Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@08:46:35 GMT

کاشت ۱۱۴۷ حلزون شنوایی در سال ۹۵/مساعدت مالی بیماران

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۸۸۱۸۴

کاشت ۱۱۴۷ حلزون شنوایی در سال ۹۵/مساعدت مالی بیماران

هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، در سال ۹۵ به ۱۱۴۷ بیمار نیازمند عمل کاشت حلزون شنوایی مساعدت مالی ارائه داد.

به گزارش خبرنگار مهر، عمل کاشت حلزون شنوایی از سال ۱۳۷۱ در ایران آغاز شد و از همان زمان هیات امنا حمایت از انجام این عمل در داخل کشور را بر عهده گرفت و به حول و قوه الهی از آن زمان تا پایان سال ۱۳۹۵، براساس آمارهای موجود در هیات امنا، تعداد ۸۷۱۸ عمل کاشت حلزون در مراکز کاشت حلزون سراسر کشور انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عمل کاشت حلزون در حال حاضر در ۱۱ مرکز منتخب درمانی کشور انجام می شود.

در حال حاضر انجام هر عمل کاشت حلزون شنوایی، ۴۶۵ میلیون ریال هزینه دارد که شامل هزینه خرید پروتز شنوایی، هزینه هتلینگ بیمارستانی، هزینه تیم جراحی و هزینه های برگزاری ۱۰۰ جلسه گفتار درمانی و بازتوانی شنوایی است.

هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، براساس اهداف مطروحه در قانون تشکیل خود، جهت فراهم ساختن زمینه بهره مندی تعداد بیشتری از بیماران از فرصت کاشت حلزون به ویژه بیماران محروم و نیازمند جهت انجام هر عمل کاشت حلزون به روش نوبتی و دولتی، مبلغ ۴۰۵ ریال (معادل ۴۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) مساعدت پرداخت می نماید که در نتیجه، قدرالسهم پرداختی هر بیمار برای عمل کاشت حلزون، مبلغ ۶۰ میلیون ریال (معادل ۶ میلیون تومان) خواهد بود.

با توجه به افزایش سطح آگاهی های عمومی درخصوص امکان درمان ناشنوایی از طریق انجام عمل کاشت حلزون شنوایی و روند روبه رشد تعداد بیماران با سن بیشتر از محدوده طلایی کاشت حلزون (قبل از ۴ سالگی) و با توجه به عُسر و حرج اقتصادی اکثر خانواده های این بیماران، هیات امنا با وجود تغییر مبنای محاسبه نرخ ارز برای خرید تجهیزات پزشکی، قیمت پروتز تحویلی به بیماران کاندید شده به روش غیر نوبتی و غیر دولتی را تغییر نداده و این بیماران، همچنان با پرداخت ۲۰ میلیون تومان به عنوان بخشی از هزینه خرید پروتز، مورد عمل کاشت حلزون قرار می گیرند و الباقی هزینه خرید پروتز یعنی ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) توسط هیات امنا تقبل می گردد.

در حال حاضر به ازای هزینه هتلینگ، هزینه حق العمل تیم جراحی و هزینه برگزاری ۱۰۰ جلسه گفتار درمانی هرمورد عمل کاشت حلزون شنوایی به روش نوبتی و دولتی، مبلغ ۶ میلیون تومان نیز پرداخت می گردد.

آمار کاشت حلزون شنوایی در سال ۹۵

در طی سال ۱۳۹۵، تعداد ۱۱۴۷ مورد عمل کاشت حلزون شنوایی در مراکز کاشت کشور انجام شده است.

با توجه به برنامه ریزی به عمل آمده توسط هیات امنا، طی چهارسال گذشته تعداد کافی و در عین حال روبه رشدی از پروتزهای حلزون توسط این هیات جهت بیماران مراکز کاشت تامین شده و در حال حاضر فاصله زمانی کاندید شدن بیمار برای عمل کاشت و واریز قدرالسهم بیمار تا زمان انجام عمل، نهایتاً حدود دوماه می باشد؛ درحالی که در گذشته بیماران بین سه تا چهار سال در انتظار عمل کاشت باقی می ماندند.

همچنین، با توجه به روند مناقصات برگزارشده توسط هیات امنا و ایجاد فضای رقابتی میان شرکت های سازنده پروتز، قیمت پروتز طی سال های ۸۹ تا ۹۵، کاهش قابل ملاحظه ای پیدا کرده و از حدود ۱۴۰۰۰ یورو در سال ۱۳۸۷ به حدود ۹۰۰۰ یورو در سال ۱۳۹۵ رسیده است.

شرط سنی کاندیداهای کاشت حلزون شنوایی

هر فرد کم شنوا یا ناشنوا، کاندید مناسبی برای عمل جراحی کاشت حلزون نیست. سن ۱۲ ماهگی به عنوان حداقل سن مناسب برای انجام عمل کاشت حلزون از سوی FDA تایید شده است. بیماران باید دارای افت شنوایی حسی ـ عصبی عمیق و دوطرفه باشند. با معیار کمیته شنوایی و تعادل آکادمی جراحان گوش، حلق و بینی ـ سر و گردن آمریکا، فرد بزرگسال باید با استفاده از سمعک و بهترین تقویت ممکن، امتیاز کمتر از ۵۰ درصد در یک گوش و کمتر از ۶۰ درصد در گوش مقابل کسب کند تا کاندیدِ کاشت گردد. در مورد کودکان این معیار شامل افت شنوایی حسی ـ عصبی دو طرفه شدید تا عمیق است که با استفاده از سمعک های معمولی، پیشرفت زبانی قابل قبولی را در یک بازه زمانی نداشته اند. تعیین پیشرفت قابل قبول در مورد کودکان مسئله ای مهم و بسیار مشکل است و در این مورد، معیار کاندیداتوری شامل پیشرفت کم تا عدم پیشرفت در مهارت شنیداری با استفاده از سمعک و نیز آموزش های توانبخشی مناسب است.

برای کودکان بزرگتر در معیار درک کلمه، کودک در صورت کسب امتیاز کمتر از ۳۰ درصد کاندید کاشت است. ارزیابی های زبانی و گفتاری نیز برای تمامی افراد باید انجام گردد. معاینات و ارزیابی های پزشکی نیز شامل CT-Scanو MRI جهت بررسی وضعیت آناتومیکی گوش انجام می شود. علاوه بر اینها هیچ گونه ممنوعیت پزشکی نیز نظیر عدم وجود عصب هشتم (عصب شنوایی)، وضعیت نامناسب حلزون یا کانال عصب شنوایی داخلی و... نباید وجود داشته باشد. گوش میانی فرد نیز در هنگام جراحی نباید عفونی باشد و فرد باید شرایط لازم جهت تحمل بیهوشی را داشته باشد.

علاوه بر این، با افزایش سن بیمار، به دلیل از بین رفتن تدریجی مسیرهای عصبی مربوط به شنوایی ناشی از عدم استفاده از آنها در فرد ناشنوا، شانس موفقیت عمل کاشت حلزون و نتایج حاصله در خصوص حصول شنوایی در بیمار، کاهش می یابد. این موضوع به ویژه بعد از سن ۴ سالگی نمود بیشتری داشته و درصد موفقیت عمل کاشت بعد از این سن، با کاهش قابل توجهی، همراه خواهد بود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۸۸۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود

آیت‌الله لطف‌الله دژکام در دیدار با مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اتفاق اعضاء شورای عالی کار و تشکیلات کار و کارگری فارس ضمن تبریک روز جهانی کار و کارگر، گفت: امیدوارم جامعه کارگری ما در آینده این کشور و آینده دنیا بتواند به عنوان یک مجموعه نمونه‌ای که عدالت، رفاه، خدمت و تولید را به اوج می‌رساند مطرح شود، طبیعتاً برای رسیدن به چنین هدفی از کارفرما، کارگر، دولت و مجموعه‌های مردمی و علمی باید تلاش کنند تا این مسیر بسیار طولانی را طی کنیم.

او افزود: ما ادعای بزرگی داریم که ملتی با فرهنگ چند هزار ساله هستیم و آرزو و آرمان بزرگی نیز داریم و می‌گوییم ایرانیان زمینه ساز عدالت جهانی هستند و این ادعا در طول تاریخ ما تکرار شده است پس از این جهت باید خود را آماده کار و تلاش کنیم.

امام جمعه شیراز در خصوص رتبه‌سنجی‌ها، بیان کرد: این کار بد نیست و نشان دهنده این است که به نوعی در بین مجموعه‌های فعال در کشور دارای رتبه هستیم، اما باید توجه داشته باشیم که از یکطرف با وضعیت موجود و از طرف دیگر با آرمان‌های خود باید شرایط را بسنجیم تا در ادامه بتوانیم یک حرکت معقول متناسب به سوی پیشرفت داشته باشیم، اگر صرفا خودمان را با وضعیت کشور بسنجیم در چند سال گذشته و در بحث مقامات ملی استان فارس عقب‌گرد داشته‌ایم در حالیکه مقام معظم رهبری فرمود فارس در قله است. 

آیت‌الله دژکام افزود: ما در قله بودیم و باید در قله بمانیم و برای در قله بودن همه دوستان از مدیران دولتی تا کارفرمایان و کارگران عزیز باید تلاش کنند و از نقش خودمان به عنوان استان پیشران در عرصه‌های مختلف تولید تا فرهنگ تنزل نکنیم.

او با اشاره به مشکل جهانی آب و ...، گفت: امروز باید کاری کنیم تا گذران دنیا بر ما آسان شود و تحمل پیدا کنیم. چه چیزی باعث می‌شود در دنیا زندگی را تحمل کنیم؟ یکی از موارد عدالت است و برای همین است که امیرالمؤمنین هر هفته در خطبه‌های نمازجمعه می‌خواندند و ما نیز به تبعیت از ایشان در خطبه می‌خوانیم که «إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ».

نماینده ولی فقیه در استان فارس در خصوص نامگذاری روز نام کار و کارگر گفت: به خاطر اینکه به صورت سنتی در طول تاریخ دنیا کارفرمایان زورشان می‌رسید و حق کارگران درست ادا نمی‌شد روز کارگر را گذاشتند که حق کارگران عادلانه داده شود، اما بحث یک روز یا یک هفته خاص در طول سال نیست و همیشه در کشور ما و همه دنیا بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود. ما باید به نقطه‌ای برسیم تا همینی که هست منصفانه قسمت شود و اصل همین است.

آیت‌الله دژکام ادامه داد: در بحث تولید اول باید پول را تولید کنید و اینکه رهبری می‌فرماید دانش بنیان‌ها به کمک بیایند برای این است که هزینه تولید کم شود و سود خالص اضافه شود و به کارگر سهم و سود بیشتر داده شود و در این زمینه باید کار شود وگرنه اوضاع همین خواهد ماند.

امام جمعه شیراز در پایان با بیان اینکه هزینه تولید در قسمت‌هایی آنقدر زیاد است که آسیب می‌بینیم و اگر کار بر پایه دانش جلو نرود بعد از مدتی شکست روی شکست است و روی این مسائل باید فکر کنیم و از آدم‌های بصیر استفاده کرده و هزینه برای آن بپردازیم، گفت: برخی‌کارخانه‌ها مرکز تحقیقات دارند یعنی اینکه می‌خواهند کیفیت را افزایش دهند و هزینه تولید کمتر شود و جنس تولیدی بهتر با هزینه کمتر به دست بیاید. انشاءالله در این مسیر همه به یکدیگر کمک دهیم و برنامه‌ریزی کنیم تا به نتایج مطلوب برسیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • اختلال در سامانه بیمه سلامت بیماران را کلافه کرد
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • تاکید استاندار لرستان بر اهتمام مدیران در جذب اعتبارات ملی و مدیریت صحیح منابع مالی
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • موافقت باشگاه‌های لیگ برتر انگلیس با سقف هزینه؛ منچسترسیتی و منچستریونایتد مخالف!
  • اقلام مورد نیاز معلولان خانواده یاسوجی تامین شد
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود