Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل سیاسی افغانستان گفت: به نظر من بدون خواست آمریکا این ممکن نبود که اشرف‌غنی با حکمتیار به توافق برسد، اول با آمریکا توافق شده بعد از آن با غنی توافق صورت گرفته است.

«وحید مژده» تحلیلگر مسائل سیاسی افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار دفتر منطقه‌ای تسنیم در کابل، در ارتباط با انتشار اخبار ضدونقیض از حضور حکمتیار در انظار عمومی و چرایی بازگشت وی در شرایط فعلی افغانستان اظهار داشت : حکمتیار همیشه بدترین تصمیمات را در بدترین زمان گرفته است، حالا هم با یک حکومتی می‌خواهد یکجا شود که این حکومت پایه‌های لرزانی دارد و در داخل آن اختلافات به شدت گسترش یافته، اما با این حال امیدوار است که بتواند از این اختلافات استفاده کرده و موقعیت خود را تثبیت و در آینده بتواند اکثریت کرسی‌های پارلمان را به دست آورده و یا افرادی را که متمایل به وی هستند، به ریاست‌جمهوری برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با این امید حکمتیار به جریان صلح پیوسته ولی به باور من وی به هیچ‌کدام از این اهداف نخواهدرسید به دلیل اینکه حزب اسلامی با مشکلات بسیار زیادی روبرو بوده و به چند گروه تقسیم شده‌ است، برای متحد کردن این گروه‌ها وقت بسیار زیادی باید صرف شود تا شاخه‌های حزب اسلامی متحد شوند گرچه در این کار هم اما و اگرهایی وجود دارد اما راه بهتر این بود که حکمتیار با تمامافرادی که برای آزادی افغانستان از طریق سیاسی تلاش کرده و می‌کنند همسو می‌شد و اعلام همسویی کرده و صلح را در پیش می‌گرفت، در این صورت حکمتیار می‌توانست رهبری یک جریان قوی طرفدار صلح را که اکثریت مردم را شامل می‌شد، به عهده بگیرد.

این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: آنچه مشخص بوده حکمتیار هنوز فقط از حزب اسلامی صحبت می‌کند، هنوز هم فحش و دشنام به رقبای خود می‌دهد و با کسانی که در گذشته با آنها دشمن بودند، هنوز هم آنها را دشمن می‌داند و نگاهش به کشورهای همسایه نیز همین‌گونه است.

مژده ادامه داد: برای کسی که می‌خواهد در افغانستان کار سیاسی انجام دهد این راه درست نیست، وی تمایلات قومی و مذهبی خاصی را نشان می‌دهد که در کشوری همچون افغانستان که دارای اقوام متعددی هستیم این چنین رفتارها و موضع‌گیری‌ها به عقیده من خوب نیست اما امیدوارم که این ناشی از دوری وی از صحنه افغانستان بوده باشد و وقتی که بازگشت با توجه به شرایط مواضع خود را تعدیل کند.

**مصاحبه ویدئویی «وحید مژده» کارشناس مسائل افغانستان با تسنیم

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی با این نوع طرز فکر و موضع‌گیری‌ها، مطمئن نیستم که حکمتیار بتواند کار بزرگی در افغانستان انجام دهد متاسفانه اکنون جاذبه وی نسبت به دافعه‌اش بسیار کمتر بوده که البته در گذشته نیز همین‌گونه بوده است.

این کارشناس مسائل سیاسی افغانستان تاکید کرد: به نظر من بدون خواست آمریکا این ممکن نبود که اشرف‌غنی با حکمتیار به توافق برسد، اول با آمریکا توافق شده بعد از آن با غنی توافق صورت گرفته است.

وی یادآور شد: این حرف که اشرف‌غنی مستقلانه تصمیم گرفته و کسی را که آمریکایی‌ها در فهرست سیاه خود قرار داده بودند و او را تروریست می‌دانستند به یک‌باره از فهرست سیاه حذف کنند، بدون خواست آمریکا غیرممکن است.

مژده گفت: این که آمریکایی‌ها برای افغانستان چه برنامه‌ای دارند و حکمتیار چه نقشی را در این بین ایفا خواهد کرد و یا این که حکمتیار درخواست خود را برای خروج نیروهای خارجی تکرار کند و آمریکایی‌ها با این بهانه برای تغییر حکومت اقدام کنند مواردی است که هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و مشخص نیست.

وی افزود: به نظر من توافق با حکمتیار تصمیم اشرف‌غنی نبود، زیرا که بعضی از داخل حکومت با بازگشت وی مخالفت بودند، اما سفیر آمریکا به آنها گفت که این تصمیم را ما گرفته‌ایم و شما حق مخالفت را با این تصمیم را ندارید.

این تحلیلگر مسائل سیاسی افغانستان در ارتباط با احتمال همسویی رئیس شاخه حزب اسلامی ارغندیوال خاطر نشان کرد: مشکل است که بتوان گفت ارغندیوال با حکمتیار همسو خواهد شد مگر این که یک سری تعدیلات در روش حکمتیار رخ دهد، متاسفانه این مشکل بسیاری از احزاب ما بوده که ساختار آنها خانوادگی و تباری است، پدر تلاش دارد که فرزند جانشین وی شود و این مشکلی است که به دیگر مشکلات در این ارتباط دامن می‌زند.

مژده ادامه داد: اگر یک روش دموکراتیک‌تری به وجود بیاید و انتخابات در داخل حزب اسلامی برگزار و به‌وسیله انتخابات کسانی بیایند و پست‌های حزب اسلامی را بگیرند، در این صورت فکر می‌کنم نه تنها ارغندیوال بلکه دیگران نیز تصمیم می‌گیرند که به شاخه حکمتیار حزب اسلامی بپیوندند اما اگر کسی بیاید و بخواهد خواسته‌های فردی را بیان کند در این صورت نه ارغندیوال و نه دیگران این را پذیرا خواهند بود.

انتهای پیام/.

ما را در تلگرام، فیسبوک و توئیتر دنبال کنید.

R36461/P36461/S8,87,91,94/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۹۰۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده اشغالگران درباره توافق یا حمله به رفح تصمیم‌ می‌گیرند

به گزارش قدس آنلاین، روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» در این باره گزارش داد طبق برآوردها در ارتش به زودی درباره توافق تبادل اسرا و یا حمله به رفح تصمیم گیری می‌شود.

این روزنامه نوشت: ارتش اسرائیل پس از تکمیل مقدمات عملیات رفح، تخمین می‌زند که ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده درباره عملیات نظامی در جنوب نوار غزه یا معامله تبادل اسرا با حماس تصمیم‌گیری خواهد شد.

این گزارش در حالی است که رسانه‌های عبری زبان گزارش دادند رژیم صهیونیستی در خصوص توافق تبادل اسیران با خروج نیروهای خود از کریدور «نتزاریم» به عنوان بخشی از آنچه آن را انعطاف پذیری بیشتر در مذاکرات خواند، موافقت کرد.

کانال عبری زبان «کان» گزارش داد حماس خواستار شفاف سازی و تضمین در خصوص اجرای خواسته‌های اساسی خود مانند آتش‌بس دائمی و عقب‌نشینی از غزه است.

از آن طرف، رفح در حال حاضر میزبان بیش از نیمی از جمعیت غزه است که بر اثر جنگ آواره شده‌اند و همچنین مسیر اصلی کمک‌های بشردوستانه به حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است که نیاز مبرمی به این کمک‌ها دارند.

ارتش رژیم صهیونیستی با آغاز حملات به شمال نوار غزه مدعی شد جنوب این منطقه تحت‌ محاصره، امن است و ساکنان شمال می‌توانند به این منطقه بروند، اما با ادامه جنگ حملات زمینی و هوایی را نیز به جنوب نوار غزه و به‌ویژه خان یونس انجام داد تا بار دیگر آواره‌های فلسطینی را آواره کند.

این آوارگان پس از حملات به خان یونس در حال حاضر به رفح منتقل شده‌اند و رژیم صهیونیستی درصدد کوچاندن اجباری آنها به خارج سرزمین‌های فلسطین است.

رژیم صهیونیستی درحال زمینه‌چینی برای یورش به «رفح» است و در همین راستا، «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش این رژیم پیشتر اعلام کرده بود که طرح حمله زمینی به رفح را تایید کرده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا
  • ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده اشغالگران درباره توافق یا حمله به رفح تصمیم‌ می‌گیرند
  • (ویدئو) فجیع‌ترین و بدترین پرونده قتل به روایت یک کارآگاه
  • (ویدئو) حاجی‌زاده: عملیات «وعده صادق» خواست مردم بود
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • معلمان با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند
  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است
  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • نیروهای امنیتی ما در بدترین شرایط اجازه ورود به دانشگاه‌ها را ندارند