هر فاز تحقیقاتی کرد و بر اساس پیش بینی آنها از سال ۲۰۲۴ دوران شروع افت تولید است که کمکم نشانه‌های افت تولید نمایان می‌شود فاز ۱۱ به عنوان آخرین فازی که توسعه داده می‌شود و امکان توسعه در پارس جنوبی وجود ندارد

مهرجو خاطر نشان کرد: پارس جنوبی از این جهت حائز اهمیت است که ۷۰ درصد گاز کشور مربوط به این میدان است و مابقی میادین ۳۰ درصد تولید گاز را تشکیل می‌دهند و می‌توان گفت که به حداکثر تولید در پارس جنوبی رسیده‌ایم و از این به بعد دوران شروع افت تولید است که نشانه‌های آن ظاهر شده است و علی الرغم اینکه فاز ۱۱ پارس جنوبی را توسعه دادیم و تولید قابل توجهی به تولید گاز اضافه شد، اما متأسفانه شاهد آن هستیم که سال گذشته با وجود توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و به رقم تولید ۱۵ میلیون متر مکعب در روز رسید تفاوت آن‌چنانی در تولید این میدان احساس نشد و تقریباً به اندازه سال گذشته بود که نشان دهنده آن است که افت تولید در سایر فازها آغاز شده است.

به گفته وی به دوران تولید حداکثری در پارس جنوبی که تولید ۷۰ درصد گاز کشور را بر عهده دارد رسیده‌ایم و از این به بعد با بحران افت تولید مواجه خواهیم بود، که علت فشار افزایی همین است و برای مدیریت دوران افت تولید این اقدام را انجام می‌دهیم.

این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه گاز یک ثروت یک بار مصرف و تجدید ناپذیر است توضیح داد: با اتمام این انرژی امکان جایگزینی وجود ندارد به همین علت تبدیل به ثروت می‌شود و هزینه توسعه زیر ساخت‌ها می‌شود مانند برق، صنعت، کشاورزی و… که منجر به ایجاد ارزش افزوده اقتصادی باشد

وی ادامه داد: ما اندازه‌ای که می‌توانیم و مخازن استعداد دارند تولید وجود دارد البته ممکن است سرعت توسعه با کشورهای ترغیب کند تر باشد ولی این مساله اکنون هم وجود دارد به طوری که ما در پارس جنوبی از قطر تولید بیشتری داریم چرا زیرا مصرف بیشتری داریم

مهرجو با اشاره به مصرف بی رویه و بالا بودن شاخص شدت انرژی کشور نسبت به تمام دنیا و سایر کشورهای خاورمیانه، خاطر نشان کرد: در تمام کشورها شاخص شدت انرژی رو به کاهش است و یا ثابت است در حالی که در کشور ما رو به افزایش است که علت آن پایین بودن قیمت تمام شده انرژی در کشور ما نسبت به سایر کشورها است به همین دلیل کسی اهمیتی به بهینه سازی مصرف انرژی به خصوص در بخش‌های صنعتی نمی‌دهد

وی با بیان اینکه ما باید یک مدیریت متمرکز انرژی داشته باشیم تا بتوانیم سیاست گذاری متمرکز و تنظیم‌گری متمرکز در بخش‌های مختلف داشته باشیم توضیح داد: این مدیریت می‌تواند منجر به هماهنگی و بهینه سازی متمرکز می‌شود به عنوان مثال وزارت نفت که متولی امر تولید است نمی‌تواند در زمینه بهینه سازی سایر بخش‌های صنعتی و کشاورزی دخالتی داشته باشد به همین علت به نهادی فرا دست نیاز داریم که امکان کنترل و هماهنگی همه این نهادها را داشته باشد

این کارشناس انرژی اضافه کرد: متأسفانه شورای عالی انرژی کارکرد خود را از دست داده است زیرا مخصوص سیاست گذاری است و دخالتی در هماهنگی، تنظیم‌گری و بهینه سازی ندارد و ما نیاز داریم که دائماً رصد کنیم که چه میزان انرژی تولید می‌شود و به کدام بخش چه مقدار می‌دهیم و هر بخش چه مقدار بهینه سازی کردند و چه میزان هدر رفت انرژی وجود داشته است.

مهرجو با اشاره به اینکه علاوه بر مصرف بالای انرژی در کشور هدر رفت فراوانی وجود دارد، اضافه کرد: گازهای فلز مصرف گزافی داشته‌اند، نیروگاه‌های حرارتی راندمان بالایی نداریم و در بخش خانگی که ۴۵ درصد گاز کشور مصرف می‌شود بخاری‌های گازی راندمان بالایی ندارد اگر بتوانیم از بخاری‌ها با راندمان بالا استفاده کنیم تا حدی این مشکل مرتفع می‌شود که آن هم باید دولت سرمایه گذاری کند و به صورت اقساط ماهانه بر روی قبوض گاز هزینه آن را از مردم دریافت کند، به همین دلیل نیازمند یک نهاد فرا دستگاهی برای مدیریت بخش‌های مختلف هستیم.

کد خبر 6088962 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • جذب دانشجویان توسط صاحبان صنایع از طریق سامانه سیب
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • مواد غذایی شگفت انگیزی که بوی بد یا عجیب و غریبی به ادرارتان می‌بخشند
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید