Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-28@04:56:27 GMT

حاکمیت ثبات و آرامش در بازار نهاده‌های کشاورزی

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۸۹۳۴۲

حاکمیت ثبات و آرامش در بازار نهاده‌های کشاورزی

اقتصاد>کشاورزی - رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران گفت:«در دولت روحانی نسبت به دولت قبل به طور متوسط قیمت وارداتی ذرت، کنجاله سویا و جو به ترتیب 18 ، 12 و 7 درصد کاهش داشته است.»

مجید موافق قدیری رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در گفتگو با خبرآنلاین به تشریح وضعیت نهاده های دامی و خوراک دام در دولت آقای روحانی و مقایسه آن با دولت قبل پرداخت و اظهارداشت:« در این دولت تنش های موجود در مواد اولیه از قبیل نوسانات قیمت و موجودی نهاده های مورد مصرف در تولید خوراک دام در بنادر از وضعیت مناسب تری برخوردار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

موافق قدیری با بیان اینکه با توجه به سهم بیش از 70 درصدی قیمت خوراک در قیمت تمام شده فرآورده های دام و طیور اظهار داشت: تغییرات این نهاده ها به طور مستقیم منجر به افزایش قیمت محصولات نهایی پروتئینی منجمله شیر، گوشت و تخم مرغ خواهد شد.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران یادآورشد: در این دوره کلیه نهاده های مورد نیاز اعم از داخلی و وارداتی در مقایسه با مدت مشابه دولت قبل به طور متوسط 5 درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد بیشترین افزایش قیمت در بین 18 نهاده دامی مورد مصرف در صنعت مربوط به پودر ماهی خارجی با 32 درصد افزایش و کمترین آن مربوط به ذرت دامی خارجی با منفی 18درصد بوده است.

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران بابیان اینکه متوسط قیمت ذرت داخلی و خارجی در 4 سال گذشته نسبت به دولت قبل به طور میانگین 20 درصد کاهش داشته است گفت: قیمت کنجاله سویای داخلی و خارجی نیز 18 و 12 درصد کاهش داشته است.

موافق قدیری تاکید کرد: ذرت دامی مهمترین محصول وارداتی کشور است و بیش از 80 درصد آن وارداتی است. ضمن اینکه کنجاله سویا رتبه پنجم اقلام وارداتی کشور است و سالیانه بیش از یک میلیون تن وارد کشور شده است. نکته جالب این است که در سالهای قبل بیش از 90 درصد کنجاله مورد نیاز کشور وارداتی بود.

این فعال اقتصادی افزود: جو دامی نیز یکی از اقلام پرمصرف کشور بوده و تقریبا بیش از 35 درصد جو مورد نیاز کشور وارداتی بوده، بطوریکه رتبه آن همیشه بین پانزده اقلام وارداتی کشور می باشد. نکته جالب توجه اینکه قیمت جو دامی نیز در این مدت اعم از داخلی و خارجی به ترتیب با 2 و 7 درصد کاهش مواجه شده است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ارزش واردات این سه نهاده اصلی مورد مصرف در تولید خوراک دام طی این دوره نسبت به دوره قبل دولت تغییرات زیادی داشته است. به طوریکه از لحاظ وزنی 11 درصد افزایش ولی به لحاظ ارزش 15 درصد کاهش داشته است.

موافق قدیری تصریح کرد: کنجاله سویا به لحاظ وزن و ارزش به ترتیب 21 و 45 درصد کاهش داشته است. ضمن اینکه جو دامی نیز به لحاظ وزنی تقریبا ثابت و به لحاظ ارزش حدود 12 درصد کاهش داشته است.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران همچنین متوسط قیمت سبوس گندم، سبوس برنج، تفاله چغندر، کنجاله تخم پنبه داخلی در این دولت به ترتیب 2 - ،4 -، 2 و 2.5 درصد رشد داشته است. ضمن اینکه میانگین قیمت کنسانتره دامی نیز حدود 9 درصد افزایش و متوسط قیمت دان آماده مرغ تخمگذار 5 درصد افزایش و مرغ گوشتی 6 درصد کاهش داشته است.

رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در پایان با بیان اینکه امسال سال توسعه روابط اقتصادی خوراک دام ایران در سطح بین الملل نامگذاری شده گفت: به طور کلی تجارت بین المللی، منجر به افزایش تخصص و کارآیی در بخش های صادراتی شده و در نهایت باعث تخصیص مجدد منابع از بخش های غیرتجاری و غیرکاری به بخش‌های تجاری می‌شود.

وی گفت: تولید بدون تجارت و بازرگانی فرا ملی منجر به شکست است و این پدیده می‌تواند به رشد تولید صنعت خوراک دام، کار آیی در تخصیص منابع، پیشرفت تکنولوژی و در نهایت دامپروری کشور کمک کند.

35224

کلید واژه‌ها : خوراک - محصولات کشاورزی - کشاورزی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۸۹۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ علوفه شروع شده است

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: اکنون جنگ علوفه به صورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است.

سیداحمدرضا سیدعلیان ۸ اردیبهشت ماه در بازدید از یک شرکت دامداری، استفاده از بقایای بخش کشاورزی را فرصتی برای افزایش بهره‌وری دانست و بر اهمیت و جایگاه آب در تولید تأکید کرد.

وی اظهار کرد: به جای کلمه ضایعات و زائدات بخش کشاورزی بهتر است از کلمه بقایا و پسماندهای این بخش استفاده کنیم، این بقایای بخش کشاورزی و حتی خانگی می‌تواند در کارخانجاتی تبدیل به خوراک دام شوند.

مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه به صورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است.

وی با بیان اینکه کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه‌ای اهمیتی بالاتر از بقایا و بازماندهای این بخش دارد، افزود: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در ادامه ضمن تأکید بر ایجاد زنجیره تولید شیر توسط دامداری‌های صنعتی گفت: با توجه به ظرفیت‌های تعاونی دامداران نیشابور در بخش تولید شیر به منظور خدمات‌دهی بهتر به گاوداران، تکمیل زنجیره شیر این تعاونی با سرمایه‌گذاری در حوزه لبنیات می‌تواند قدم مؤثری برای اعضای تعاونی و دامداران شهرستان باشد.

احمد داوطلب زرقی گفت: پیش‌روی گاوداران صنعتی و سنتی استان در خصوص سامانه بازارگاه برخی مشکلات وجود دارد که نیازمند توجه بیشتر است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در این بازدید با اشاره به اینکه نیشابور از شهرستان‌های پیشرو در زمینه دام استان است، به تقدیر از خدمات ارزنده‌ تشکل‌های بخش دامی شهرستان پرداخت و گفت: این شهرستان با بیش از ۶۱ هزار رأس دام سنگین و تولید شیری حدود ۲۶ هزار تن در سال در استان رتبه اول و در تولید گوشت با ۷ هزار و ۵۰۰ تن در سال، رتبه دوم را دارد.

علی مبارکی با تأکید بر اینکه یکی از عوامل محدودکننده توسعه بخش کشاورزی تولید نهاده است، افزود: در بخش کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بقایا داریم که قسمت عمده آن یا سوزانده و یا دور ریخته می‌شود.

وی با بیان اینکه هر چند دور ریختن بقایا باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود اما از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده‌های خام دامی از خارج کشور داریم، گفت: لازم است در خصوص صدور مجوزها و تسهیلات لازم برای بازگرداندن این پسماندها به چرخه خوراک دام که منجر به کاهش قیمت آن و تأمین امنیت غذایی می‌شود اقدام عاجل صورت پذیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • سکوت جامعه آرامش قبل از طوفان است /حکومت پس از جنبش مهسا به رویه سابق برگشت / زندگی گراها فاقد توانمندی برای ایجاد سامانه های جدید قدرت هستند
  • جنگ علوفه شروع شده است
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • جبران خلاء بهره وری در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل
  • کلید برقراری ثبات و آرامش در منطقه توقف جنایات اسرائیل است
  • باقری: کلید برقراری ثبات و آرامش در منطقه توقف جنایات اسرائیل است
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود